Lapset innostuivat telttailusta – Patsaspuistossa yöpyi lähes 150 ihmistä

Mauri Hokkanen esitteli sirkustemppuja, joihin jonglööraus kuuluu. Hanna Kopi on tempuista kiinnostunut, kuten telttailustakin.

Metsähotelli Keikyän Patsaspuistossa Äetsän vanhan voimalaitoksen lähellä kiinnosti ihmisiä viime lauantaina. Etenkin lapset halusivat kokeilla, miltä raittiissa ulkoilmassa nukkuminen tuntuu. Mahdollisuuden kokeiluun tarjosi Äetsän Kunto 81 ja muut yhdistykset, joiden toiminta liittyy ulkoiluun. Metsähotellin alulle panija oli Suomen Latu, jolla oli Suomessa kahdeksan metsähotellia.

Metsähotellilla oli tarjolla monenlaista toimintaa. Yksi piste keskittyi Mauri Hokkasen opastuksella sirkustemppuihin. Tasapainojönglöörausta harjoitellut Hanna Kopi Vammalasta odotti paljon telttailulta.

”Vähän se tietenkin pelottaa ja vähän kiinnostaa. Mutta mukavaa täällä on. Nämä sirkusvälineet eivät ole aivan outoja. Olen joskus kokeillut sellaisia.”

Mimmi Suutari valmistelee telttaa yökuntoon. Kassissa on pehmoisia tyynyjä.

Kaverukset Mimmi Suutari ja Netta Ylihaveri Äetsästä valmistelivat pientä telttaa yökuntoon iltapäivällä lauantaina.

”Joskus olen nukkunut teltassa papan luona, mutta paljoa ei ole kokemusta”, sanoo Mimi.

Netalla on vähän samanlaisia kokemuksia.

”Kaverin pihassa olen ollut teltassa. Se oli ihan kivaa.”

Tytöt valmistelivat huolella telttaansa. Matkassa oli tietenkin makuupussit, tyynyt ja raidallinen matto teltan pohjalle. Mutta yöpyminen oli vain yksi juttu hotellilla.

”Täällä on kaikenlasta toimintaa. Kanootilla pitää ainakin mennä”, vakuuttavat tytöt.

Päävastuun järjestelyistä vastanneen Äetsän Kunto 81:n puheenjohtaja Markku Torpo hyrisi tyytyväisyyttä hotellin suosiosta.

”Ilmoittautuneita oli noin 150. Ja lähes siihen päästiin. Huomionarvoista oli se, että lapsia oli paljon. Ehkä se johtui siitä, että paikka oli hyvä ja ohjelmaa oli paljon aina tynnyrisaunaa ja lämminvesipaljua myöten.”

Patsaspuiston metsähotellissa oli erilaisia telttoja. Erityistä mielenkiintoa yöpaikkana herätti iso puolijoukkueteltta.

Paikalla piipahtanut Suomen Ladun järjestösihteeri Johanna Yli-Opas oli myös kehunut Patsaspuiston metsähotellia.

”Hän kiinnitti myös huomiota lasten suureen määrään. Johanna myös totesi, että hotellitapahtumamme on aivan erilainen kuin muualla”, huomauttaa Markku.

Telttailemaan olivat lähteneet myös Sanna Kunnas ja kuusivuotias Maisu Ala-Venetmäki Häijäästä.

”Näin ilmoituksen ja kiinnostuin. Yritin saada puoli kylää mukaan, mutta kahdestaan lähdettiin. Muu perhe on kiinnostunut enemmän rallista ja kalastuksesta”, kertoo Sanna.
Tavoitteena oli yöpyminen puolijoukkueteltassa.

”Maisulle tämä on ensimmäinen telttaretki. Minä olen joskus ollut teltassa Toijala-lentiksessä. Nyt haluamme puolijoukkuetelttaan, koska siellä on lämmin. Ja kokeilemme täällä tietenkin kaikkea mahdollista, ainakin kanootilla pitää päästä vesille”, toteaa Sanna.

Yksi vastaus artikkeliin “Lapset innostuivat telttailusta – Patsaspuistossa yöpyi lähes 150 ihmistä”