Strategia nuijittiin puheitta pöytään

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja elinkeinojohtaja Ursula Lumme esittelivät aiemmin Sastamalan päivitettyä strategialuonnosta.

Kaupungin uusi strategia ei Sastamalan valtuustossa kirvoittanut kielenkantoja. Se on nimeltään ”Hyvän elämän maaseutukaupunki”.

Strategia hyväksyttiin ilman ainoatakaan puheenvuoroa.

Vision mukaan kaupunki on vuonna 2030 muuttovoittoinen ja moderni. Sastamalassa yhdistyvät kaupunki- ja maaseutuasumisen edut parhaalla mahdollisella tavalla.

Aikaisemmin Alueviestissä:

Sastamalaan halutaan veto- ja pitovoimaa (11.1.2017)

6 vastausta artikkeliin “Strategia nuijittiin puheitta pöytään”

 1. Nimetön

  Huolestuttavaa, kun strategiasta ei käytetä yhtään puheenvuoroa. Se on kuitenkin tärkein päätös koko valtuustokaudella ja kelvollisen strategian pitäisi olla sellainen, että kaikki sen ymmärtävät eivätkä ole hiljaa tietämättömyyttään. Lisäksi strategiassa pitäisi olla sen verran konkreettisia valintoja, että niistä on erimielisyyttä jokaisen puolueen sisällä saati niiden välillä. Hyvä nyrkkisääntö tällaisen perinteisen strategian laadusta on laskea siitä ei-sanat. Mitä vähemmän niitä on, sen turhempi strategia 🙂

  • Nimetön

   Mä taas ajattelin niin, että onpa hienoa, että strategia on etukäteen mietitty ja valmisteltu, ettei sitä vasta valtuustossa suunnitella. Puheenvuoron käyttäminen olis ollu pelkkää populismia, kun siihen sai mielipiteensä esittää moneen kertaa. Ettäkö olisi sitten pitänyt säästää valtuustoon kaikki ideansa?

   • Nimetön

    Hmmm. Jos julkisen puheenvuoron käyttäminen valtuustossa siitä, mitkä ovat Sastamalan suuret tulevaisuuden linjat, on populismia, niin olen kyllä kovasti ihmeissäni valtuuston roolista….

    Ja jos strategiasta on lausuntokierroksilla tullut niin mauton ja hajuton, että kaikki valtuutetut voivat sen kokonaisuutena allekirjoittaa, niin kyseessä täytyy olla täysin turha paperi. Siinä ei silloin voi olla yhtään aidosti merkittävää valintaa tehtynä.

    Loppujen lopuksi tärkeintä lienee ollut se, että päättäjät ovat strategiaa tehdessään joutuneet pohtimaan minkälaisessa ympäristössä elämme ja mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan. Silloin ehkä heidän tietämyksensä ja ymmärryksensä on vähän lisääntynyt.

    Tässä artikkelissa esitetty Sastamalan visio on muuten mitäänsanomattominta jaarittelua, mitä olen pitkään aikaan kenenkään kuullut visioksi missään organisaatiossa kutsuvan. .. Kuinkahan moni kaupungin työntekijä tai luottamushenkilö muistaa sen, jos käydään kuukauden päästä kysymässä?

 2. piski

  stra… strat…. strate…stra…stra…strategia mitä se on, on se niin hieno sana ettei sitä tämmönen maalla asuva juntti oikein tahdo ymmärtää joka koittaa tulla omillaan toimeen ilman yhteis kunnan avustuksia.

 3. Nimetön

  Trageria tästäkin stategiasta todennäköisesti tulee. Näillä Sastamalan nimikikkailuilla
  tuskin yksikään tänne muuttaa. Hukkaan heitettyä aikaa näiden laatiminen, ellei palveluita haluta säilyttää ko Vammalassa.
  Kuluvan vuoden asukaskatoko esillä ollut 244 henkeä?