Valtuustolta lähtölaukaus Sastamalan uudelle uimahallille

Valtuusto hyväksyi Sastamalan uuden uimahallin hankesuunnitelman laatimisen. Päätös syntyi äänin 38-5.

Aihe herätti valtuustossa odotetusti pitkän keskustelun. Antti-Matti Mattila (kesk) uudisti kaupunginhallituksessa tekemänsä esityksen, että asian käsittely siirrettäisiin ensi vuoden talousarvion yhteyteen. Hän perusteli tätä sillä, että päätettävänä on useita merkittäviä investointeja koulupuolella. “Toivon, että ensin tehtäisiin päätös mitä investoidaan ja missä järjestyksessä”, Mattila sanoi.

“Jos Antti-Matti Mattilan esitys hyväksytään, niin asia siirtyy ainakin vuodella eteenpäin”, totesi Arto Satonen (kok). Hän muistutti myös, että Kiikan uimahalli on suljettu ja Keikyän uimahallin kapasiteetti ei yksin riitä. “Uskon, että signaali on positiivinen koko paikkakunnalle, jos asia saadaan nyt eteenpäin”, hän sanoi.

“Tämän kokoisessa kaupungissa pitää olla uimahalli. Ei voida laittaa koululaisia ja uimahallia vastakkain”, totesi Leena Saarela (vas).

Pirjo Raunio (kd) toi kokoukseen viestiä Kiikasta. Hämmästystä on herättänyt, ettei Kiikan uimahallin sulkemisesta kerrottu yhtään etukäteen. Päätöksenteon nopeuteen kaipasi vielä selvitystä myös Katariina Siuronen (ps).

“Asian on ratkaissut sivistyslautakunta. Taustalla on terveydensuojeluviranomaisten lausunto. Tässä mentiin käyttäjien ja työntekijöiden turvallisuus edellä”, sanoi kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

“Rakentamatta jäänyt uimahalli on maksanut veroäyreinä aika paljon”, arveli Eveliina Asikainen (vihr) ja viittasi lähtömuuttoon. Hän muistutti myös uimahallin merkityksestä koululaisten uinninopetuksessa. “Uimahalli on osa kouluympäristöä”, Asikainen totesi.

 • avatar Höpönpöhome

  Kiikan uimahallissa on hyvä polskutella vielä vuosia, henkilökunta vaan pitää vaihtaa, joukkopsykoosi on vaikea sairaus.

  • avatar Nimetön

   Toi sisäilmaongelmat on vaan lääkärikunnan uusi selitys. Keuhkotauti on se oikeampi, juurihan kirjoitettiin, ettei keuhkotautia vastaan ole edes tepsivää lääkitystä. Kansat ja bakteerit sekoittuvat ja se on tämän mukana tullut riesa.

 • avatar Kohta entinen Sastamalalainen

  On meitäkin monia jotka aikovat muuttaa pois Sastamalasta uimahallin rakentamisen vuoksi. Käyttäjiä hallille ei riitä kattamaan käyttökuluja joten kalliiksi tulee veronmaksajille. Eikä päättäjiä kiinnosta kuin keskustan palveluiden lisäys sivukulmat saa näivettyä rauhassa vaikka veromarkkoja sieltäkin suunnalta tulee kaupungin kirstuun. Paljon tarvitaan muuttajia ja uusia veronmaksajia, mistähän ?!?!

  • avatar Nimetön

   Ei kai kukaan pakota asumaan Sastamalassa!
   Ei muuta,kun kamat kantoon jos siltä tuntuu!

   • avatar Nimetön

    Viime vuosina moni on ohjetta “kamat kantoon” noudattanut.
    Viidessä vuodessa asukasluku vähentynyt yli 1000 asukkaalla.

   • avatar Nimetön

    Juu, ja muuttopako johtuukin ennenkaikkea puuttuvasta uimahallista, joka nyt korjaantuu. Toisena isona asiana on tämä kyynisyys ja selkäänpuukottamismentaliteetti, jota Tyrwäällä imetään jo äidinmaidossa. Koska pian muutat?

  • avatar kannattaa

   sitten varmaan muuttaa Huittisiin ti Kankaanpäähän, joissa pikkukaupungeissa on omat uimahallit olleet jo lähes 50 uotta! Siä päsis köyhä ja varaton entinen sastamalalainenkin uimaan muitten seassa? Ihme vaan miten mm. em. kaupungit ovat kyenneet hallinsa pykämään ja ylläpitämään? tarttsiko ihan kysyä ennenkuin tänne kirjoittelee ettei meillä oo halliin varaa?

   • avatar Nimetön

    Mutta Punkalaitumelle ei kannata muuttaa uimahallin perässä, koska siellä se on suljettu, kun verorahat eivät riitä kuluihin…

 • avatar Nimetön

  Ei kai nyt kukaan tosissaan väitä, että joku on muuttanut pois, koska ei ole ollut uimahallia! Ja toisinpäin: ei kai kukaan muuta sen perusteella, onko kunnassa uimahalli.

 • avatar Nimetön

  Mahtavaa. Paikkakunnalle muuttaneena on ollut äimistyttävää ettei täältä löydy kunnollista uimahallia, erityisesti lasten näkökulmasta. Mielikuva kaupungista ilman kunnollista uimahallia jää aika ankeaksi. Nyt vain suunnittelemaan monipuolista uimahallia mikä kohentaa kaupungin imagoa!

  • avatar Nimetön

   Sama ihmetys oli kun tänne tultiin! Ei kukaan muuta hallin takia, mutta muuttamatta saattaa jättää ja valita esim. Nokian tai toisesta suunnasta Huittisen.

 • avatar Nimetön

  pakko se on sinne tyrväälle saada ja maksaa että on ruikuttajilla hyvä olla!

 • avatar Nimetön

  Otsikon mukaan lähtölaukaus on ammuttu uudelle uimahallille. Osa vastustajista tälläkin palstalla kaivaa kuoppia, nimittäin kainalokuoppia. Se oli menneisyydessä kun juoksukilpailussa kaivettiin lähtökuoppia.

 • avatar Nimetön

  Syy siihen miksei kaikki poismuuttohalukkaat täältä lähde, on se ettei täältä saa asuntoja myytyä ja siksi moni jumittaa täällä. Kaupunki pullollaan tyhjiä asuntoja ja lisää rakennetaan.

  • avatar Nimetön

   Älä nyt viitsi. Kauppa käy, jos hinta on sopiva. Totuus vaan on se, että täällä kommenteissa on helppo huudella typeryyksiä. Jotkut vaan haluavat huomiota kärjekkäillä, hyökkäävillä teksteillään. Tyytyväiset, onnelliset ihmiset eivät palstoille kirjoittele, vain pieni elämänsä solmuun ajanut vähemmistö hakee surkeaan elämäänsä vertaistukea pahantuulisilla kommenteillaan. Sastamala on kokonaisuudessaan hieno paikka asua, jokaiselle löytyy sopiva asuinympäristö metsästä kaupunkitaajamaan.

   • avatar Nimetön

    No, ilmanko sinäkin surkeaan elämääsi , vähemmistönä, näitä surkeita, pahantuulisia muista kirjoittelet….
    Niin metsä vastaa kuin sinne huudellaan…

 • avatar Nimetön

  Eiks noi kulut ole muillakin paikkakunnilla! Ei ne niitä ole sulkenut,peruskorjanneet kyllä.

  • avatar Nimetön

   Peruskorjaus hoitunee sillä että tehdään valvojille hyvin ilmastoitu valvomo, uimarit kyllä siellä kiikassa polskuttelee ilman oireita kuten tähänkin asti!
   Uiminen omalla vastuulla ja valvojat voivat olla vaikka osa uimareista, uskon että kiikan uimahallissa riittäisi kävijöitä.
   Sillä uimareilla ei ole oireita ollut, ei ainakaan kukaan valittanut?
   Liian halpaa kaupungille!
   Vaikka uusi uimahalli rakennettaisiinkin siihen menee vuosia kunnes valmis!

 • avatar Nimetön

  Fakta on se että verot nousee uimahallin takia. Ja sekin on fakta ettei täällä halvatkaan asunnot näytä kaupaksi käyvän. Maisemat on kauniita mutta se ei tunnu riittävän muuttoaaltoon. Miksei saisi sanoa ääneen että täällä on ihan liikaan asuntoja myynnissä eikä kukaan osta!

 • avatar Nimetön

  Tässä on tulossa useita vaaleja ja julkisuutta haetaan.
  Uimahallisuunnitemat pitää peilata tätä taustaa vasten. Muutama kymmenentuhatta euroa verovaroja uppoaa tähän vaalityöhön.

 • avatar Kiikkaan uusi halli

  Kiikkaan se uusi halli tarvitaan, täällä siihen on totuttu.

 • avatar Nimetön

  kuinka kauan te vielä jaksatte jankuttaa. eikö yli 50vuotta jo riitä.

 • avatar Nimetön

  Kiikan uimahalli pitää avata syksyllä, halli on loistokunnossa, vain työntekijät oirehtivat, eivät uimarit!
  Ylivoimaisesti halvin ja järkevin vaihtoehto!
  Nyt pitää tehdä puolueeton ulkopuolinen tutkimus uimahallin sisäilmasta! PUOLUEETON! korostan vielä PUOLUEETON! Nyt ovat uuden uimahallin hinkujat ottaneet niskalenkin epämääräisellä homediagnooseillaan.

 • avatar Nimetön

  Mitä sitten pitäisi rakentaa Sastamalaan, että se miellyttäisi kaikkia.
  Hautaustoimistoja koko puistokatu täyteen. Rakennetaan valitusareena.
  Sille tuntuu olevan tarvetta

Kommentointi ei ole käytössä.