VaPSin juhlaottelussa Aittalahti kurmuutti Muistolan taitureita

Juhlaottelun aloituskiekon pudotti Jussi Lehtinen.

Nostalginen tunnelma täytti Vammalan jäähallin lauantaina, kun jäällä pelattiin Vammalan Palloseuran jääkiekkoilun 60-vuotisjuhlaottelu. Vastakkain olivat Muistolan veteraanit ja Aittalahden sekä Hopun veteraanit, jotka opiskelivat kansakoulussa lähinnä kuusikymmenluvulla. Täydennystä joukkueisiin tarvittiin hieman nuoremman polven edustajista.

Tammikuun 19. päivänä 1958 alkoi VaPSin virallisten jääkiekkopelien historia. Sen kunniaksi juhlaottelu pelattiin viime lauantaina. Aloituskiekon pudotti Mr. Vammalan Palloseura Jussi Lehtinen. Hän pelasi seuran ensimmäisessä ottelussa.

Kiivaan, mutta rehdin juhlakamppailun voitti Aittalahti maalein 6 – 2.

Juha Jutti Järvinen (vas.) ja Timo Nurmi ottelivat ahkerasti aikanaan Kaalisaaren kaukalossa.

Vammalan Palloseuran jääkiekkoilun 60-vuotisotteluun tultiin pelaamaan kauempaakin; Timo Nurmi Oslosta ja Juha Jutti Järvinen Kajaanista. Molemmat aloittivat jääkiekkoilun kuusikymmenluvun puolivälin tuntumassa D-, C- ja B-junnuissa.

”Se oli hienoa aikaa. Kaalisaaressa treenattiin ja pelattiin kotiottelut. Hyviä kavereita oli paljon”, muistelee Jutti.

Timolla on sama meininki, mutta yksi muisto ylittää muut.

”Oltiin jossakin vieraspelissä. Pakkasta oli yli kaksikymmentä astetta. Oli muuten vaihtopenkillä kylmä. Nyt ei ole kylmä, mutta taidot ovat kadonneet. Niin taitaa olla onneksi vastustajallakin”, sanoo Aittalahden joukkueessa Juttin kanssa pelannut Timo.

Hän muutti 1975 Osloon.

”Piti opiskella, mutta ne jäivät kesken. Sitten olen tehnyt erilaisia töitä. Olin Siemensilläkin 17 vuotta. Edustan muuten shakissa yhä Vammalan kerhoa.”

Juttin tie vei ensin Helsinkiin ja sitten kahdeksankymmenluvun alkupuolella Kajaaniin.

”Työn perässä menin. Olen mielisairaanhoitaja, tosin nyt eläkkeellä. Mutta yhä kiekkoilen Kajaanissa yli 50-vuotiaitten joukkueessa.”

Seppo Sundbergilla on vain hyviä muistoja VaPSin kiekkoiluajoista. Lauantaina hän viihtyi yleisön joukossa.

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä. 

Poimintoja

Kommentointi ei ole käytössä.