Presidenttipari teki yllätysvierailun kirjapäiville – katso kuvat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio olivat lounaalla kirjateltassa yhdessä Sastamalan kaupungin ja kirjapäivien edustajien kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa tänään lauantaina. Presidenttiparin yllätysvierailu säilyi pienen piirin salaisuutena aivan vierailun kynnykselle saakka, joten sitä ei voitu käyttää vetonaulana kävijöiden houkuttelemiseksi kirjapäiville.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ulla Yli-Hongisto kertoo tiedon vierailusta tulleen keskiviikkona, mutta presidenttiparin toivomuksesta siitä ei kerrottu julkisuuteen. Esimerkiksi järjestysmiehet saivat vasta lauantaiaamuna tiedon presidentin turvamiesten saapumisesta Sylvään koululle ja vierailun toteutumisesta.
Presidenttipari lounasti kirjateltassa yhdessä kaupungin ja kirjapäivien edustajien kanssa. Pöytäseurana olivat kaupunginjohtaja Paavo Salli puolisoineen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ulla Yli-Hongisto puolisoineen, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n puheenjohtaja Jukka Sarjala puolisoineen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Andersson.
Lounaan jälkeen varsin kiireettömän oloinen presidenttipari tutustui professori Sarjalan opastuksella kirjapäivien näyttelyihin ja muuhun antiin. Kesävierailu jatkui Sylvään koululta Pyhän Olavin kirkolle, jossa rovasti Osmo Ojansivu ja taiteilija Osmo Rauhala esittelivät jälleenrakennettua kirkkoa ja sen taidetta.

Antikvaarinen kirjakauppias Hannu Peltonen Tampereelta tervehti tasavallan presidenttiä.

Monet ja monenikäiset kirjapäivävieraat halusivat kätellä presidentti Niinistöä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Andersson ja presidentin puoliso Jenni Haukio vaihtoivat ajatuksia kirjapäiväkierroksella.

Taiteilija Osmo Rauhala tuli tervehtimään presidenttiparia ja sopimaan tapaamisesta Pyhän Olavin kirkolla.

 

Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry:n puheenjohtaja, professori Jukka Sarjala opasti arvovaltaiset vieraansa kirjapäivien näyttelyiden ääreen.

"Komea on kokoelma", Jenni Haukio sanoi Heikki Kiljanderin (oikealla) keräämistä ex libriksistä, joita oli valikoima esillä Sylvään koululla kaikkiaan yli 20 000 ex libriksen eli kirjanomistajamerkin kokoelmasta. Keskellä professori Jukka Sarjala.

Tasavallan presidentti oli varsin suosittu kuvauskohde.

12 vastausta artikkeliin “Presidenttipari teki yllätysvierailun kirjapäiville – katso kuvat”

 1. Pikkuville

  Vilahti myös hieman prideporukkaankin kuuluva…………………..

 2. Nimetön

  Noloa toimintaa kaupungin edustajilta tosiaankin. Sallin ja valtuuston puheenjohtajan läsnäolon vielä ymmrrän mutta en sitä ettei paikalle pyydetty toiminnanjohtajaa jolla kuitenkin lienee melkoinen homma kaikissa tapahtumajärjestelyissä.
  Presidenttipari oli edustava ,hienoa että kävivät Vammalassa!

 3. Nimetön

  Hieno asia että kiireinen presidenttipari ehti Sastamalaan ja kirjapäiville. Kyllähän vierailu oli hienosti järjestetty kun siihen oli yhdistetty, oikeutetusti, myös Pyhä Olavi! Itse olisin yrittänyt ympätä aikatauluun myös Pukstaavin. Ehdottomasti!

 4. Moka!

  Käsittämätöntä, ettei Pukstaavia esitelty. Saadaan varmaan Jenni ja Sauli uudelleenkin Sastamalaan, Pukstaavi varmasti kiinnostaa heitä!

 5. Nimetön

  Minäkin ihmettelen ettei ohjelmassa ollut Pukstaavia kun siellä oli lauantaina ne yksivuotissynttäritkin! Kuka laati vierailuohjelman? Itsekin uskon että molemmat olisivat olleet Suomalaisen kirjan museosta kiinnostuneita.

 6. Nimetön

  Sastamalalaisrouvat Salli ja Yli-Hongisto saavat ainakin olla tyytyväisiä, molemmat olivat lauantaina todella tyylikkäitä!

 7. Puks Taavi

  Törkeää, ettei yksivuotissynttäreitä viettänyttä Pukstaavia esitelty. Olis varmast mahtunnu aikatauluun!

 8. Huomioija

  Hyvä että Anderssonikin saatiin houkuteltua kuvaan !