Kampanja: Veteraanien hiukset juhlakuntoon veloituksetta

Yrittäjä Sari Komulainen Parturi-kampaamo Number Onesta kannustaa veteraaneja ja lottia kampaajan tuoliin ennen itsenäisyyspäivää. Kuva: Alueviestin arkisto.

Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi Hiuksilla Hyvää ry on haastanut hiusalan ammattilaiset talkoisiin leikkaamaan sotiemme veteraanien sekä lottien hiuksia veloituksetta ennen itsenäisyyspäivää.

Hyväntekeväisyyskampanjan yli 100 parturi-kampaajan joukossa ovat myös Parturi-kampaamo Number Onen Sari Komulainen Sastamalan Vammalasta sekä Herrain Hiuksen Sanni Haake Mouhijärveltä.

”Itse sain tiedon kampanjasta Facebookista ja ilmoittauduin saman tien mukaan. Juuri tänään oli veteraani hiustenleikkauksessa. Hän ei tiennyt kampanjasta ja oli kyllä iloisesti yllättynyt”, Komulainen kertoo.

#juhlatukka100 -kampanja on tarkoitettu nöyräksi kunnioitukseksi heille, jotka ovat maamme itsenäisyyden puolesta taistelleet. Kampanja toteutetaan valtakunnallisesti vapaaehtoisvoimin, hyvää tahtoa ja nöyrää kunnioitusta noudattaen.

18 vastausta artikkeliin “Kampanja: Veteraanien hiukset juhlakuntoon veloituksetta”

 1. Nimetön

  Todella hienoa tämäkin. Kaikki veteraanit ja lotat olette sen ansainneet.!

 2. Nimetön

  Moni tuon ikäinen mies on kalju,ei mene taaskaan nallekarkit tasan.Joten kun karvojen kanssa pelataan niin olisi tasapuolista että kaljujen k-k-linkarvat letitettäisiin.

 3. AMIGO

  Juu, niinhän se on, Minkä samppoossa säästää, niin sen saippuassa menettää. !!!

 4. Nimetön

  Hieno ele veteraaneille. Onneksi sota on tänä päivänä pelkkä kaukainen muisto meidän sukupolville. Vai onko? Ainakin sotaan valmistaudutaan melkoisella medianäkyvyydellä. Panssarit vyöryy, hävittäjät syöksyy ja armeijat marssii viivasuodissa riveissä. Mihin näillä pyritään? Ei ne ainakaan ihmisille turvallisuudentunnetta lisää. Armeijan olisi syystä ottaa ”askel taaksepäin”.

  • Nimetön

   10:03
   Äärimmäisen typerä kirjoitus. Taidat olla Putinin trolli.
   Kysyt mihin tällä pyritään. Vastaus lyhyesti: välttämään sen minkä veteraanit kokivat omakohtaisesti ja maksoivat siitä verellään. Silloin oli armoton puute kaikesta puolustusmateriaalista (a-tarvikkeet, tykit, pst-aseet, jne.). Yritetään nyt saada tämä puute edes vähän paremmalle tasolle, jotta pystytään viestittämään ulospäin, että ei kannata yrittää.

 5. Nimetön

  Kovin on populistista touhua, mainoskikkoja. Veteraanit on aika vähissä, keski-ikä 93 v. ja lähes kaikki liikuntarajoitteisia. Mutta kai nämä hyväntekijät tekevät kotikäyntejä?

 6. Nimetön

  Hieno juttu teiltä kampaajat. Veteraanit ovat tämän maan meille pelastaneet,arvostan heitä yli kaiken muun.

 7. Nimetön

  Minä ihmettelen, kun ei myös poisnukkuneita sodankävijöitä ollenkaan muisteta.Teemalla Suomi 100.
  Ei olisi mahdoton juttu viedä itsenäisyyspäivänä kynttilä jokaisen heidän haudalleen. Ja olisin toivonut, että tällainen toteutus olisi tullut julkiselta taholta.

  • Nimetön

   Missä on sellainen sankarihautausmaa, jonne ei itsenäisyyspäivänä ole sytytetty kynttilöitä? Erilaiset järjestöt ovat tuon tehtävän hoitaneet, miksi se kunniatehtävä pitäisi niiltä nyt ottaa pois?

   • Nimetön

    älä tahallaan ymmärrä väärin, eikä puhe ollut sankarihaudoista, vaan
    sodassa olleiden, ja nyt jo poisnukkuneiden huomioimisesta oli kyse tässä ajatuksessa !

   • Nimetön

    Hyvä kaima Nimetön, esittämäsi ajatus on mahdoton toteuttaa. Kuka selvittää hautapaikat, vaikka muistettaisiin vain rintamamiestunnuksen saaneita? Suuri osa haudoista on jo hävinnyt hoitamattomina, osa on haudattu uurnassa tuntemattomaan paikkaan muistolehdoissa, monet ovat ulkomaille, esimerkiksi Ruotsiin haudattuina. Alkaisi loputon kauna ja jupina, kun osa omaisista kokisi tulleensa loukatuiksi. Eiköhän riitä, että ainoansa isänmaan puolesta antaneita sankarivainajia muistetaan? Se on ainoa tapa, joka on kiistaton ja ehdottomasti ansaittu.

 8. Nimetön

  15:53 Pieni on minun tyhmyys verrattuna siihen, kun Suomen armeija herrojen käskystä hyökkäsi Venäjälle vuonna 1941 tekeen Suur-Suomee. Siinä rytäkässä kaatui noin 63 000 sotilasta ja haavoittui 158 000. Ei siitä enenpää. Edellisellä kirjoituksella tarkoitin, että saako oma armeija ”henkisesti ampua kansalaisia”? Armeijan täytyy ilmeisesti iskeä itsensä eturiviin, silloin kun euroja jaetaan. Siitä tämä yletön medianäkyvyys. Joka aiheuttaa monille ihmisille turhaa huolta. Siis armeija ”askel taaksepäin”.

  • Nimetön

   17:42
   Ihmisen, joka ei ’tiedä’ Suomen historian tärkeimpiä asioita vaan kaataa syyn Jatkosodan alkamisesta Suomen niskoille, ei voi olla muu kuin Putinin trolli.
   Neuvostoliitto aloitti sotatoimet Suomea vastaan 22.6.1941, kun se pommitti Suomalaista laivasto-osastoa. Suomi pidättäytyi vastatoimista yrittäen loppuun asti säilyttää rauhan. Kun NL 25.6.1941 pommitti siviilikohteita mm. Helsinkiä ja useita muita kaupunkeja, Suomi totesi olevansa taas sodassa hyökkääjää vastaan.

   Ennenkuin kirjoittelee historian tulkintoja, niin kannattaa varmistua, että niissä on ainakin siteeksi totta. Nyt ei ollut.

 9. Nimetön

  19:17 Jatkosodan alkamisesta en kirjoittanut sanaakaan. Kirjoitin siitä, kun Suomi ylitti
  maamme vanhan rajan ja hyökkäsi naapuriin. Suomi turvasi Saksaan ja halusi enemmän mitä talvisodassa menetettiin. Että tarkkuutta kun tulkitset toisten kirjotuksia. Se on sitten harmi jos päänuppi ei kestä totuutta.

 10. Nimetön

  Jos ainoa kokemus tai ”tieto” perustuu Linnan tuntemattomaan missä elokuvan keinoin kerrotaan rajan ylityksestä ja luodaan mielikuva ryöstöretkestä niin ei kannattaisi kommentoida mistään hyökkäyksistä Neuvostoliittoon. Rintamalla joukot liikkuvat edestakaisin tilanteen mukaan eikä siinä naapurikaan rajalle pysähtynyt.
  Joten olkaamme kiitollisia näille isänmaan puolustajille, et sinäkään siellä olisi kirjoittelemassa höpöjuttuja täällä vapaassa maassa ilman näitä uhrauksia.

 11. Nimetön

  9:50 Tietämykseni historiasta perustuu ihan muualle kuin Linnan Tuntemattomaan. Koska nostit asian esille niin otetaan sitten lainaus Tuntemattomasta. ”Toivottavasti suomen herrat ei toista kertaa lyö päätänsä Karjalan mäntyyn”.

 12. Nimetön

  kLO 15:57 Mutku vaan, sulle. Jos Hyvää Tahtoa Riittää, on tämäkin täysin toteutettavissa oleva juttu. Näillä suuren työn tehneillä on jälkipolvia ja muita tietoisia ja tuntevia lähimmäisiä. Sille ei voi mitään, jos hauta on mennyt uusioon, onpa kuitenkin siihenkin ratkaisu, muu muistomerkki, johon voisi kynttilän sytyttää. Ahdas ja syrjivä on ajatus, jos ei kuin pieni piiri kelpaa muistettavaksi, kuten esität.