Huhtasaari Vammalan torilla: ”Sastamala takaisin Satakuntaan”

Sirkka Laaksonen pyysi Laura Huhtasaarelta nimikirjoituksen ja nappasi tämän kanssa selfien muistoksi tapaamisesta. ”En tiedä vielä ketä äänestän, mutta Laurassa arvostan sitä, että hänellä on kristilliset arvot kunniassa”, Laaksonen sanoi.

”Sä kaunehin oot, ja tiedätkin sen. Mä minne kuljen, muistan viitosen”, laulaa Sastamalan perussuomalaisten Maire Villo puolueen presidenttiehdokas Laura Huhtasaarelle Vammalan torilla.

Huhtasaari otettiin lämpimästi vastaan perjantaiaamuna Sastamalassa. Pirkanmaalla varttunut ja nuoruutensa viettänyt Huhtasaari on nykyään vahvasti Porin plikkoja ja yrittää pitää kansanedustajana Satakunnan puolia. Sastamalassa hän totesi vierailleensa aiemminkin.

”Maakunta-asiassa täällä tehtiin moka, Sastamala takaisin Satakuntaan”, Huhtasaari nauroi.

Huhtasaarta oli tullut tapaamaan useita kymmeniä ihmisiä. Ehdokkaalta kyseltiin sananvapaudesta, maahanmuuttopolitiikasta ja tietysti siitä, millainen presidentti hän olisi. Muutamille kansalaisille ehdokkaan kristillinen vakaumus oli tärkeää.

”Olen uudestisyntynyt kristitty ja antanut elämäni Jeesukselle”, Huhtasaari vakuutti.

Huhtasaaren halu uskoa ennemmin Raamatun luomiskertomukseen kuin evoluutioteoriaan kiinnosti myös Maire Villoa. Kaupunginvaltuutettu kertoi miettineensä, miten ihmisen omatunto on voinut syntyä evoluution seurauksena.

”On hirveästi asioita, joita tiede ei pysty selittämään, kuten se, miten ihmisen tietoisuus on kehittynyt”, Huhtasaari totesi.

Lokaalisti, ei globaalisti

Huhtasaaren motto, Suomi takaisin, tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että presidenttinä hän korostaisi isänmaan ja suomalaisten etua ja hyvinvointia. Huhtasaari olisi maahanmuuttokriittinen presidentti.

”Kyllä minä olisin arvojohtajanakin oma itseni. Maahanmuuton vaikutusten tulisi olla neutraaleja tai myönteisiä.”

”Meidän ei pidä toistaa Ruotsin virheitä. Fiksut oppivat muilta, tyhmät eivät usko ketään. On väärin, että meillä on piikki auki paperittomille samaan aikaan kun joillakin suomalaisilla ei ole varaa käydä esimerkiksi hammashuollossa.”

Huhtasaari ajaisi Suomea irti EU:sta ja eurosta. Presidenttinä hän pyrkisi myös edistämään Suomen vientiä kaikin tavoin.

Eivätkö nämä asiat ole ristiriidassa keskenään?

”Sveitsi, Norja ja Islanti pärjäävät mainiosti ilman unionia. Kannatan kauppaliittoa, en liittovaltiota, johon olemme nyt menossa. Historia on opettanut, ettei valuuttaunioni itsenäisten valtioiden välillä toimi. Itsenäisinä voisimme toimia ketterämmin, ilman EU-jäsenyyttä vientimme kasvaisi vahvasti Venäjälle.”

Huhtasaari haluaa Suomesta lintukodon, joka maamme hänen mielestään oli vielä 1980-luvulla.

”Toivoisin että omat tyttäreni saavat varttua turvallisessa Suomessa, jossa on toimivat palvelut ja alhainen työttömyys.”

Pankkikriisi oli omiaan murentamaan tämän lintukodon. Siksi Huhtasaari laittaisi totuuskomission selvittämään tätä ”lähihistorian häpeätahraa”.

”Se oli härskiä peliä; ajettiin vain pankkien etua tavallisten ihmisten kustannuksella.”

Miehistä ja sananvapaudesta

Presidenttinä Huhtasaari pyrkisi vaikuttamaan myös siihen, että erityisesti väkivalta- ja seksuaalirikoksista saadut rangaistukset kovenisivat.

Kansan keskuudesta nostettiin esiin ulkomaalaistaustaisten tekemät raiskaukset. Huhtasaari totesi kulttuurierojen vaikuttavan asiaan.

”Minä arvostan suomalaisia kristittyjä miehiä.”

Käyttäytyikö Huhtasaaren puoluetoveri Teuvo Hakkarainen kristittyjen arvojen mukaisesti eduskunnan pikkujouluissa?

”Teuvolla on alkoholiongelma. Korkkia ei voi laittaa kiinni kukaan muu kuin Teuvo itse”, Huhtasaari napautti.

”Toki Suomessa on parisuhdeväkivaltaa ja suomalaisetkin miehet tekevät rikoksia, en minä väitä, ettei näin olisi. Siksi meillä pitäisi olla enemmän resursseja käytettävissä esimerkiksi ensi- ja turvakotitoimintaan. Ja rangaistusten koventaminen koskee kaikkia, se on tärkeä yhteiskunnallinen viesti.”

Moni paikalla ollut perussuomalaisten kannattaja kritisoi tapaa, jolla media kohtelee Huhtasaarta. Asia harmitti myös ehdokasta itseään.

”Meitä ei kohdella tasavertaisesti. Minuun suhtaudutaan ylimielisesti. Ei presidentin työstä voi olla kokemusta kuin presidentillä itsellään. Ylen vaalitentti oli pohjanoteeraus. Muiden ehdokkaiden vastaukset hyväksytään, mutta minä en saisi edes hymyillä.”

Huhtasaaren mielestä sananvapaudesta on tulossa sananvainoa, jos omaa mielipidettään ei saa enää sanoa ja vain tietyt näkemykset hyväksytään.

Maire Villo lauloi Huhtasaarelle niin ikään Sastamalan perussuomalaisiin kuuluvan Olli-Pekka Kärjen sorvaaman kannatuslaulun.

59 vastausta artikkeliin “Huhtasaari Vammalan torilla: ”Sastamala takaisin Satakuntaan””

 1. Tohtori

  Vaaligeneraattori sanoi ehdokkaaksi minulle Huhtasaarta, mutta kyllä uskonto ja politiikka pitää pitää kaukana toisistaan. En ikinä tule antamaan ääntäni himouskovaiselle

  • Peki

   Missä kohtaa niitä oltaisiin sekottamassa? Ei olla. Jokaisella on oma henkilökohtainen vakaumuksensa,-toiset uskoo, toiset ei. Mitä sitten.

 2. Nimetön

  Hyvä Laura! Valtamediat mustamaalaa ja koirat haukkuu, mutta älä lannistu. Olet paras ehdokas ja jokaisen äänen arvoinen! Hymyillään kun tavataan! 🙂

 3. Pirkanmaalainen

  Hyvä tietää, että persu-huhtasaari on viemässä Sastamalaa taantuvan Satakunnan osaksi täältä ketittyvästä ja dynaamisesta Pitkanmaasta. Eihän tuo nyt mikään ihme ole noilla kananaivoilla.

   • Nimetön

    Täysin samaa mieltä!
    Todellakin pysytään Pirkanmaalla!
    Kun miettii Kiikoista, Suodenniemeä ja Mouhijärveä, niin lähde näistä kiirreellisessä vakavissa tilanteessa Turkuun sairaalaan. EI KIITOS. Kuolet matkalla.

  • Paikalla ollut

   Lauralta hauska heitto. Tottakai hän porilaisena pitää Satakunnan puolta.

 4. Nimetön

  Provosointia puhua himouskovaisesta, tavallinen kristitty. Sitä samaa kysytään niin usein häneltä ja siksi jollekin tulee tuo mielikuva.

 5. Nimetön

  Pirkanmaalla soi Sastamalalle kuolinkellot.
  Paljonko väki vähenikään jälleen v.2017 ?

 6. Esteetikko

  Mietin tuossa, että mitä jos meillä olisikin välillä oikein tavattoman suloinen presidentti?!

 7. Nimetön

  Trump, Jeesus ja Satakunta. Lisäksi vielä PS.Hih! 🙂

 8. Mikähän mahtaa olla perussuomalaisten aate

  missä ongelma siellä EU…..

 9. Nimetön

  Hyvä Laura! Vielä kun kokemusta ja tietoa karttuu, ei sua pidättele mikään!

 10. Nimetön

  Hyvä ehdotus ja Punkalaidun myös takaisin Satakuntaan.

 11. Nimetön

  Ei nykyinen Sastamala ole koskaan edes kuulunut Satakuntaan. Miten se sinne takaisin voisi mennä? Vammala liittyi Pirkanmaahan vuonna 1993 ja Sastamala syntyi vuonna 2009. Täältä on ihan luontevaa mennä vaikka Tampereelle yliopistosairaalaan jos tarvetta on. Tampere on tämän seutukunnan ”lihapata”, kun tarvitaan työpaikkoja ja nuorille mielekäs elämä. Koulutus ja kaikki.

  • Saivartelija

   Väärin se olis ollut sanoa Vammala takaisin Satakuntaan, kun ei Vammalaakaan enää ole kuin kaupunginosana

 12. Nimetön

  Milä perusteilla Huhtasaari liittäisi Sastamalan takas Satakuntaan, ei tää asia ees kuulu presidentin toimivaltaan!

  • Mummo

   Se oli hänen huumorin sävyttämä mielipiteensä, ei mitään mihin hän yrittäisi presidenttinä vaikuttaa.

 13. Nimetön

  En tiedä pystyykö Laura pysäyttämään tätä mokutus kaaosta mutta hyvä että sentään joku ymmärtää edes yrittää jotain.

 14. Invaliditeet

  Vammalassa ei ymmäretä leikinlaskua, huumorista puhumattakaan.
  Hapannaamoja kaikkialla, onneksi sentään yksi presidenttiehdokas kävi hymyilemässä!
  Sastamala on Trumppia lainatakseni Pirkanmaan peräreikä!

  • Nimetön

   Kyllä Vammalassa vitsi ymmärretään. Moni äänestää Niinistöä. Sarkasmi, se on vaikeampi pala.

 15. Nimetön

  Tunkkaista menneiden aikojen haikailua, mikä onkin persuille niin tyypillistä. Suomi takaisin viime vuosituhannelle.

 16. Nimetön

  Ehdokkaista suurin osa eläkeikäisiä. Nyt on tarjolla nuori, kaunis ja fiksu presidentti. 5

 17. Kyrwää

  Laura on fiksu,huomasi että nyt saavutaan Sastamalaan eli Suomen raamattuvyöhykkeelle niin täällä kannattaa puhua Jeesuksesta ja raamatusta ja kristillisistä arvoista niin äänisaalis on taattua. Itsekin aion Lauraa äänestää mutta eri syistä kuin kiihkouskovaiset tyrvääläiset.

 18. Nimetön

  Presidentti Niinistö hätäili ja töppäs pahasti, hyväksymällä työttömyysturvan aktiivimallin. Monet asiantuntijat ovat huolissaan koko operaatiosta. Presidentillä olisi ollut kolme kuukautta harkintaa lain vahvistamiseksi. Sinä aikana se olisi käsitelty uudestaan eduskunnassa. Monet hallituksen kansanedustajat ovat tulleet järkiinsä ja katuvat tyhmyyttään. Ei nouse Niinistö, Kekkosen ja Koiviston rinnalle valtiomiehenä.

 19. Kokoomukselle äänet ja lomarahat

  ihmettelen jos nuo lomarahansa menettäneet sairaanhoitajat ja muut pienipalkkaiset sekä työttömät edelleen äänestää kokoomusta (Sauli Niinistöä).
  Presidentinvaalit ovat mitä suurimmassa määrin myös linjavaalit.

 20. Hämmästyttää

  Huhtasaari puhuu pehmoisia ja ihmettelee sitten miksi häneen suhtaudutaan ylimielisesti?! Käsittämätön tapaus.

 21. Juljus

  Koko Tampereen seutu on vanhaa Satakuntaa. Pulinat pois. 😀

  • Nimetön

   Jaa pulinat pois? Koko Suomea on aikoinaan hallinnut ja ryövännyt, Ruotsi sekä Venäjä. Jaa pulinat pois?

 22. Kokoomukselle äänet ja lomarahat

  22:02 samaa mieltä. Ei varmaan ihme että kokoomus on vähentämässä historianopetuksesta ja lisäämässä ruotsin opiskelua. Tietämätöntä kansaa on niin paljon helpompi hallita virkamieskavereita työllistävillä ”aktiivimalleilla” jossa molemmat on kokoomuksen mukaan mukana mutta vain yksi häviäjä jos yhteiskunta epäonnistuu ;(

 23. Huumorintaju sallittua

  Jumaleissön kuinka paljon huumorintajuttomia ärripurreja pirkanmaalls, satakunnassa tai missä lie.
  Jos huumorintaju ei Lauran sanonnan kohdalla toimi, niin voi kokeilla arvausta, olisko se Laura ollut ihan todissaan?

 24. Blondi mikä blondi

  Kun ehdokas ei tunne presidentin valtaoikeuksia, haluaa Bresnevin ajan takaisin, uskonnossa noudattaa jotain hihhuliryhmää, on kaikkea kehitystä vastaan ja on omasta mielestään Trumpin kaveri. Varmaan Suomesta löytyy muutama sekopää, joka kannattaa tällaista blondia.

 25. Nimetön

  Huhtasaari mainitsee sananvapauden. Siksi ihmettelen, miten presidentti Niinistön viestintäpäällikkönä on vuodesta 2013 toiminut Ylen entinen toimittaja Katri Makkonen. Hänet otettiin lennosta Yleltä presidentinkansliaan! Hirvittää sananvapauden puolesta. Yle koko kansan palvelija? Käyttääkö Makkonen suhteita Yleen presidentti Niinistön hyväksi? Niinistö on myös ehdokas pressanvaaleissa!

 26. Nimetön

  Sitäkin voi pohtia, että onko Niinistön ote kirvonnut koko vaaleista. Oli nimittäin todennut, ettei toista kierrosta tule. Kyllä tulee, mutta eikö Niinistö ole enään mukana silloin? Eli Väyrynen ja joku muu. Mielenkiintoista.

  • Mullikuhnuri

   Suoli24:ää ei pidä lukea, ellei varmasti osaa erottaa muutamaa aitoa kirjoittajaa lukuisten trollien seasta. Venäjä sekaantuu Suomen vaaleihin kylvämällä riitaa keskustelupalstoilla ja mustamaalaamalla valein heille epämieluisia poliitikkoja.

 27. Lukekaa

  Lukekaa se kirje mikä on tullut jokaiselle äänioikeutetulle,siinä määritellään mitä presidentin tehtäviin kuuluu

 28. Nimetön

  Huhtasaaren tehtävänä on viihdyttää ja kiihdyttää, kuten Kikka aikoinaan, asiaosaamisen hän jättää muille mikä on ihan oikein.Saattaisi olla kova luu viihdebisneksessä.

 29. Nimetön

  Hyvä ehdotus. Sastamala takaisin satakuntaan,
  Sastamala ei millään muotoa kuulu sivistyneeseen
  Pirkanmaahan,ei sitten mitenkään.
  Kotoisampi olo pikkukyläläisillekin tulee kuulumisesta
  typerämpien joukkoon,ei tarvitse siten yrittääkkään
  olla fiksu. Mettäläinen on mettäläinen!

  • Nimetön

   Eikö sinulla ole omaa mielipidettä? Luetko aina perä.suoli24:stä mitä mieltä olet? Opettele ajattelemaan omilla aivoillasi, niin et ole ryssien trollaamisen suosikkikohde.