Muistolan asukkaat kyllästyneitä liikenteessä törttöilyyn ja meluun

Muistolan koulun läheisyydessä asuvat ovat vedonneet kaupunkiin alueen liikenteen rauhoittamiseksi. Vetoomuksessa esitetään toimenpiteitä vakavien tieliikennerikkomusten sekä meluhaitan ehkäisemiseksi Nuupalankadulla Muistolan koulun puoleisessa päässä.

Vetoomuksen mukaan Muistolan koulun lähellä tapahtuu vakavia liikennerikkomuksia mopopoikien, mopoautojen ja autojen toimesta päivittäin.

”Yleensä iltapäivään, iltaan sekä yöhön ajoittuvat hurjat ylinopeudet, nopeuskisat, jalkakäytävällä ajaminen sekä keuliminen ovat arkipäivää. Tämä muodostaa suuren turvallisuusriskin alueen asukkaille ja erityisesti lapsille, jotka eivät osaa varoa hurjaa ylinopeutta viilettäviä ajoneuvoja”, vetoomuksessa todetaan.

Turvallisuusriskin lisäksi mopo- ja autorallista aiheutuu asukkaita häiritsevää melua. Myös ajoneuvoissa soiva musiikki ja basson jytke koetaan häiritsevänä.

”Nopeudet ovat luonnollisesti turvallisuusriski myös mopoilijoille itselleen, koska asukkaat ajavat kotipihoistaan sekä Mäntykadulta suoraan Nuupalankadulle”, vetoomuksessa muistutetaan.

Vetoomuksen on allekirjoittanut 26 ihmistä, joukossa myös Muistolan koulun rehtori sekä Saskyn johtaja.

Kaupunki on vastaamassa asukkaiden toiveisiin. Tekniselle lautakunnalle on valmisteltu esitystä, jonka mukaan Muistolan koulun tonttiliittymään tulisi asettaa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkki siten, että asiaton ajo kielletään iltaisin kello 17 jälkeen sekä viikonloppuisin. Nuupalankadulle, koulun läheisyyteen lisättäsiin toinen hidaste. Lisäksi Nuupalankadun nopeusrajoitusta laskettaisiin 40:stä kilometristä 30:een kilometriin tunnissa.

Asiaa käsitellään teklan seuraavassa kokouksessa tiistaina.

Päivitys 26.8. klo 8.55. Eilen kertomastamme poiketen asiaa käsitellään sittenkin jo tiistaina. Tekniseltä johtajalta tuli ensin tieto asian käsittelyn lykkääntymisestä.

77 vastausta artikkeliin “Muistolan asukkaat kyllästyneitä liikenteessä törttöilyyn ja meluun”

 1. Nimetön

  Hidaste muistolan koulun lähellä ei auta mitään koska nämä nuoret ajavat jalkakäytävää väistäen sen töyssyn kohdalla. Poliisi voisi puuttua nuorison liikenne käyttäytymiseen mielestäni. Myöskin vanhemmat voisivat opastaa nuoria miten ajetaan ja miten musaa kuunnellaan. Nämä onnelliset onanoitsijat soittavat sitä musaa täysillä myöskin s-marketin pihassa. No mitä voi kun ei ole tapoja kuten s-marketin pihaan ajetaan jalkakäytävän kautta mopoautoilla ja mopoilla.

  • Nimetön

   Kaikki voisi vähän katsella miten ajetaan S-Marketin pihaan myös autoilijat. Siellä ei piitata pätkääkään liikennesäännöistä. Monta läheltä piti tilannetta on ollut ja tulee olemaan niin kauan kunnes kaikki puusilmät oppivat liikennesäännöt – ja sitä saa odottaa. Voisiko nämä paikalliset autokoulujen opettajat yhdessä poliisin kanssa ottaa pikku tempauksen ja vaikka opettaa ihan paikan päällä näille ihmisille miten ajetaan esim. parkkipaikoilla. Ei auta että opetetaan vain muksuja kun ei vanhemmatkaan osaa ajaa.

   • Nimetön

    Ja ne paljonpuhutut puskat vielä näköesteenä edelleen joka suuntaan…Mutta ajelukin on kaahaamista mopoautoilla ja sitä näkee myös aikuisilla siellä.

  • Missä ovat lapsien vanhemmat?

   Missä ovat noiden mopoikäisten vanhemmat, NE, joiden pitäisi lapsistaan välittää ja kasvattaa, huolehtia että eivät ole ulkona myöhään yöllä – kai tuon ikäiset nykyääkin koulua käyvät ja pitäisi aamulla aikaisin kouluun herätä. Vanhemmat – ottakaa vastuu lapsistanne, kaikin tavoin! Kotikasvatuksesta pitää huolehtia!!!

 2. Nimetön

  Minua ärsyttää suunnattomasti ne, iästä riippumatta, jotka esim. S-marketin piha-alueella ajavat älyttömän kovaa vauhtia. Siis suhteutettuna siihen että kyseessä on parkkialue josta autoilla peruutellaan ruuduista ja jossa ihmiset kulkee kärryjensä ja pienten lastensa kanssa. Niin kauan on kiva esittää kavereille kovaa rattimiestä kunnes jotain sattuu ja taidot loppuu kesken. Toivottavasti se ei ole pieni lapsi joka tulee autojen välistä ja jää alle!

  • Nimetön

   Voisiko sen S-marketin vieressä olevan suljetun asfalttikentän taas avata ja kokoontukoot siellä! Olisivat edes pois hengenvaaraa aiheuttamasta kaupan parkkipaikalta. Aita ympärille ja valvontakamerat nurkkiin.

 3. Keski-ikäinen mielipide

  Jossain päin Suomea, muistaakseni Savossa, kunnanjohtaja hankki itselleen mopon ja meni nuorten mopoilijoiden juttusille.

  Kunpa meillä Sastamalassa olisi yhtä virkeä ja pirteä kunnanjohtaja. Menkää juttusille nuorten ehdoilla, voitte yllättyä.

  Teille kitisijät, jotka valitatte pienimmästäkin äänestä: TULKAA ASUMAAN ISOON KAUPUNKIIN, YDINKESKUSTAAN, NIIN LOPETATTE NARINANNE.

  Mopoilijoille myös mahdollisuus vähän irrotella. Pistäkää homekorvat korviinne tulpat, jos noin harmittaa.

  • Toinen keski-ikäinen

   Isossakin kaupungissa poliisi puuttuu asiaan, jos meteli on niin kova, ettei asukkaat pysty nukkumaan. Kannattaa mennä Nuupalan kadulle itse ensin hengailemaan ja asiaa tutkimaan ennen kuin vetää kaupunginjohtajaa tähän soppaan. Et selvästikään tiedä Muistolan alueen tilanteesta mitään. Mopomeetinkien paikka on jossain muualla kuin keskellä asuinaluetta. Eikä siellä pörrää vain mopot, vaan täysi-ikäiset autoilijat myös.

  • kitisijä

   Sinähän se varsinainen kitisijä olet – mielipiteinesi! Muillakin kai saa olla ”mielipiteitä…

 4. Sama ongelma Varilassa

  Näillä mopoilevilla ja mopoautoilevilla pojilla ja tytöillä on varmaan kodit. Jos he kokoontuisivatkin niissä vuorollaan ökyvehkeillään, näkisivät/kuulisivat omat vanhempansakin, miten lapsukaiset ”vähän soittavat musiikkia” – vai miten he taannoin lehdessä murehtivat…myös Vinkille menevä alikulku olisi myös ko vanhemmille ja poliiseille oiva käyntikohde. Roskathan ei enää näihin vehkeisiin mahdu!

 5. Nimetön

  muutin just kämmäkästä varilaan.kauhee on mopo ralli kyl ,mihin vosin soittaa kyseisestä asiasta ?

 6. Nimetön

  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaupungin johdon on suhtauduttava vakavasti ko vetoomukseen, koska ongelma on todellinen. Ei ole todellakaan kysymys turhasta narinasta vaan siitä, että eräiden nuorten liikennekäyttäytyminen Muistolan koulun läheisyydessä (ja näköjään myös muualla kaupungissa) on hyvinkin moitittavaa ja liikenne- ym sääntöjen vastaista. On tietenkin ymmärrettävää, että nuoret haluaa testata menopeliensä rajoja, mutta sen ei tule tapahtua yleisellä tiellä ja asutuksen keskellä. Toivomus onkin, että kaupunki osoittaisi turvallisen paikan nuorille, jossa voisivat ko toiminta harjoittaa.

 7. Nimetön

  Muistolan koululla ja lähialueella mopoilijoiden käyttäytyminen on kyllä järkyttävää. Seuraan tilannetta vain satunnaisena vierailijana, en asukkaana, mutta en ole koskaan törmännyt mihinkään vastaavaan muualla. Liikennesäännöistä täysin piittaamaton, holtiton moporalli on jatkuvaa ja kovaäänistä, jatkuen pitkälle aamuyöhön, ja nopeudet ovat hengenvaarallisia. Jalkakäytävillä ajellaan röyhkeästi, eikä turvassa ole kukaan. Alakoululaisille varatulla alueella rällästävät nyt murrosikäiset, eikä alueen leikki-ikäisillä ole asiaa leikkikentälle. Heitä on myös peloteltu, jopa uhkailtu. Tilanne on todella surkea ja kaupunginisien toimia odotetaan enemmän kuin hartaasti.

 8. Nimetön

  Nimilista on osittain keksitty ja osa nimistä on sellaisia mihin ei ollut edes kysytty lupaa käyttää adressiin. Tänään illalla kyseistä listaa on alettu keräämään. Näinkö vastuuntuntoiset aikuiset toimii, loistavaa esimerkkiä nuorisolle!!

 9. Nimetön

  Alkuperäinen nimilista on kerätty suullisena. Inhimillisen virheen vuoksi listaan oli eksynyt yhden pariskunnan nimet, joilta ei oltu kysytty lupaa. Virhe johtui puhtaasti inhimillisestä erehdyksestä (sama etunimi kolmella kadun asukkaalla). Asiaa on jo käsitelty asianosaisten kanssa ja pyydetty anteeksi tahatonta erhettä.

  Uuteen, allekirjoituksin varustettuun vetoomukseen tulee tämä tieto korjattuna ja oikean pariskunnan nimet, jotka em. sekaannuksen vuoksi puuttuivat alkuperäisestä listasta. Muut listan nimet pitävät paikkansa. Päivitettyyn vetoomukseen tuli myös runsaasti uusia nimiä, sillä ongelma on todellinen alueella.

  • Nimetön

   Postilaatikoista nimien kopiointi ihmisiltä kysymättäkään on mielestäsi suullista kyselyä? Eipä näemmä kaikille oo ikäkään sitä viisautta tuonut sitten vähääkään :/

 10. Nimetön

  Nykyään ei noille äipän pikku mussukoille voi mitään. Jos sanoo pahasti, niin ne saa traumoja. Ennen vanhaan annettiin kunnon selkäsauna remmillä ja mukulat olivat ihmisiksi. Ei olisi pahitteeksi nykyäänkään.

 11. Nimetön

  Kuka ottaa vastuun jos eskari- tai alakouluikäiselle sattuu jotain näiden mopoilijoiden takia? Voisi olettaa, että koulutie olisi ainakin kevyen liikenteen osalta turvallinen, mutta näin ei valitettavasti ole. Ihmettelen, että yksikään vastuuntuntoinen aikuinen haluaa puoltaa tälläistä rallia, missä panoksena ei ole pelkästään mopoilijoiden oma turvallisuus vaan pienten lasten. Tarvitaanko tässäkin jonkun vammautuminen tai kuolema, ennen kuin asiaan saadaan muutosta? Jos mopoilijoita huvittaa leikkiä omalla terveydellään, niin mikseivät mene omien koulujensa pihoille ”venäläistä rulettiaan” pelaamaan? Sivullisten, ja varsinkin pienten lasten turvallisuus on taattava!

 12. Martta

  Eikö näiden nuorten vanhemmat voisi tarjota omaa kotipihaansa näille nuorille.Toivottakaa lapsenne kavereineen tervetulleeksi omille kotipihoillenne.Kukin vuorollaan niin ei ärsytä naapureitakaan niin usein.Vai onko se parempi että ovat mahdollisimman paljon pois omista nurkista.

 13. Nimetön

  Sama ralli on päällä Rautavedenkadulla. Todella vaarallista kulkea siellä kun puolen tusinaa mopoa menee tuhatta ja sataa peräkanaa. Jotain tarttis tehdä!

 14. nimellinen

  Noin vuosi sitten, eräs tulevaisuuden teiden ritari Muistolan läheisellä pyörätiellä ajoi jalkani ylitse mopolla ja nyt ollaan syytteessä pahoinpitelystä kun yritin pysäyttää tätä Urhoa. Ensin ollaan kovista, mutta sitten tulee itku kun ei pysty myöntämään että ”tein virheen”. Ei ole mitään hätää kun on tulossa tälläisiä meidän eläkkeenmaksajia. Huh.

 15. Nimetön

  Yhdeltäkään naapuriltani eikä myöskään minulta kysytty nimeä ensimmäiseen versioon mitenkään. Mopopojat ovat myös rauhoittuneet alueella eivätkä tee muuta kuin vietä aikaa parkkialueella.

 16. Kävelijä

  Noin viikko sitten kävelin lasten kanssa Muistolan koululle päin, ei ollut edes iltapäivä, vaan koulupäivän aamu, jonkun lapsi oli vielä matkalla kouluunkin. Mopoilija ajoi pyörätiellä takaamme ohi, reippaasti ylinopeutta, välittämättä siitä, että oli pieniä lapsia kävelemässä kanssani. Sen jälkeen meni Muistolan koulun kentän laitaa pitkin pyöräily/kävelykaistaa pitkin ammattikoululle, tämäkään väylä ei ole mopoilijoille tarkoitettu. Liikennerikkomuksia olen nähnyt myös iltapäivisin joskus tiellä kävellessäni, mopot, mopoautot ja autot ajavat jatkuvasti pyörätiellä, oikaisevat jokainen töyssyn, pieniä lapsia näkyy leikkimässä metsässä samaan aikaan. Koulu saa todellakin lisätä liikennekasvatusta. Opettaa ettei lapset juokse pyörätielle, koska se on mopopoikien ja autojen valtakuntaa Muistolassa. Mielestäni koulun kentät ja leikkipuistot pitäisi kuulua ensisijaisesti lapsille. Ei sinne kukaan järkevä uskalla lapsiaan päästää, kun mopot ajelevat siellä edestakaisin, ihan turhanpäiväistä ajoa hirveällä metelillä. Omat havainnot ovat iltapäiviltä/alkuilloista, mitä sitten onkaan iltaisin ja öisin.. Ja kuka vastaa siitä, jos jollekulle pienelle tai isommalle sattuukin jotain.. Kyllä meidän aikuisten pitää välittää alueen lapsista ennen kaikkea. Jos joku väittää, että homma rauhoittunut, niin joko ei kulje tuolla pyörätiellä tai sitten vaan valehtelee.

 17. Nimetön

  Mopopoikien rauhoittuminen oli varmaankin vitsi. Vain poliisien puuttuminen mellastukseen on rauhoittanut tilannetta aina hetkeksi. Kaupungin toimia kyllä odotellaan, ihan jo helpottamaan poliisien työtaakkaa.

 18. Nimetön

  Tässä pitää tietää et noi adressin 26 nimee on suurin osa väärennettyjä :DDDDDDDDD

  Luuletteko oikeesti et jos yks paikka saadaan ”suljettua” ni mopopojat lakkaa rälläämästä? Ne ettii vaan toisen paikan ja tää rällääminen ei lopu koskaan, paikka vaan vaihtuu, jos sitäkään.

  Eihän se toinen hidaste ja nopeusrajotus mitään muuta vaan sit mennään vaan kävelytien kautta.

  Idiootit

  • Nimetön

   Pysytäänhän asialinjalla. Nimittely ja asiattomuudet eivät koskaan rakenna.

   Nimilista on todellinen ja aito yhden pariskunnan nimisekaannuksesta huolimatta. Päivitettyyn versioon tulee kaikkien puoltajien allekirjoitukset väärinkäsitysten välttämiseksi.

   ”Alkuperäinen nimilista on kerätty suullisena. Inhimillisen virheen vuoksi listaan oli eksynyt yhden pariskunnan nimet, joilta ei oltu kysytty lupaa. Virhe johtui puhtaasti inhimillisestä erehdyksestä (sama etunimi kolmella kadun asukkaalla). Asiaa on jo käsitelty asianosaisten kanssa ja pyydetty anteeksi tahatonta erhettä.
   Uuteen, allekirjoituksin varustettuun vetoomukseen tulee tämä tieto korjattuna ja oikean pariskunnan nimet, jotka em. sekaannuksen vuoksi puuttuivat alkuperäisestä listasta. Muut listan nimet pitävät paikkansa. Päivitettyyn vetoomukseen tuli myös runsaasti uusia nimiä, sillä ongelma on todellinen alueella.”

   • Nimetön

    Kai edes tiedät ettei adressia voi kerätä suullisesti 😀

   • Nimetön

    ”Pysytään asiallisuuksissa”

    26 nimen väärentäminen on asiallista?

    Älä tuu pätee ilma infoo

 19. Nimetön

  Voisikohan tämä mopoilijoiden ”rällääminen” keskittyä jonnekin tehdasalueelle tai vaikkapa Superin tyhjäksi jääneelle tontille, tai minne vaan, missä häiriötekijät jäisivät asutuksen kannalta minimiin? Olisiko kaupungilla osoittaa tällaista tilaa??

 20. XX

  Jossakin näiden nuorten kuuluu saada olla, eikä aina heidän toimintaansa tarvitsisi katsella suurennuslasin kanssa. Ihan normaalia elämää tämä mopoilu ja vapaa-ajan kohtaamiset. Hyvä, että vielä kasvotusten kohdataan, eikä kaikki tapahdu somessa. Mutta…heille voisi kyllä asiallisesti tiedottaa, että Muistolan koululla on iltapäivähoito/-kerho klo 17 asti, ennen sitä ei sovi tulla! Jäljistä näkee, että koulun pihassa on (iltaisin, viikonloppuisin) rässitty ihan kunnolla –
  jonain aamuna mm. jonkun öljyt olivat levinneenä siihen maahan, asfalttialueelle, jossa lapset oleskelevat koulupäivän aikana. Myös tupakan tumppeja ja roskia on pihassa levällään, kuminpolttojälkeä jne. Että kyllä siellä jotain tapahtuu… Ehdottaisin avointa keskustelua, kohtaamista nuorison kanssa, ei vain syyttelyä puolin ja toisin. Eikä sitä olla heti kukkahattutätejä, vaikka jostain mainittaisiinkin ja nuorison vapaa-aikaakaan ei tarvitsisi suuremmin sormella osoitella, ellei tämän pahempaa tapahdu..

  • Nimetön

   Normaalia elämää ei ole liikennesääntöjen rikkominen ja muille vaaran tai häiriön aiheuttaminen. Varmaan he saisivat olla Muistolan koulunkin pihassa, jos osaisivat käyttäytyä ihmisten lailla. Eivätkä he mihinkään metsänkorpeen ajele…on liian pitkä matka virvokekauppoihin.

 21. Nimetön

  Jatkan vielä samaa ideaa… Mitä jos Sastamalaan perustettaisiin maan ensimmäinen mopopuisto!!! Jos kaupungilta lohkeaisi tontti ja määrärahaa ja ideoita luoda nuorisolle oikein unelma-ajorata ja kokoontumispaikka, jossa olisi kioski, lämmintä tilaa, mopojen vaihto-ja korjauspiste, mitä vain… Nuoriso voisi itse ideoida…
  Meillä olisi rauhallinen kaupunki, tyytyväiset asukkaat ja kiva ilmapiiri eri sukupolvien välillä.

  • Nimetön

   Ei me nuoret muuta tarvittas ku pitkä tasanen asfalttisuora jossa vois vapaasti keulia ja polttaa kummia.

 22. Nimetön

  ”hyvä, hyvä” sanoivat lapset ja taputtivat suuria karvaisia käsiään. : )

 23. Nimetön

  Hauskinta tässä on se, että suurin osa nuotison toimintaa vastustavista aikuisista ei ole ollut nuorena osallisena samankaltaiseen toimintaa ja siksi haluaa estää sen.

  • Nimetön

   Hauskintahan tässä on se, että suurin osa nuorison toimintaa puolustavista ei ole vielä ollut vanha, eikä edes työikäinen. Ihmiset haluaa nukkua rauhassa. Mopopojankin lapset ovat tällä asenteella vaarassa jäädä alle. Mopopojan mummu nukkuu jo nyt huonosti. Ei vain uskalla sanoa, että nyt seis.

 24. Nimetön

  Ovatko nämä toisten huomioonottamistaitoa vailla olevat niitä yhteiskunnan haltuun ottamia varhaiskasvatettuja, jotka repästiin suoraan tissistä päivähoitoon…

 25. Nimetön

  Tehdään laki. Mikäli nuorelle tulee kolme liikennerikkomusta vuodessa, niin moottoripyörä ja auton ajokortti siirtyvät vuodella eteenpäin. Ja taas vuosi eteenpäin uusista rikkeistä. Kun meidän yhteiskunta on yhdessä sovittu Laille ja Oikeudelle, niin sitä pitää silloin käyttää. On aina parempi, että asiat hoidetaan laillisesti. Jos ihmiset ottavat korpilain käyttöön, niin jälki on sitten sen mukaista. Tulevaisuus kuuluu kaikille ja se tulevaisuus on huomenna.

  • Nimetön

   Juuri niin. Hyvä ehdotus. Ja kansalaisten näyttö kunniaan. Tarkoitan esim. kännykkäkuvattua rikosta. Sen pitää riittää näytöksi. Yksilönsuoja on ihan turha näissä. Sattuuhan sitä kuvaamaan luontoa juuri, kun mopotyyppi kaahaa jalkakäytävällä…

  • Nimetön

   Havahdutaanko Suomessa nyt siihen, että liikenteeseen on siirtymässä sukupolvi, joka on ottanut oppinsa Formuloista ja muista ralleista! Nähdäänkö, että kyse on vain voittoa tavoittelevasta auto-ja muusta moottoriteollisuudesta! Siinä eivät paina mitään ihmishenget.

 26. Essi Itte

  Laitan nimeni heti vetoomukseen jos vain osuu kohdalle. Melkein päivittäin kuljen Nipan (käppänä) kanssa Muistolan ohi ja meno on huikeaa. Kaikenlaisilla moottoroiduilla kulkupeleillä ajellaan pyöräteillä ja jalkakäytävillä. Katsot hieman pidempään tätä kuljettajaa niin heti reippaasti tervehditään keskisormella. Kännykässä kymmeniä rekkareita ja useita videoklippejä näistä. Virkavalta valitettavasti ei ehdi puuttumaan näihin kun pitää kuskata apinoita eiku asiakkaita Tampereelle häkkiin. Toivottavasti kukaan pikkulapsi ei loukkaannu vakavasti jäädessään jonkun näistä kohnoista alle. Suurin osa on varmasti asiallisia näistä nuorista, mutta ei tarvita kuin yx pöllö mikä pilaa kaikkien maineen. Vanha sanonta: ”Kuinka 99% voi pilata koko porukan maineen?”

  • Nimetön

   Hei Essi, kirjoitahan yhteystietosi osoitteeseen muistolavetoomus@gmail.com, niin tuomme vetoomuksen allekirjoitettavaksi vielä tänään. Tämä vetoomus on kuitenkin pehmeä tapa puuttua häiriöön, koska videoklippejä ja rekisterinumeroita on useampi alueen asukki ottanut talteen. Näiden kiikutus poliisille johtaisi luultavasti useamman ajoluvan menetykseen. Toivottavasti kaupunki järjestää jonkun asfaltti-pätkän nuorille rauhallisemmalta alueelta, niin kaikki ovat tyytyväisiä.

 27. Nimetön

  Kaikki häiritsee kaikkia nykyään. 60-luvulla muistolankoulun ja ammattikoulun ympäristössä oli kaiket illat mikroautojen testiajoja, mopot ja jawat päälle eikä se haitannut ketään.Ihmetyttää tämä mitään ei saa tehdä ja missään ei saa olla asenne. Ei ne samat ainakaan siellä kierrä enää kymmenen vuoden päästä. En minäkään ole kuulunut joukkoon enää 50 vuoteen.

  • Nimetön

   Mistä päättelet, ettei jatkuva melu, joka peittää alleen keskustelun äänet, luonnon äänistä puhumattakaan, estää nukkumisen, häiritsee keskittymistä, saa aikaan lapsissa pelkotiloja, aiheuttaa stressiä kaiken ikäisissä, mistä päättelet, ettei se häirinnyt 60-luvulla? Asenteesi naapurustoa kohtaan on ollut, ja ilmeisesti on edelleen, ystävällisesti ilmaistuna piittaamaton.

 28. Eipä taida

  nuoriso paljon seurata näitä medioita. Tunti sitten valkoinen mauto (rekkari tiedossa) päästeli mennentullen pitkin pitkin jalkakäytävää just koulun edessä välttäen töyssyn. Kaksi poikaa pelasi frisbee golfia mutta onneksi olivat turvassa ojan toisella puolella. Perhana mitä paviaaneja !

 29. Ootteteahadasmielisiä

  On teillä ihmiset sitten aikaa kyylätä muitten tekemisiä ehkä joku oikea harrastus voisi auttaa

  • Mo

   Sastamalassa ei tehdä muuta kuin kyylätä. Hyvä keino karkottaa nuoria on tuollainen inhottava Poliisi tänne heti -kulttuuri. Tai jatkuva kyttääminen ja narina.

   Missään ei voi asua täysin rauhassa. Jopa kesähuvilalla on meteliä: moottoriveneet pörräävät, humalaiset mölyävät.

   Vinkki teille isoissa omakotitaloissa asuville mopopoikien vanhemmille: Mitäpä jos pyytäisitte mopopoikia sisätiloihin? Keskustelisitte heidän kanssaan, tarjoaisitte vaikkapa teetä ja sympatiaa.

   Niin valtavia, velkaisia ok-taloja on notkot täynnä. Ne ovat jotenkin elottomia, ja velkaiset omistajat taitavat olla niin kireitä, että kaikki ärsyttää kotikadulla?

   Ihmettelen ikuista kyttäystä, mitä alueella jaksetaan tehdä. Oma elämä puuttuu, jos sitä koskaan on ollutkaan. Ei ilmeisesti.

   Monen olisi parempi olla tekemättä lapsia. Ottaisitte koiran tai kissan. Niistä pääsee eroon, mutta lastenkasvattamiseen tarvitaan koko kylä vuosikauksiksi.

 30. Nimetön

  Se on hieno sitte, jos alueelle tulee ajokielto klo17 jälkeen, niin millä vien lapseni muistolassa pidettäville kerhoille tai urheilukentälle, kun kerran alueelle ei saa ajaa.

  • Nimetön

   Kielto koskisi asiatonta ajoa moottoriajoneuvoilla iltaisin ja viikonloppuisin. Voit aivan hyvin viedä lapsesi jatkossakin kerhoihin.

 31. Nimetön

  MIten adressiin oli saatu ammattikoulun ja muistolan koulun rehtoreiden nimet, kun tietääkseni ammattikoulun rehtori asuu tampereella ja muistolan rehtori on antanut luvan nuorisolle viettää aikaa siellä, kunhan mitään ei rikota tai roskata ylenpalttisesti.

  • Nimetön

   Veikkaampa että rehtoreidenkin nimet on vain katsottu jostain ja laitettu adressiin

 32. Nimetön

  Myös rehtoreilla on oikeus reagoida kun sovittuja sääntöjä rikotaan ja ajotapa vaarantaa tiellä liikkujien turvallisuutta. Koulujen johtajien vastuulla on materiaalivahinkojen lisäksi myös koulun henkilökunnan ja oppilaiden turvallisuus.

 33. Nimetön

  Sanoisin pikemminkin, että hyvän rehtorin pitää reagoida! Varsinkin ala-asteen ja pienten oppilaiden ollessa kyseessä.
  Mopoilijat eivät noudata liikennesääntöjä, ja tästä aiheutuu vaaratilanteita aikuisillekin. Miten kuvittelet pienen, vasta pyöräilemään oppineen, selviävän suurilla ylinopeuksilla ajavien mopojengien yllättävissä (ja lainvastaisissa) kurvailuissa.
  Mopoilijat voivat helposti siirtyä ajamaan minne vain, mutta pienen ajoympäristö on koti ja koulu. Ja jokaisen järkevän aikuisen velvollisuus pitäisi olla yrittää suojata näitä pikkuisia.

 34. Kylänmies

  Varsinainen rikos asiassa on se, että ihmisten nimiä on käytetty luvatta. Itse en hyväksy koko adressia edes syystä mistä se on kerätty. Ihmisten liikkumista ei voi yleisillä teillä kieltää.
  Jos nimeni olisi jossakin jonkun muun allekirjoittamana tekisin välittömästi rikosilmoituksen. Asutaan sentään oikeusvaltio Suomessa.

  • Nimetön

   Asia on jo korjattu hakemukseen sekä kaupungin sivuille.

   ”Alkuperäinen nimilista on kerätty suullisena. Inhimillisen virheen vuoksi listaan oli eksynyt yhden pariskunnan nimet, joilta ei oltu kysytty lupaa. Virhe johtui puhtaasti inhimillisestä erehdyksestä (sama etunimi kolmella kadun asukkaalla). Asiaa on jo käsitelty asianosaisten kanssa ja pyydetty anteeksi tahatonta erhettä.
   Uuteen, allekirjoituksin varustettuun vetoomukseen tulee tämä tieto korjattuna ja oikean pariskunnan nimet, jotka em. sekaannuksen vuoksi puuttuivat alkuperäisestä listasta. Muut listan nimet pitävät paikkansa. Päivitettyyn vetoomukseen tuli myös runsaasti uusia nimiä, sillä ongelma on todellinen alueella.”

 35. Vastuu ja vapaus

  Hyvät vanhemmat, kysytkö koskaan, missä nuoresi ajelee? Seuraatko koskaan milloin tulee kotiin? Vaaditko nuorelta minkäänlaisia käyttäytymistapoja? Otetaanpa nyt vanhempien vastuu käyttöön ja nuorelta mopon avaimet pois jos ei tyyli muutu.

  • Nimetön

   Tälläistä se (pullamössövanhempien) kasvatus on!!!!!!!!!!

 36. Oliver

  Tämä mopojen ja mopoautojen ongelma tuntuu olevan kaikkialla Sastamalassa. Nyt peräänkuuluttaisin vanhempien vastuuta, lapsistaan. Lapsien käytöskasvatus on hukassa Suomessa. Vanhempien kuuluu asettaa lapsilleen rajoja ja myös tarvittaessa puuttua lasten käyttäytymiseen vaikka mopon tai mopoauton avainten pois ottamisella. Hyvät vanhemmat, kiertäkää joskus esimerkiksi Muistolan koulun alueella, S-marketin alueella ja muissakin paikoissa joissa uskotte jälkikasvunne viettävän aikaa. Näette tuolloin, kuinka nuoriso käyttäytyy ja mahdollisesti kuinka oma lapsi käyttäytyy. Tämän jälkeen, voitte miettiä seuraamuksia vaikka kotiarestia.

 37. Nimetön

  Mopon pakoputkeen pitää asentaa eteenpäin suunnattu saatanallisen kimeä pilli, että kaikki kuulee kun mopo tulee ja ymmärtävät väistää.

 38. Essi Itte taas

  Näille hankkikaa elämä kuittailijoille: Näitä tämän päivän Onni Suurosia (kvg) kun koitetaan ohjeistaa ettei jalkakäytävillä eikä pyöräteillä saisi oikein ajella, yritetään ehkäistä ettei kukaan loukkaantuisi vakavasti. Se tekee oudokseltaan kipeetä kun jää 70 km/h liikkuvan kulkupelin alle, esim. pyörätiellä. Sillälailla.

 39. Oliver

  Siikasuolla, erään perheen jäsenet ajavat mm. mopoilla ja jopa peräti autoilla rannassa kulkevalla kävelytiellä. Siinä sitten koiran ulkoiluttajat joutuvat väistämään autoa, poliisia on turha pyytää paikalle koska saapuvat liian hitaasti ja tilanne on mennyt ohitse jo tuolloin.
  Tällä Siikasuolla asuvalla perheellä ei ole mitään käsitystä mitä saa tehdä ja missä. Korjaavat mopoja/autoja ja ajelevat välillä rekisteröimättömillä kulkupeleillä. Eikö tämän perheen touhuja saada millään lopetettua, on vain ajankysymys milloin jotain vakavaa sattuu. He mm. hitsaavat kerrostalon parvekkeella. Vuokaraisäntä on liian kiltti/lepsu, kun ei uskalla puuttua asioihin. Tällaisen perheen ei pitäisi edes asua taajamassa kerrostalossa, koska eivät osaa noudattaa mitään tapoja/lakeja.

 40. Nimetön

  Taas tänää eräs mönkijä poikanen lähti s-marketin pihasta noin 18.15 kielletyn ajosuunnan merkin kohdalta pihasta pois. Olikohan tämä mönkijä jossa hytti niin näkymätön että poikanen ei nähnyt merkkiä. Aika ruma tuo mönkijä oli ja mielestäni nämä pojat pitivät toisiaan kiinni jalkojenvälistä. On se ihme kun ovat näin tyhmii. 😀

 41. Nimetön

  Juu saisi myös loppua varilan alueellakin ja varilan kioskin kohdalla.
  Kun ei saa olla rauhassa.