Yrittäjät kirjelmöivät toripysäköinnistä tekniselle lautakunnalle

Yrittäjien mukaan tyhjä tori on huono markkinointiviesti. Kuva: Veli-Matti Saksi.

Joukko vammalalaisia yrittäjiä aikoo kirjelmöidä Sastamalan tekniselle lautakunnalle toripysäköinnin säilymisen puolesta.

Yrittäjät edellyttävät, että Vammalan torilla säilyy pysäköintimahdollisuus samassa mittakaavassa kuin nykyiselläänkin. Yrittäjien mukaan tyhjä tori keskellä kaupunkia on huono markkinointiviesti.

Kirjeessä todetaan lisäksi, että keskustassa on runsaasti tyhjiä liiketiloja ja näin tyhjä torialue vahvistaa entisestään viestiä alueen hiipumisesta.

”Tori on kuitenkin jo nyt tyhjänä tai vajaakäytössä yli 70 prosenttia vuodesta”, yrittäjät muistuttavat kirjeessä.

Tiistaiaamuun mennessä allekirjoituksia oli kertynyt 20 kappaletta ja nimien kerääminen jatkuu.

Tekninen lautakunta kokoontuu ensi viikon tiistaina, jolloin myös yrittäjien kirjelmä luovutetaan.

  • jaksan kävellä

    no jos sillä torilla nyt täytyy se pysäköinti sallia niin sinnehän mahtuisi paljon enemmän autoja jos alueella olisi merkityt paikat ja järjestys, katso kuvaa villi pysäköinti eikö vaan. yks jättää sinne toinen tänne. kokemuksesta kerron että kun kerran pysäköin torille nin jäin kolmen auton loukkuun siinä sitten odottelin noin puolituntia että pääsin pois välistä pois. en pysäköi torille

    • Nimetön

      kai ne paikat merkitty on mutta ovat jään alla mutta ei auta merkit jos ei järki pelaa ja joku jää mottiin!

      • yarisi

        no eipä niitä paikkoja oo merkitty. sehän on tori, ei parkkipaikka!

    • Eläkeläinen

      Kun on nuori ja hyväjalkainen, mieleen ei juolahda, että osalle liikkuminen on hyvin vaivalloista varsinkin painavan kassin kanssa. Joku parinsadan metrin matkan liikkuminen on tuskallisen vaikeaa, Inva-paikkoja on torin läheisyydessä tarpeeseen nähden vähän ja ehkä vain 10% huonosti liikkuvista omaa iva-tunnuksen.

    • Suunnittelijan näkemys

      Suurin osa toripysäköijistä käy ruokakaupassa. Mikäli tämä autoilijaporukka siirtyy muualle, ruokakauppa pienenee Asemakadun K-kaupan kokoon. Keskustan eläkeläiset eivät pidä tämänkokoista ruokakauppaa pystyssä. Eläkeläiset ja muut kiihkoilijat voivat miettiä tätä.

  • paski

    jos se niin vaikeeta on, niin eikö yrittäjät voisi muuttaa keskustasta syrjemmälle siellä on tilaa myös parkkipaikoille. rauhotetaan keskusta torille

  • Luu 5

    Niinhän se on , eihän sinne torille ole mikään pakko jättää autoonsa, mitä sitä kiukuttelee , mutta vaikka minä olen nuori henkilö , niin siitäkin huolimatta haluan päästä autollani torille niinkuin ennenkin, kylä näin on jämtti,,, !!!

  • Nimetön

    Se on ihan sama saako torille pysäköidä vai ei, Sastamalan peli on pelattu.
    Täällä ei ole muita kuin eläkeläisiä, täyttävät joka paikan, asunto- eikä toimitilarakentamista ei ole kuten muualla Pirkanmaalla, väestökato lisääntyy vuosi vuodelta. Viimmene sammuttaa valot!

  • Luu 5

    Juu , viimeinen sammuttaa valot ,, se on ilmeisesti
    tekninen johtaja ,,, juu ,,,,, !!!

  • Kyllä torille pitäisi saada ajaa jatkossakin. Muutenkin vähän parkkipaikkoja on.

  • Nimetön

    Käyn autolla päivittäin Vammalan keskustassa, usein myös Torikeskuksessa, en ole milloinkaan parkkeerannut autoani torille, paikka on löytynyt helposti muualta keskustasta. Ainoastaan joskus kesällä toriaikana joutuu vähän katselemaan minne autonsa voi pysäköidä, mutta silloinkaan ei ole tarvinnut yli sataametriä kauemmaksitorilta jäädä.

    • Nimetön

      Miksköhän muualta on helposti löytynyt parkkipaikka?! Olisko muut ihmiset pysäköineet torille autonsa?

  • Nimetön

    Ei tämmöinen kunta tarvitse toria kun on jatkuvaa kiukuttelua,kyllä tori on tori ja parkkipaikat parkkipaikkoja se on fakta.

  • Sahan Jussi

    Torin toimintamalli, kuten tähänkin asti, on erinomaisen toimiva malli. Sillon toreillaan, kun on toripäivät, muina aikoina parkkipaikat. Turha hifistely kannattaa unohtaa ny ja tähän paikkaan. Samaa sanon torikahvilasta – sen pitää olla jatkossakin paikka, mistä saa eurolla pahvi-, tai tihveräismukillisen sumppia. Ei siitä tartte mitään Strinberg`iä tehdä, ja jos niikseen tulee, ei tartte kävellä, ku torin toiseen laitaan, nin saa sumppinsa ”myrnaan”. Sano!

    • Nimetön

      Oot Jussi oikeassa! Riittää, että torin pinta sais uuden asfaltin. Muuten meno saisi jatkua entisellään. Tota kaffila-hommaa kans ihmettelen… onhan torin reunassa Pyymäki. Torille riittäisi ihan vaikka teltta, josta ostaa edullisen kahvin. Siitä syntyy aito toritunnelma. Sillai toimitaan isompienkin kaupunkien toreilla.

  • nimetön

    Joka kaupungissa on tori!!Ja se on tarkoitettu tori päiville ja kaiken laisille tapahtumille,kahvilakin siellä voi olla ja hyvä sellainen! Autot sinne eivät kuulu sillä TORI ON TORI!!! Ei parkkipaikka!!!!

  • Nimetön

    Eikös maan hallitus luvannu ostaa jokaiselle sähköpyörän. Sillä kun hurauttaa torille, niin ei ole köyhä eikä kippee.

  • Jaaha

    Mitä jos rakennettaisiinkin uimahalli nykyisen torin kohdalle, tori siirrettäisiin Torikeskuksen taakse juoppoparkkiin ja iso parkkipaikka homeisen päiväkodin paikalle ja uimarannan puolelle. Sieltä väki sitten jakoisi eri palveluihin. Kaalisaaren alueesta kehitettäisiin kunnollinen uimapaikka maauimaloineen ja muine aktiviteetteineen.

    • Nimetön

      juu tää olikin hyvä eli ei rakenneta toria eikä uimahallia vaan maauimala siihen Poroveden rantaan, olis aivan loistava paikka kauniina kesälavvantaina torilla käynnin jälkeen mennä maauimalaan ja sitten hurauttaa veneellä kotia kohti

  • Nimetön

    Yrittäjien ja kaupungin virka/luottamusmiesjohdon
    välillä on tässäkin asiassa selvä luottamuspula.
    Itse pidän yrittäjiä asiantuntijoina kaupanteossa ja markkinoinnissa myös toriasiassa.

Kommentointi ei ole käytössä.