Ilmari Nurminen: 12 keinoa luoda lisää kesätyöpaikkoja

Ilmari Nurminen
Ilmari Nurminen on sosialidemokraattien kesäduunialoitteen vastaava.

Sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen on sosialidemokraattien kesäduunialoitteen vastaava.

Puolue on jättänyt pääministeri Juha Sipilälle ja valtioneuvostolle kirjelmän, joka sisältää kahdentoista kohdan toimenpideohjelman nuorten kesätyöpaikkojen määrän kasvattamiseksi.

Ilmari Nurminen painottaa, että kesätyöpaikka on monelle nuorelle paitsi askel aikuisuuteen, myös mahdollisuus astua ensimmäistä kertaa työmarkkinoille.

”Alle 25-vuotiasta nuorista 33 400 on tällä hetkellä työttömänä. Nuorten mahdollisuuksia heikentävät myös viime vuosien merkittävät koulutusleikkaukset. Kesäduuni on nuorelle mahdollisuus rakentaa itselleen realistinen kuva työelämästä ja työelämän pelisäännöistä”, Nurminen sanoo.

Kesätyö ei ole ainoastaan nuoren itsensä etu, vaan se on keino lisätä eri alojen tunnettuutta. Nuoren palkkaaminen kesäksi töihin on monella työpaikalla myös satsaus tulevaan.

Sosialidemokraattien kaksitoista keinoa on jaettu kolmeen toiminnan tasoon, joissa valtiolla, kunnilla ja elinkeinoelämällä on kaikilla omat vastuunsa. Ilmari Nurminen pitää tärkeänä, että työhön tartutaan yhdessä kaikkien niiden tahojen kanssa, joiden on mahdollista vaikuttaa kesätyöpaikkojen määrään.

”Haluamme, että hallitus neuvottelee sitoumuksen yhteistyössä elinkeinoelämän, työmarkkinajärjestöjen Kuntaliiton ja kolmannen sektorin kanssa kesätyöpaikkojen lisäämiseksi. Hallituksen on myös tarjottava kunnille tähän taloudellista tukea. Konkreettisina toimina ehdotamme, että kouluopetuksessa voisi suorittaa esimerkiksi hygieniapassin ja työturvallisuuskortin”, toteaa Ilmari Nurminen.

”Meillä on kymmeniä tuhansia nuoria työttömiä. Jokainen heistä ansaitsee mahdollisuuden päästä työelämään. Näillä keinoilla heidän kesätyöpaikkansa on askeleen lähempänä”, hän sanoo.

  • Nimetön

    onko nurminen aukassa suunsa sanookseen jotain ?
    oon luullut että se aukasee suunsa vaan………………..

  • Nimetön

    Hieno aloite Ilmarilta.Valitettavasti monet kesäduunit tarvitsee suhteita.Ainakin Sastamalassa…ja monessa muussakin paikassa.

    • Nimetön

      Valtio voisi maksaa puolet nuorten palkasta. Uskoisin kaikkien nuorten työllistyvän, miettikääpä tätä.

  • ent. yrittäjä

    Yritykset palkkaisivat kesätöntekijöitä enemmänkin, jos työhön liittyviä säännöksiä kevennettäisiin kesätyöntekijöiden osalta. Demarit ovat olleet mukana säännöksiä keksimässä. Oliko näiden kevennys Nurmisen listalla? Raha ei ole esteenä vaan muut asiat.

    • Verot valtion maksettavaksi!

      Mitkä säännökset estävät palkkaamasta kesätyöläisiä? Työturvallisuuslaki, työaikalaki? Vai sekö, että pitäisi maksaa palkkaa? Edellä joku jo ehdotti, että valtion pitäisi maksaa puolet palkasta.

  • Merja Helander

    Meillä on töitä projekteittain eri paikoissa. Kesätyöntekijälle pitäisi olla kuitenkin paikka Sastamalan alueella ja yhdessä paikassa.

  • Nimetön

    Sastamalassa on käytössä ihan hyvä ns.Kiikoisten malli kesätyöpaikkojen luomiseen.
    Kaupunki tukee yrityksiä ja yhdistyksiä todella hyvin nuoren kesätyöntekijän palkkaamisessa.
    Demari Nurminen tekee hänelle typillistä politikointia tälläkin asialla. No se hänelle suotakoon.

    • Nimetön

      Mikäli olisit lukenut toimituksen kirjoituksen, niin saattaisit ymmärtää, että kyseessä on valtakunnallinen projekti. Alle 25-vuotiaista on työttömänä yli 33 000 nuorta. Yhtään ei saa enää leikata koulutuksesta. Kun samalla työnantajat tuskailevat työvoimapulasta, joillakin aloilla.

  • Nimetön

    Mitkä ne 12 keinoa ovat? Ilmarilta taisi unohtua otsikon viesti. Ettei vaan olisi tyhjän puhumista.

  • Nimetön

    Kunnille tarjoo lisäresurssia mutta yrityksille ei mistä tämä yrittäjyysviha johtuu.
    Missä on ne keinot arvoisa nurminen.
    Arvoisa kansanedustaja voisi näyttää itse mallia ja käyttää vaikka kuukauden liksansa tähän projektiin.
    Muiden rahoilla on kiva leikkiä ja kerätä poliittisia irtopisteitä hienoista avauksista.

    • Nimetön

      Vai ei Suomessa jaeta yritystukia! No, neljä miljardia euroa jaetaan vuosittain. Joista ainoastaan 11% on hyödyllisiä. Eli 3,6 miljardia euroa menee kankkulan kaivoon. Tälläistä markkinataloutta siis Suomessa. Ja kun lasketaan kaikki tuet, summa kihahtaa 8 miljardiin euroon! Silti yritysten ei ole pakko ilmoittaa TE-keskuksiin avoimista työpaikoista. Ei ihme, että nykyhallitus nostaa asiakasmaksuja ja omavastuuta. Palkansaajilta, eläkeläisiltä ja vähäosaisilta on herrojen, helppo nyhtää.

  • Nimetön

    Onkos tämä Nurminen suorittanut asevelvollisuutta lainkaan?
    Loukkaamatta naisia ja varsinkaan heitä, varsin akkamaista touhua nuorelta mieheltä.

  • Nimetön

    Ilmari on jälleen oikealla asialla, harvempi kansanedustaja tekee jotakin nuorten hyväksi.

  • Nimetön

    Todellisuudessa Ilmari ei tee mitään.
    Kesäduunialoitekkin on pahasti myöhässä tulevalle kesällä. Yksistään asian käsittely työmarkkinajärjestöissä kestää vuosia, eikä nämä järjestöt ketään työllistä.

    • Nimetön

      Montako vuorokautta olet ollut seuraamassa Nurmisen työpäiviä, väitteesi tueksi? Vai koitatko ainoastaan mustamaalata ihmistä? Ja elinkeinoelämä, että kunnat, niitä kesätyöpaikkoja tarjoavat. Kuten tulevanakin kesänä. Hallituksen pitää antaa tähän taloudellista tukea. Jos nykyhallitusta nuorten hyvinvointi edes kiinnostaa?

      • Nimetön

        Plättilänmaan marjanviljelijät lähiseudulla tarjoava paljon kesätyöpaikkoja.
        Paljonko on työhaluisia suomalaisia nuoria tähän kesätyöhön?

  • Nimetön

    Niin Ilmari, hommaahan nuoria mansikanpoimijoita Plättilänmaahan. Eikä tarvita valtiontukea, vaan työntekoa palkan vasitineeksi.

    • Nimetön

      Hommaa sinä palkkaa niin paljon, että kykkiminen kiinostaa. Markkinatalous toimii niin, että työntekijä myy työpanoksensa parhaan tarjouksen tehneelle. Jos et pysty maksamaan sen vertaa palkkaa, että saisit edes virolaisia tai venäläisiä töihin, on yrityksessäsi jotakin vikaa.

Kommentointi ei ole käytössä.