Sastamalan kouluissa ja päiväkodeissa syötiin perjantaina 10. elokuuta ensimmäinen Sydänmerkki-ateria. Lounaalla tarjoiltiin broilerpyöryköitä, currykastiketta, täysjyväriisiä ja vihersalaattia sydänmerkkikriteerit täyttävän salaatinkastikkeen, leivän, levitteen ja ruokajuomien kera.
Sastamalan Ruoka ja Puhtauspalvelut Oy Servi on lunastanut kesän aikana ruokatuotannolleen oikeuden käyttää Sydänmerkki-tunnusta. Jatkossa tunnuksella merkittyjä aterioita löytyy ruokalistoilta viikoittain ja niiden määrää pyritään lisäämään syksyn edetessä.
Servin mukaan muutokset ruokalistoilla ovat Sydänmerkin myötä hyvin pieniä. Kriteerit täyttäviä tuotteita ja reseptejä on hyödynnetty Servin ruokatuotannossa kattavasti jo ennen merkin käyttöoikeuden hakemista, mutta nyt paremmat valinnat voidaan tehdä Sydänmerkillä näkyviksi.
Sydänmerkin käyttöönotto ei myöskään poista ruokalistalta lasten ja nuorten lempiruokia tai henkilöstöravintoloiden suosikkeja. Ruoka voi olla yhtä hyvin puuroa, lasagnea kuin lihapataakin.
Sydänmerkin käyttöönotto Servissä on osa Terve ja liikkuva Sastamala –hankkeen toimintaa, jossa terveyttä ja hyvinvointia lisääviä elintapoja vahvistetaan koko kaupungin voimin.
Hieno homma, kiitos!
Kyllä,kyllä,ja hyvää oli
Oon käynyt servillä muutaman kerran syömässä. Kaikkihan on ihan eines tavaraa. Samaa mitä kaupan einesaltaasta löytyy. Sydänmerkit sille. Tusina tavaraa.
Samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Mauttomia eineksiä tarjoillaan!
Hienoa❤.Itse tekemisissä servin ruokien kanssa.Melkein kaikki eineksiä.Onneksi sydänmerkin arvoisia
Hienoa kunhan einekset muuttuisivat itse tehtyyn-maksoi mitä maksoi
Sydän syrjällään, rakkauden perunamuusissa.
Mitäs ?ne ruuat mitä vanhuksille kuskataan ympäriinsä? minkälaisia ne on? he ovat äärettömän tärkeitä ihmisiä,vaikka ovatkin vanhoja ihmisiä,jotka ei valita peloissan mitään!?
Kylmää, harmaata ja mautonta, jonka sitten joku avustaja heittää mikroon. Toivottavasti en itse elä niin vanhaksi.
Samanlaista myös KuntoHopulla, kamalaa.
Aina vaan eineksiä.
Perunalastuja sitä helteelläkin hoitajat kuuluivat Huittisissakin saaneen, että jaksavat paremmin.
Eiks perunalastut ole juuri niitä pahimpia verisuonten tukkijoita?
No niin, Sastamlassa ollaan ajan tasalla!
Sianlihakastiketta suosittelisin, se on helposti sulavaa muusin kera.
Ihme nirppanokkia taas kommentoimassa. Siirtykää eväsleipiin, niin saatte mieleistänne ruokaa. Tai ainakin sellaista, mitä osaatte itse tehdä.
En ymmärrä mitä kehuttavaa on puhtaassa eineksessä?
Ainakin sitä on turha kierrättää kalliisti Servin kautta, kun saa kaupasta yli puolta halvemmalla.
Servistä saa myös ravitsemusterapeutin palveluita, jotta oppii erottamaan einekset, kotiruokanne jokapäiväisen sisällön Servin keittiössä tehdystä laadukkaasta ruoasta.
Yksi Sastamalan suuremmista mokista oli tuon rakennuksen teko, jossa Servin kallis einesvälitys toimii.
Et olisi halunnut säästää niitä miljoonia, jotka sen avulla kaupunki on säästänyt?
Pukstaaviin taisi upota nekin miljoonat. Ja väärästä kohtaa säästettiin. Tuore ruoka hävisi kouluilta, päiväkodeista, vanhuksilta ja potilailta. Sydäntä olisi tarvittu silloin säästämisen sijasta.
Sulle sanoisin, kun säästää tarttis: niin kauan kun ei lomakauden lomalistaa laadita siten, ettei noita kesälomasulkuja tule, koko säästämisestä on turha puhua. Kun kerran aktiivimallia vaaditaan yhteiskunnassa, pitää myös julkisten laitosten kyetä toimimaan. Ensi kesänä ei kiitos, laitosten kesäsulkuja.
Ihan asiaa. Hirveetä mössöö kuskataan vanhoille ihmisille kalliilla hinnalla.
Jos olet sitä mieltä että oma vanhuksesi saama ruoka ei ole riittävän hyvää, niin miksi et itse tee hänelle ruokaa tai auta häntä hankkimaan ruokapalvelut vapailta markkinoilta? Et osaa tehdä ruokaa? Pelkäät, että liian hyvät palvelut pienentävät perintöäsi?
juu, ei mitään huomiota siihenkään seikkaan, että sairaalakampuksen autoliikenne tuli huomattavasti vaikeammaksi, olis suunnittelijaa tarvinnut käyttää, kun heitiäkin on koulutettu!