Kommentoi: Kiertoliittymiin kestävää kauneutta puukukkasin?

Kukitettu kiertoliittymä Vaasassa.

Kiertoliittymien istutuksista on puhuttu paljon Sastamalassakin. Lukijamme nappasi lomamatkaltaan Vaasasta kuvan liittymästä, joka on koristeltu puisilla kukkasilla.

”Liekö kukkien sinivalkoinen väritys kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle? Kukat olisivat helppo ja hauska piristysruiske myös Vammalassa. Olisiko tässä ajatusta vaikka ensi kesälle”, lukija kirjoittaa.

Mitä mieltä olet? Sopisivatko puiset kukat piristämään esimerkiksi Tuomiston kiertoliittymää? Kommentoi!

12 vastausta artikkeliin “Kommentoi: Kiertoliittymiin kestävää kauneutta puukukkasin?”

 1. Nimetön

  Ei. Rumia ovat. Oikeat kasvit ja pidettäis siistinä ympyrät. Ja koristevalot tai patsas hommaa mielummin kuin puisia kukkasia. Ei nekään kauaa siistinä pysy.

 2. Nimetön

  Asfaltille jos kaupungilla ei ole rahaa hoitaa luonnon kukkia/pensaita. Vammalan Romulta ja Hyötykeräykseltä voi siihen sitten tilata (kipata) vaikka vaihtuvan näyttelyn muistuttamaan tuhlaavaisuudestamme.

 3. Nimetön

  on tää touhu eriskummallista, ensin tarvitaan maata vaikka kuinka ja paljon teiden ja ympyröitten tekemiseen ja sitten istutetaan puskia – mitä liikenneturvallisuuden huomioimista tommonen on,- jos säästöjä haetaan, niin näistä puska- ja kukkasistutuksista vois heti niitä saada, eikä mitkään koristevalot ja -patsaatkaan kuulu ympyröitten täytteeksi, ihan samalta kannalta ajatellen…

  • Nimetön

   Samaa mieltä. Ympyrät tehtiin joustavoittamaan liikennettä, turvallisuuskin tavoitteena. Ja sitten peitetään näkyvyys puskilla. Vainiomäen mukaan ympyrän ei muka ole tarkoituskaan olla ”läpinäkyvä”! Kyllä se kummasti kuitenkin lisäisi turvallisuutta. Kivi on kaunis materiaali, ja keskelle sopii joku ”katseenvangitsija”, mutta ei sekään ole välttämätön. Ja onhan täällä kiviteollisuutta taiteeksi, jos halutaan. Ja kukas kieltää pistämästä vaikka pukkipatsasta. Sekin peittää vähemmän, kuin puskat. Vihreys ja kukat ovat ok. Niiden paikka vain ei ole estämässä näkyvyyttä.

 4. Nimetön

  Niin monta on mieltä kuin miestäkin mut mieluummin kukkivia puita kuin puukukkia

 5. Nimetön

  Hienosti sopii teemaan! Välillä risteyksessä ajelee pelkkiä puusilmiä. Toisaalta vilkkuvat valot voisivat muistuttaa eräästä oleellisesta liikennesäännöstä.

  • Nimetön

   lääketiede ei tunne määritelmää ”puusilmistä”, lienee jokin besserwisser terminologian huippuilmaus…

   • Nimetön

    Sori, jääkiekossa viljelty termi, kuvaa yleensä tuomaria, joka ei osaa seurata tilanteita. Tekee vääriä päätelmiä, kun ei ymmärrä, missä mennään. Vammalan ympyröissä tuollainen saattaa vaikka pysähtyä ympyrässä päästääkseen sinne kolmion takaa pyrkivän. Puusilmä ei ota huomioon muita, jättää esimerkiksi vilkuttamatta poistuessaan ympyrästä, jolloin ympyrään pyrkivät joutuvat epätietoisina odottelemaan ympyrän tyhjentymistä. Puusilmä ei myöskään ymmärrä ympyrän ideaa vaan vilkuttaa ympyrässä vasemmalle, jolloin kukaan ei uskalla ajaa ympyrään, kun vilkuttelijan aikomuksista ei ole mitään takeita. Puusilmä saattaa tulla kolmion takaa ympyrässä ajavan eteen tai kylkeen, kun ei ymmärrä kärkikolmion merkitystä tai on mielestään liikennesääntöjen yläpuolella. Tällaisia kunnioittamaan voisi risteyksiin laittaa puisia pölkkypäitä koristeeksi.

 6. Nimetön

  Sastamalan liikenteenjakajien kukkaistutukset on tänä kesänä aika huonossa hoidossa. Esimerkiksi Kiikassa ja rautatieasemalla rikkaruohot rehottaa.

  • Nimetön

   Seli seli vaan – eikö niissä rakennetuissa ympyröissä sitten nähdä vikaa? Otetaas esimerkiksi toi Hyrkin ympyrä, se on rakennettu jotenkin niin, että P-laitumen suunnasta, vauhdilla vaan, ei siis rakenteesta johtuen sieltä päin tulijan pahemmin tarvitse edes hidastaa…

 7. Nimetön

  Liikenteessä pärjää parhaiten kun seuraa riittävästi myös muuta liikennettä. Miksi se muu liikenne pitää peittää puskan taakse, kuten lapset tekevät, leikkiessään piilosta? Onko liikenne jonkinlaista kuuropiiloo? Monasti kaunis ajatus on käytäntöön, pelkkä kaunis ajatus.

  • Nimetön

   Eihän sinun tarvitse nähdä ympyrän toisella puolella olevia. Ehdit hyvin omalla vuorollasi ympyrään ennen vastapuolella ajavaa. Kaikki väistettävät autot näkyvät istutuksista yms. huolimatta.