”Jalkakäytävät surkeassa kunnossa – käsipelillä lumet pois”

Alueviesti sai jalkakäytävien kunnossapidosta kommenttia myös ennen joulua. Tuolloin lukija lähetti toimitukseen kuvan.

Alueviestin yleisönosastolle kirjoittanut nimimerkki Mörrimöykky harmittelee Vammalan keskustan katujen talvikunnossapitoa. Hänen mielestään lumityöt on tehty tänä talvena huonommin kuin koskaan ennen.

”Suuria lumikasoja on jätetty rotvallien reunaan ja jalkakäytäville. Koneella vaan otetaan, vaikka on paikkoja, joissa pitäisi ehdottomasti tarttua lapioon. Autosta on ollut paikoitellen vaikea päästä lumikasojen yli jalkakäytävälle.

Vähän aikaa sitten näin kuinka vanha ihminen tuli ulos bussissa ja meinasi luiskahtaa lumikasan päältä bussin alle, onneksi kuljettaja pelasti tilanteen. Kaupunki säästää väärässä paikassa, kun ei keskustan jalkakäytäviä pidetä siistinä. Lumiröykkiöt ovat turvallisuusriski, eivätkä likaiset lumikasat ympäristöä kaunista.

Eikö työttömistä voisi saada apua jalkakäytävien siistimiseen? Varmasti löytyisi tällekin työlle tekijöitä, jos kaupunki viitsisi hiukan nähdä vaivaa. Hienoja suunnitelmia tehdään torin ja keskustan kehittämiseksi, mutta aiotaanko kaupunki pitää viihtyisänä vain kesäaikaan?

Toivottavasti tänä talvena ei enää sada lunta.”

 • avatar Nimetön

  tänä talvena kaikki kaupunkin tiet ja kiiteistöt on ollut todella huonossa kunnossa
  no kesää kohti onneksi mennään

 • avatar Nimetön

  Eräs karkkulainen rva kertoi, että Karkussa on joku bussipysäkki lumen valtaamana.
  Kyseessä on kuulemma valtion hoitama tie, joten yhteyttä pitää ilmeisesti ottaa ELY-keskukseen, jotta karkkulaisetkin saavat möykkyiset katunsa kuntoon.

 • avatar Nimetön

  Tää on niin tätä – kun keksittiin, että säästöjä saadaan aikaan, kun siirretään esim. hallinto – terveypuolella kaikki nettiin tai mikä pahempaa puhelinjonoihin. Jonoja, toimimattomia sellaisia, jätä asiasi toimittamatta, on asiassa lopputulos. Kilpailutukset keksittiin tosiasialliseen toimintaan, ja sen tulokset on nähtävissä ihan konkreettisesti. Valkattiin yrittäjät auraleimaan teitä, lähialuellani esim. kolme paikkaa, kaikille oma auraaja – kun ykkösyrittäjä tulee, se sotkee aurattavan tien mennessän hänelle kuuluvaan kohteseen ja tämä loogisesti, ensin aurattava tie saa odottaa hamaan tulevaisuuteen asti sen voittaneen kilpailijan työsuoritetta. Järjenkäyttö, minne se on unohtunut?

 • avatar Mullikuhnuri

  Jalkakäytävien hoito on kiinteistöjen vastuulla, ellei kohdalla ole kevyen liikenteen väylä. Jos kaupunki ei ole erikseen sopinut hoitavansa pysäkkien aurausta, syyllinen huonoon kuntoon löytyy kiinteistön väärässä paikassa säästävästä omistajasta.
  Älkää aina syyttäkö kaupunkia kaikesta.

 • avatar Nimetön

  Ennen kiinteistöt olivat vastuussa kadunkin kunnossapidosta keskiviivaan asti. Kun kaupunki on alkanut huolehtia lumen poistosta ajoväylältä, kiinteistön vastuulla on edelleen lumen poiskuljettaminen jalkakäytäviltä. Tämä ei ole kaupungin huolimattomuutta, vaan työn ja kustannusten jakoa. Ei voida vaatia, että kaupunki hoitaisi ilmaiseksi kiinteistöjen kulkuväyliä. Monet kaupungit toki tarjoavat tämän palvelun maksua vastaan. Neuvotelkaa taloyhtiöitten hallitukset kaupungin kanssa, ellei oma huoltoyhtiönne osaa hommaansa.

 • avatar Oho meni vähä pitkäks...

  Pian alkaa taas tunarien kuormaajat kuoria Puistokadun lehmuksia

 • avatar Nimetön

  Keskustan kadut kuuluu kiinteistöjen hoidosta vastaavalle huoltoliikkeelle, mutta kun ne eivät hoida enää hommiaan… Säästetään kuluja kun ei tarvi maksaa eteenpäin… Tätä saa toisaalta aikaan hintojen kilpailutus ja siihen on syyllisiä taloyhtiöiden hallitukset…

 • avatar Nimetön

  JA tunareista auraajista!
  Kiinteistolle johtavan tien liittymään kipataan surutta ainakin Keikyässä.
  Eikä ole kaava-alueella edes, siihen on läjä kipattu.
  Kelle saa lähettää laskun lumen poistosta?

 • avatar pettynyt

  todellakin kaupungin ja varsinkin torin siivous on ollut retuperällä pitemmän aikaa. ihmiset ovat kertoneet että esimerkiksi torivalvojalla on naisten naurattaminen tärkeämpää kun torin kunnossapito. onko kaupungilla varaa maksaa siitä palkkaa jos ei toria edes siivota, samat roskat kulkee jalvoissa ja torivalvoja vaan puhuu ihmisten kanssa. ja muuten kuuluuko torivalvojan työhön purkaa torikauppiaitten pöydät ja rekvisiitta. maksetaanko siitä. en ymmärrä.

 • avatar Torikauppias

  Nyt kun tulee uusitori niin sit ei enään rahaa tehdä sitäkään vähää. Tai ainakin odotan niin. Omituista touhua.

 • avatar kylänmies

  kuvassa taitaa olla kiinteistöhuolto kulmalan kohde. sinne palautteet. kunnan ei kuulu hoitaa kuin tie alue

 • avatar Nimetön

  paikkakunnalla on liian vahvat vasemmistolaiset perinteet, se näkyy katukuvassa tavalla tai toisella, neuvosto-karjalassa on samannäköistä

 • avatar Nimetön

  “Eikö työttömistä voisi saada apua jalkakäytävien siistimiseen? Varmasti löytyisi tällekin työlle tekijöitä, jos kaupunki viitsisi hiukan nähdä vaivaa. Hienoja suunnitelmia tehdään torin ja keskustan kehittämiseksi, mutta aiotaanko kaupunki pitää viihtyisänä vain kesäaikaan?” Olisiko ne enää työttömiä? Pitäisikö heidän ilmaiseksi työ tehdä? Samalla voitaisiin tarkistaa kaikkien palkat 518,20€/kk netto. Siinä sitä olisi lystiä työnteko

 • avatar Nimetön

  Siihen nähden ,että kerrankin oli talvi kadut ollut hyvässä kunnossa. Eikä noita kasoja oikein kunnolla pysty siivoon ellei aseteta parkkikieltoo keskusta aluelle.

 • avatar Vaari

  Liekolankadun ja Santalahdenkadun risteyksessä on koko talven jalkakäytävä tukittu isolla lumikasalla. Kuuluuko tämä kasa kaupungille vai kiinteistölle ja jos kuuluu jälkimmäiselle niin onko kysymys huollon välinpitämättömyydestä vai säästöstä.

 • avatar Koko talven

  Liekolankadun ja Santalahdenkadun kulmassa oleva kasa kuuluu kiinteistölle joka ei ole saanut syystä tai toisesta sitä siitä pois.
  Koko talven ovat joutuneet niin pienet lapset kuin varttunut väkikin sen kiertämään ajotien kautta.
  Onneksi mitään ei ole sattunut ainakaan vielä.
  Kysymys on välinpitämättömyydestä.

 • avatar Ripeää toimintaa

  Kiinteistön hallitus varmaan kokoontuu joskus keväällä tai kesällä käsittelemään ongelmaa. Ongelma voi ehtiä sulaa siihen mennessä pois joten ei hätää. Siivotaan sitten hiekat pois, jotka tuli aurauksen mukana. Ei käi tämä välinpitämättömyyttä ole vaan paikallista hitautta asioiden käsittelyssä. Samaa kuin torin parkkiongelmat, nekin voi hoitaa samalla ripeydellä.

Kommentointi ei ole käytössä.