Kyllönen Huittisissa: ”Veroparatiisit on saatava kuriin”

Sisko Sarjomaa lukeutuu Merja Kyllösen kannattajiin, koska presidenttiehdokas on rauhan ja koulutuksen asialla.

”Tv:kö kasvattaa lapsemme, kuinka voivatkaan harmaahapsemme.
Me viemme heiltä eläkkeet ja nautimme päälle härän seläkkeet.
Suljettu koko maailma.
Tähänkö päättyy se tarina hyvinvointiyhteiskunnasta,
jossa kaikki saavat nauttia hyvän elämän oikeutta.
Meidän on aika valita, kuinka on meidän maailma,
suljettu vaiko avoinna?”, Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen lausui runoaan Suljettu vaiko avoinna tänään torstaina Huittisissa.

Kyllösen lausunta sai osakseen raikuvat aplodit ja ilmoille kajahtivat myös muutamat hurraa-huudot.

”Hyvä veto se Niinistön lentokonekauppa” yleisöstä huudettiin viitaten Kyllösen eiliseen esiintymiseen Ylen vaalitentissä.

Rauhaa, eriarvoisuuden vähentämistä ja huoltovarmuutta

Huittisten pikavisiitillään Kyllönen tarttui tuttuihin teemoihin: rauhaan, eriarvoisuuden vähentämiseen ja huoltovarmuuteen.

”Valtaapitäviltä on unohtunut, että elämä lähtee perusasioista, ruohonjuuritasolta. Siitä, että meillä on perustuotantoa ja teollisuutta. Me tarvitsemme juuri niitä perustuottajia ja elintarviketyöläisiä, joita Huittisissakin on.”

Kyllönen muistutti, että tarpeet ovat lopulta samoja, oltiinpa sitten hyvinvointivaltio Suomessa tai kehitysyhteisössä ulkomailla.

”Näiden asioiden arvon ymmärtää oikeastaan vasta sitten, kun ne menettää. Sähköä alkoi kummasti kaivata Kainuussa, kun se oli tykkylumen takia poikki.”

Europarlamentaarikko uskoo, että peruskysymyksiin satsaamalla Suomeen saataisiinkin luotua enemmän työtä ja toimeentuloa.

Kyllösellä riitti Huittisissa selkään taputtelijoita ja kättelijät kiittelivät naista erityisesti eriarvoisuuskysymyksiin puuttumisesta.

”Maailmassa on enemmän rahaa kuin ikinä, mutta silti näyttää, ettei se riitä arkisten tarpeiden tyydyttämiseen. On totta, että keskiluokka on kasvanut, mutta samaan aikaan ääripäät karkaavat entistä kauemmaksi. Ne joilla menee hyvin, voivat entistä paremmin ja ne joilla menee huonosti, ovat oikeasti todella ahtaalla. Eriarvoisuuteen on puututtava pian, ettei Suomelle käy kuten Belgialle.”

Kyllösen mukaan maailman suurin ja ongelmallisin pakolaisuuden muoto onkin tällä hetkellä veropakolaisuus. Nainen vaatii, että se on saatava kuriin nopealla aikataululla.

”Valtion kassa täyttyy vain veroista, joten meidän on otettava tiukempi ote veroparatiiseihin.”

Kansan äänet paremmin kuuluviin

Presidenttikampanjansa myötä Kyllönen on kiertänyt ympäri Suomea kuulemassa kansalaisten terveisiä. Nainen on hyvillään, että presidentinvaalit todella kiinnostavat.

Kyllösen puheilla on riittänyt ehdokkaan omien sanojen mukaan yllättävän paljon ”suomalaisia, lihaa syöviä heteromiehiä”.

”Heillä on huoli, pitääkö kukaan enää heidän puoliaan.”

Turnee on ollut hyvä muistutus siitä, että poliitikkojen olisi syytä jalkautua enemmän kentälle.

”Ainakin sen olen oppinut, että me poliitikot olemme ylimielisiä pirulaisia, jotka eivät kuuntele, mitä mieltä kansa oikeasti on. Tässä piilee totuuden siemen, sillä kyllähän esimerkiksi Nato-keskustelu käy villinä, vaikka suurin osa kansasta on ilmaissut selvästi, ettei ole jäsenyyden kannalla.”

Jokaisella nuorella oltava mahdollisuus 2. asteen koulutukseen

Huittislainen Sisko Sarjomaa kertoo kannattavansa Merjaa, koska Kyllönen on rauhan ja koulutuksen asialla. Sarjomaa on erityisen huolissaan 2.asteen koulutuspaikoista ja halusikin kysyä ehdokkaaltaan, miten koulutuspaikkoja saisi lisättyä.

”Ensimmäinen asia on, että 2.asteen koulutuksen pitäisi olla aidosti maksutonta, mitä se ei valitettavasti tällä hetkellä ole”, Kyllönen avasi.
Toisena asiana hän painotti alueellisen tasa-arvon merkitystä.

”Jotta kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus koulutukseen, oppilaitoksia pitää löytyä myös pienemmiltä paikkakunnilta. Ei voi olla niin, että mikäli vanhemmilla ei ole varaa lähettää nuorta opiskelemaan vieraalle paikkakunnalle, nuori voi jäädä ilman koulutusta.”

Kyllönen painotti, että suomalaiseen koulutusjärjestelmään pitäisi myös löytää lisää vaihtoehtoisia tapoja suorittaa 2. asteen tutkinto.

”En usko, että kenenkään luonto on niin peruslaiska, ettei olisi valmis tekemään mitään työtä, mutta meillä on huolestuttava joukko nuoriamiehiä, jotka ovat tippumassa yhteiskunnan kelkasta. Meidän pitää opettaa nuorille, ettei leipä putoa suuhun makaamalla. Kaikista ei ole kirjaviisaiksi kouluun, joten meillä olisi hyvä olla esimerkiksi jonkinlainen mestari-kisälli-malli heille, joille pulpetissa istuminen ei maistu.”

  • Nimetön

    Vuoden 1944 välirauhansopimus pelasti suomalaisen demokratian. 1920-30-lukujen Lapuanliike harjoitti terrorismia. Mistä suomalainen historiankirjoitus vaikenee edelleen sujuvasti. Jopa puolustusministeri Niinistö on puhunut pelkästä hevosenleikistä. Ihmisiä ammuttiin ja pahoinpideltiin henkihieveriin!! Nyt tarkkana äänestyskopissa.

  • Nimetön

    Ilman näitä ”lapualaisia” mekin äänestettäis presidenttiä vasta parin kuukauden päästä. No eipä olisi ainakaan sitä valinnan vaikeutta äänestyskopissa.

    • Nimetön

      Puolustusministeri Niinistö on myös nokkamies puolueessa (sin. ) joka kannattaa presidentti Niinistöä. Puolue joka hyväksyy Lapualaisten terrorismin. Silloin jopa entinen presidentti joutui terrorismin kohteeksi. Sellaista hevosenleikkiä!

  • Nimetön

    Pitäisiköhän ensimmäiseksi siivota ja verottaa tuo Hakaniemen veroparatiisi.

    • Nimetön

      Haluat siis kiristää palkansaajien verotusta? No, eihän sitä muuten paremmalleväelle voisi verohelpotuksia antaakaan. Arvovalintoja!

  • Nimetön

    Voi hyvää päivää, eihän Hakaniemen veroparatiisilla ole mitään tekemistä henkilöiden verotuksen kanssa. Kysymyshän on ns. yleishyödyllisestä yhdistyksestä, joka ei maksa toiminnastaan lainkaan veroja. AY liitot esim. omistavat enemmistön VVO:sta, tähän firmaan siirtyy paljon yhteiskunnan maksamia asumistukia, jotka siirretään verovapaina osinkoina liitoille. Liitot omistavat kiinteistöjä, hotelleita, osakkeita jopa laskettelurinnettä, tuloista ei makseta veroja. Liitot eivät ilmoita omistuksian eivätkä myös tulojaa verottajalle. Rikkain liitto oli Metalliliitto jonka omaisuus oli ehkä 213 milj .

    • Nimetön

      Jos palkansaajan maksamia jäsenmaksuja ei voi vähentää verotuksessa, niin kyllä siinä silloin verotuskiristyy. Ja mitä kovemmin porvarit rynnii liittoja vastaan, se ei hyvää tiedä palkansaajille. Että hyvää päivää vaan.

  • Nimetön

    Onhan se kova veronkiristys , jos ei jäsenmaksuja saa vähentää verotuksessa, jäsenmaksuhan on luokkaa 400 – 500 euroa vuosi. Tämän verovähennyksenhän muut maksavat. Mitähän olisivat verotulot, jossa kaikki liitot maksaisivat veroa tuloistaan kuten kuuluisi maksaa. Metalliliiton saadut tuotot 13 milj.

    • Nimetön

      Tässä käy paljon pahemmin kun Ameriikan Trumpetti aloitti verosodan. Yritysten Yhteisövero nuijitaan niin alas, että huonompikin porvari jaksaa pompata siitä yli. Jonkun ammattiliiton eurot on pelkkiä hiluja niitten rinnalla. Mutta jokainen saarnatkoon oman järkensä mittapuulla.

  • Nimetön

    Voisiko tämän Sipilän ja kokoomuksen aktiivimallin ulottaa myös maatalouteen? Ellei viljatilallinen pysty osoittaan talvikuukausille tekevänsä sellaista työtä josta tulee rahallista ansioo, niin maatalouden tukia leikataan kuukausittain. Näin saataisiin työmarkkinoille pätkätyöläisiä ja veronmaksajien rahaa säästyisi, kun ei maksettaisi niin paljon tukiaisia.

      • Nimetön

        Nämä viljelijät voisivat olla avuksi sikatiloilla, kanaloissa ja karjatiloilla. Eikä tarvisi tehdä täyttätyöpäivää 9 euron päiväpalkalla. Siis päivässä. Että, ei muuta kepu ja kokoomus, kuin hiekkaa sosialismin rattaisiin ja viljelijät töihin.

  • Nimetön

    Maatalouslomittajista on jatkuva pula. Karjatilalliset eivät saa osaavaa työvoimaa. Tähän on saatava muutos! Talvella tukirahoilla elävät viljelijät on saatava aktivoitua hakemaan näitä työpaikkoja.

Kommentointi ei ole käytössä.