Punkalaitumen ulkoistukset äänestyttivät Sastamalan kaupunginhallitusta

Sastamalassa Punkalaitumen suunnitelmat vanhusten ja kehitysvammaisten asumispalvelujen ulkoistamisesta johtivat kaupunginhallituksessa äänestykseen. Äänin 6-4 valtuustolle menevä esitys on kuitenkin Punkalaitumen kannan mukainen.

Ashton Peasley (sd) esitti, että Punkalaitumella sijaitsevat vanhusten ja kehitysvammaisten asumispalvelut järjestetään nykyisellä tavalla Sastamalan kaupungin tuottamana, eikä palveluja ulkoisteta. Hän sai kannatuksen Reino Sivoselta (sd), Leena Saarelalta (vas) ja puheenjohtaja Jenni Jokiselta (sd).

Äänestyksessä kaupunginjohtajan esityksen puolesta äänestivät Antti-Matti Mattila (kesk), Päivi Pelttari (kok), Mikko Rauva (kok), Tarmo Seppä (kesk), Maire Villo (ps) ja Pirjo Vuorinen (kesk).

Punkalaitumen valtuusto on jo aiemmin ilmaissut tahtonsa vanhusten ja kehitysvammaisten asumispalvelujen siirtämisestä palvelusetelillä hankittaviksi. Vanhusten asumispalveluissa ja kehitysvammaisten asumispalveluissa työskentelevä Sastamalan kaupungin henkilöstö on määrä siirtää liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti Med Group Oy:lle.

Reino Sivonen, Ashton Peasley ja Jenni Jokinen jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

15 vastausta artikkeliin “Punkalaitumen ulkoistukset äänestyttivät Sastamalan kaupunginhallitusta”

 1. Jyrki Jyrki älä Tryyki

  Mitähän kiirettä hallituksen jäsenellä Rauniolla ja vara Selinillä oli kun ei ehtinyt kokoukseen..

  Tiedossa on Kiikoisista Ilolan ulkoistus..mitenhän siellä menee.

  Sastamalan kaupungin työntekijöiden 5 vuoden irtisanomissuoja päättyy 2018 alussa

  Onko nyt aloitettu henkilöstön alasajo..ulkoistetaanko samalla verotulot?

  • Pirjo Raunio

   Raunio vastaa, että laitoin alakouluikäisen lapseni toivomuksesta hänen koulunsa eilisiltaisen juhlan etusijalle. Kaupunginhallituksen kokouksia tulee ja menee, mutta lapselle on tärkeää se, että vanhemmat ovat mukana hänen juhlassaan.

 2. Nimetön

  Lapsen juhla on todella tärkeämpi kuin jokin kaupunginhallituksen kokous.

  • Nimetön

   joop, jos on pyrkinyt yhteisiä asioita hoitamaan, niin….

 3. Nimetön

  Jenni Jokinen, kolmen lapsen äiti kyllä hoiti velvollisuutensa.

 4. Nimetön

  Käsittämätöntä toimintaa Jokiselta ja Sivoselta.
  Punkalaidun on viellä itsenäinen kunta ja täysin oikeutettu päättämään asiasta itse, Sastamala on vai kumileimaisin tässä asiassa. Hallituksen ja perusturvan puheenjohtajat ovat vaarantaneet toiminnallaan kuntayhteistyön.
  Sastamalan pitää kunnioittaa pienemmän osakkaan tahtotilaa.

 5. Punkalaitumen kunnan valtuusto

  on ennenkin tehnyt itsenäisiä päätöksiä. Luotetaan siihen että valtuutetut vielä pitää huolta lapsista…sairaista…vanhuksista ja kunnan työntekilöistä. Kovien arvojen Sastamala onneksi ei pystynyt liittämään itseensä itsenäisiä punkalaitumelaisia pahimpien kuntaliitosvaiheiden aikoina.

  oma talo oma lupa

 6. Nimetön

  7:43 Sinähän ihan käsittämätöntä kirjoitat. Koska Sastamalan kaupungi tuottaa asumispalvelut ja nyt ne ulkoistetaan. Ettei muka meillä Sastamalan veronmaksajilla olisi mitään sananvaltaa asiassa. Punkalaidun yksin saisi päättää toimista sinun mielestä! Ja työntekijät ovat pelkkiä pelinappuloita.

 7. Aitoa välittämistä vai raakaa liiketoimintaa

  Tehostettu palvelu asuminen, palveluseteli, kotona kaiken ikää, ulkoistaminen, sote lait, valinnan vapaus, lähimmäisen rakkaus, heitteille jättö, laillistettu ryöstö…

  Tästä ei ole pitkä matka vaivaistaloihin ja huutokauppoihin kuka halvimmalla hoitaa.

  Nämä lukuisat alalle tulleet palveluyrittäjät tuskin tekevät mitään hyväntekeväisyyttä.

 8. Nimetön

  On porvareilla hirveä hinku laittaa Suomea amerikanmalliin, ei pitkään mene kun saamme heittää hyvästit pyrkimyksille olla pohjoismainen hyvinvointivaltio.

 9. Nimetön

  Demarit katsoivat käpykaartin hallitusvastuuta paremmaksi vaihtoehdoksi lihottaa joukkojansa. Pohjoismaista hyvinvointia ei kylläkään pidetä pitkään velkarahalla, jonka maksun siirrämme lapsillemme.
  Vasemmiston jäljiltä taloutta nyt saatetaan kuntoon.

 10. Nimetön

  9:53 Niin. Meillä on kyllä ollut oikeistolainen pääministeri eri hallituksissa vuodesta 2003 – eli 14 vuotta. Kepu ja kokoomus olleet piikkipaikalla. Että keiden jäljiltä sitä taloutta laitetaan kuntoon? Silloin 14 vuotta sitten valtionvelka oli noin 60 miljardia. Nyt armon vuonna 2017 se on lähes 110 miljardia. Porvareitten komennossa tullut 50 miljardia lisää. Että semmosta talousosaamista.

 11. Nimetön

  Sinulle 9:53 Kyllä se oli niin, että Sipilä halusi porvarihallituksen. Siksi Soini eli persut otettiin hallitukseen. Siinä totuus.

  • Nimetön

   Sipilä ehdotti keskustan,kokoomuksen,demarien ja persujen yhteishallitusta.
   Demarit valitsivat käpykaartin ja ovat nyt kaikkien aikojen populistisin puolue.
   Velkaa velan päällä ja laskut lastemme ja lastenlastemme maksettaviksi.
   Valtiovarainministerin pestiä edellisessä hallituksessa hoitivat toverit Urpilainen ja Rinne.
   Talous syöksyi, kuten aikoinaan Holkerin hallituksessa demareitten ”hoitaessa”taloutta.
   Demareille tärkeintä on valtion rahojen ohjaaminen omaan pussiin. Vuokra-asumisen kautta heidän johtamansa VVO yhtenä esimerkkinä miljardien siirtyessä verottomina heidän omistukseensa.
   Niillä rahoilla kustantaisi mm. opetusta, sosiaali-ja terveydenhoitoa, mutta se ei käy. Heidän vaalikassansa täyttäminen on ylitse kaiken muun.

 12. Nimetön

  Pääministeri on se joka hallituksessa määrää suunnan. Vaalikassan täyttämisestä sen paremmin kepun tai kokoomuksen ei kannata röyhistellä. Tämä nykyhallitus kyllä muistaa palkansaajia ja eläkeläisiä roimia pampulla päähän.