Sasky lomauttaa 20 ja irtisanoo yhden

Sasky koulutuskuntayhtymän yt-neuvottelut ovat tulleet päätökseen. Neuvottelujen tuloksena lomautetaan toistaiseksi 20 henkilöä ja yksi henkilö irtisanotaan. Lisäksi varaudutaan viiden henkilön mahdolliseen lomauttamiseen.

Neuvotteluiden piiriin on kuulunut koko ammatillisen koulutuksen tulosalueen henkilöstö eli enintään 362 henkilöä.

Lomautukset ja irtisanominen toteutuvat pääosin 1.8.2018 alkaen. Toimenpiteillä ei ole vaikutusta koulutustarjontaan. Osana yhteistoimintamenettelyä on sovittu yksimielisesti, että  tulosalueella ei toteuteta vuoden 2018 aikana koko henkilöstön lomautusta.

Neuvottelujen taustalla on hallituksen kärkihanke, ammatillisen koulutuksen reformi. Sasky koulutuskuntayhtymälle on vahvistettu 1.1.2018 alkaen uusi organisaatiomalli, jonka avulla vastataan ammatillisen koulutuksen reformin mukanaan tuomiin uudistuksiin.

Reformin myötä koko ammatillinen koulutus siirtyi yhteen järjestämislupaan ja lainsäädäntöön. Tämän vuoksi ammatillisen koulutuksen entiset oppilaitostulosalueet (Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Luoteis-Pirkanmaan oppilaitokset, Mäntän seudun koulutuskeskus, Sastamalan oppilaitokset, Tampereen palvelualan ammattiopisto) sekä aikuis- ja oppisopimuskoulutuksen tulosalue on yhdistetty yhdeksi ammatillisen koulutuksen tulosalueeksi.

31 vastausta artikkeliin “Sasky lomauttaa 20 ja irtisanoo yhden”

 1. piski

  no ei sasky:ssä ole ketään muuta irtisanottavaa nin toivottavasti se on sitten LAHTI varmaan isompi palkkaisia. ja se vielä että mitä hyötyä on irtisanoo yksi henkilö mikä säästö siitä tulee, no voin sanoa että ei mikään vai eikö irtisanottavan pärstäkerroin miellytä, vai onko tuonut omia mielipiteitään liian voimakkaasti esille ettei muiden kantti kestä

 2. piski

  eikö kenelläkään ole mitään kommenttia olen jo odottanut yli kaksituntia.

 3. Nimetön

  Lopputili kaikille jos kuulemma ei vaikuta koulutarjontaan.

  • Nimetön

   Ei vaikuta koulutustarjontaan, mutta opetuksen laatuun vaikuttaa. Kiitos Gran-Laasosen, lähipäiviä vähennetään, jotta työpaikalla oppimista voitaisiin lisätä. Nyt kuitenkin oppilaat istuvat kotona ”etäopiskelemassa” vähän väliä, eikä tietoakaan työpaikkaoppimisen lisäämisestä. Kokoomuskeskusta ajaa koulutusta alas oikein urakalla. No, onhan se hienoa, jos todistuksen saa osittain kotona istumalla. Kohta reformi saa aikaan sen, että esim. sosiaalialan tutkinnon saa käytyä kirjekurssina. Tulee hallituksen lyhytnäköiset säästöt toteutettua.

   • Nimetön

    mitä ne kuvatunkaltaisen nettiopiskelun jäljiltä SITTEN OIKEIN OSAA? Ja aypomo Fjäder vaan mainosti, että työttömiä tehdään, Akavan ennuste tämä.

 4. Nimetön

  Pelastaako Suomen tulevaisuuden koulutus – vai kouluttamattomuus? Jos isänmaan hallitukselta kysytään – niin vastaus on – kouluttamattomuus. Niin rajusti – isänmaan nuoria monotetaan. Minne menet Suomi – isänmaa?

  • Nimetön

   Kyllä pelottaa osaamisen (lue: osaamattomuuden)taso jo nyt ja vielä enemmän tulevaisuudessa. Se tulee näkymään kaikilla opetettavilla ( Lue: opettamattomilla) aloilla. Sääli tulee opetuksen (Lue: opettamattomuuden ) kohteita. Ja myös heitä, jotka on heitetty heitteille oppilaitoksissa, jotka saivat heistä rahaa. Siis ihmiskauppaa.

 5. Nimetön

  Opettajista puolet pois ja ammattikoulu 2 vuotiseksi.

  • Nimetön

   Suoritin itse lähihoitajan tutkinnon kahdessa vuodessa aikuisena n. 50-vuotiaana. Mielestäni opetus oli liiankin teoreettinen. Se voisi olla paljon läheisempää käytännön työn kanssa. Kyllä jokainen maalaisjärjellä varustettu ihminen osaa tehdä töitä vähemmälläkin opetuksella.

   • Taisi mennä hukkaan koko koulutus

    Juu, jos sitä tarkoitat, että vaan peset, syötät ja pissatat, niin silloin ei tarvita kuin muutaman kuukauden mittainen työelämäperehdytys. Mutta jos aidosti teet sitä, mitä lähihoitajan kuuluisi tehdä, niin siihen tarvitaan kyllä koulutusta. Ehkei koulutus kohdallasi ole tehnyt sitä, mitä sen olisi pitänyt? Liian monelta hoitajalta tänä päivänä puuttuu juuri se, mitä hoitajalta edellytetään. Minkähän tähden lähihoitaja on terveydenhuollon rekisteriin rekisteröitävä ammatti, jos maalaisjärki vaan riittää ?

 6. Nimetön

  Jos olet tutustunut reformiin niin koulutus ei ole enää aikasidonnainen. Joten jos oppilas huomaa tehdä hommia, voi parissakin vuodessa valmistua.

 7. Nimetön

  Kuka johtoportaassa tarttee palkankorotuksen ja se nyysitään opetuksesta?

 8. Se siitä

  Luppoilijoita jäi vielä 90-prosenttia. Käykääpä vierailulla arkena, niin näette.

  Vein aikoinani silitysraudan korjattavaksi eräälle osastolle. Se on ollut kateissa 15 vuotta. Ei vastuuta, ei huolta toisen omaisuudesta. Edes anteeksi pyyntöä kuulunut tai muuta.

 9. Nimetön

  Lähiopetuksen ja ohjauksen vähentämisestä kärsii eniten oppilas. Kohtalokasta se on heikommin motivoituneille oppilaille ja niille, joilla on oppimisvaikeuksia. Tai voihan se olla joillekin mukavaakin viettää etäpäiviä kotona makoillen….

  • Nimetön

   Vastuu opetuksesta on siirretty työpaikoille. Hoitajapuolella se kuormittaa liikaa. Palkassa ei näy opetus ja ohjaus killinkiäkään. Aikaa kuluu perehdytykseen ja monesti vastahakoisen opiskelijan motivointiin. Se on poissa normityöstä.
   Silti teet opettajan työt omiesi lisäksi. Nimikirjoituksellasi vastaat, että oppilas osaa. Kuuluuko se vastuu koululle vai ilmaisen työn tehneelle työnohjaajalle?!
   Mistä opettajat ja oppilaitos kuittaavat palkkansa ja saamansa valtion tuet?! Olette laskelmoivia riistäjiä.

 10. Nimetön

  Nykyhallitus: Markkinatalouden kyltymätön tepastelija. Työntekijöillä ei saisi tulevaisuudessa olla edes ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Ay-liike saa pippurisumutetta silmiin ja pampusta päähän. Ja eläkeläiset on murjottu kumoon. Vähäosaiset unohdetaan ”sorron yöhön”.

  • Nimetön

   Vai markkinatalouden kyltymättömät tepastelijat. Hauska, Heko.

  • Nimetön

   Eikös siniset aja juurikin sitä, että kaikilla työttömillä olisi ansiosidonnainen työttömyysturva?
   Ay-liike sitä vastustaa, eli antaa sitä pippurisumuketta ja pamppua osalle työttömistä.

   • Mullikuhnuri

    Siniset pelkää seuraavien vaalien nollatulosta ja virka-Audin takapenkkikyydin menetystä. Siksi tällaisia populistisia esityksiä. 60-luvulla tätä kaikenkattavaa ansiosidonnaista jo ehdotettiin, mutta se todettiin aivan liian kalliiksi. Siksi on nykyään tämä vakuutuspohjainen ansiosidonnainen, joka on rajoitettu niille, jotka osallistuvat kustannuksiin vakuutusmaksullaan. Useimmat niistä, jotka eivät ansiosidonnaista saa, eivät täytä työssäoloehtoakaan. Pitäisikö siitäkin luopua? Silloin pitää puhua kansalaispalkasta, ei työttömyysturvasta.

   • Kyllästynyt

    Eihäm sitä työtä vieroksuvien mielestä työtätekevillä olla enää mitään muuta kuin työn tekemisen ja veron maksun ilo. Toiset voi vetää lonkkaa kotona ja viettää laatuaikaa, kun toiset työllään kustantaa koko elämän ja itku kurkussa yrittää arkielämästä selvitä pienillä tuloilla ja lapsiaan hoitoon aamutuimaan kiikuttaen

 11. Nimetön

  Taitaa olla autokuumetta, kun rahoituksia näin järjestetään.

 12. Nimetön

  Sininen uni, horteessaan haluaa hyökätä järjestäytymistä ja ay-liikettä vastaan. No, sinisten muskelit ei riitä edes kissalla pöydänpyyhintään. Vai ovatko Sipilän ja Orpon kätyreitä? Työmarkkinatuki toimii vakuutusperiaatteella. Seuraavaksi Siniset ilmeisesti kieltävät työntekijöiltä myös palo-ja kotivakuutuksen. Että oikein olisi kurjaa, mikäli joku katastrofi osuu palkansaajan kohdalle.

 13. Nimetön

  Kaikille työntekijöille Suomessa 2,5kk kesälomat niin eiköhän työttömyyskin ole ratkaistu ja ihmisillä hyvä mieli.

  • Nimetön

   Eduskuntahan pistää vuosittaisissa lomissa vielä paremmaksi ja näyttää mallia. Tämä asia pitäisi muuttaa siinä samassa rytäkässä kuin sopeutumiseläkkeetkin. Kehtaavat lomailla kuukausitolkulla ja jälki näkyy.

 14. Nimetön

  Onpa hyvä kun maatilojen tulot on noussut näin korkeiksi. Maatalousyrittäjien mediaanitulo on 56 000 euroa vuodessa. Palkansaajilla tuo luku on 50 000 euroa kotitaloutta kohden. Lastentarhanopettajien palkka 2300 euroa kuukaudessa on häpeä. Viljelijät on myötätuulessa ja porskuttavat menemään.

 15. Nimetön

  Joo tunnen vähän syyllisyyttä menestyvänä maatalousyrittänä , varsinkin kun ajan uudella mersullani leipäjonon ohi tai kolmella uudella valmetilla ajellessani. Mutta toisaalta tuotan kyllä raaka-ainetta leipäjonossa jaettavaan ruisleipään joten autan myös osaltani vähävaraisia. Ja kyllä mersut ja valmetit vaatii huoltoa joten autan heikompiosaisia työllistämällä heitä.

 16. Nimetön

  Vuosia panostettu että ilman koulutusta et voi käydä edes kusella. Nyt on menty siihen että koulut lykkää opiskelijat työharjoitteluun jatkuvasti kun heidän pitäisi kouluttaa. Eli siis on palattu siihen pitkälti mitä oli ennen että työpaikat kouluttaa opiskelijan jonka jälkeen koulu antaa todistuksen. Voi per….

 17. Nimetön

  Ihme että lomautettavien listoilla ei ollut yhtään hallinnosta ?

  • Nimetön

   NIINPÄ!!Samaa ihmettelin minäkin..taas hallinto juonitteli itsensä pois säästötalkoista . oppilaat ne ovat niitä joita minä veroeuroillani kuvittelin tukevani opiskeluun,