Lisää penkkejä keskustaan – mihin sinä ne sijoittaisit?

 

Kaalisaaressa on hyödynnetty paikkakunnan kivialan opiskelijoiden osaamista. Samantyylisiä penkkejä on nyt tulossa muuallekin.

Sastamalan kaupunki toteuttaa yhteistyössä Saskyn kivirakentajien ja Työteekin kanssa kymmenkunta penkkiä kaupungin keskustaan.

Tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi kertoo, että kaupunki vastaa tässä kuntalaisten toiveisiin.

”Vanhusneuvosto on esittänyt meille toiveen penkkien saamisesta. Myös yksittäiset kuntalaiset ovat jutelleet minulle samasta asiasta. Hienoa, että voimme yhdessä tämän toiveen toteuttaa.”

Keskustan katualueiden varrelle visioidut penkit on tarkoitus toteuttaa samalla idealla kuin Kaalisaaren skeittirampin penkit. Näin penkeistä saadaan muun muassa ilkivallan kestäviä.

Mihin penkit sitten asennetaan – sitä ei ole vielä päätetty. Toukoniemi toteaa, ettei taloyhtiöiden pihoille sovi laittaa mitään ilman lupaa, joten yleiset katu- ja puistoalueet ovat mietinnässä.

Kaupunki kaipaa nyt kuntalaisilta vinkkejä penkkien sijoittelun suhteen. Missä sinun mielestäsi olisi penkin paikka? Voit kommentoida tähän juttuun.

43 vastausta artikkeliin “Lisää penkkejä keskustaan – mihin sinä ne sijoittaisit?”

 1. Nimetön

  Vierasvenelaituri Sylväällä ja Erhonkadulta Iisaan päin peltoaukealle.Kivisenojankadulle pitkään ylämäkeen.Pororantaan mihin aurinko paistaa eikä mahlaa tiputtavien puiden alle?

 2. Riitta Eeronheimo

  Kauniiden järvenrannoilla sijaitsevien kevyen liikenteen väylien varrella (Hopulle ja Siikasuolle päin) olevat penkit ovat ihan kauheassa kunnossa. Ovat uusimisen tarpeessa.

  • Nimetön

   Ja kannattaa miettiä sekin ettei penkin eteen kasva hetimiten suuria puskia ja puita. Näin kävi siikasuolla.

 3. Paljon palautetta penkkien puuttumisesta

  Keskustaan välille palvelemaan kävelyreittiä labraan ja sairaalalle eri suunnista. Myös Varilasta Tyrväänkatu ja Aarnontien varteen. Monien leikkausten jälkeen tarvitaan kuntoutusta, pitkiä matkoja ei pystytä kävelemään ilman huilaamista.

 4. Nimetön

  on se rajatonta toi työteekin ihmisten hyväksikäyttö,eikö kaupunki mistään pysty maksaan tekijälle palkkaa

  • Nimetön

   Kuka niitä käyttää hyväkseen? Onneksi eivät sentään ole lapsia, kai?

 5. Loistavaa

  Tyrväänkatu – Aarnontie, pitkät suorat, hyvät kävelyreitit. Paljon vanhuksia ja hoitokotien asukkaita ja meille muillekin hyödyksi 🙂

 6. Tasa-Arvo

  Keikyä patsaspuisto Sastamalan kauneine puisto. Sinne edes yksi penkki.

 7. Pete

  Laittakaa siihen Nordean eteen, voi mummot muistella aikoja kun siellä palveltiin ja sai rahaakin.

 8. Nimetön

  Menkää hyvät ihmiset töihin niin ei tarvitse istua joutilaana,taas turhaa veronmaksajien varojen tuhlausta.

  • Nimetön

   Olen tehnyt 50 vuotta 8 tuntista työpäivää entä sinä, jos olet niin istuskellaan rauhassa, eikö niin.

 9. Nimetön

  Onkiniemenkadun ja Puistokadun kulmaan LähiTapiolan paikkeille

 10. Nimetön

  Tämä työteekin 9e/pv vääristää kilpailua, taas meni paikalliselta kivialan yritykseltä iso tilaus jolla olisi työntekijöille työtä, he pystyisivät tienaamaan palkkansa ja sen kuluttamaan Vlan palveluihin ja ostoksiin, raha liikkuisi ja valtio saisi verotuloja.
  Tämä työteekin touhu näivettää koko Sastamalan.
  Kun näitä vastaavia työteekin toimia on sata, kuinka suuren määrän rahaa ja palkanmaksua se vie ihmisiltä ja Sastamalan elinkeino elämältä.
  Vammala täynnä tyhjiä liiketiloja, ei palveluja, ihmiset eivät käy ravintoloissa. Ihmisillä ei varaa kun ovat näissä työkkärin 9e/pv hommissa ja kuinka paljon rahaa liikkuisi ja ihmisillä olisi ostovoimaa kun nämä kaikki tehtäisiin norm. palkkatyönä.
  Ja nuoret tästä eniten kärsii.
  Kaiken lisäksi tässä kohdellaan kaikista heikommassa tilassa olevia työttömiä täysin ihmisarvon vastaisesti ja käytetään hyväksi.
  Tähän on tultava loppu.

  • Nimetön

   Ei näissä kuvan penkeissä kivitöitä ole tehty, vanhoja perustuskiviä vähän putsattu. Todella rumia virityksiä, kannattaisi käyttää ammattilaisia suunnitteluun ja valmistukseen.
   Kivimies

  • Mari

   Hyvä kirjoittaja. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että oikeita töitä tarvitaan, josta kansalainen saa myös palkkansa jolla pystyy itsensä elättämään. Kun kaupungin töitä teetetään Työteekin porukalla niin toki se on halvempaa, mutta ei se sitä työttömän elämää kohenna. Olisi korkea aika myös maksaa näille ihmisille enemmän kuin se 9 euroa päivä, jos se edes vähän heidän mielialaansa kohentaisi.

 11. Thx-1138

  Ilman muuta torikeskuksen taakse! Saadaan isompi rinki kesän ihmisiä yhteen paikkaan!!!

 12. Nimetön

  S-markettia vastapäätä sairaalan eteen, pororannan aurinkoiselle alueelle muutama, puistokadun varteen pari (esim nordean kulmille, villihinnan lähettyville). Myös lousajan alueelle esim hossantielle kun paljon ikäihmisiä Sastamalakodilta siinä kulkee ja Tupahoivan taakse lenkkipolulle (siellä on penkki, mutta se on monesti heitetty ilkivallan seurauksena pellolle). Varilaan esim Varilan koulun tienoille ja Varilan uudistetun leikkipuiston kohdille tien toiselle puolelle. Kataransuorallakin olisi kiva olla pyöräilijöille ja kävelijöille levähdyspenkki. Kyllä näitä kohteita löytyy.

 13. Nimetön

  Eiköhän reunusteta Vammalan kaikki kadut penkeillä, saavat eläkeläiset istuskella

  • Nimetön

   Sitten kun joskus olet itse eläkeläinen, voit muistella mielipidettäsi…

 14. Nimetön

  Vammalan rautatieasemalle 1 penkki
  Siihen etualalle missä voi kesäaikaan istua..
  Ei oo ihan keskustassa mutta noloa kun penkki puuttuu….

  • Nimetön

   Asemakadulle, aseman jälkeen eka penkki on Jaatsin edessä, tälle välille kaipaan edes yhtä penkkiä.

 15. Nimetön

  Torkkarin taakse. Siellä ei kaikki mahdu istumaan . Osa ihmiset joutuvat makaamaan maassa.

 16. Anneli Westergrén

  Penkkejä kaipaisin Puistokadulle, terveyskeskukseen saakka, sopivin välimatkoin. Ikäihmiset ehkä pystyisivät omin avuin vaikka labrassa käymään kun voisivat matkan varrella välillä istahtaa. Keskustassa olisi mukava penkiltä katsella paikallista menoa.

 17. Nimetön

  voisko torikeskuksen takana olevan puiston siivota ensin, nythän se on narkkareiden pesäpaikka

  • Ihmisarvo ei häviä

   Häiritseekö se sinua, että huonompiosaiset ihmiset saavat tavata vertaisia ystäviään? Haluatko tosiaan häätää nämä erilaisten kokemusten muokkaamat ihmiset muualle, minne? Häiriöt vähentyvät kun saavat pitää paikkansa. Vai voisiko heiltä kysyä, millä keinoilla piha saataisiin pidettyä puhtaana? Me ja Ne luo muukalaisuuden ja pelon. Käy tutustumassa, kysymässä ja muokkaamassa oletuksiasi. Voit kuulla monenlaisia tarinoita ”narkkarin” käyttäytymisen takaa.

 18. Nimetön

  kämmäkäsä ei kumminkaan oo vielä penkkiä tievvaresa

 19. Nimetön

  Kämmäkäntien penkki olis sitten hyvä laittaa sisäkurvin puolelle, ettei pakettiautolla ajava rattijuoppo aja sitä penkkiä päin.

 20. Nimetön

  Vaihtamalla kaikki rikkinäiset ja likaiset penkit rantateidemme varrelta. Vanhan kaungintalon edustalle ,Vanhan kirkon ympäristöön ja mikseipä seurakuntatalon rantaan.

 21. Ei typerä Vammalalainen

  Voishan penkkejä laittaa muuallekin eikä vain vammalaan

 22. Siikasuo

  Siikasuon loppupäässä (siis lähempänä veneenlaskupaikkaa). Tänne ehdottomasti penkkejä ja valaistus! Kummallisesti lopuu valaistus heti ”parempien” talojen kohdalle

  • Nimetön

   lähtihän siitä penkkikin pois ettei porvarin tartte kattella rahavasta