Roosa nauha -sukat syntyvät mouhijärveläisin ohjein

Marita Metsäkylä ja Renessanssi-polvisukat.

Perjantaina vietetään Roosa nauha -päivää. Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta sekä syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään.

Kampanjassa on mukana jo viidettä kertaa Taitojärjestö, jonka toimesta kahdeksan suomalaista suunnittelijaa on luonut omat Roosa nauha -neulemallinsa. Yksi suunnittelijoista on Sastamalan Mouhijärvellä asuva Marita Metsäkylä. Hänen käsissään ovat syntyneet romanttishenkiset Renessanssi-polvisukat.

”Koska niihin kului paljon värejä, suunnittelin myös toiset sukat, joihin voisi kätevästi käyttää loppulankoja. Neulojat voivat keksiä loppulangoista lisäksi kämmekkäitä, myssyä, huivia…”, suunnittelija kertoo.

Metsäkylällä on oma pieni Maridis-neulemallisto, joka on valmistettu yhteistyössä sastamalalaisen lankapuodin Silmu&Solmun kanssa. Lisäksi hän on suunnitellut yli 25 vuoden ajan neulemalleja muun muassa suomalaisille aikakauslehdille.

”Minulle oli kunnia-asia olla mukana Taito Pirkanmaan ja Taitojärjestön yhteistyökumppanina Roosa nauha -keräyksessä. Toivon, että projektiin sukkamallini inspiroivat neulojia tarttumaan puikkoihin tärkeän, meitä monia joko henkilökohtaisesti tai läheisiä koskettavan asian puolesta.”

2 vastausta artikkeliin “Roosa nauha -sukat syntyvät mouhijärveläisin ohjein”

  1. Heidi

    Wau! Tosi kauniit. Hyvä Marita 🙂 ihanan piristäviä nämä ”hyväntekijä” -jutut.