Sastamala voitti valtuuston postitoimipaikkaäänestyksen 40-3

Kaupunginvaltuusto käsitteli Sastamalassa vastausta valtuustoaloitteisiin, joissa esitettiin vanhojen postitoimipaikkojen nimien palauttamista. Nykyinen käytäntö voitti selkein luvuin.

Antti-Matti Mattila (kesk) ehdotti, että Suodenniemi, Mouhijärvi, Kiikka, Keikyä, Kiikoinen ja Vammala palautetaan postitoimipaikkojen nimiksi. Esitystä kannatti Maire Villo (ps).

Äänestyksessä Mattilan ehdotus hävisi 40-3. Kaupunginhallituksen mukaan Sastamala-nimi on vuosien myötä vakiintunut. Vanhojen nimien palauttaminen ei ole viestinnällisesti eikä taloudellisesti perusteltua.

31 vastausta artikkeliin “Sastamala voitti valtuuston postitoimipaikkaäänestyksen 40-3”

 1. Nimetön

  No niin, Mattila on hoitanut kaikki tärkeät tehtävänsä. Kyllä mies kannattaa valita seuraavaankin valtuustoon. Osaaminen on vakuuttavaa.

  • Nimetön

   Mielestäni varsin hyvin on vakiintunut, otetaan esimerkiksi Maikkarin uutiset, aika usein siellä ruudun alareunassa vilahtaa teksteissäkin Sastamala.
   Mun mielestä on yksinkertainen, jos sanoo olevansa Vammalasta. Se on ollutta ja mennyttä, tars pitää kaikki kutut kotona ja elää tätä päivää.

 2. 38220 Stormi

  miten voi olla viestinnällisesti ja taloudellisesti perusteltua…

  Ford Store Levoranta ja Vammalan Lentopallo

 3. Nimetön

  Oli miten oli, syntynyt olen Tyrväällä ja asun Vammalassa. Että se siitä!
  Näin seisoo papereissa, eikä pois pyyhitä.Se on varma.

 4. Mari

  Ei meille paikallisille asukkaille ole se Sastamalan nimi mitenkään vakiintunut. On ihmisiä, jotka jopa inhoavat ko. nimeä.
  Ehdotankin nyt, että esim. paikalliset lehdet tekisivät äänestyksen ko. asiasta. Sastamala on niin laaja paikkakunta, että ei se postinumero kerro mitään.
  Missä on se maalaisjärki onko se hävinnyt kokonaan päättäjiltäkin ?

  • Nimetön

   Tuskin paikalliset lehdet tekee änestystä ko. asiasta.
   Tyrvää Sanomien päätoimittajan vanhemmat,isä taustavaikuttajana,äiti Kiikoisten kunnanvaltuutuna toimivat kuntaliitoksen kätilöinä hoitaen myös postitoimipaikan nimen valinnan.

  • Nimetön

   ”Siikalatvaako” sinäkin kaipaat tmv. ? Kyllä Sastamala sanan oppii, jos haluaa.
   Tää on tosi typerää tällainen jatkuva vääntäminen mitä tässä uusiossa harrastetaan. Eikö joku vaihteeksi voisi ruveta siirtämään vaikkapa maakuntarajaa?

 5. Frau Ärrä Vika

  Kyl näin o hyvä! Opetettaan Sastamala-nimi koko Suamelle. Itte en koskaan ärrävikani takia oppinu sanomaan Tyrväätä oikein ja Vammalastaki tuli invaliditeetti miäleen. Kun etunimeni meinaa onnettomuutta ja sukunimenikään ei oo kaksine plus kun viälä katuosoitteeni tua miäleen vaikka mitä (lehtimyyjät sitä aina tavvaa), nin on se vaan hyvä, että on ees tämä Sastamala. (Tosin jotku senkin vetää Saaastamalaks.) Kiikosta, Suadenniämee, Mouhijärvee ja Äetsää kohti tosin tunnen hiukan myätätuntoo, heijät on tähän S-kompleksiin kuin väkisi viäty. Ei mulla ny muuta.

  • Nimetön

   ja taas solkotetaan sitä Äetsää, jota ei ole, Keikyä ja Kiikka ovat olemassa kaupunginosina

   • Nimetön

    Äetsä on Kiikan ja Keikyän molemminpuolin( siis entisten) oli Äetsän rautatieasemakin oli postinumerokin

 6. Vierailija

  Julkaiskaapa vielä lista, miten kukin valtuutettu äänesti – tiedän sitten ensi vaaleissa…

 7. Kyllä menettää politiikka arvostustaan

  Harmi miten poliitikot itse sahailevat omaa oksaansa noilla typerillä päätöksillään tässä EU-Suomessa. Niin tässä on käynyt kuin ent. Neuvostoliitossa, paperintäyttämistä, kaverivirkoja ja byrogratiaa.

  Asunto olis myynnissä ”Saastamalassa”

 8. Nimetön

  Tosi huvittavaa ” ei ole viestinnällisiä perusteluja”. Epärehellisyys kokoistaa Sastamalan päätöksenteossa, eikä sitä edes yritetä peitellä.
  Valistunut arvaus, Sastamalan asukasluvun lasku kiihtyy entisestään.

  • Nimetön

   Kaupungin työntekijätkö sitten soittelisivat yrityksien asiakkaille ja muille kumppaneille ympäri maailman muuttuneesta osoitteesta, toimittaisivat uudet lomakkeet ja muut, joissa Sastamala nyt on osoitteena. Kaupunki varmaan myös hoitaisi erilaisten rekisterien muutosilmoitukset? Kaupunki epäilemättä ilomielin vaihtaisi myös liikenteen opastimet? Kyllä tulisi kalliiksi, jos mattilointi pääsisi sotkemaan osoitteet.

 9. Nimetön

  Ei postinumeroita voi ennalleen palauttaa, koska Vammalan nimi on poistettu vallan maailman kartalta. Elikkä tehtävä on mahdoton 38200 ja 38210 numeroiden osalta. Hyvää tahtoa varmaan löytyisi kaikilta valtuutetuilta mutta mikä on tuhottu se on tuhottu. Maalaisjärki olisi mahdottoman hyvä kaveri vaikka vähän viiveellä!!

  • Nimetön

   Postinumerot ovat säilyneet samana koko ajan, postitoimipaikkojen nimestä oli äänestys. Ja oikein meni!

 10. Nimetön

  Kun ajelen kohti Vammalaa Äetsän, Kiikan, Karkun, Kiikoisten, Mouhijärven tai vaikkapa Suodenniemen suunnasta, tienvarren viitat kertovat minulle, kuinka kaukana olen Sastamalasta ja antavat suunnan sinne. Minähän OLEN jo Sastamalassa ajellessani edellä mainittujen entisten itsenäisten kuntien alueella! Kenen logiikalla nuo kyltit on suunniteltu ja sijoitettu? Kokemukseni mukaan Sastamala on yhä varsin vähän tunnettu paikka, eikä tuo epälooginen viitoitus tunnettavuutta lisää. Vammala kyllä tunnetaan. Pistäkää siis pellit uusiksi!

  • Nimetön

   No, mitähän siellä Tampereella kyltissä lukee, Tamperehan se, entä Turussa, kas: Turku!

 11. Nimetön

  No kattos kun olisi somaa nähdä sana ”KESKUSTA” joka paikassa. Se kun tahtoo olla katoavaa kansanperinnettä.

 12. Pikkasen nimee

  Postinumeroasiassa on myöhäistä rypistää. Vaatisi hirveän määrän työtä ja vaivaa sadoilta eri yrityksiltä ja toimijoilta muuttaa postinumerot entisiksi. Se junailtiin aikanaan näin ja tämän kanssa on pakko elää.

  Keskusta -kyltit sen sijaan voisi hyvin muuttaa Vammala -kylteiksi. Sastamalan kaupungin ensimmäisen kaupunginosan nimi Keskusta muutettiin nimittäin kaksi vuotta sitten lainvoimaisella päätöksellä Vammalaksi,

  Viitoitus tuskin silti muuttuu. Tätä eivät luultavasti hyväksyisi Keskusta, kokoomus, demarit tai muut, koska Vammala -nimeä ei kertakaikkiaan saa mainita. Onneksi on sentään Vammalan Lentopallo, Vammalan Palloseura ja joukko ryhdikkäitä yrityksiä, jotka ylpeänä -näin toivon – kantavat Vammala -nimeä.

 13. Nimetön

  Mites tuo Heikin äänestyskäyttäytyminen? Teki asiasta valtuustoaloitteen ennen vaaleja mutta nyt vaalien jälkeen äänestikin aloitettaan vastaan..? Mitä tuosta voisi päätellä?

 14. Nimetön

  On tää kummaa porua. E-kirjeet ovat tulleet, asiakkaita suorastaan pakotetaan e-laskuihinkin; jos et ota käyttöön e-laskua, maksat paperilaskusta enemmän. Kirjepostina lähetettävän ja jaettavan määrän pitäisi näin toimien vähentyä olennaisesti. Postikin pitää ainakin kerran viikossa päivän, jolloin ei mitään postia jaella laatikkoon. Ja tämmästä porua yhä vaan jaksetaan pitää Sastamalassa.

  • Nimetön

   Sastamala nimellä ei tosiaankaan ole mitään mainosarvoa jaettavan postin kannalta.
   Asukkaiden paikantamiseen liittyen, sekä paikallisidentiteetin kannalta vanhojen postitoimipaikkojen käyttö on perusteltua. Matkahuolto yhtenä esimerkkinä, jossa Sastamalaa ei kannata käyttää.

   • Nimetön

    Matkahuollon ja Postin toimipisteillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Jos lähettää tavaraa bussikyydillä minne tahansa, pitää osata selvittää paikallisen Matkahuollon toimipisteen sijainti, joka pitää myös merkitä osoitelippuun. Jos ei tätä osaa, pitää pyytää apua vaikka paikalliselta Matkahuollon asiamieheltä. Kuriiripalveluilla puolestaan ei ole pienintäkään vaikeutta toimittaa lähetyksiä nykyosoitteisiin. Jos jonkun paikallisidentiteetti riippuu aikoja sitten suljetun postikonttorin nimestä, hän ei taida olla enää nykyelämän todellisuudessa kiinni. No, ainahan vanhuudenhöppänät ovat jutelleet näitä ”silloin ennen sotia” -tarinoita, että jääkööt omaan arvoonsa.

 15. vanhuudenhöppänä

  Nyt on hyvä aika jutella niitä näitä ”silloin ennen sotia” -tarinoita. Emme kukaan tiedä jääkö tarinat omaan arvoonsa – toivottavasti! Pieni murhe on jokin postitoimipaikan nimi silloin kun rysähtää, mutta tällä hetkellä se kuitenkin kaikille täysipäisille merkitsee aika paljon.

 16. Nimetön

  Matkahuolto toimii kunhan Sastamalaa ei näy osoitteessa. Siis pelkkä toimipaikkapiste.

 17. Nimetön

  Klo 13:17 niputti ja nimitteli höppänöiksi kaikki hänen mielipiteestään eroavat. Ilmeisesti nuorempi henkilö. Tässä ja kaikessa muussakin ajattelussa nykyään usein vain nuoret ovat mielestään ”oikeassa”, nuoret ”päättävät”, – vain heillä tuntuisi olevan edes oikeus sanoa mitään. En itse niputa näin kaikkia nuoria, mutta yleinen suuntaus tämä on. Myös Vammalassa.