Muistolan asukkaat kyllästyneitä liikenteessä törttöilyyn ja meluun

Muistolan koulun läheisyydessä asuvat ovat vedonneet kaupunkiin alueen liikenteen rauhoittamiseksi. Vetoomuksessa esitetään toimenpiteitä vakavien tieliikennerikkomusten sekä meluhaitan ehkäisemiseksi Nuupalankadulla Muistolan koulun puoleisessa päässä.

Vetoomuksen mukaan Muistolan koulun lähellä tapahtuu vakavia liikennerikkomuksia mopopoikien, mopoautojen ja autojen toimesta päivittäin.

”Yleensä iltapäivään, iltaan sekä yöhön ajoittuvat hurjat ylinopeudet, nopeuskisat, jalkakäytävällä ajaminen sekä keuliminen ovat arkipäivää. Tämä muodostaa suuren turvallisuusriskin alueen asukkaille ja erityisesti lapsille, jotka eivät osaa varoa hurjaa ylinopeutta viilettäviä ajoneuvoja”, vetoomuksessa todetaan.

Turvallisuusriskin lisäksi mopo- ja autorallista aiheutuu asukkaita häiritsevää melua. Myös ajoneuvoissa soiva musiikki ja basson jytke koetaan häiritsevänä.

”Nopeudet ovat luonnollisesti turvallisuusriski myös mopoilijoille itselleen, koska asukkaat ajavat kotipihoistaan sekä Mäntykadulta suoraan Nuupalankadulle”, vetoomuksessa muistutetaan.

Vetoomuksen on allekirjoittanut 26 ihmistä, joukossa myös Muistolan koulun rehtori sekä Saskyn johtaja.

Kaupunki on vastaamassa asukkaiden toiveisiin. Tekniselle lautakunnalle on valmisteltu esitystä, jonka mukaan Muistolan koulun tonttiliittymään tulisi asettaa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkki siten, että asiaton ajo kielletään iltaisin kello 17 jälkeen sekä viikonloppuisin. Nuupalankadulle, koulun läheisyyteen lisättäsiin toinen hidaste. Lisäksi Nuupalankadun nopeusrajoitusta laskettaisiin 40:stä kilometristä 30:een kilometriin tunnissa.

Asiaa käsitellään teklan seuraavassa kokouksessa tiistaina.

Päivitys 26.8. klo 8.55. Eilen kertomastamme poiketen asiaa käsitellään sittenkin jo tiistaina. Tekniseltä johtajalta tuli ensin tieto asian käsittelyn lykkääntymisestä.

77 vastausta artikkeliin “Muistolan asukkaat kyllästyneitä liikenteessä törttöilyyn ja meluun”

  1. KMN

    Jos haittaa äänet niin tänne maalle mahtuu asumaan missä ei kuulu pärtsäilyjä…niin ja eikö heidän nuoruudessa ajettu mopoilla???

  2. Nimetön

    Vammala on täynnä pensaverkkareita. Samat pyörii päivästä toiseen kylällä. Myös vanhemmat pakoputken rassaajat