Kaupungintalon pohjakerros käyttökiellossa – remontti lähivuosina

Sastamalan kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa tehdyn kuntotutkimuksen tulokset ovat selvillä. Haittatekijöitä on kellarikerroksen välipohjarakenteessa, alapohjakanaaleissa ja ikkunaliittymissä.

Kaupungilta tiedotetaan, että ongelmat rajataan tyhjillään olevaan kerrokseen ilmastoinnin painesuhteita muuttamalla. Terveysvalvonnan johtaja, työsuojelupäällikkö Risto Ekosen mukaan toimenpiteen avulla pyritään varmistamaan, että mahdolliset haitat eivät vaikuta talon muissa kerroksissa.

Tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi sanoo, että tarkoituksena on varata investointirahaa vuosille 2019- 2020 korjausten suorittamiseksi. Tavoitteena on saada pohjakerroksen sisäilmaa parannettua, jotta tilat voidaan muuttaa kaupungin omaan toimintaan soveltuvaksi, terveelliseksi ja turvalliseksi työtilaksi.

Kyseiset tilat ovat olleet tyhjillään jo useamman kuukauden, kun kaupungin sosiaalitoimi muutti alkuvuodesta Kauppalantalolle.

24 vastausta artikkeliin “Kaupungintalon pohjakerros käyttökiellossa – remontti lähivuosina”

 1. Nimetön

  Ei mitään uimahalleja vammalaan, samalla rahalla saa ihan kivan kunnantalon.

  • Pöö

   Kunnantalolle menee yleensä töihin ne, jotka eivät yksityisellä pärjää.
   Siis ikivirkaan hamuavat, jotka eivät sitten oikein enää mitään tee tai kehity elämässään, kun ovat sen työpaikan suhteilla sieltä saalistaneet.

   Sama se vaikka 90 prosenttia siitä porukasta saman tien kilsatehtaalle laitettaisiin. Mitään ei huomaisi.

   • Nimetön

    Mistä noin itsevarma tieto? Kiinnostais tietää, jos esittämääs asiaa ruvettaisi tutkimaan? Mistä tiedät kaikkien kehittymisen esimerkiksi?

 2. Artsi

  Veronmaksajana haluaisin tietää paljonko eri julkisten rakennusten remonteihin menee rahaa? Tähän vielä uimahalli…ei hyvää päivää

 3. Nimetön

  Turha korjata – Sote tulee, tehtävät siirtyvät maakuntien hoidettaviksi.
  Mihin tarvitaan koko rakennusta?

  • Nimetön

   Maailmalla kun on tapana seilata laidasta laitaan, vanhasta uuteen ja takaisin, niin eiköhän tuo talo tarvita alkuperäiseen sairaalakäyttöönsä kunhan sotet ja muut avohoidot ja heitteillejätöt on kokeiltu. Vanhalla kivitalolla on hyvät mahdollisuudet kestää pitkälle tulevaisuuteen, kun sitä hoidetaan hyvin.

 4. Nimetön

  aivan oikein ei sastamalassa tarvita kiaupungintaloa kun asiat hoidetaan maakuntahallintokeskuksesta kun tämä kyseinen toiminta juntataan alkavaksi.Vanha vammala kuuluu Keikyän ja Kiikan lailla reuna-alueisiin jota johdetaan muualta.Onhan siitä jo esim sairaalan alasajolla nähty ennusmerkkejä.

 5. Nimetön

  Toriremontti viivästyi, kaupunki päätti maanantain kokouksessaan laittaa 350.000€ ellivuoren yksityistiehen jonka otti vastuulleen.Nyt saadaan tieremontti valmiiksi jo ensi vuonna.yhteispotti remontille tulee lähentelemään miljoonaa.Mitä kaupunki tuolla rahalla tarkalleen saa?kilometrin tietä korpihotelliin, joka nilkuttaa tappiota tehden eteenpäin..,selittäkääpä mikä järki tässä touhussa piilee.Laittakaa nyt koulut ja rakennuskanta ensin kuntoon.

   • Nimetön

    ONKO tällä Ellivuorella oikeasti todennettua tulevaisuutta, johon kannattaa sijoittaa silmää räpäyttämättä nämä summat? Toivon, että olisi, mutta nyt tuntuu siltä, että kokeillaan, olisko tässä kohden nyt se suuri kala vai ei?…

   • Nimetön

    Saadaan sentään lasketella kesät ja talvet kun on tie hyvä! Ketä ny kuppasta tietä viittii ajella sukset katolla!

 6. Nimetön

  Ainoo pelastus olisi suorat lennot Kiinasta Pirkkalaan.

 7. Nimetön

  Hulluus jatkuu ja se on tontilla.
  Kokoomus edelleen, vaalitappiosta huolimatta hallitsee, eikä muut pysty hullujenhuoneen
  käytäntöjä muuttamaan.

 8. Nimetön

  Tavan kuntalaisena ihmettelee, onko joka virkamiehen viran saaneella pakkomielle oman virkavallan suoman vallankäyttöoikeuden mielipuolinen toteutus, kenties näyttönä/peräti viransaamisehtona toteutettu ”loppuunsaatto” esim. n. 100v sitten päätettyyn kaavaan…

  • Nimetön

   Ei me kansalaiset ihan sokeita/kuuroja/tyhmiä olla..

  • Nimetön

   Virkamiehellä on velvollisuus toteuttaa valtuuston tai hallituksen päätökset. Hänellä on valta tehdä päätöksiä hänelle määrätyssä laajuudessa, mutta esimerkiksi vahvistetun kaavan vastaisia päätöksiä hän ei voi tehdä.

   • Nimetön

    ”Hänelle määrätyssä laajuudessa” on sekä määrääjän, että toteuttajan sopimus. Kolmas osapuoli, eli kohde puuttuu.

 9. Nimetön

  ei nytkään mitään asioita hoidata koko sastamalassa. muuten ku kaikki palvelut lopetamalla koko sastamaka on yksi mätäpaise jota herrat pompotaa ihan miten sattuu

  • Nimetön

   Aina on ihmisiä, jotka katkeroituvat kun heille ei myönnetä erivapauksia ja kohdellaan samanarvoisesti muiden kaupunkilaisten kanssa. Sastamalassa on hyvä, jämäkkä hallinto,

 10. Nimetön

  Hän, joka suureellisesti halusi tuon rakennuksen kaupungintaloksi, vastatkoon kustannuksista. Nyt olisi välttänyt vanha kauppalantalokin, kun maakunta hoitaa hommat.

  • Nimetön

   Mutta eikös ole hienoa, että vanha, komea rakennus on pidetty kunnossa. Uudet rakennukset eivät kestä sataa vuotta, hyvä kun kymmenen homehtumatta pilalle. Kauppalan alueella on sentään jokunen hyväkuntoinen vanha talo, mutta valitettavan paljon on tuhottu arvokkaita rakennuksia.