Hyvää itsenäisyyspäivää! Finlandia-hymni soi satavuotiaalle Suomelle

Markus Peltonen, Kaisa Takkula, Hanna-Riikka Inkeroinen ja Samuli Takkula nappasivat selfien esityksen jälkeen.

Katso videolta kuinka Finlandia-hymni kajahti Karkun koulun itsenäisyysjuhlassa 5. joulukuuta. Finlandian esittävät Karkun koulun johtaja Markus Peltonen, Sastamalan seurakunnan kanttori Hanna-Riikka Inkeroinen sekä Salon seurakunnan kanttori Samuli Takkula ja Tarvasjoen seurakunnan kanttori Kaisa Takkula. Samuli Takkula on debytoinut Kansallisoopperassa. Viulua soittaa 9-vuotias Matilda Parvio.

11 vastausta artikkeliin “Hyvää itsenäisyyspäivää! Finlandia-hymni soi satavuotiaalle Suomelle”

 1. Tohtori

  Venäjä olisi muuten vallannut Suomen mutta se halusi karjalaisista eroon .

 2. Nimetön

  Limperin Hilma: kun saisi Hilmakin sankari paaren. Väitätkö ettei hän sankari ois.

 3. Nimetön

  Yritän katsella Linnan juhlia, mutta tämähän on pelkkää urheiluruutua. On jääkiekko, formula, hiihtoa ja sitä rataa. Pitääkö vaihtaa YLE, vai toimittajat? Kyllä näitä urheilijoita näkyy pitkin vuotta muutenkin ihan riittävästi.

  • Nimetön

   Suomi täyttää 100 vuotta ja YLE:n toimittajat ja haastateltavat ovat hurrinkielisiä. Nöyryyttävää alemmuutta toimittajilta!

 4. Nimetön

  Aluksi saatiin veteraanit onneksi haastatteluihin. Sitten oli Teemua, Kimiä, Sakua ja Marja-Liisaa jatkettuna Iivolla ja Wilmalla…Puuttui enää Teemun vaimo, lapset, koira ja autot. Vesku Loirikin ehti mainostaa tulevaa keikkaansa Perähikiällä ja Aira Samulin Tillanderia. Hohhhoijaa.

 5. Nimetön

  Vähän aikaa katselin mutta kun ei ymmärrä kun suomenkieliset osuudet niin rupes V..uttaan koko itsenäisyys. Yhtä hemmetin pelleilyä koko nyky touhu ylelläkin vai onko hallitus ohjannut tasa-arvo mielessä.

 6. Nimetön

  Onko näitten oikeusturvaa koskaan selvitetty jotka teloitettiin karkureina? Silloin vuonna 1944 monien hermo petti helvetillisessä tykkitulessa. Vaikka armeijan viralliset luvut on joitain kymmeniä teloitettuja, niin totuus on ihan muuta. Murhan ei pitäisi vanhentua koskaan. Pahimmillaan näitä hermonsa menettäneitä oli satoja sotilaita, enkä ihmettele sitä yhtään. Onko valtio maksanut korvauksia koskaan omaisille, näistä lukuisista vääristä teloituksista?

  • Nimetön

   22:54 Kun tunnut asiat tietävän, niin kerro mihin perustat väitteesi. Huhupuheita ja juoruja ei oteta lukuun.
   Näin rauhan aikana on turha elvistellä tällaisilla asioilla. Rintama olisi pettänyt täysin, jos karkuruudesta ei olisi rangaistu kuolemalla.
   Jälkikäteen on helppo olla besser wisser ja puhua murhasta sun muusta. Tuomiot perustuivat sotalakiin. Piste.

 7. Nomen est omen

  Onnekseen kukaan ei vastannut tuolle ensimmäisen viestin kirjoittaneelle ”tohtorin” tarpeessa olevalle rintamakarkurille!

 8. Nimetön

  16:35 Heikki Ylikankaan kirja vuodelta 2007 ”Romahtaako rintama” valottaa asiaa. Kerrotaan 250 sotilaan teloituksista, valtaosa kesä-heinäkuussa vuonna 1944. Suomen armeijan virallinen luku on 57 teloitusta. Puna-armeijan suurhyökkäys 19. kesäkuuta Karjalan kannaksella aiheutti joukkopaon 30 000 sotilasta. 6 divisioonassa ammuttiin yhden aamupäivän aikana 20 pakenijaa. Kaikkiaan on kadoksissa yli 5 000 sotilasta joiden kohtalo on epäselvä. En laita tähän sen kenraalin nimeä joka antoi luvan teloituksille.

 9. JR 34:n pumpulia

  18:02 Juuri näin. Kyllähän nuo totuudetkin ilmeisesti jossakin vaiheessa selviää kunhan arkistoja avataan tutkijoille lisää ja niitä käsitellään sensuurivapaasti. Ilmeisesti vielä on vain liian aikaista kertoa koko totuus. Joten katellaan vain Tuntematonta Sotilasta ja haukutaan R..siä anteeksi pensasvenäläisiä yhteen ääneen ja puhutaan Ruotsia.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005480353.html