Sastamalan kaupungintalolla sisäilmaongelmia?

Kaupungintalon ensimmäisen kerroksen tiloissa tehdään kevään aikana kuntotutkimus.

Sastamalan kaupungintalon ensimmäisen kerroksen tiloissa on havaittu mahdollisesti huonosta sisäilmasta aiheutuvia ongelmia.

Kiinteistössä tehdään piakkoin kuntotutkimus.

Tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi sanoo, että tutkimukset rajoittuvat tässä vaiheessa rakennuksen alapohjaan ja maanvastaisiin rakenteisiin. Tutkimussuunnitelma on laadittu yhteistyössä kuntotutkijan kanssa.

”Raportti tutkimuksen tuloksista ja mahdollisista tarvittavista korjaustoimenpiteistä saadaan kevään aikana. Tämän jälkeen päätetään tilojen jatkokäytöstä.”

Kaupungilta kerrotaan, että yksittäisten työntekijöiden oireilujen vuoksi asiaa ryhdyttiin tutkimaan syksyllä. Työterveyshuolto toteutti henkilökunnalle sisäilmastokyselyn.

Oireilujen vuoksi lasten sosiaalityön henkilökunta päätettiin siirtää Kauppalantalolle tammi-helmikuun vaihteessa. Kauppalantalolla on ollut tyhjillään sosiaalitoimelle soveltuvat tilat.

Helmikuun aikana sosiaalitoimi on muuttanut kokonaisuudessaan Kauppalantalolle Sotesin omasta toiveesta, koska näin palvelu on pääosin lähempänä sosiaalitoimen asiakkaita.

Jotkut kaupungintalon 1. kerroksessa työskentelevät alkoivat oireilla, oletettavasti huonon sisäilman vuoksi.

46 vastausta artikkeliin “Sastamalan kaupungintalolla sisäilmaongelmia?”

  • Luottamusmies

   Eka kerros ja osin maanpinnan alla eli eipä ole ihme lainkaan.
   Asiasta keskusteltiin jo viime keväänä. Voi liittyä myös uuteen ilmastointiin. Kone kun uusittiin reilu vuosi sitten ja säätöjä on haettu kohdilleen eri tiloihin. Ainakin 4. kerroksen tilat eivät ole kohdillaan.

 1. Nimetön

  onko rosessi siä samanlainen kuin muissakin tapauksissa

 2. paska

  no kylläpä yllätti, minkälainen remontti silloin tehtiin kun Tyrvään piiri mielisairaala remontoitiin kaupungintaloks ( eli uudeks hullujen huoneeks)

  • Nimetön

   Koppejen seiniä lisäpehmustettin ja uusittiin lukot järeempiin?(Lisättiin eristyshuoneita)

 3. Nimetön

  Vähän asian vierestä, mutta kuitenkin aiheeseen liittyen: Eihän vain ole jo jossain valopäässä suunniteltu homeisen Hopun koulun miljoonakunnostusta?! Kyllä suojelupäätös on voitava purkaa tuossa tapauksessa.

 4. Mikrobi

  Homeisia kouluja löytyy tästä pitäjästä. Niille ei tehdä mitään. Antaa olla, kyllä luonto hoitaa.

 5. Nimetön

  Eiköhän se mene näin että ensin vuotaa katto, (tätä tuskin myönnetään) mutta tilat täytyy kunnostaa hienoksi ensiksi, ajattelematta niiden pysymistä kunnossa. Pitäisi kaupungin johdon ymmärtää sen verran että kastuvat rakenteet ovat se suurin ongelma, ja aiheuttaa kosteudesta johtuvia ongelmia.

 6. Nimetön

  Ihan hatusta vedetty ratkaisu: Myykää jollekin terveysfirmalle hoitokodiksi ja rantautukaa sivistyksen pariin, eli Torikeskuksen kerroksiin. Kyllä te sinne mahdutte, kun kohta maakunta hoitaa kaiken.

 7. Nimetön

  Äkkiä huomattiin! Ja muutto muuallekin onnistui lähes heti. Näin ei homma hoidu muualla. Hyvä kuitenkin ettei ihmiset sairastu niinkuin varilan koulussa tai muissa kouluissa.

 8. Nimetön

  nimimerkki Mikrobi on oikeassa. esim. Sylvään koulun homeet aina vaan salataan medialta ja muilta!

  • Nimetön

   Sylväällä ei ole mitään hometta. Tämä on taas ämmien horinoita, jotka ’löytää’ hometta joka paikasta. Näiden mielestä mikään rakennus ei ole kunnossa.

 9. Nimetön

  Miksei sylväällä tehty homekartoitusta ennen 2,5 miljoonan remonttia?! Kesken remontinkin vesivahinkoja korjattiin moneen kertaan.

 10. Nimetön

  On sulaa hulluutta, jos tässä tilanteessa ”museoitua” homehtuvaa Hoppua alettaisiin kunnostaa.

 11. Ikkunat auki

  Koska viimeksi ovat ikkunat olleet auki? Ilmastointi pyörittää nurkasta nurkkaan samaa paskaa ilmaa kun ei tule korvausilmaa tarpeeksi ja se mikä tulee pitkän putken läpi on saastunutta. Raitis terveellinen ilma on aivan nurkan takana muutaman sentin päässä mutta sen tulo sisälle estetään tilkitsemällä kaikki mahdolliset raot. Kuvitelkaa, istutte päivät pitkät kuin minigrip pussisa johon imetään ilmaa mehupillillä. Ei ulkoilma vie energiaa, vaan ilmastointi imaisee sen eikä ime saasteita rakenteista ja materiaaleista. Samalla ilmanpainekin pysyisi sellaisena mitä ihminen on luotu hengittämään.

  • Nimetön

   Otetaanko ilmastoinnit pois päältä viikonlopuiksi?

 12. Nimetön

  Jokohan ovat haudassa kaikki rakentamisen ammattilaiset, jotka 1. Eivät rakentaneet monttuun, vaan kukkulalle. 2. Tekivät harja- tai aumakaton. 3. Ymmärsivät järjestää alapohjan tuuletuksen. 4. Tuuletus toimi ikkunoista. Vaikka heidänkin tekeleensä varmaan joskus tulevat tiensä päähän, ovat ne kestäneet vaurioitta moninkertaisesti sen, mitä nykyräpellykset.

 13. Nimetön

  Raha kunnostukseen löytynee helposti…Tai jos ihan uusi rakennus ja tämä puretaan.

 14. Veronmaksaja

  Nyt pitää nopeasti myydä kaupungintalo yksityiselle. Ja samalla saada sisäilmaongelmat ratkottua. Näin kävi entiselle Äetsän kunnantalolle, joka kaupungin viranhaltijoiden toimest tuomittiin purkukelpoiseksi. Yksityisen omistuksessa kunnantalon ilmanvaihto laitettiin toimimaan ja talo on taas täysin kelpo!!

 15. Nimetön

  Ja eikös ne ole maakunnassa vain taakkana nämä turhat kiinteistöt…

 16. Jorma

  Tässä asiassa olis hyvä ottaa mallia Puolustusvoimilta. Jos kasarmin sisäilma aiheuttaa oireita, niin siirrytään telttamajoitukseen kunnes oireet helpottaa. Uskoisin että tähän aikaan vuodesta oireet häviää jo parissa päivässä.

 17. Nimetön

  Nyt pitää lähettää kaikki kaupungintalossa olevat kirjat, mapit, pöydät ja tuolit desinfioitavisi joko Nokialle tai Turkuun. Myöskin viivottimet, lyjykynat, kuivamustekynät ja tussit. Desinfioida pitää myös tuolit ja pöydät. Äetsän kunnantalon mikrobifobiassa näin toimittiin. Lasku oli vajaat 50.000 euroa. Konsultit saattaa suosittaa myös seinillä olevien taulujen desinfektiota. Virkamiehen kannattaa kuunnella ”konsultin” neuvoja, jos kuitenkin joku sattuisi saamaan oireita. Eikun desinfioimaan ja irtaimisto Nokialle ja /tai Turkuun.

  • Riittää

   Ei Nokialle.Täällä on hometta omasta takaa.Homeiset kirjat tuotiin Tokmannin taloon.Asiakkaat yskivät ja aivastelevat.

 18. Hullutämmät

  Tarvis antaa potkut kaikille jotka oireilee nii se oireilu loppuis aika nopiaan!

  • Nimetön

   minkäs se seksuaalinen häirintä, kestopuheenaihe mediassa, vallan on jäänyt Sastamalan leveysasteilla ? Nää on juuttunu siihen kestoaiheeseen, edelliseen täällä…
   homeesta vain puhuvat…

  • Nimetön

   Mielestäni melko asiatonta kommentointia. Yhtäläillä voisit sanoa sydänpotilaalle tai reumasairaalle, että älä viitti sä kuvittelet vaivas. Ennen kuoltiin näivetystautiin kun ei tunnettu esim. keliakiaa.

 19. Nykyohjeet

  ”Hullujen ” huoneena meni vuosikymmeniä ilman ongelmia.
  Liekö nykyiset ”asukkaat” ongelmaisempia?

 20. Nimetön

  Home on muotia nykyisin. Kaupungintalolla vois ainakin lämpöä vähentää reilusti. On kuin etelään olis saapunut kun ovesta astuu sisään. Viileämpi ilma on raikkaampaa. Niinkuin nytkin ulkona – 25astetta 🙂

 21. Nimetön

  Noni nyt sit vaan muutto Äetsän vanhalle kunnantalolle. Siellä homeongelmat hävis kun kaupunginväki poistui rakennusksesta.

 22. Nimetön

  Ja Lousajan perukoiltakin löytyy lisää näitä kaupungin homeisiakin vuokrataloja, jotka eivät ole enää ihmisillekään tarkoitetussa asuinkunnossa, purkuun ja lekan alle pitäs laittaa, vaan kun ei laiteta eikä välitetäkään koko asiasta.

  • Nimetön

   Nythän siihen vuokralaisten inkvisiittorin virkaan taidettiin justiin valita joku ”inkognito”, joka ei vielä uskalla antaa nimeensä julki….

 23. Nimetön

  Onko aina kyseessä home. Sielläkin on paljon setiä ja tätejä ketkä käyttävät kaiken näköisiä myrkyllisiä kemiallisia tuotteita+ muut palosuojatut verhot, siivous aineet ilmanraikastimet ynnä muut kemikaalit, homeita on ollut aina.

  • vastaan

   Niin ja ilmastointi imee ne kaikki kemikaalit että hurina vain kuuluu ja pyörittää pitkin huoneita ihmisten keuhkoihin.

  • Nimetön

   JUU hiki ei ainakaan saa haista, eikä mikään muukaan. Toi on tabu länsimaisessa yhteiskunnassa. Kuule kyllä kestopuheenaihe on työpaikoilla hän, ellei satu käyttämään jos jonkinlaista teollisuuden aikaansaamaa ja markkinoille lanseeraama tuotetta. Vaikka onhan joillakin työpaikoilla, suorastaan kielletty hajusteet.

 24. Nimetön

  Onneksi kunnasta löytyy omia siirto tiloja,kolme entistä kunnantaloo,ei ongelmia .Toimistojen ei tarvitse olla
  yksissä ja samoissa tiloissa tai samassa kylässä.Valtiosta esimerkkiä.Opitaan se että kaikki toiminnot ei pyöri torin ympärillä.Elämää muuallakin, n.50km sisällä.!

 25. Vanha piika

  Ei ollu sisäilmaongelmista kuultukaan silloin kun A-sairaalan keittiö siellä alaimmassa kerroksessa sijaitsi ja suutari ja pannuhuone ja sensemmosta. Omien tilusten ei aina niin priimoja perunoita kuorittiin alakerran pohjoisen puolen huoneessa. Ikkunan yläosan ”terveysikkuna” oli auki aina. Pakkasilla jäätä välissä niin ettei kiinni olis saanutkaan.
  Kylmien vesien kanssa siellä pelattiin, oli meinaan hieman holodnaa. Samaten lihanleikkuu oli tilassa jossa kans akkuna aina auki. Kyllä siellä nenä tuppasi vuotamaan eikä lihanpaloista aina niin säännöllinen muotoisia tullut kohmeisin käsin puukkoa pidellessä. Vaan ilma oli kyllä raikasta.

 26. Nimetön

  Huvittavinta toi ettei sylväällä mitään hometta ole! Mitä siellä sitten on? 70-luvulla rakennettu ”sisäilmapommi”…….

 27. Nimetön

  Hengitystieoireet johtuvat liian kuivasta sisäilmasta, kosteusmittari joka huoneeseen sekä ilmankostutin, jota käytetään siten että ilmankosteus on mittarissa 50 – 60%.

 28. Enoni on..

  Naiset pois työelämästä: eivät viihdy työmaalla, keksivät ties mitä. Näin on ympäri maata.

  Aina joku haistaa homeen, keksii meetoota tai pitää kaikki vapaat. Niin se menee lääkäreiden ja muiden kanssa.

  Ennen vanhaan kuntaan valittiin yksi mieslääkäri, joka leikkasi, päivysti ja hoiti työnsä, johon yhteiskunta hänet koulutti. Tietysti lääkärin kotona oli kotiapua, rouva edusti ja leikki lääkärinrouvaa.

  Nyt nämä terveysalan henkilöt sen kun sairastelevat, lusmuilevat ympäri Suomea. Naiset kotiin lapsia ja vanhuksia hoitamaan sekä ottamaan vastaan koulusta tulevat penskat. Ei tule ongelmia.

  Homeesta ei puhuttu ennen mitään .Tyrvään Manta paranteli sillä ihmisiä, ei nyrpistellyt nokkaansa. Tosin hän olikin toista maata.

 29. Nimetön

  ei muuta ko maan tasalle, on sielä vielä toinen hullujen huone kaupungille olemassa