Tutkimus: Omakotiasumisen maksut Sastamalassa viidenneksi kovimmat

Omakotiliitto, selvitys

Kuva aukeaa klikkaamalla isommaksi.

Omakotiliitto on selvittänyt kunnallisia maksuja omakotitaloissa.

Vertailussa tarkasteltiin 120 neliön tyyppiomakotitaloa, joka on puurakenteinen, sähkölämmitteinen ja kolmekymmentä vuotta vanha. Rakennus on omalla tuhannen neliön tontilla.

Tutkimuksen mukaan Sastamalassa kustannukset ovat tänä vuonna viidenneksi korkeimmat. Kuntakohtaiset maksut ovat yhteensä hieman yli 4 000 euroa. Alle 30 000 asukkaan kuntien joukossa Sastamala sijoittuu kolmanneksi.

Selvityksessä vertailtiin kiinteistöveroja, lämmityssähköjä, käyttösähköjä, vesimaksuja ja jätemaksuja. Ääripäiden kesken vuosikustannukset vaihtelevat lähes tuhannella eurolla.

Vertailussa on mukana 52 kuntaa. Niissä asuu 71 prosenttia suomalaisista.

Tutkimuksen on tehnyt KTI Kiinteistötieto Oy.

Linkki tutkimukseen (pdf)

Omakotiliitto, selvitys

Kuva aukeaa klikkaamalla isommaksi.

Omakotiliitto, selvitys

Kuva aukeaa klikkaamalla isommaksi.

8 vastausta artikkeliin “Tutkimus: Omakotiasumisen maksut Sastamalassa viidenneksi kovimmat”

 1. Muuttovoitto

  Muutoinkin tulee muuttotappiota, ei näillä tuloksilla saada lisää asukkaita.

 2. Nimetön

  Sähkön kulutus on 900 vuodessa ja lämmitän puilla. Jätemaksu on n. 140 euroa, tiemaksut, vesimaksua ei ole, kun on oma kaivo, josta vesi tulee. Ei ole ihan halpaa tämä maalla asuminen.

 3. Nimetön

  Lähes maan korkeimmat omakotiasumiskulut yhdistettynä olemattomiin palveluihin, siitä on Sastamala tehty.

 4. Nimetön

  Halvalla ei saa hyvää, kyllä täällä sähkökin on niin tasalaatusta, samoin tiet täällä Sastamalassa että sääliksi käy niitä jotka asuvat halvemmissa kunnissa. Liekö sähkövirtaakaan saatavilla näissä halvoissa kylissä, ja onko teitäkään kunnollisia kun niin halvalla asutaan ,tokkopa.

 5. Kaija

  Kyllä Sastamalassa on korkeat sähkönsiirtomaksut,ja vesimaksut,ei täällä omakotitalo kauppa käy vaikka moni haluaisi muuttaa pois mutta kun ei kukaan osta taloa,kyllä Nokialla käy omakotitalo kauppa kuumana,Sastamalassa kaikki myytävät talot vain ovat vuosia myytävänä,ja vain lisääntyvät kun väki on aika vanhaa monessakin talossa

 6. eräs kyllästyny

  Sastamalassa kaikki on kallista ei pelkästään ausuminen. VAAN KAIKKI

 7. Nimetön

  Tuossa Omakotiliiton tutkimuksessa ei otettu huomioon tuloveroprosentin vaikutusta. Mikäli tuloveroprosentti ( Sastamala 20,75%) otetaan huomioon niin Sastamala on omakotiasukkaalle alle 30 000 asukkaan kunnista toiseksi kallein kunta. Kallein kunta näin katsoen on Siilinjärvi ja toisena siis Sastamala. Olisko virkamiehillä ja päättäjillä peiliin katsomisen paikka?