Punkalaitumella laaditaan säästöohjelma

Talouden tasapainottamiseen pureudutaan Punkalaitumella.

Kunnanhallitus on asettanut työlle ohjausryhmän. Sen puheenjohtajana toimii Ari Prihti sekä jäseninä Outi Uusi-Kouvo, Sirkka Madekivi, Marja Wakkala, Sari Laakso ja Mauri Multanen. Asiantuntijajäseninä ovat kunnanjohtaja Jyrki Moilanen sekä hallinto- ja talousjohtaja Oili Mölsä, joka toimii sihteerinä.

Punkalaitumen alkaneen vuoden talousarvio on noin 1,7 miljoonaa euroa alijäämäinen. Valtuusto on antanut kunnanhallituksen tehtäväksi säästöohjelman laatimisen. Se tulee esittää kesäkuun loppuun mennessä.

Kunta on tilannut konsultointiyhtiö Perlaconilta tasapainottamisprosessin ohjaamisen.

  • Lankapuidun

    Samalla kannattaa teettää kunnan virkamiesten ja päättäjien mielentilatutkimus .
    Kunta taitaa olla yläpäästä laho .

  • Nimetön

    Vai tarvitaan siihen konsulttiyhtiö pistään kunnan talous tasapainoon. Eikös sama yhtiö voisi valita myös kunnanhallituksen? Luottamustehtäviin kuuluu myös vastuu, eikä sitä vastuuta pidä ulkoistaa.

  • Nimetön

    Liian pieni kunta itsenäisenä toimijana, kuntaliitos? Tarvitaanko mm. oma lukio? Mikä on muun kouluverkon tilanne? Toimisiko yksi yhtenäiskoulu, jossa esiopetuksen lisäksi vuosiluokat 1-9? Nämä vinkit ihan ilmaisia.

    • Nimetön

      Asiaa puhut. Koulupuolelta löytyy säästöt. Lukio kiinni ja kouluverkko karsitaan. Sote-puolen säästöt ei enää ehdi vaikuttaan. Moilasen tilalle puolipäiväjohtaja. Veroäyri ylös. Jos ei onnistu, valtio liittää johonkin, kuten Lavian.

  • Nimetön

    Kunnan liittäminen Huittisiin on ainoa oikea päätös, jos kuntaliitos on viimeinen vaihtoehto.

Kommentointi ei ole käytössä.