Sairaanhoitajan vastaanotolle käyntimaksu – Sote-lautakunta äänesti

Sastamalassa ja Punkalaitumella aletaan periä avohoidon sairaanhoitajan vastaanotolla käyntimaksua. Asia äänestytti yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakuntaa.

Päätös maksusta syntyi lopulta äänin 5-3. Yksi jäsen äänesti tyhjää.

Katriina Purola ehdotti, että sairaanhoitajan käyntimaksua ei oteta käyttöön. Puheenjohtaja Reino Sivonen kannatti ehdotusta. Äänestyksessä sosiaali- ja terveysjohtajan esitystä maksun käyttöönotosta kannattivat Seppo Aarinen, Jari Andersson, Timo Karunen, Marja Mäki-Soini ja Terttu Routsi. Purolan ehdotuksen kannalla oli Sivosen lisäksi Raija Hituri. Tyhjää äänesti Päivi Turja.

Ennen asian ratkaisemista lautakunta äänesti siitä, käsitelläänkö asia kokouksessa. Raija Hituri ehdotti, että asia jätetään pöydälle ja käsittely siirretään talousarvion yhteyteen. Katriina Purola kannatti ehdotusta. Jari Andersson ehdotti, että asia käsitellään kuluvassa kokouksessa. Anderssonia kannatti Timo Karunen. Äänin 6-3 asia päätettiin käsitellä. Asian käsittelyä kokouksessa kannattivat Anderssonin ja Karusen lisäksi Seppo Aarinen, Marja Mäki-Soini, Terttu Routsi, Reino Sivonen ja Timo Karunen.

Reino Sivonen ja Katriina Purola jättivät lautakunnan päätökseen eriävän mielipiteen.

Aikaisemmin Alueviestissä:

Sairaanhoitajan vastaanotolle vireillä käyntimaksu (6.10.2017)

74 vastausta artikkeliin “Sairaanhoitajan vastaanotolle käyntimaksu – Sote-lautakunta äänesti”

 1. Nimetön

  Tietenkin käyntimaksu!! Tottahan rahaa täytyy nyhtää joka paikasta!! MIKSI LAUTAKUNNASSA ISTUU SELLAINEN JOKA ÄÄNESTÄÄ TYHJÄÄ! EI OLE SIIS MITÄÄN MIELTÄ! POIS TUOLLAISET!!!!

  • Lalli

   Viranomaisille raha kelpaa mutta ei vastuu , jättäen uhrit ja potilaat perheineen heitteille .
   Onneksi rikollisjärjestö Akaasia lopetettiin , sai laiminlyönteineen pahaa jälkeä aikaan .

  • Lainsuojaton

   Onko korruptio tuhonnut Suomen viranomaisjärjestelmän / hyvinvointivaltion ?

  • lapatossu

   Sairaanhoitopiirit , ammattiliitot ja vakuutusyhtiöt on suomen suurimpia rikollisjärjestöjä , niille raha kelpaa mutta ei vastuu .

 2. Nimetön

  Eipä tartte totakaan palveluu käyttää. Ei oo pian käyttäjiäkään..huonot kupsahtaa pois

 3. Pettynyt

  Nämä perussuomalaiset on täysin naurettavaa sakkia. Miten voi äänestää tyhjää näin tärkeässä asiassa?!

 4. Nimetön

  Tottakai nää typerykset ahneuttansa näyttää,ja kyykyttää pienituloisia. No toimeentulotukibudjetoijille se lisää työtä teettää, se on varma juttu.
  On se myös tosi tehokasta tuo Sotesin veloituslaskujen lähettely, vaikka ihminen näyttäisi vapaakorttia, Sotesissa ei osata käyttää tietotekniikkaa ja merkitä siitä tietoa ylös, vaan turhaa työtä tehdään, laskuja tulee suotta, ehkä se on tarkoituksella ohjeistettukin niin, että mummuilta saadaan kynittyä maksu, jos ei ao.vaikka huomaa asiaa. Sairaanhoitajan,joka kirjaa potilaan vastaanotolle, kuuuluisi hallita työnsä, eikä seli-seli selitellä jotain typeryyksiä. Ja kuten sanottu, kyllä tähän laskuleikkiin tuntuu tässä Sotkusessa resursseja riittävän, yllin kyllin !

 5. Nimetön

  Tämä päätös työllistää ainakin ko. laskun laskuttajaa. Mikäli maksu ei tule ajallaan niin sekin menee vielä perintään ja taas laskutetaan korkojen kanssa.

  • Nimetön

   Sun mielestäs tietotekniikan aikakaudella pitää siis tehdä turhaa työtä, olen saanut vallan päinvastaisen käsityksen, robotisaatio on tulossa rutiineihin ihmisiä ei tarvita ja turhaa työtä ei tehdä. Siitäkö se siis Sotkusessa johtuu, että pitää luoda töitä joillekin ja postimaksukuluja, oikein toimimisen sijaan ?

 6. Oliks ihan pakko

  Päättäjät erotkaa tiedetään ketä ei äänestetä

 7. Amerikan meininkiä "Sastamalacare"

  Tarttisko hieman katsella mihin vero rahat menee noissa raskaissa organisaatioissa ja paljonko oikeasti säästetään pitkässä juoksussa kun sairaat sinnittelevät kotonaan viimeiseen saakka kunnes ei enään selvitäkkään pelkällä sairaanhoitajan ammattitaidolla.

  • Mari

   Tämän ko. päätöksen myötä ns. ennaltaehkäisevä terveyden -ja sairaudenhoito tulee kärsimään pahan kolahduksen. Tämän jälkeen pienituloiset jäävät kotiinsa ja kärsivät, kun pienituloisia on jopa tulottomiakin.
   Arvoisat lautakunnan jäsenet Teidän nimenne on muistissani en tule koskaan Teitä äänestämään.

 8. ei hoitajille

  Palauttakaa lääkärien puhelintunnit niin voi soittaa suoraan lääkärille ja pyytää tutkimuslähetteet sieltä ei tarvi mennä hoitajalta pyytelemään jos peruslabroja otetaan

 9. Nimetön

  Päivi Turja, oletko väärässä paikassa? Eikö sinulla ole omaa mielipidettä?

  Persuissa naiset halusivat kaiken vallan. Vastuuta päätöksistä he eivät halua kantaa.

  • Nimetön

   Ei pidä kaikkia yleistää.Äänestäjät ovat heidät valinneet, eivät itse itseään.

   • Asioita seuraava

    Turja halusi nimenomaan ko. lautakuntaan. Ei sitä äänestäjät päättäneet.
    Ensin hän oli yöpäivystys asiassa, jonka palauttaminen oli hänen vaaliteemansa, Tryykin esityksen takana. Ei tehnyt vastaehdotusta eikä eriävää mielipidettä. Nyt sitten tämä soppa. Lienee jonkin näköinen ennätys äänestäjien pettämisessä.

 10. Nimetön

  Sotesissa lääkärin ja hoitajan vastaanoton käyntimaksulla voi saada aika kalliitakin tutkimuksia, jotka yhteiskunta maksaa. Niiden arvo on joskus moninkertainen käyntimaksuun nähden.

  • Nimetön

   Jaa voiko hoitaja tehdä lähetteitä mistä vaan – epäilempä, lääkäri se lähetteet tekee pääsääntöisesti ja kalliit tutkimukset yleensä ovat erikoissairaanhoidon heiniä.
   Mutta jos tätäkin asiaa tarkastellaan syrjintänäkökulmasta, merkitsee tämä päätös sitä, että jos vaikka tulehdusarvon käy otattamassa, pika-CRP.n hoitajalla, se maksaa 12:10 e, mutta jos saapi lääkärin labralähetteen, ei veloitusta tule. Tällaisia asioita eivät rahanhimoiset päätösvalmistelijat osaa ajatellakaan…

 11. Mistäköhän päätettiin?

  Lainaus jutusta: ”Sastamalassa ja Punkalaitumella aletaan periä avohoidon sairaanhoitajan vastaanotolla käyntimaksua”

  Wikipedia hakusanalla AVOHOITO : ”Avohoito on ohjattua terveyden- tai sairaanhoitoa, jossa potilas asuu omassa kodissaan eikä vietä pitkiä aikoja laitoksessa tai sairaalan vuodeosastolla. Siihen kuuluu kuntoutus ja sairauksien ehkäisy esimerkiksi terveysneuvonnan avulla. Päihdepalveluiden avohoidossa pyritään vaikuttamaan myös potilaan yleiseen elämäntilanteeseen, kuten toimeentuloon ja asumiseen.[jne…”

  • Sote-lautakunta hoi?

   22:56 jatkoa. Voisiko joku asiaa äänestäneistä selventää tietämätöntä?

 12. Nimetön

  Päivi Turja,miksi äänestit tyhjää? Vatausta oottaa moni

 13. Ota tuosta nyt sitten selvä.

  Alun perin oli vissiin tarkoitus että asiakaskäynneistä veloitetaan jos katsoo pöytäkirjan ”käsiteltävä asia”.

  Päätös on kuitenkin että vastaanotolla tapahtuvista asiakaskäynneistä veloitetaan. Kokouspalkkiot on varmasti kyllä nostettu vaikka näin maallikolle näyttää asia todella oudolta,

  Kokouspöytäkirjaan liite: http://sastamala.tjhosting.com/kokous/20175727-11.HTM

 14. AMIGO

  Niinhän se on, että jollainhan tätä on ylläpidettävä. Aika harvoissa firmoissa
  sitä palvelua ilmatteksi saa.

  • AMIGOLLE

   09:12 Ei ole palvelu ilmaista vaikka käyntimaksuja ei kerättäisikään, vai mihin valtion ja kunnan luulet noita veroja keräävän?
   Kyllähän nämä maksut on suoraa ”piiloverotusta” jolla pikku hiljaa rapautetaan oikeusvaltiota kohti Amerikan meininkiä, koskee tietysti vain vähäosaisempia ja työllistää virkamiehiä kun rahaa annetaan kunnan toiseen taskuun ja saadaan takaisin kunnan toisesta taskusta.

   • Nimetön

    Tuohon voisi lisätä vielä, että koskee juuri niitä, jotka hädin tuskin tulevat toimeen työstä ansaitulla eläkkeelläkään. Kehitys ei vaan näytä taipuvan pois tuosta taskusta toiseen ajattelusta päättäjillä.

  • Taloustohtori

   Kun äänestää se on sama kun vetäis itseään turpaan . SDP= roskapuolue .

 15. Nimetön

  Onko pää tyhjä kun ei ole mitään mielipidettä onnettomalla kun on avuton lautakuntaan valittu.

   • Nimetön

    ´Jo olisi aika sosiaalipuolella ja terveydenhoidossa huomioida myös esteettömyys, joka tarkoittaa tässä yhteydessä selkokielisten asiakirjojen laadintaa , vrt
    Kela, heilläkin pätee selkokielisen materiaalin tuottaminen asiakkaille

 16. Nimetön

  Sipilä kyllä houkuttelee valehtelemalla kun puuroukkonen käyttäjiä jotka ei maksa senttiäkään kenellekkään.

  • Harvemmin kukaan on seppä syntyessään

   …paitsi Tarmo Seppä…näyttää keskustankin äänet jakaantuneen..Aarinen/Hituri…siis nämä kunnallispoliittiset kuviot ottaa aikansa ennenkuin niistä pääsee perille.. useimmille riittää kokouspalkkiot ja niitähän tulee aivan hulttio maisesti..vanha perinteinen sananlasku Kiikoisten Naulamäestä..

   • Nimetön

    Ei ole syntyessään ollut vielä Seppä. Lapsen nimi virallistetaan vasta myöhemmin.

   • Nimetön

    ..sepänsälli suodenniemeltä sanoi rahaa tulevan hulttiomäisesti kuntaliitosten myötä- kosiessaan kiikoislaisia kuntaliitokseen.
    Kertomatta jäi Sallin juoksupojalta, palveluiden katoaminen kuntaliitoksen myötä, mutta kokouspalkkiot toki näille harvoille valituille kasvoivat.

 17. Lapiomies

  Suomesta saatavien julkisten palvelujen perusteella tuloveroprosentti saisi olla enintään 10% .

  • Lapiomihelle

   19:31 Tässä juuri koitan laskeskella ja selvitellä paljonko olen oikesti maksanut noina käyntimaksuina, lääkemaksuina ja muina oheismaksuina hoidoista pelkästään tänä vuonna. Kovin on sekava asia, vaikka pyrogratian koitinkin ohittaa kävelemällä vaivoineni suoraan sairaalan ovesta sisään. Laskelmat vasta ”kesäkuulla” ja näin äkkiseltään voi todeta ettei ole ihan ”persaukisen” hommaa saada hoitoa!
   Selvennykseksi vielä ETTÄ, Hoito ja palvelu molemmissa sairaaloissa Vammala ja Tampere (Tays) erittäin korkeatasoista ja osaavaa, sivusta seuranneena vain on ongelma kun ihmisenä en sovi mihinkään pyrograattien asettamaan kategoriaan/hierarkiaan. Aika näyttää tehdäänkö uusi kategoria vai puretaanko noita rakenteita ihan oikeesti joskus. Nyt ainakin näyttää todella sekavalta ”Huojuva torni”-peliltä koko hallinto/organisaatio

 18. Nimetön

  Pääministeri Juha Sipilä menee vaihtoon viimeistään ensi kesän kepun puoluekokouksessa. Entinen ministeri Juha Rehula kiertää kenttää. Ja siellä kentällä jo kämmenet hikoo.

  • Nimetön

   klo 1:08, mitä yrität sanoa ? saat liikaa palkkaa vai ja voisit ihan antaa työttömälle puolet siitä ?

  • Nimetön

   Juha Sipilä ei mene vaihtoon, mutta SOTE tulee ja se on hyvä asia.
   Julkinen palvelu joutuu kilpailemaan tulevaisuudessa asiakkaista ja sekin on hyvä asia.

 19. Nimetön

  11.04 Soten hyvyys riippuu ihan siitä, että missä muodossa se tulee. Se ei vielä autuaaksi tee jos veronmaksajan lompakko lyödään keskeltä kahtia. Ja hinta tuplaantuu. Kyllä Sipilä menee vaihtoon ensi kesän puoluekokouksessa. Se nähdään sitten.

  • Nimetön

   11:28 Sote ei tule toteutumaan Paula Risikon tahdon mukaisena, joten hyvä siitä tulee.

 20. Nimetön

  Demari äänestänyt esityksen puolesta ja persu tyhjää. Onnea vaan!

  • Nimetön

   Kattos uudestaan SDP äänestänyt siittä ETTÄ EI perittäisi käyntimaksua!

   • Nimetön

    Yksi demari sote-lautakunnassa on äänestänyt käyntimaksun puolesta, Terttu Routsi.

 21. Nimetön

  Minkä takia täytyy rahastaa sh:n käynnistä 12,10 e sotesissa, ja toiset kaupungilla tohkaa taas uimahallin rakentamista, kun ei kerran oo rahaa sairaanhoidon vastaanottoihinkaan, niin mistä sitä nyt uimahallin rakentamiseen sitten olisi kehittynyt?

  • Nimetön

   19:45
   Niitä sairaanhoidon vastaanottoja tarvitaan vähemmän, jos meillä on uimahalli.

   • Nimetön

    ai onkos läpimurto syövän hoidossa tehty, kun tulee syöpä, tai aivoinfarkti, ei kun uimahalliin vaan, siellä paranee – ton logiikan mukaan ?

   • Nimetön

    Perusteleppa kommenttis että miks ne käynnit vähenis jos TEILLÄ olis uimahalli ja onhan niitä jo MEILLÄ muutama. Koita ny polskia vaan niin ei tarvi sitten sun ainakan käydä vastaanotolla!

 22. Nimetön

  Kai ne siellä hallissa antaisi toisilleen peräruiskeita näin uskoisin niiden ajattelevan.

 23. nimetön

  Ei polskimalla terveeks tule! Tai sitten tulee,mene ja tiedä?

 24. Nimetön

  miksi pitää olla niin ilkeitä, että aina pitää leukailla toisten ihan asiallisia kommentteja.

 25. Nimetön

  12.29 Eikä ilmeisesti peräruiske auta siihenvaivaan jos ihminen ei itse ymmärrä, mitä kirjoittaa. Joten kokeile jotain muuta konstia.

 26. Päätöksen tekijät

  Virkamiehet eivät tehneet päätöstä hoitajakäynnin maksuista. Virkamieheltä vaadittiin todennäköisesti esitystä lisätuloista tai -säästöistä. Kaupunginvaltuutetut, jotka ovat Sastamalan asukkaiden valitsemia, tekivät päätöksen maksujen käyttöönotosta.
  Sinänsä on mielestäni moraalisesti väärin hankkia kaupungille tuloja vähäosaisilta ja sairailta. Maksuissa ei oteta huomioon asiakkaan/potilaan varallisuutta, joten se toimii tasaverona, mikä luo eriarvoisuutta.

  • Pieni korjaus

   ….Sotesissa on muitakin kuin Sastamalan kaupungin asukkaiden valitsemia lautakunnan jäseniä..ja kaikki heistä eivät ole valtuutettuja valtuuston jäseniä…

   • Korjauksen korjaus

    Sotesissa on virkamiehiä. Päätös tehtiinkin sosiaali- ja terveyslautakunnassa, jonka jäsenet ovat kunnanvaltuutettuja.

  • Nimetön

   Juuri näin. Tämänlaisella päätöksenteolla maksunasetannasta vain lisättiin eriarvoisuutta. Asiaa valotti hyvin juuri viime torstain aamu-tv keskustelu, jossa mukana oli mm johtaja Neimala Kelasta.

  • Nimetön

   lautakunnassa on jäseniä sekä Sastamalasta että Punkalaitumelta….

 27. Nimetön

  Mutta erittäin tyhmää on täällä Sastamalassa tuo toimiminen, mitä siellä ”sairaalakampuksella” järjestellään. Puhutaan Tays Sastamalasta, joka on Taysin yksi yksikkö ainakin nettisivuston mukaan. Ja sen pitäisi olla yliopistosairaalan toimintaa. Kukaan ei ole tiedottanut kaupungin asukkaille selkeästi tästä skitsoilevasta organisaatiomuutoksesta. On käsittämätöntä, että yhtäkkiä puhutaan jostain lähikardiologipalvelusta ja sinne heitellään tähän sotkuiseen Sotesiin Taysin sydänpotilaita, kirjeet lähetellään Sotesistä,terveyskeskuksesta, ei Tays Sastamalasta. Ja lisäksi jauhetaan, että terveyskeskusosastot ovat yhtäkkiä samaa sotkua Tays Sastamalan osastojen kanssa. Kukaan ei tiedota eikä täsmennä näistä yhtikäs mitään, tapahtuu vaan kaiken aikaa.
  Olisi ihan kiva tietää missä mennään?

  • Nimetön

   Vammalan aluesairaala, aivan kuten Valkeakosken aluesairaalakin, siirtyi kokonaisuudessaan osaksi TAYS:a, jolloin siitä tuli TAYS Sastamala. Erikseen ovat sitten Sotesin osastot.

   TAYS Sastamalan toiminnan muutoksista tiedottaminen on TAYS:n vastuulla, joten sieltä voinee asiasta tiedustella. Sastamalan kaupunki ei ole vastuussa asiasta.

   Lähikardiologipalvelu on TAYS/Sydänkeskuksen järjestämää toimintaa, jossa kardiologi käy kotikunnassa tekemässä sydäntutkimuksia. Näin potilaan ei tarvitse kulkea Tampereelle. Toimintaa on muissakin kunnissa.

   TAYS Sastamalassa ei ole kardiologia, vaan siellä sydäntutkimukset tekevät yleissisätautilääkärit.

   Mikäli SoTe-uudistus toteutuu, julkisen puolen terveydenhuolto/sairaanhoito siirtyvät maakunnan hallinnon alle, jolloin Sastamalan kaikki osastot (sekä Sotesi että entinen VAS) olisivat yhteistä tuotantoa.

   • Nimetön

    13:45: Tekisi mieli lisätä viimeiseen lauseeseen viitaten, että mitenkähän meidän ”tuotantoeläinten” mahtaa käydä…Muuten kiitos selventävästä kommentista.

   • Nimetön

    Tarkoittanee jonkin sortin tason laskua hoidossa – puhelinlangat laulaa kun erikoistuva lääkäri soittelee Tampereelle kaiken aikaa sillä lähivastaanotolla tai siirtelee tuonnemmaksi ongelman selvittämistä, tämähän siitä seuraa, kun tällaisia sotkelmia kehitellään. Tulee varmasti matkoja Treellekin.

   • Nimetön

    Erikoista, on Tays Sastamala, jonka pitäisi olla erikoissairaanhoitoa, ja sydäntutkimukset tekevät siellä sisätautilääkärit. Ja vielä kummallisempaa on että kardiologiaa ruvetaan räpeltämään Sotesin terveyskeskuksessa, mikähän muuntokoulutus näille on oikein annettu, kun tähän saakka sydäntutkimukset ovat olleet erikoissairaanhoidossa Tays Sydänsairaalan hommina?

   • Nimetön

    Häviääkö siis erikoissairaanhoito käsite kokonaan, mitä yliopistosairaalat sitten edustavat tietämyksesi mukaan? Kaikki julkinenko samaa sotkua, mitä sitten moista piirijakoa ollenkaan 5 yliopistosairaalaan tarvittaisinkaan?

 28. Nimetön

  täsmennyksiä klo 13:45:lle

  Sydänsairaalan tarina ›
  Tampereen Sydänsairaala ›
  Helsingin Sydänsairaala ›
  Hämeenlinnan Sydänsairaala ›
  Riihimäen Sydänsairaala ›
  Valkeakosken Sydänsairaala ›
  Tutustu asiantuntijoihimme ›
  Hoidon laatu ja mittarit
  Sydänsairaala lukuina
  Ajankohtaista
  Potilastarinat
  Videot
  Terveystasku
  Haluatko kertoa oman
  POTILASTARINASI?
  Etusivu › Tietoa meistä › Tutustu Sydänsairaalaan › Valkeakosken Sydänsairaala
  Valkeakosken Sydänsairaala

  Valkeakoskella Sydänsairaala toimii Valkeakosken sairaalan tiloissa (Salonkatu 24).

  Valkeakoskella on Sydänsairaalan poliklinikka, jossa vastaanottotoiminnan lisäksi tehdään sydämen perustutkimuksia (EKG, ultraääni, Holter).
  Kysyy vaan, että kukas näin päästi tämän mahdollisuuden ohi Tays Sastamalalta?

 29. Nimetön

  Valkeakosken Sydänsairaala

  Valkeakoskella Sydänsairaala toimii Valkeakosken sairaalan tiloissa (Salonkatu 24).

  Valkeakoskella on Sydänsairaalan poliklinikka, jossa vastaanottotoiminnan lisäksi tehdään sydämen perustutkimuksia (EKG, ultraääni, Holter).
  Kysyy vaan, että kukas näin päästi tämän mahdollisuuden ohi Tays Sastamalalta?