Lukijan kuva: ”Näinkö asiakkaita houkutellaan jouluostoksille?”

Näkymä Puistokadun varrelta. Lukijan kuva.

Alueviestin toimitukseen on putkahtanut sähköpostia kahdelta lehtemme lukijalta. Molemmat kummastelevat, miten lumet on viikonloppuna aurattu Sastamalan kaupungin toimesta jalkakäytävälle.

”Näinkö asiakkaita houkutellaan jouluostoksille?” viestissä kritisoidaan.

”Miksi lumet on Vammalan keskustassa siivottu kauppojen oven eteen? Ei näytä kivalta”, kirjoittaa toinen.

Lukijan kuva.

 

  • Ei hoppuilla

    Kaupunki on ajanut lumet normaalisti pois toukokuussa, sitten kun ne uhkaa sulaa itsestään.

  • Nimetön

    Ensin annetaan sataa 9 cm lunta ennen kuin aletaan aurata, sitten jälkikäteen paikkaillaan järeillä koneilla polanteita viikko ja lopuksi jätetään liukkauden torjunta tekemättä. Täytyykö 9:n vammautua joka liukkailla ennen kuin kaupunki antaa luvan hiekoittaa?

  • Järvensivulle

    Tää on niin naurettavaa koko touhu. Eipä oo naapurikaupungeissa kyseisiä ongelmia..
    Olis mukava tietää onko tämä kaupungin tyyli houkutella uusia asukkaita kaupunkiin vai ajaa loputkin pois. Ja kuinkahan suurista säästöistä puhutaan? Urakoitsijan asenne esim. vanhan Äetsän alueella ei tunnu olevan asiakaspalvelua vaan tehdään tää paska nyt miten sattuu. Järjen köyhyyttä kaunpungin päättäjiltä valita sisäisten urakoitsijoiden ulkopuolelta auraajat alueille. Ei Ympäristöpalvelut ole tähänkään mennessä onnistunut aurauksissa saatikka nyt kun alue vain kasvoi.

  • paikallinen

    huonoa se on myös kiikoisissa kaupunkin kadut ja tiet ihan järkytävässä kunnossa

  • paikallinen

    myös pihat mitkä kaupunkin pitäisi hoitaa tai jokin urakoitsia

  • Nimetön

    Koko kaupungin ilme on nuutunut ja ankea. Tylsistä jouluvaloista on osa pimeänä ja sillan valoista myös. Miksiköhän muualla on toisin ?? Nuo kuvat kertovat sen mikä kuvaa koko kaupungin kuvaa. Ei paljon houkuta paikkakuntalaista, miksi kukaan poikkeasi tänne.

    • Nimetön

      Onhan ne kuitenkin parhaansa yrittäny,on edes jotain tuikkua. Ollaan tyytyväisiä,eikä aina rutista kaikesta.

  • Nimetön

    jouluvaloista olen samaa mieltä on ihan jostain sieltä prs…eestä mutta kuusen valot hienot ja ne muutamat puissa sekä sillan valot. aurauksesta voin sanoo että pikkusen sieppas lauantaina vammalan kadut mutta ajellessani samana päivänä tampereella hiukan sivummassa totesin että siellä oli viä hirveemmässä kunnossa kun vammalassa joten taitaa olla samat kaavat aurauksissa muuallakin.

  • Nimetön

    Tää kuvassa näkyvä on yksityinen kiinteistö eli kiinteistöhuoltofirman olisi ko. kasa pitänyt hoitaa pois. Ei kaupungin.

  • Oikeita jouluvaloja kaivataan

    Paikalliset jouluvalot saa myydä hankintahinnallaan sille, joka ne tilas. Sen mielestä 100 000 euroo on niistä sopiva hintakin. Kukaan ei jää niitä kaipaamaan.

  • Nimetön

    Kyllä Kiikoisissa kulkee aura ainakin yhdellä tieosuudella,sillon kun täs oli pyry ja nyt kun on sohjo keli. Mutta tie ei kuulukaan kaapunkille. Hieno juttu sekin.

  • Pyörätuolilla liikkuva

    Häijäässä tiet samoin kaipaavat oikein kunnon karhun käyntiä samoin kevyen liikenteen väylät hoitoa.Avustajani ulkoiluttaa minua kaksi kertaa viikossa. Muuten en ulkona pääse liikkumaan.

  • Nimetön

    Nämä säät ovat todella muuttuneet siitä mitä muistan esim. lapsuudessani olleen. Silloin oli vielä kunnon talvia, oli lunta ja pakkasia eikä sää vaihdellut näin rajusti kuin nyt.
    Jos näissä säissä jotakin myönteistä on niin se, että meidän ihmisten ei tarvitse palella, toista oli ennen…..

  • Vanhat jouluvalot

    Kyllä kaipaa tosiaan niitä aiempia jouluvaloja, jotka tulipalossa tuhoutuivat, olivat kauniit ja pehmeän sävyiset. Nykyiset katutolpissa olevat rumat ja mitäänsanomattomat! Muistini mukaan niitäkin pitäisi vielä täydentää, kun vasta osa kokonaisuutta? Sillan vanhat valot vielä järkymmät. Ottakaa Huittisten kaupungista mallia!

  • Nimetön

    Tuo aurausalueiden järjestelykin on – syvältä sieltä. Mitä järkeä on kilpailuttaa ja sitten kun nämä eri toimijat tulevat aivan eri aikoina tekemään sen työn. Ensin ajetaan jonkun toisen vastuulla olevaa auraamatonta tietä, ja se toinen tulee jos koska tulee omalle plaanilleen. Ei ole mikään ihme, että jälki on tommosta.

  • Nimetön

    Saa toki mennä jokainen itse auraamaan, jos kerran osaa paremmin, ettei tarvi purnata joka asiasta. Taitaa olla yhteiskunnassa asiat liian hyvin, kun jaksetaan lässyttää jouluvaloistakin..

    • NimetönItte

      Ei ole turhan lässyttämistä ja ei ole aurattu aina kaupungin ylläpitämiä teitä tai katuja niinkuin pitäisi, hyvin tai edes ollenkaan? Eikä niiden auraaminen kenellekään ittelle kuulu jos se on kaupungin ylläpitämä tie ja siis yhteiskunnan ylläpitämä palvelu ja sille osoitettu, niin kaupunki sen hoitaa? Ihan pöhköä tollasta esittää, että itte? Juuri nyt aamulehdessä oli juttu että Sastamalassa koulubussit, lehdenjakajien autot, maitoautot ym. jäävät kiinni sohjoisilla kaupungin sivuteillä koska niitä ei ole aurattu runsaan lumentulon jälkeen tarpeen vaativalle tavalla? Osa on varmasti yksityisiä teitäkin, mutta myös kaupungin. Alkanut menemään tuo Sastamalan teiden ja katujen hoito ala-arvoiseksi ja aina ei tekijöiden vika vaan sormi osoittaa työnjohtoa, valvontaa ja ihan isoja herroja kohtaan! Ollaan leväperäisiä ja ylimielisiä! Päivän lehden jutun mukaan Nokialla ja Pirkkalassa vallitsee kaikilla tieosuuksilla normaali talvikeli! Siellä on kunnat hoitaneet tieasiansa, kai sielläkin lunta satoi puoli metriä viime myräkän aikoihin?

  • Nimetön

    Osui silmiin kortti, jossa luki: Pysys ny eres siihen asti pystys ku uurestansa kaatuu…Sopii kyllä näillä keleillä Sastamalaankin.

Kommentointi ei ole käytössä.