Sastamalan nuorille ampumahiihdon SM-kultaa

Turkka Nieminen.

Ampumahiihdon nuorten suomenmestaruuskisat käytiin viikonloppuna Hälvälän ampumahiihtoradalla Hollolassa. Kisat sujuivat sastamalalaisittain voitokkaasti, sillä Turkka Nieminen ja Nina Välimäki saavuttivat molemmat kultaa omissa sarjoissaan.

Turkka Nieminen voitti lauantaina normaalimatkan mestaruuden ja lisäksi vielä sunnuntaina yhteislähdön hopeaa M15 -sarjassa. Lauantain kisassa Turkka oli murskaavan ylivoimainen, voittaen toiseksi tulleen Lahden Hiihtoseuran Oskari Toivosen yli minuutilla ja selviten kolmesta ammunnasta vain kahdella sakolla.

Sunnuntain kisassa oli hyvät mahdollisuudet jopa tuplamestariksi, mutta viimeinen ammuntapaikka koitui kohtalokkaaksi kolmella pummilla ja Saloisten Reippaan Kalle Loukkaanhuhta pääsi livahtamaan ohi sakkokierrosten aikana. Hiihtovauhti Turkalla oli koko viikonlopun ajan kisojen kovinta.

Nina voitti sunnuntaina mestaruuden yhteislähdössä ja oli lauantain normaalikisassa yhdeksäs N14 -sarjassa. Lauantain kisa kaatui Ninalla ammunnoissa tulleisiin viiteen sakkoon, mutta hyvä hiihtovauhti enteili jo hyvää sunnuntain kisaa ajatellen. Sunnuntain kisassa Nina saavuttikin huippuammunnan ampuen vain yhden sakon kolmella ammunnalla. Lopullisesti mestaruus ratkesi loppukirissä, jossa Nina voitti Oulun Hiihtoseuran Enni Petreliuksen 0,4 sekunnilla.

Turkan ja Ninan lisäksi sastamalalainen Venla Välläri osallistui kisoihin sijoittumalla lauantaina viidenneksi ja sunnuntaina kahdeksanneksi N17 -sarjassa.

Turkka Nieminen edustaa Seinäjoen hiihtoseuraa ja molemmat tytöt Punkalaitumen Kuntoa.

SM-kisojen jälkeen Turkka Nieminen ja Venla Välläri valittiin edustamaan Suomea maaliskuun alussa Ruotsin Sollefteåssa kisailtavaan maaotteluun. Kisavalinnoissa ratkaisivat SM-kisojen lisäksi alkukauden kisat, joissa sekä Turkalla että Venlalla on ollut mainioita suorituksia.

Nuorten kommentit voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.

Nina Välimäki.

3 vastausta artikkeliin “Sastamalan nuorille ampumahiihdon SM-kultaa”

  1. Nimetön

    Paljon onnea Nina, Venla ja Turkka! Upeita saavutuksia!

  2. Pete

    Onneksi olkoon saavutuksista ja erityisesti naapuriin hyvästä onnistumisesta