Ritajärven luonnonsuojelualue ehdolla Vuoden retkipaikaksi

Luontomatkailumedia Retkipaikka etsii parhaillaan kohdetta, josta kruunataan Vuoden retkipaikka 2017. Kahdentoista erilaisen ja uniikin retkikohteen joukosta löytyy myös Sastamalassa sijaitseva Ritajärven luonnonsuojelualue.

Retkipaikka.fi -sivuston mukaan Ritajärven luonnonsuojelualue on lähes kaikkea, mitä retkeilijä voi toivoa. Tutkittavaa riittää vaikka useammaksi päiväksi.

”Itseeni suurimman vaikutuksen teki alueen monimuotoisuus: erämaiset järvet vanhuuttaan natisevien kuusien ja mäntyjen keskellä, pienet tummavetiset purot ja pystysuorat kalliot, jotka näköaloineen toivat paikoittain mieleen maisemat Hossan kansallispuistossa”, kirjoittaa Ritajärvellä vieraillut Retkipaikan toimittaja Jarno Peitso.

Ritajärven kanssa Vuoden retkipaikka -tunnustuksesta kisaavat muun muassa Huuhanranta Ruokolahdella, Iso-Melkutin Lopella, Noitatunturi Pyhä-Luoston kansallispuistossa sekä Raision alppiruusupuisto.

Äänestää voi osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCavtvGO-rUa8AV31hRNmQ0n7aYXKD4ZJPnVw–4gPX2vbvw/viewform

Voittaja julkistetaan osoitteessa www.retkipaikka.fi vuodenvaihteessa.

  • piski

    sen parenpaa ja kauneinpaa maisemaa ei voi olla missään muualla kuin hornion sastamalan ritajärvellä, pitkospuut ja laavut, nuotiopaikat, mökki. kun kaipaa raikasta ilmaa ja jos haluaa rauhoittua rentoutua niin sinne vaan, reppu mukaan ja hyvät eväät nin päivä on pelastettu

    • Nimetön

      No ei se nyt ihan niinkään ole. Et varmaan ole käynyt missään muualla retkeilemässä?
      Onhan tuo Ritajärvi ihan OK, mutta auttamattoman pieni alue. Fasiliteetit ovat kyllä hienot, mutta alue tulee nähdyksi parin kerran jälkeen.

  • Ainakin kymmenen kertaa käynyt

    Eikös joka alue nähty jo yhdenkin kerran jälkeen. Ritajärvi muuttuu koko ajan niinkuin kaikki luonnossa.

  • Rakennettu

    Aika paljon on rakennettu luonnonsuojelualueella. Paljon on ollut porukkaa paikalla, kun olen käynyt. Pieni alue, sen jaksaa kävellä kerralla läpi.

  • Liikaa rakennettu

    Oli hieno alue ennenkuin tehtiin ns. luonnonsuojelualue. Kävin usein 1970 ja 1980-luvuilla. Hieman on mopo karannut käsistä rakentajilla.

    • Nimetön

      Miksi kaunis luonto pilataan sillä liialla rakentamisella ? Kun Työteekin väki rakentaa niin tietysti se on ollut edullista.

    • Yhteinen elinpiirimme

      Ei Ritajärvi voi olla Vammalan Retkeilijöiden salainen puutarha, jonne muut eivät ole tervetulleita. Pieni piiri pyöritti aluetta ja homeista mökkiä vuosikaudet, ja nyt ollaan salailkeilemässä alueen kehitystä.

      Ihan sama, jos annettaisiin kuva, että kirjapäivät kuuluvat pienelle piirille. Ajatusharhaa.

      Miettikääpä Ritajärven nykyistä ja entistä tilaa. Nyt alueella voi retkeillä mukavasti. Voi valita pidemmän tai lyhyemmän reitin, ei tarvitse loikkia koko ajan tuulenkaatamien runkojen yli, kuten ennen.

      Siisti ja soma kohde. Kuka tahansa voi retkeillä, salamyhkäisyyden ajat ovat mennyttä lunta.

      Jos joku lähtee luontokohteeseen, hän lähtökohtaisesti on ulkoilmaihminen. Eipä ne ilkivallantekijät tuonne asti vaivaudu. Annetaan monien nauttia kauniista luonnostamme ilman piikittelyä. Myös retkeilijöiden.

  • Nimetön

    Kiinnostavimmat retkipaikat tänä päivänä ovat kauppakeskukset. Jopa monta bussilastia piha-alueella tuonut retkeilijöitä tallusteleen ja ihmetteleen tavaroiden paljoutta.

  • Metsähiidetär

    Suosittelen Ritajärven retkeilyyn erityisesti aamuaikaa… Usva nousee järvistä, linnut laulavat aamun ilosta ja hyvällä säällä aurinko värittää kaiken kullalla. Suurta rikkautta eväsrahoilla. Ja se hengittämisen keveys ja voimaantuminen!

Kommentointi ei ole käytössä.