Kaupunki ei pääse kokonaan eroon Kiikan uimahallin kustannuksista

Kiinteistössä toimii nykyisin apteekki ja lounaskahvila. Kuva Minna Isotalo. Kuva: Minna Isotalo.

Sastamalan kaupunki teki loppukeväästä raskaan päätöksen lopettaessaan Kiikan uimahallin toiminnan. Syynä olivat kosteuden tuomat sisäilmaongelmat, jotka aiheuttivat työntekijöille oireiluja.

Kiinteistöyhtiö Kiikan Hallitalon toimitusjohtaja Päivi Valkama Realia isännöinnistä pahoittelee uimisen loppumista.

”Kyllähän se ratkaisu tuli melkoisena yllätyksenä. Itse en ole havainnut mitään erityisiä sisäilmaongelmia. Olen tietysti harmissani kiikkalaisten puolesta, kun halli lopetettiin. Myös ravintola Suvituulen puolesta olen pahoillani, sillä hallissa kävijöitä piipahti varmasti myös ravintolassa.”

Kiinteistöyhtiölle hallin lopettaminen ei sinällään ole suuri murhe.

”Kaupunki maksaa edelleen vastiketta, joten tulot pysyvät ennallaan. Vastikkeesta ei pääse eroon, kuin myymällä osakkeet. Sen jälkeen vastiketta maksaa tietenkin uusi omistaja”, toteaa Valkama.

Kaupungilta jää pois vuotuisista ylläpitokuluista noin 90 prosenttia. Kuukausittain vastiketta maksetaan kuitenkin runsaat 2 000 euroa. Kaupungilla on hallinnassaan 920 neliötä kiinteistöstä. Hallitalossa on 13 eri osakasta.

Kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi sanoo, ettei kiinteistön tulevaisuutta ole vielä ehditty miettiä.

”Pakottavaa kiirettä meillä ei päätöksenteon suhteen ole. Osakkeita ei ole vielä siis laitettu myyntiin.”

 • avatar Nimetön

  Kyllähän se tuli aika yllätyksenä ja pyytämättä kuin Jäätteenmäen faksi, tuo uimahallin lopetus, nyt ollaankin sitten täysin ilman uimahallia, Keikyän paljua lukuunottamatta, siellä ollaan syksyllä kuin sillit suolassa!
  Mentiin tuossa Uimahalli kiimassa ojasta allikkoon.

  • avatar Nimetön

   Päin vastoin.
   Nyt vielä olisi suljettava Keikyä, niin voitaisiin saada uuden uimahallin asiaa eteenpäin lopultakin.

  • avatar Ei todellakaan yllätys

   Mikä yllätys on vanhan hallin lopetus..sama juttu Keikyä.

 • avatar Nimetön

  Veikkaan että vastaanottokeskus tulee tiloihin! Laitetaan 2milj.remppaan! Siitä mukava käydä kaupoilla.

 • avatar Nimetön

  Kiikassa on tämän seudun paras apteekki palvelu! Kiitos teille tämän apteekin henkilökunnalle,olette jokainen hatun noston arvoinen,enemmänkin!

 • avatar Nimetön

  Todennäköisesti apteekki lopettaa noissa tiloissa! Kun muutkin tyhjenee,asioidaan samalla keskustassa.

  • avatar Nimetön

   Yritätkö luoda kaiken tappavaa tappiomielialaa? Kotiseudun ystävä ajattelee, puhuu ja kirjoittelee positiivisesti, kannustaa kehittämään, ei repimään ja hävittämään. Kiikka on hieno paikka elää.

 • avatar Nimetön

  Totean vain tosi-asiat. Auttasko se kun sanoisin että laajentavat uimahallin tiloihin..En minä näitä palveluita pois vie,asioitten muuten siinä apteekissa!

  • avatar Nimetön

   Sinä olet “tosiasioinesi” niitä, joilla joka asiassa on “lasi puoliksi tyhjä” ja haluat, että nekin, joilla on “lasi puoliksi täynnä” luovuttaisivat. Kirjoittaisitko välillä positiivisen kommentin? Kiikka ansaitsee sen.

 • avatar Nimetön

  ”Valitse taistelusi”. Demokratialla on tapana edetä hitaasti. Se vaatii paitsi sitkeyttä omien asioiden hoidossa, myös kompromissin tekemisen taitoa. Kannattaa valita tavoitteensa tuntien todelliset vaikutusmahdollisuutensa. Kaikkea ei tarvitse tietää eikä kaikesta ole pakko kiinnostua. Riittää, että löytää ne aiheet, joihin itse haluaa ja voi vaikuttaa. Kiikan uimahalli ei ollut minun taistelullani säilytettävissä, siihen minun ei kannattanut voimiani tuhlata. Keskitän tarmoni asioihin, joissa minua kuullaan. Turha tappelu kykenemättä kompromisseihin ja periksi antamiseen johtaa katkeruuteen ja ilottomaan elämään vihamiesten keskellä. Kun ei haaskaa aikaa asioihin, joita eivät voi hallita, stressaa vähemmän. Pitää siis keskittyä asioihin, joille voi tehdä jotakin. Jos tuntuu, ettei voi tehdä millekään mitään, voi aina keskittyä korjaamaan omaa asennettaan. Silloin muutokset voi nähdä uhkien sijaan mahdollisuuksina. Jospa Vammalaan tuleekin aivan upea uimahalli, josta voi nauttia monin verroin enemmän kuin vanhasta, rapistuvasta Kiikan hallista?

 • avatar Nimetön

  Tarkoitiko sellaista demokratiaa kun politiikassa!Sinisten kannatus 0,8 % ja ainakin 4 ministeriä,pitäskö korjata asennetta?

  • avatar Nimetön

   Sinisillä on viisi ministeriä. Kaksi vähemmän, mitä Lumikilla kääpiöitä.

 • avatar Nimetön

  Keikyän koulu sentään myytiin. Sillä maksaa 3v. Yhtiövastikkeet.

  • avatar Nimetön

   eipä, kun käytetään riippusiltaan sen remonttia kun päästään aloittamaan

 • avatar Nimetön

  Invaliditeetissä on näillänäkymin uimiset uitu hallissa. Näin spede asian ilmaisisi.
  Uimarit voi alkaa harrastamaan muita asioita talvella, vaikka uimahalli tehtäisiinkin menisi siinä ainakin pari vuotta kun pääsisi uimaan, parhaassa tapauksessa! Kiikan uimahallista joku yksityinen saisi hyvän uimahallin halvalla ja toimivan!

  • avatar Nimetön

   Samaa mieltä. Parin miljoonan remontti ja sitten vaan uimaan polskimaan.

   • avatar Nimetön

    Voit ottaa yhden nollan pois remontin hinnasta ja sitten vain polskimaan tai ilman mitään remonttia suoraan altaaseen kun unohdetaan tuo kusetushomma millä halli suljettiin.

 • avatar Nimetön

  Kiikan uimahalli olisi saneerattavissa käyttökuntoon jos tahtoa olisi.

  Suunnitteluperusteeksi miljoonan euron budjetti, työ teetettäisiin työllisyystöinä pätevän työnjohdon alaisuudessa, niin saavutettava hyöty olisi muutakin kuin pelkkä uintipaikka.

  Ensimmäinen vaihe on kiinteistön hankkiminen kokonaisuudessaan kaupungin omistukseen. Ainoa este tälle hankkeelle on saamaton kaupunginvaltuusto. Demokratiassa kun eletään, niin asia on onneksi korjattavissa seuraavissa kunnallisvaaleissa.

  • avatar Nimetön

   Jos rakennustöihin on nyt jo vaikeaa saada osaavaa työvoimaa, varsinkin työnjohtajia ( todennnäköisesti tarkoitetaan riittävän halpoja osaajia), niin mistä Kiikan uimahallin saneeraustöihin heitä saisi? Siellä on valtavasti sertifikaattitöitä, kuten vedeneristys. Ei taida vastentahtoisen orjatyövoiman motivoiminen laadukkaan, vuosikymmeniä kestävän työnlaadun tekemiseen olla helppoa.
   Mutta miksi huudat kaupunkia apuun? Osta osakkeet, saat varmasti halvalla. Sitten vaan palkkaat puolalaisia putkimiehiä, latvialaisia ja virolaisia raksamiehiä ja venäläisen taloushallinnon ja teet hallista haluamasi kannattavan bisneksen. Ainoa este tälle hankkeelle on saamattomuutesi.

  • avatar Nimetön

   13:05 Jaa uimahallin remontti työllisyystöinä! Pitkospuut erämaahan voidaan tehdä siten. Ei Sastamalassa ole milloinkaan sellaista kaupunginhallitusta ja valtuustoo, joka Kiikan uimahalliin löisi edes satatuhatta euroa.

Kommentointi ei ole käytössä.