Taekwon-Don Suomen mestaruudet ratkeavat Sastamalassa

Sastamalan Taekwon-Do Seura on esittäytynyt useana vuonna Harrastemessuilla. Tässä tyylinäyte vuodelta 2014. 

Vexve Areenalla Vammalassa kisataan tulevana viikonloppuna Taekwon-Don Suomen mestaruuksista. Kilpailun järjestää Sastamalan Taekwon-Do Seura ry yhdessä Suomen ITF Taekwon-Do ry:n kanssa.

Paikallinen seura on elävä ja aktiivinen yhteisö, jolla on vuoden aikana harjoituksissaan noin 100 henkeä, kertoo Mikko Allinniemi.

”Tänä vuonna seurallamme on 30-vuotisjuhlat. Haimme suomenmestaruuskilpailuja nimenomaan juhlistaaksemme tätä. Sastamalassa on pidetty SM-kilpailut aiemmin kaksi kertaa, viimeksi vuonna 2005.”

Paljon paikallista väriä

Mustien vöiden SM-kisojen kanssa Vexvellä kisataan myös värivöiden Helmi Cup -kilpailu.

”SM-arvoja jaetaan vain mustien vöiden sarjoissa, värivöitä on yhteensä viisi. Ideana on, että harrastajat pääsevät kilpailemaan tasoluokkiensa mukaan edetessään kohti mustaa vyötä”, Allinniemi selventää.

Sastamalan Taekwon-Do Seuraa viikonloppuna edustavat SM-kilpailujen ensikertalaiset Petri Keränen, Emre Güzel ja Eveliina Hämäläinen, jotka suorittivat onnistuneesti 1. Danin mustan viime vuoden lopulla. Myös Helmi Cup -kilpailuissa on mukana paljon järjestävän seuran harrastajia.

”Paljon nähtävää”

Allinniemi muistuttaa Sastamalan Taekwon-Do Seuran aktiivien näkyvän vahvasti myös tuomaritoiminnassa sekä runsaassa talkooväessä. Kilpailijoita Vexvellä nähdään kahden päivän aikana yhteensä 230.

Yleisö on tervetullutta Vexve Areenalle seuraamaan kamppailua mestaruuksista. Kilpailut alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10.

”Taekwon-Dossa on paljon nähtävää, sillä siinä kilpaillaan viidessä eri lajissa: liikesarjat, ottelu, erikoistekniikat, voimamurskaus ja näytösottelu. Pienten juniorien pyykkipojanriisto-ottelu on oma suosikkini”, Allinniemi vinkkaa.