Ehdotus: Sastamala muistaa vastasyntyneitä vauvalahjalla

Sastamalan kaupunki on aikeissa ryhtyä muistamaan vastasyntyneitä kuntalaisia vauvalahjalla. Kaupunginhallitus saa ensi maanantaina käsiteltäväkseen konsernihallinnon sorvaaman esityksen, jonka mukaan kaikille syntyneille sastamalalaisille annetaan kirjalahja.

Lahja sopii hyvin kirjakaupunkiteemaan, ja ensimmäisenä lahjana voisi olla Maurin Kunnaksen vauvakirja. Lahja voitaisiin luovuttaa yhteistyössä esimerkiksi neuvolan kanssa.

Idea vauvalahjasta on Perussuomalaisten valtuustoryhmän peruja. Katariina Siurosen jättämässä aloitteessa todetaan, että kaupungin väkiluku on ollut hiipuva jo vuosien ajan. Lapsia toivotaankin syntyväksi Sastamalaan nykyistä enemmän. Lahjalla kaupunki viestisi vauvan syntymän tärkeydestä ja Sastamalan lapsiystävällisyydestä. Perussuomalaisten valtuustoryhmä painottaa kuitenkin aloitteessaan lahjan paikallisuutta, ja esittää lahjaksi paikallisesti valmistettua tavaraa tai lahjakorttia paikalliseen liikkeeseen.

 

 • avatar Nimetön

  1000 € lahjakortti olisi vähintä jolla vois olla vaikuttavuutta.

 • avatar mummu

  Vai kirjaa suunnittelee kaupunki, oottako kuulleet että lasta kirjalla ruokitaan, RAHAlahja olis paras!

 • avatar Nimetön

  Just. Kirja. Tällä tämä väkiluku saadaan nousuun. Niin persusta koko idea.

 • avatar Mamma vaan

  Punkalaitumelaisvauvat saavat 500 euron arvosta lahjakortteja, joita voi käyttää paikkakunnan liikkeissä.

 • avatar Kaukolan koulu

  Uusi huhtikuulla valittava valtuusto voi antaa Kaukolan koulun jatkua.

  Yksistään sillä päätöksellä taataan Sastamalan asukasluvun kääntyminen nousuun.

  Samalla voidaan palauttaa kaikille lapsille subjektiivinen kokopäiväinen päivähoito-oikeus.

  Vuositasolla uusia sastamalalaisia syntyy 100-120.

 • avatar Nimetön

  Kyllä on naurettava ajatus;kirja, HALOO! ei vastasyntyneen vauvan vanhemmat kaipaa mitään noin älytöntä, lahjakortti vaikka 1000e,jotain järkevää,ei paljon järkee näy olevan nykysillä päättäjillä!

 • avatar Nimetön

  Joo, ei nykyset vanhemmat enää mitää kirjoja vauvoilleen lue. Kännykkää vaan kaikille vauvasta vaariin!

 • avatar Mama K

  Onhan tämä muutos parempaan suuntaan! Sitäpaitsi itse olen lukenut 8kk ikäiselle vauvalleni nyt jo Mauri Kunnaksen kirjoja! Älkää aina valittako!

 • avatar Vakityössä

  Ketä rahaa vielä tarvitsee? Kai sitä nyt ainakin jokaisella työssäkäyvällä sentään pitäisi tarpeeksi olla? Huonosti menee, jos talous tonnista paranee.

 • avatar Maurille

  heh, hee: tästä ideasta tienaa rahat Kunnas-brändin myyjä Mauri

  ei ne Maurinkaan kirjat ilmaiseksi ilmesty

  —- siis kaikenkaikkiaan: olipa taas sastamalainen aivo-idea!

 • avatar Pääsylippu Pukstaaviin

  Vastasyntyneet kiinnittäisi kirjaan parhaiten pääsylippu Pukstaaviin. Vanhemmat voisivat päästä ilmaiseksi vauvan kanssa

  Yhden kerran ilmaiseksi, sitten jo kanta-asiakas: näin se porttiteoria toimii ja Buukstaavi sekä syntyvyys saadaan nousuun Sastamalassa

 • avatar Nimetön

  ”””’Kaupunginhallitus saa ensi maanantaina käsiteltäväkseen konsernihallinnon sorvaaman esityksen””

  Ahaa siis TÄLLÄISIÄ asioita konsernihallinto väsää kunnassa minne pakkomaksan kohtuulisen kovat verot

  Sorvaamista satakuntalaiseen kirjakaupunkiteemaan vuodelta kivi

  • avatar Nimetön

   – mä aattelin jo, että kun ne vinkuu ja vonkuu niitä osoitteitakin, paluuta historiaan, niin ne haluaa Satakuntaankin takaisin …

   • avatar Historiaa

    Henkisesti ne ovat historiassa. Ja nyt kunnallisvaaliasetelmia katsellessa näyttää siltä että sinne jäävätkin. Tämäntapaiset vauvalahjat, joista jopa Yleisradio uutisoi (!!!!) saattavat naurunalaiseksi koko Sastamalan. Kämänen kirja vauhdittajana väestökasvuun – ja samaan aikaan kirjastolaitosta nitistetään taas, ja taas. Ei tätä päätöksentekoa enää jaksa eikä jaksa enää edes nauraa. Huumorilla silti eteenpäin, ei muutakaan tavis voi 😉

   • avatar Nimetön

    Kämänen kirjalahja? Eipä ne paljon isompia ole – eikä tarvitsekaan olla – sukulaisten tai kummien lahjatkaan lapselle. Minusta tuo muistaminen on aivan mukava tapa toivottaa uusi kaupunkilainen tervetulleeksi. Pienikin lahja ilahduttaa sellaista, joka ei mittaa rahassa ystävyyttä.

 • avatar Nimetön

  Kyllä vauvanhakumatkan kulut ees taas Tampereelle vois edes korvata molemmille,
  kun kerran päättäjä kotikunnasta laitoksen palvelutkin vei

  • avatar Nimetön

   Kyllä vauvanhakumatkan kulut ees taas Tampereelle vois edes korvata molemmille,
   kun kerran päättäjä kotikunnasta laitoksen palvelutkin vei

   Tyhjentävin kommentti tähän asti, kiitos!

 • avatar Nimetön

  Aivan ihana idea! Olen kotoisin kyseiseltä paikkakunnalta ja jälkikäteen olen pohtinut, miksi positiivisista jutuistakin väännetään väkisin ikäviä, turhia sekä vastenmielisiä. Luin näitä kommentteja aivan ihmeissäni.

  Mauri Kunnas on loistava, lapsiystävällinen kirjailija. Tätä uutta toimea voidaan pitää kaupungin puolesta kunnianosoituksena Kunnakselle. Hyvä Sastamala ja Mauri Kunnas!

 • avatar Anna-Sofia

  Aivan ihana idea! Olen kotoisin kyseiseltä paikkakunnalta ja jälkikäteen olen pohtinut, miksi positiivisista jutuistakin väännetään väkisin ikäviä, turhia sekä vastenmielisiä. Luin näitä kommentteja aivan ihmeissäni.

  Mauri Kunnas on loistava, lapsiystävällinen kirjailija. Tätä uutta toimea voidaan pitää kaupungin puolesta kunnianosoituksena Kunnakselle. Hyvä Sastamala ja Mauri Kunnas!

 • avatar Anna-Sofia

  Ihana idea! Olen kotoisin kyseiseltä paikkakunnalta ja jälkikäteen olen pohtinut, miksi positiivisista jutuistakin väännetään väkisin ikäviä, turhia sekä vastenmielisiä. Luin näitä kommentteja aivan ihmeissäni.

  Mauri Kunnas on loistava, lapsille tärkeä kirjailija. Lukuperinteitä on hyvä pitää yllä yhä digitalisoituvassa maailmassa. Tämä on hieno ele kaupungilta sekä kunnianosoitus itse kirjailijalle. Hyvä Sastamala ja Mauri Kunnas!

 • avatar Nimetön

  Koko valtuustoaloite oli typeryyden huippu! Ei kukaan muuta kuntaan vauvalahjan takia! Idioottimaista luulla niin! Päivähoito ja koulut kuntoon. Mutta ne nyt ei persuja kiinnosta. Otettu Soinilta mallia populismissa.

  • avatar Nimetön

   Sinulle ei kannattane lähettää joulukorttia, koska haluat vähintään tonnin rahalahjan, jotta muistaminen kelpaa sinulle. Luulenpa, että sinun naapuriisi ei ole tunkua.

   • avatar Nimetön

    tää on kyllä kaukaa haettua, onneksi kaikki eivät ajattele kuten sä !

  • avatar Nimetön

   just juu, lukiolaisten pitää kulkea konstilla, jos toisella päästäkseen lukiolle ja kotiin,
   ja päättäjät vain puuhastelee kirjalahjoilla, kun merkittävämpiäkin järjestelyjä tarvittaisiin…

 • avatar Autoon synnyttänyt ei toivo kirjaa

  17.2.2017 klo 18:24 kirjoittaneen henkilön kommentti: Matkat. Tätä pitää lähteä viemään Sastamalan kaupunginhallituksen päätettäväksi hyvin pian. Loistava idea.

  Ei tarvita vauvalahjoja sillä vauva itsessään on niin suuri lahja. Mutta se, että vauva saadaan turvallisesti maailmaan ja kotiin, niin siihen täytyy kaupungin satsata. Matka on monesti pitkä. Ilmainen taksikyyti kaikille synnyttäjille puolisoineen. Näin äiti ja isä voivat keskittyä oleelliseen eli vauvan maailmaan tuloon. Nyt kun äiti supistelee ja voihkii etupenkillä puolimakaavassa asennossa ja isä yrittää ajaa autoa reilulla ylinopeudella, jotta oltaisiin ajoissa sairaalassa, niin vähintään on liikenneturvallisuus vaarannettu, pahimmassa tapauksessa koko perheen vauvanhakumatka saattaa jäädä viimeiseksi, kun isän huomio menee hetkeksi supistelevaan äitiin.

  AIkoinaan oma lapseni syntyi autossa matkalla sairaalaan ja sitä en toivo kenellekään. Oli siinä ensikertalainen isä myös pois tolaltaan, et mitäs nyt pitäis tehdä, ajaa vai toimia kätilönä.

  Nyt vetoankin kaikkiin kaupungin päättäjiin, että tehdään vauvanhaku matkasta turvallista.

  • avatar Nimetön

   Kaunis ajatus, mutta miten kaupunki voi sairaanhoitopiirin päätöksiin vaikuttaa? Sairaankuljetus ei ole kaupungin päätettävissä, eikä se voi matkaakaan lyhentää. Puhumattakaan että kykenisi senkään vertaa vaikuttamaan asioihin, joita maakunta päättää, jos sote-hullutus toteutuu.

   • avatar Mika Sillanpää

    PSHP:n ylimmässä päättävässä elimessä on Sastamalan edustus ollut ja edelleenkin seuraava: Valtuuston puheenjohtaja Arto Satonen (kansanedustaja) ja jäseninä :Sastamala Jenni Jokinen, Pauli Pietilä(keskustan valtuustoryhmän pj), Arto Satonen(kansanedustaja), Katariina Siuronen(nyt puheessa olevan valtuustoaloitteen tekijä) ja varajäseninä Ilmari Nurminen(kansanedustaja),Ulla Yli-Hongisto(Sastamalan valtuuston pj)Jussi Mikkola ja Sari Henriksson.
    Arvovaltaista joukkoa muttei sekään auta ja varmasti ovat tehneet parhaansa, sitä sitten voikin kritisoida mikä se on.
    Vertailussa Valkeakoski joka on onnistunut paremmin säilyttämään palveluja Valkeakosken sairaalassa. PSHP:n valtuustossa Valkeakosken edustus on:PSHP:n valtuuston 2. varapuheenjohtajana toimii Tarja Ahonen ja jäseninä Tarja Ahonen, Anja Peräkääly, Sari Pulla-Savolainen ja varalla Minna Kamppari, Marja Heikkinen ja Sari Ilovuori.
    Tämä 25% pienemmällä edustuksella, Sastamalaan verraten oleva joukko on onnistunut säilyttämään palveluja Valkeakosken sairaalassa huomattavasti enemmän Vammalan sairaalaan verraten.
    Äkkiä katsoen ero on sukupuoliedustuksessa, Valkeakosken edustajat ovat kaikki naisia, niin varsinaiset kuin varajäsenet. Toinen iso ero on ettei heillä ole kansanedustajia joukossaan.

    Totta kuitenkin on että Tampereen ehdoilla mennään niin nykyisellä hallintotavalla kuin tulevillakin erikoissairaan hoidossa. Tulevassa mahdollisessa järjestelytavoissa myös perusterveydenhoito muuttuu Tampereen ohjailtavaksi.

 • avatar hpofi7d6u

  täytyy tullakki tänää seurahuoneelle etsiin daamia,voi suostua heti jopa peti hommiin ku kerron et mahdollisuus kirja lahjaan,,,,,,,,,,,,

 • avatar Mummi

  Olen sitä mieltä, että mieluummin lahjakortti, lastentarvikeliikkeeseen.

 • avatar Sillanpään Mikalle

  Kiitos analyysistä. Kirjoitit loppuun: ****Totta kuitenkin on että Tampereen ehdoilla mennään niin nykyisellä hallintotavalla kuin tulevillakin erikoissairaan hoidossa. Tulevassa mahdollisessa järjestelytavoissa myös perusterveydenhoito muuttuu Tampereen ohjailtavaksi.***

  Monessakin mielessä toivon että Tampereen ohjailtavaksi päätyisi paljon paljon muutakin täältä Sastamalan syvyyksistä. Treella päätöksentekijät elävät tätä aikaa eivätkä jurnuta poteroissaan puolustamassa mennyttä. Kyllä tämä vauvalahja-ajatuskin on niiiiiiin viime vuosituhannelta, pieni ja harmiton mutta kuvaava esimerkki millaisista lillukanvarsista täällä jaksetaan vääntää.

 • avatar Kuinka kaupunginhall päätti?

  Hei Alueviestin toimitus, en painetusta lehdestä löytänyt tähän vastausta?

  Eli tuleeko se kirjalahja???

  • avatar Pauliina Vilenius

   Hei,

   Uutinen on julkaistu sivulla 4: “Sastamalan kaupunki ryhtyy muistamaan vastasyntyneitä kuntalaisia vauvalahjalla. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina konsernihallinnon sorvaaman esityksen, jonka mukaan kaikille syntyneille sastamalalaisille annetaan kirjalahja.”

   • avatar Kiitos Pauliina!

    Niinpäs olikin! Luin lehden liian nopeasti joten meni ohi.

 • avatar Nimetön

  On olemassa aikuisia ihmisiä ja he eivät ole lukeneet eläissään ainuttakaan kirjaa ? Kirjalahja on hyvä idea, mutta se tuskin tuo tälle paikkakunnalle lisää lapsiperheitä.

Kommentointi ei ole käytössä.