Keikyän kivikoululle tulossa seitsemän päihdeongelmaista

Nauhan hallituksen puheenjohtaja Lasse Salmi lupasi toisen tiedotustilaisuuden myöhemmin.

Nauha ry:n perustama yhtiö Abnoy havittelee 15 – 17-vuotiaille päihdeongelmaisille nuorille kuntoutusyksikköä Keikyän vanhalle kivikoululle.

Toiminnan aloittamisen ajankohta ei ole tiedossa. Siihen tuli hieman mutkia matkaan tiistaisessa tiedotustilaisuudessa, kun yleisön joukosta ilmoitettiin, että Abnoyn ja Sastamalan kaupungin välisestä kiinteistökaupasta on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

”Tämä oli aivan uusi tieto”,  totesi Abnoyn toimitusjohtaja Mika Tuomola.

Tiistain tiedotustilaisuudessa oli paikalla noin 30 asiasta kiinnostunutta. Abnoyn ja Nauhan edustajat kertoivat toiminnastaan jopa päiväohjelman tarkkuudella.

”Yksikköön on tulossa seitsemän nuorta ja yhdeksän hoitajaa. Toimintaa valvoo aluehallintohallintovirasto”, kertoi Tuomola.

Hämeenkyrön yksikön johtaja Milana Mäkinen vakuutteli, että harmeja ei ole ollut yksiköissä.

Yleisöstä esitettiin kysymys siitä, saavatko nuoret vapaasti liikkua kylällä. Hämeenkyrön vastaavan yksikön johtaja Milana Mäkinen valotti asiaa.

”Meillä eivät ovet ole lukossa. Mutta päiväohjelma on sellainen, että nuorilla on vapaa-aikaa noin kolme tuntia iltaisella. Valvomme tietenkin sitä, missä nuoret liikkuvat ja mitä tekevät.”

Yksikössä on päivisin kolme hoitajaa ja yöllä yksi.

”Mitäs sitten, jos yöllä lähtee vähän lapasesta ja paikalla on vain yksi hoitaja?”, kysyttiin.

”Meillä on öisin yleensä melko rauhallista. Ja pyrimme myös ennakoimaan erilaisia tilanteita”, vastasi Mäkinen.

”Minkälainen turvallisuussuunnitelma teillä on ? Ja onko yöhoitajan ainoa turva numero 112?”, kysyttiin.

”Esimerkiksi väkivaltatapauksia meillä ei ole Hämeenkyrön tai Ylöjärven vastaavissa yksiköissä. Nuoret käyttäytyvät hyvin, kun heillä on ohjattua toimintaa ja lääkkeetöntä päihdekuntoutusta”, selvitti Milana Mäkinen.

Yleisö ei aivan niellyt Abnoyn ja Nauhan edustajien puheita siitä, että mitään harmeja ei ole ollut. Kritiikkiä sai myös tiistain tilaisuudesta tiedottaminen. Sitä pidettiin huonona.

”Pidämme toisen tilaisuuden, kunhan saamme lisää tietoa esimerkiksi tänään kuullusta valituksesta ja kaikesta muusta. Kauppahan ei ole vielä voimassa, joten emme ole voineet vielä tehdä mitään. Lisäksi lupien hakeminen aluehallintovirastolta on vasta alkamassa”, totesi Nauhan hallituksen puheenjohtaja Lasse Salmi.

Sanna Ahonen Ylöjärveltä asuu siellä olevan yksikön naapurissa. Hänen mukaansa kaikki on sujunut hyvin.
 • avatar Nimetön

  Änkyrät valittavat. Onko nyt hyvä, että nuoret eivät pääse hoitoon?
  Vastaus EI ole: ‘kyllä saa perustaa, kunhan perustaa kauaksi meidän tontista’.
  Melkoista kaksinaamaisuutta.

  • avatar Nimetön

   Änkyrät siis valittavat, olisi kiva tietää mitä tarkoitetaan sanalla “änkyrä”??? hyvä huudella kaukaa kun ei itseänsä kosketa asia. Voi kyllä tulla sanoon kommenttinsa seuraavaan tiedotustilaisuuteen ihan livenä niin eiköhän siellä selviä tämäkin “änkyrä” kommentti.

  • avatar Nimetön

   “tomma tunnor bullrar de mest” , on kaksinaamaisuutta myös kommentoijalla, täytyy päästä huomauttelemaan

  • avatar Kustaa P

   Työllistävä vaikutus on taattu, seitsemän asukasta, yhdeksän hoitajaa. Kallista tulee liiallisen kallistuksen jälkeen.

 • avatar Nimetön

  Jos kerran vapaana saavat kulkea niin vaikeuksia tulee. Ei nuori mikä vastentahtoisesti viedään laitokseen aineista erossa pysy. Niiden saatavuuskin sastamalassa on helppoa.

  • avatar Nimetön

   Kun nyt kerrot, että Sastamalassa on aineiden saanti helppoa, eli käyttäjiä on runsaasti, pitäisi perustaa myös omille nuorille päihdekuntoutuskeskus. Ehkä se, että ongelmaa lakattaisiin hyssyttelemästä tuomalla se näkyviin, kuten nyt perustettava kuntoutuspaikka tekee, herättelisi vanhemmat ja päättäjät ottamaan vastuuta asiasta. Keikyän kuntoutusyksikkö närästää vain niitä, jotka haluavat kieltää ja piilottaa omat ja lähipiirin päihdeongelmat.

   • avatar juurikin

    kunhan lopetettais hyssyttely ja annettaisiin esim. vanhemmille apua kun he sitä nuorten kanssa pyytävät. Sossu ainakin vaan silittelee nuoren päätä että, jos et itte halua apua niin ei tarvi vastaanottaa. nim. kokemusta on

   • avatar Nimetön

    Tämä niin totta, että omia ja lähipiirin ongelmia yritetään peitellä.

   • avatar Nimetön

    Ja se päihdekuntoutuskeskus sijaitsee lapsistaan välittävien kotona. Opetelkoot olemaan vanhempia ja huolehtikoot lapsistaan, siihen mitään kuntoutuskeskusta tarvita. Ottakoot vinkin siitä miten kela kohtelee sairaita ihmisiä, ei muuta kuin vähentää palveluntuottajia. Lääketiedetta maassamme kehutaan kovin, mutta kenelle niitä palveluja oiken on olemassa?

   • avatar Nimetön

    Niinkö että omassa perheessä oli juurikin näitä ongelmia mitä tarvitsisi piilottaa????? kyse ei nyt ole siitä vaan, että kuka haluaisi kotinsa pihaan kyseisen yksikön niin lähelle, että pitäisi vahtia lapsiansa 24h vuorokaudessa. Googlettakaa “Krissen murha” kyseisen yksikön tiloissa on kuulemma tämä tapahtunut, joten herättää todellakin pelkoa jos siellä on näin hyvin vahdittu ongelmaisia nuoria heidän mukaansa.

  • avatar Karkkulainen

   Tiedetään täällä Karkussa. Kokemusta näistä “kuntoutumisykiköistä” keskellä kylää.,
   Hyvä bisnes Abnoylle.
   Keikyäläiset maksavat harmit.

  • avatar Akke

   Vapaana saavat kulkea?Nyt puhutaan LAPSISTA.Häkkiinkö heidät pitäisi teljetä? Ällöttää keskustelun sävy, ihan kuin nämä lapset olisivat hirviöitä.

   • avatar Nimetön

    ei, mutta mitä niiden vanhemmat ovat tehneet, silloin kun olisi pitänyt kasvattaa – onko oikein että yhteiskunta maksaa?

  • avatar Nimetön

   Kuinka moni nuori näistä on saanut jo kotoaan mallin päihteiden käytöön. Hyvä että on näitä yksiköitä, joissa heitä yritetään ohjata parempaan elämään. Ei niitä nuoria sentäs “vangita” tarvitse. Eiköhän niitä sieltäkin löydy ilman, että olisi huostaan otettuja.

   • avatar Nimetön

    20:50: Voitaisiin lähteä jo siitä, kuka näiden lasten vanhemmatkin on jo kasvattanut? Yhteiskunta on vaatinut lapset hoitoon jo vauvasta asti. Yhä jatkuu Sanni G-L:n vaatimus “varhaiskasvatukseen” tarhoissa, vaikka tuloksista päätellen lasten ja nuorten häiriökäyttäytyminen vain lisääntyy. Tulokset eivät puhu puolestaan.
    Kuunnelkaa vanhemmat sisintänne ja hoitakaa lapsenne muutamat tärkeät vuodet itse. Kaikesta muusta voi tinkiä, muttei lapselleen annetusta ajasta.

 • avatar Nimetön

  Ei nuoria sinne vastentahtoisesti laiteta. Jaksolle otetaan nuoria jotka haluavat päästä eroon päihteistä.

  • avatar Nimetön

   Aikaisemmissa lehtikirjoituksissa nimenomaa mainittiin, että osa näistä lapsista ei aiokaan päästä eroon huumeista?????? tuleeko siis piikkiyksikkö myös sinne? saa vaihtaa vanhat piikit uusiin ja osako on sitten heitetty naapuritalon pihaan tullessa? tai kulkeeko ne lähikoulujen alueelle missä ala-aste. Onhan heillä myös kaveripiiri aiemmasta elämästä, eikös ne ei halua kuntoutuneet saavat helposti kamaa lisää.

 • avatar Nimetön

  Seitsemän päihdeongelmaista nuorta löytyy jo kävelymatkan päästä koululta. Pääsevät takaisin omaan opinahjoonsa.

 • avatar Kylläkyllä

  Keikyä on todella loistokas paikka ko. toiminnalle. Pitää vain olla tarkkana kun kökköbaarikin on ihan puuhalan ytimessä. Kerrankin jotain uutta keikyään.

 • avatar Nimetön

  Opetelkaa nyt vastaamaan kellonajan mukaan, että menee edes sinne päin kommentit!

  • avatar Nimetön

   eipäs arvostella – ei ole kirjoittajan syy, että tämä kommentointisovellus on sellainen kuin on – jotkut näköjään taitaa sen sekoittamisenkin, kun on paljon sellaisia kommentteja, ettei niihin suoraan voi edes vastata – tarkkailepas sinäkin !

   • avatar Nimetön

    Siksi juuri vain kellonaika on tärkeä, että kommentti osautuu oikealle henkilölle. Sekaannuksia ei pitäisi tällöin tulla!

 • avatar Aikuismaista käytöstä toivova

  Hävetkää jo aikuiset ihmiset, kun tuolla lailla nuoria pelkäätte. Joskus se voi kolahtaa omaan nilkkaan tuo tuollainen nimbyily.

  Mites sitten se maalaissuu laitetaan?

  En sanoisi, että maaseudullakaan kovin täydellisiä perheitä olisi. Peitellään niin paljon vain niitä ongelmia, ja pelätään naapureiden pahaa silmää.

  Kysyn, mitä sitten sanotte, kun oma nuorenne sortuu elon tiellä ja hänet pitäisi sijoittaa johonkin persläpikylälle hoitoon.

  • avatar Nimetön

   Ihmettelen sinunkin “persläpikylälle” ilmaisuasi.
   On tainnut sullakin olla tosi kaupunkilaissuu kasvattaja ja sillä se suu aivan…..

  • avatar Nimetön

   Kukakohan nämä kulut maksavat. Olisi työttömiäkin meillä ihan omassa suomessa ja niiden palkat ja hoitajien palkat maksetaan verorahoista. Olisipa Urho Kaleva Kekkonen elossa olipa aika silloin toisin.

 • avatar Siisus

  Kuinka kalliiksi tämä tulee valtiolle, mitä näistä 7 nuoresta on kustannukset.
  Työttömiltä, perusturvasta, työelämässä leikataan joka suunnasta.
  Näistä 7 päihtyneestä nuoresta jättikustannukset, ostetaan kiinreistö, palkataan 9 henkilöä, mitä ovat käyttökustannukset ja paljonko tämä firma tekee sillä rahaa kun 7 nuorta on dokannut koko elämänsä ja kuinka paljon näitä ongelma nuoria on yhteiskunnassa ja mitä jos he kaikki tulisivat maksamaan yhtäpaljon kuin nämä 7.
  Täytyy sanoa että paikallisilla ihmisillä on suuri viha heitä kohtaan. Parempi olisi jos he piikittäisivät itsensä hengiltä, muuttaisivat Tukholmaan tai heille kaikille olisi joku vanha sotilaskasarmi jossain Kainuun korvessa jossa olisi vankilan kuri ja heidät sullottaisiin kaikki sinne pois ihmisten silmistä ja ilmoilta.
  Josseivat itse osaa lopettaa dokamistaan niin kärsiköön omissa nahoissa.

  • avatar Nimetön

   Näissä hoidettavissa nuorissa voi olla sinunkin lapsesi, naapurisi tai sukulainen,sanotko silloinkin että piikitä itsesi hengiltä?
   Sivistymättömyys ja tyhmyys tuntuu heijastuvan sieltä Keikyän korvesta, en kehtaisi naamaani näyttää arvostelemassa sitä mitä ei ole vielä edes tehty.
   Yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle n. 1 milj. euroa ja sen maksat sinä ja minä veroina. Eikö ole kaikkien kannalta eduksi että joku ottaa hoitakseen nämä nuoret vielä kun se on mahdollista. Näitä hoitokoteja on joka paikkakunnalla ja ihmisten sivistyksen mitta on miten se suhtautuu kanssaihmisiin, naapurin tyttöihin ja poikiin.

 • avatar Nimetön

  Kannattaa unohtaa YRITYSPUISTO hankkeet, kyllä täällä joku syy saadaan valittaa, ettei vaan vieraalta paikkakunnalta yrittäjää Sastamalaan päästetä.

 • avatar Oliver

  Lasten kasvatus kuuluu vanhemmille. Miksi yhteiskunnan pitäisi maksaa 7 nuoren kuntoutus päihteistä. Itse ovat ajaneet itsensä päihteiden käyttäjiksi. Jokaiselle meillä on valinnanvapaus, nuoret ovat itse aloittaneet päihteidenkäytön, joten itse voivat myös sen lopettaa. Miksi heitä hyysätään? Jos vanhemmat ovat itse päihteidenkäyttäjiä, olisi viisaampi olla hankkimatta lapsia. Lapsia pitäisi hankkia/tehdä vain sellaisten ihmisten jotka myös osaavat kasvattaa heidät yhteiskuntakelpoisiksi. Monet alkoholisti/huumeidenkäyttäjät hankkivat lapsia jotka otetaan huostaan jo lapsen alkutaipaleella. Meidän jokaisen pitää ottaa vastuu omista tekemisistä, eikä olettaa, että jos elämä potkii päähän/on muuten vaikeata, että yhteiskunta on heti auttamassa. Itselläni vanhemmat pitivät kuria, kävin koulut ja hankin itse työpaikan. Olen koko ikäni tehnyt töitä, jo 16-vuotiaasta lähtien. Jokaisen työpaikan olen itse hankkinut, maksanut laskut ajoissa ja hoitanut itse talouteni kunniallisesti. Alkoholia olen maistanut ja vähäisesti käyttänyt (kohtuudella noin 4 kertaa vuodessa). Huumeita en ole koskaan kokeillut, käyttäjiä olen nähnyt. Alkoholistit ja huumeidenkäyttäjät voivat syyttää vain itseään.

  • avatar Mullikuhnuri

   Jos nimimerkki Oliver katkaisee jalkansa, hän on ollut varomaton ja maksaa itse hoitonsa. Jos hän sairastuu vaikeahoitoiseen syöpään, hän syyttänee vain itseään ja maksaa satojentuhansien hoidot. Diabetes on usein omien elintapojen seurausta, Oliver maksaa itse hoitonsa. Oliver maksaa myös oletetun vaimonsa äitiyskulut, synnytykset ja neuvolat, eihän lapsia ole pakko hankkia. Hampaansa hän hoidattaa yksityisellä hammaslääkärillä, eikä hae kelakorvausta, huonot hampaat kun ovat omaa syytä.
   Hyvinvointiyhteiskunta takaa sen, että jokaisella on mahdollisuus säälliseen elämään taustasta tai varallisuudesta huolimatta. Kun Oliver haikailee paluuta pimeään keskiaikaan, jolloin jokainen oli oman onnensa seppä, hän unohtaa, että silloin hänkin olisi ollut orjan asemassa tehden 12-tuntisia työpäiviä kuutena päivänä viikossa vailla terveydenhoitoa, lääkkeitä ja sairauslomia ja lyhyt elämä olisi loppunut sairauteen tai tapaturman seurauksiin, kerjuulla nälkään nääntyen.

   • avatar Nimetön

    Kuulepas nyt; taysissa on otettu tupakoiviin asiakkaisiin kohdistuva erittäin suvaitsematon käyttäytyminen – mutta ei sinne vietäviin narkkareihin, addiktialkoholisteihin Narkkari kun pääsee elvytettynä, niin ei kun taas uudelleen, kun löydetään jostain taju kankaalla, kyllä siellä ambulansseja näihin tarkoituksiin löytyy, ei yhtään kehoteta taksilla menemään niin kuin tässä kaupungissa taviksia, sairaalan vartijatarpeesta puhumattakaan näitten takia On tullut nähtyä näitä esimerkkejä

  • avatar Nimetön

   Just, just. Ei niistä kuitenkaan mitään tuu, kun pakkohoidosta päästään 18v omilleen niin sama meno jatkuu kunnes loppu tulee.

   • avatar Mullikuhnuri

    Sinun mielestäsi ei kannata edes yrittää? Kannattaako muitakaan sairauksia yrittää parantaa, jos kaikkieivät toivu?
    Kun tutkittiin eri kuntien yläkoululaisten asenteita kannabista kohtaan, Sastamalan tulos oli: Omalla paikkakunnalla helppo hankkia huumeita: 42,30% Kokeillut kannabista ainakin kerran: 4,10% Hyväksyy ikäisiltään kannabiksen polttamisen: 8,50%. Tämä siis jo yläkouluikäisillä, sitä vanhemmilla tilanne on pahempi ja mukaan on tullut metamfetamiini ja kokaiini. Ennenkuin huumehörhöt alkavat vähätellä kannabiksen vaaroja, niin on tutkittu, että noin joka kymmenes jää koukkuun siihen. Nykyinen kannabis ei ole mitään 60-luvun hippiheinää, vaan vahvaksi jalostettua oikeaa huumetta.
    Keikyässä ei tule olemaan pakkohoitoa. “Jokaiselle kuntoutuksen suunnitellusti päättävälle nuorelle tehdään yksilöllinen jälkihuoltosuunnitelma ja häntä autetaan asumisjärjestelyissä”, kertoo Nauha Ry:n nettisivut, jotka kannattaisi lukea ennen kuin alkaa rähjätä julkisesti.

 • avatar Siisus

  Kyllä sairaat, työttömät, vammaiset ja mielenterveys ongelmaiset tarvitsevat hyvinkin apua mutta johonkin se raja on vedettävä ja se raja vedetään huume/alkoholiongelmaiset ja mamujen eteen.

  • avatar Nimetön

   No työttömät ei tarvitse muuta kuin työtä, työ on paras lääke moneen vaivaan. Onneksi meillä on yhteiskunta joka auttaa vaikeuksissa olevia nuoria eikä siitä päätetä tällä palstalla. Tervetuloa Abnoyn hoitokoti Keikyään.

  • avatar Mullikuhnuri

   Tiedät itsekin, että kommenttisi on rasistinen, loukkaava ja suvaitsematon. Jos kuitenkin koet olevasi oikealla asialla, toista kommenttisi nimesi kanssa. Tuskin uskallat.

  • avatar Nimetön

   Kaikki riippuvaiset tarvitsevat apua, mutta ainakin täällä Sastamalassa ollaan karsintalinjalla. Vedottiin siihen ainakin vuonna -16. että rahat ovat vähissä.
   Kun rahat loppuivat kaupungin kassalta loppui myös läheiseni elämä, ikävää, mutta tosi on.

 • avatar Nimetön

  Sijoittakaa noi 7 nuorta lähemmäks sylvään koulua niin säästyy koulukuljetusrahat kaupungilta.

 • avatar Nimetön

  Jassoo. Olen Huittislainen, niin minut voi vaikka siltä iltumasta haukkua pystyyn, jos niikseen haluaa. Mutta kyseenalaistan pitkälti tätä ‘me veronmaksajat’ mentaliteettia. Mikä näissä nuorissa päihteenkäyttäjissä on niin suunnattomaton pelottavaa? Mitä Keikyän pitkäikäiset pelkää? Haluaisin vain tietää, olematta vaikea, mutta kun vasta-argumentit ei oikein istu pirtaan. Rahako se on? Kyläkuvako? Pelto-trollejako te vastustajat olette? Antaisitte nuorten selvitä. Rauhoittuisette. Kukaan ei ole tuhoamassa onnellisuuttanne, koska ketään ulkopuolista ei kiinnosta.

 • avatar Keikyä on Suomen Kainuu

  Peräreikä missä ei ole mitään. Paitsi sisäsiittoisia degeneroituja serkuksia, jotka pelkäävät alueen älykkyyden nousua uusien tulijoiden myötä.

  • avatar Nimetön

   Sanoo serkkunsa kanssa hengaileva tampio jonka oma äo on pyöree nolla!

  • avatar Nimetön

   Mene kouluun, ja pyydä opettajaasi tekemään sinutkin tietoiseksi, milloin kannattaa ottaa kantaa johonkin asiaan. Kommenttisi ei sisällä mitään järkeä.

 • avatar Vastuu

  Kuka on vastuuhenkilö tässä kunt.keskuksessa ja mikä on hänen puhelinnumeronsa sekä sähköpostiosoitteensa?
  Näille riittää tulevaisuudessa kysyntää.

 • avatar Tero Kallio

  Melkoinen takapajula koko Keikyä. Kritiikki ei perustu tosiasioihin vaan pelkkään tunteeseen.

Kommentointi ei ole käytössä.