Nurminen: “Ikäihmisille oikeus päivittäiseen ulkoiluun”

Ilmari Nurminen.

Sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) esittää, että vanhuspalvelulakiin sisällytettäisiin päivittäinen ulkoiluoikeus ympärivuorokautisessa pitkäaikaishoidossa oleville ikäihmisille.

Nurminen on tehnyt asiasta lakialoitteen.

“Merkittävä osa pitkäaikaishoidon ja palveluasumisen asiakkaista ei pitkälle edenneen muistisairauden, yksinäisyyden tai syrjäytymisen seurauksena kykene ajamaan omia etujaan. Tämän vuoksi ulkoilumahdollisuuksien parantamiseen on puututtava lainsäädännällisesti. Oikeus ulkoiluun on perusoikeus ja sen pitäisi toteutua kaikkien kohdalla koko Suomessa”, Nurminen perustelee aloitettaan.

Nurminen muistuttaa, että jopa vangeille on tällä hetkellä turvattu lailla oikeus päivittäiseen ulkoiluun. Ympärivuorokautisen hoidon tarpeessa olevatkin ihmiset ansaitsisivat vastaavan oikeuden.

“Kyse ei ole vain perusoikeudesta, vaan myös asiasta, jolla on suuria terveysvaikutuksia niin mieleen, fyysiseen terveyteen kuin kognitiiviseen suoriutumiseen. Ulkoilu tukee tutkitusti hyvinvointia ja terveyttä. Ei voi olla niin, että ikäihmisen ulkoilun toteuttaminen jää vain lähiomaisten vastuulle”, Nurminen jatkaa.

Nykyisen vanhuspolitiikan tavoitteena on, että ihmiset pystyisivät asumaan mahdollisimman pitkään toimintakykyisinä ja myös autettuna omassa kodissaan. Nurminen korostaa, että joidenkin kotihoidon asiakkaiden kohdalla mahdollisuudet ulkoiluun voivat olla toimintakyvyn puutteiden vuoksi rajalliset.

“Jotta myös kotihoidon asiakkaiden oikeus ulkoiluun voisi toteutua, tulisi palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä arvioida mahdollisuudet ulkoilun toteutumiseksi. Ulkoiluoikeuden kirjaaminen lakiin ei välttämättä aiheuta kunnille uusia lisäkustannuksia. Töiden uudelleen järjestelyillä, tilaratkaisuilla ja nykyistä tiiviimmällä yhteistyöllä erilaisten järjestöjen kanssa asia on mahdollista toteuttaa.”

 • avatar Nimetön

  Kyllä vanhukset ehdittäisiin ulkoiluttamaan kun tehostetaan työn tekemustä ja lopetetaan poliittiset lakot sun muut työn tekemistä rajoittavat kiellot. Laiskuus on yksi tekijä julkisella puolella.

  • avatar Nimetön

   Älä sinäkään syyllistä omaishoitajia. Ovat monesti jaksamisen äärirajoilla. Eikä omaishoitajat mitään lakkoile. Tarvetta kyllä olisi, että nykyhallitus heräisi horroksesta. Nurminen on jälleen ihmisten puolella, riistohallitusta vastaan.

  • avatar Nimetön

   Toivottavasti et ite vanhene koskaan vai joko on järki vallan kadonnut et mistä kaikki johtuu?

  • avatar No niin

   Nyt sinne sitten ahkerana näyttämään miten työtä tehdään ja hommat hoituu. Hakeudu vaikka ensin muistisairaiden osastolle.

   • avatar Eurot esiin

    Ilmari voisi kertoa minkälainen hintalappu tässä on Sastamalan kotihoidolle. Veikkaan, että noin 10 lisävirkaa tarvitaan. Tämän noin ½ miljoonaa maksavat työssä käyvät. Eivät varmaankaan Ilmarin äänestäjät?

   • avatar Nimetön

    21:41: Työssäkäyviähän ne 10 lisävirkalaistakin olisivat ja maksaisivat veroja! Ja voi niistä monta olla Ilmarilaisiakin…

   • avatar Nimetön

    21:41 Kun kansa haluaa, että ikäihmisilläkin on ihmisarvoinen elämä, sitä pitää kunnioittaa. Kaikkien päättäjien. Ihmisarvo ei ole pelkästään kustannuskysymys. Sinä ilmeisesti kannattaisit ikäihmisille kuolinpilleriä.

   • avatar Nimetön

    Jokainen pystyy helposti keksimään vaikka kuinka monta parannusehdotusta.
    Pointti onkin siinä, että kuka keksii noille raharei’ille rahat.
    Ilmari ei kanna huolta kustannuksista – kuten ei ennenkään – vaan harrastaa tuttua populismiaan sattumalta näin ennen vaaleja.

 • avatar Nimetön

  ..joopa joo, lakkoilijat nyt aikansa kuluksi ulkoiluttamaan vanhuksia, kun muuta työtä eivät viitsi tehdä.
  Lakkoavustuksista saa hyvän korvauksenkin, joten palkkaakin tuosta itsensä ja vanhuksen ulkoiluttamisesta saisi.
  Nyt Ilmari nopeasti yhteyttä ay-liikkeisiin ja homma hoidettavaksi, eikä esityksiä pelkän poliittisen populismin vuoksi.

  • avatar Nimetön

   Ei tarvisi lakkoilla, mutta riistohallitus pakottaa. Ihmisiltä viedään oikeus tehdä työtä. Työnantajat ja työntekijät ovat aikanaan sopineet työehdoista. Nyt riistohallitus tullut pelikentälle räyhään ja pelotteleen ahkeria työntekijöitä. Ihme rosvosakki nykyhallitus. Hoitais, tai edes koittais hoitaa, omat asiansa. Mutta ei. Täytyy välttämättä, hallituksen kirmata raitille kekkuloimaan.

   • avatar Nimetön

    Vihervasurit pelkäävät, että vetelysten ja kiusantekijöiden irtisanominen olisikin uuden lain mukaan mahdollista.
    Aika montaa tietysti koskettaakin, joten tavallaan ymmärrän huolen ja lakkoherkkyyden.

    Se fakta aina (tarkoituksellisesti) unohdetaan, että irtisanominen vaatisi edelleen järkevät perusteet. Se ei olisi mielivaltaista uudenkaan lain puitteissa. Jostain kumman syystä vihervasurit tämän unohtavat mainita. Miksiköhän?

  • avatar Nimetön

   mitä sää täällä oikeutettua lakkoa arvostelet –
   ooksää lainkaan huomannut että robotisaatio on kohta perillä, ei ihmisten aika tosiaankaan riitä mihinkään – ne kuule ostaa lemmikkirobotit seurustelemaan vanhojen kanssa noissa, kovalla kiireellä rakennetuissa “säilyttämöissä”

 • avatar Vaalimainos

  Vaarallista puhetta, tämähän lisää työntekoa ja on demareille todellista myrkkyä. Mutta tämähän olikin vaalimainos.(humpuukia) Kaikkea taas luvataan korjata ja maailma parantaa puoleen kannalta.

 • avatar Nimetön

  Hyvä Ilmari olet taas oikealla asialla. Kysymyshän on vanhusten ihmisarvon kunnioittamisesta Vanhukset todella tarvitsevat lisää auttavia käsiä .
  Olen läheltä seurannut vanhusten niin koti kuin laitoksissa olevien hoitajien työtä ja todennut sen olevan kiireistä ja raskasta työtä, epäilen suuresti etteivät täällä asiattomia huutelevat ressukat pystysi alkuunkaan ko. työhön.

 • avatar Nimetön

  Viisas veto Ilmari! Kun vielä saisit kikyt loppumaan, niin äänestäjiä kyllä sinulle piisaisi. Ymmärrät vanhojen ja väsyneitten tilannetta, toimit ja yrität. Älä välitä haukkujista!

  • avatar Nimetön

   Juuri näin. Koirat haukkuu, karavaani kulkee. Ilmari, jos kuka, on paikkansa eduskunnassa ansainnut!

 • avatar Nimetön

  Kaikki vaatii myös rahoituksen.
  Olisiko Ilmarinkin mielestä kohtuullista, että valtion 500 miljoonan vuotuinen verotuki ay-liikkeelle saatettaisiin verolle.
  Tuollakin rahalla ulkoiluttaisi paljon vanhuksia.

  • avatar Nimetön

   Saman tienhän voitais unohtaa sitten maataloustuet ja yritystuet sun muut? Saatais vanhukset ja lapset hoidettua kunnolla.

   • avatar Katkeruus ei muiden oloja paranna

    Unohdetaan sitten työttömyystuetkin samalla.
    Kaikki tuet pois tasapuolisesti.
    En kyllä ymmärrä logiikkaasi.
    Onhan noista kaikista tuista jo leikattukin paljon, tulee työttömiä suoraan lisää.
    Mutta eivät ne rahat silti vanhustenhoitoon ole menneet, kuten varmasti tiedätkin.
    Työntekijöiden selästä tämä aika varmasti revitään.
    Rahoitusta, työntekijöitä, eikä työaikaa varmasti lisätä nykyaikana.
    Hieno asia toki olisi, mutta toteutus kyllä hieman mietityttää.

  • avatar Nimetön

   Et kai tarkottanu et uimahalli pitäs saada jossa säkin voisit liottaa vanhoja varpaitas!

 • avatar Nimetön

  Millä henkilökunnalla vuoteessa oleva vanhus pystyttäisiin ulkoiluttamaan?

  • avatar Nimetön

   niin ja onko jo vanhusten aamupalan tarjoilukaan ratkennut, kun viimeisen vuoden aikana on valitettu ettei ehdi tarjoilla?

 • avatar Nimetön

  Lapussa ovella: – olen asiakaskäynnillä, istui kampaajalla- keskellä kirkasta työpäivää- ja vielä pitäisi lakkoilla

  • avatar Nimetön

   Yrittäjällä tuo on mahdollista. Toivottavasti hänen firma pysyy pystyssä. Onhan tämä yrittäjillekin hankalaa kun Sipilä hyökkää työntekijän ja työnantajan väliseen sopimukseen, kuin raivotautuninen koira.

 • avatar Nimetön

  Olin sairaalassa töissä 80-luvun lopulla ja 90 -luvun alussa pitkäaikaissairaiden vuodeosastolla. Emme ehtineet ulkoiluttamaan koskaan ketään. Syöttäminen tehtiin “lennossa”, samoin vaippojen vaihtaminen. Yli 30 potilaan osastolla valvottiin yksin. Vain potilaiden kääntämiseen ja vessakäynteihin saatiin aamuyöstä apua toiselta yhtä isolta osastolta, jonne toinen hoitaja jäi siksi aikaa yksin. Eli yli 60 potilasta hoidettiin yöaikaan kolmella hoitajalla, ja olimme sen yövuoron jälkeen aivan poikki. Iltavuorossa oli kaksi hoitajaa, ja koko ajan juoksimme, jotta ehdimme työt tehdä. Jos ei saatu sijaista tehtiin ilta- ja yövuoro putkeen. Nuorena jaksoi, enkä koskaan valittanut! Mutta aika pian ymmärsin, että tästä on lähdettävä. Mistään suunnasta ei tullut lupausta lisäresurssista. Opiskelin uuden ammatin yliopistossa ja olen todella tyytyväinen tekemääni ratkaisuun, vaikka opintovelkaa olikin valmistuessani kiitettävästi.

 • avatar Joopa joo näitä vaalijuttuja

  Vinkki Ilmarille

  Kyllä vanhukset ulos voisi viedä vaikka päivittäin, mutta ne sun äänestäjäsi -keski-ikäiset tehysuperilaiset- ovat heivanneet työnteon opiskelijoille.

  Kansliassa lorvailu, raportointitilaisuudet, joissa ollaan pois potilaiden ulottuvilta näppärästi, vievät sen ajan, mikä pitäisi käyttää OIKEAAN työntekoon.

  Kyllä naiset selittää osaavat, kun pitää olla tekemättä mitään. Se ikävä juttu näissä hoitoalan duuneissa on, että moni oleilee kuntatöissä eläkeikään asti. Ala valittu jo sen takia, että pääsee kunnan leipiin ja voi saikuttaa niin paljon kuin sielu sietää ja väistellä työtehtäviä.

  Kokemukseni mukaan vain opiskelijat tekevät oikeaa työtä, mutta heistä fiksuimmat vaihtavat alaa tai kouluttautuvat hallintohommiin, joissa on vieläkin vähemmän sitä itseään eli työtä, työtä.

  Turha myös hoitoalan palkkoja on nostella, kun suurin osa hoitajista vetää lonkkaa minkä ehtii. Ja ne promillen luokan oikean työn tekijät uupuvat ja nääntyvät ennen pitkää.

  Ulkoiluta Sinä Ilmari nyt aluksi vaikka kerran viikossa äänestäjiäsi ja pidä silmäsi auki. Paljon näkee, kun pyyhkii pois silmiltään idealistidemarin lasit.

  • avatar Nimetön

   Hoitajille tiedoksi näin ajattelevat porvarit, jotka eivät tiedä työnteosta mitään.
   Onneksi kohta on monetkin vaalit.

   • avatar Nimetön

    Vaaleja varten Ilmari näitä esityksiä tehtailee ei vanhuksia ajatellen, kuten 10:47 kirjoituksesta on luettavissa.

   • avatar Lorviyhteiskunta on heidän juttunsa

    Vammalan katukuvassa arkisin kävelee joutoluokkaa. Loisiksi heitä ennen sanottiin. Kädet tallella, jalat liikkuvat, mutta mieli tehdä töitä etäällä.

    Nuo keski-ikäiset tallustelijat (omat lapset jo pois kintuista, ei työtä, mutta vapaa-aikaa kellon ympäri) ehtisivät todella hyvin ulkoiluttamaan jokainen päivä vanhuksia.

    Olisi oltava velvoite tehdä yleishyödyllistä työtä, jos saa rahaa tilille ilman muuta kuin kynänpyöräytystä tukihakemusten parissa.

    Säälittävää demarikulttuuria. Se kukoistaa jokaisessa suomalaisessa kunnassa. Ay-johtajat ovat malliesimerkki: teatteria, omat edut miljoonakertaisia köyhiin working poor- tyyppeihin verrattuna.

    Muistakaa nämä jutut, kun äänenne taas vastikkeetta jakelette ja imeliä halauksia otatte vastaan kylmässä viimassa.

   • avatar Nimetön

    9:21 Missä katajapuskassa sinä olet elämäsi istunut? Jos kadulla kävelee keski-ikäinen henkilö päivällä, niin ei ole välttämättä työtön. Vuorotyö. Sinulle ihan uusi ilmiö. Mitä tulee nykymenoon, niin meillä on ollut putkeen porvaripääministeri 15 vuotta. Kokoomus ja kepu. Ja miten itse ehdit kellon ympäri ihmisiä kytätä?

 • avatar Nimetön

  ilmari on kyllä johdonmukainen ja selkeä toiminnassaan. Sopivasti ennen vaaleja heitetään muutama populistinen ja helposti toteutettava “aloite”, halpoja ääniä!

  • avatar Nimetön

   Satonen pelaa shakkia ja istuu lentopallokatsomossa. Ei lupaa mitään eikä tee eduskunnassa muuta kuin painaa äänestysnappia ryhmän päätöksen mukaan. Mitä näkymättömämpi, sen helpommin kansan kuritus pysyy piilossa. Juuri näin tulevat Sastamalan tiet kuntoon, vanhustenhoito inhimillisemmäksi ja terveydenhoito kaikille tavoitettavaksi niin maksuiltaan kuin sijainniltaan.

  • avatar Nimetön

   Joo kyllä Ilmari osaa vaalit lähestyvät ja jatkoon tekee mieli!! Olis muuten kiva nähdä Suomessakin vielä että kaikki työtä vieroksuvat laiska madot joutuis töihin!! Sitten tämä lakkoilu, sehän on vain vaali työtä sossuille!!! Ja vielä räikeämmästä päästä!!!

 • avatar Kärsimyksen pidentäminen on suurta irvokkuutta

  Miksi muuten kivulloisten lähes 100-vuotiaiden vanhusten elämää pidennetään tehohoidoilla?

  Alleen laskeva, horiseva petipotilas voi olla melkoisissa tuskissa, ja hänen elämäänsä pidennettään, koska:

  Lääkärit ja lääkefirmat hyötyvät heistä. Samoin vaippatehtailijat ja muut tarvikkeita ja laitteita kyhäävät tahot.

  Jää kauhea kuva monelle lapsenlapselle avuttomista isovanhemmista, kun tuota elämän loppukidutusta pääsee livenä petin yläpuolelle seuraamaan.

  Häpeäisin, jos olisin hyötyjä tuollaisesta touhusta. Eikä asiaa yhtään paranna uskovaiset hoitajat ja lääkärit, jotka kaikin ilvein pidentävät kurjaa loppua hamaan tappiin asti.

  Siinä teille ulkoilutusta yläpäähän.

  • avatar Nimetön

   Satavuotiaaksi päässeet ovat useimmiten varsin virkeitä tervaskantoja. Niitä huonokuntoisia potilaita ovat viinalla, tupakalla ja epäterveellisellä elämällä terveytensä pilanneet 60-70 -vuotiaat. Perintörahoja kärkkyvät perilliset tietysti toivovat nopeaa lähtöä, etteivät perintörahat hupene hoivakodin maksuihin.

   • avatar Ikävä juttu

    Lähes 100-vuotias mummuni totesi, että on niin yksinäistä: ikätoverit suurin piirtein haudassa ja nuoremmat eivät ymmärrä vanhoja asioista. Vertaistuki puuttui.

    Kauheaa, miten joku voi ihannoida elämän pidentämistä loppupuolella. Toki tervaskantoja on keskuudessamme ja osa heistä on tosi pirteitä, yleensä sellaisia vanhan kansan puurtajia, joihin ei ole läski tarttunut, vaan toimekkuus.

    En kannata petipotilaan ja tästä maailmasta tiedottoman kärsimysten pidentämistä. Mikä kuva jää lapsenlapsille, kun niitä korahteluja, kuolaamista katselee? Pelottavaa.

    Annetaan ihmisten kukoistaa aikansa ja jätetään tehohoidot pois sieltä loppumetreiltä. Muutama päivä lisää ei tee kenestäkään parempaa.

    Joku sanoi hyvin -joku lääkäri muistaakseni- että 70-vuioden jälkeen elämässä on vain vähän saavutettavaa.

 • avatar Nimetön

  AY-järjettömät löytävät kaiken edestään.
  Sääliksi käy demareitakin tulevien eduskuntavaalien jälkeen.

 • avatar Nimetön

  Edellinen kirjoittaja kirjoittaa AY järjettömistä mutta eiköhän tässä hallitus ole se järjetön.Kun omat taidot loppui niin vedetäänpä kilveksi koko eduskunta.On aivan turhaa syyttää AY liikettä lakoista.Katsokaa peiliin hyvä hallitus niin vika löytyy sieltä.On hyvä että meillä on vahvat ammattiliitot puolustamassa duunarien etuja ettei tämä järjetön hallitus yritä murtaa kaikkia saavutettuja etujamme. Puolen vuoden päästä osalle heistä sanotaan : olet heikoin lenkki HYVÄSTI!!!!ONNEKSI

  • avatar Nimetön

   Ay-väki ei tunnu arvostavan työllisyyden nousua, jota hallitus on ansiokkaasti potkinut. Nyt kun parannustoimenpiteitä jatketaan ja autetaan nimenomaan työttömiä, niin liitot alkavat levittää terroripropagandaansa ja pysäyttävät Suomen talouskasvun.
   Käsittämätöntä vastuuttomuutta!

 • avatar Nimetön

  Vaalityötä demareille tehdään, mutta turhaan.
  Kyllä kansan enemmistö tietää mitä siitä seuraisi,mikäli vaaleilla valitun eduskunnan päätöksiä ei noudateta.

  Ilmarinkin esitys vanhusten ulkoiluttamisesta on irvokas tässä tilanteessa, kun vanhuksia ollaan jättämässä ilman ruokaa.

 • avatar Nimetön

  Nyt tarvittais kalevalainen jäsenkorjaa. Nyrjäyttäs Sipilän poppoon maalaisjärjen piiriin. Työnantajat ja työntekijät tekivät yhdessä töitä sopuisasti työehtojen mukaisesti. Nyt Sipilän jäljiltä Suomi on jaettu kahtia käskytyspolitiikalla. Suomalainen taittuu, mutta ei taivu!

 • avatar Nimetön

  On todella häpeällistä hyvinvointivaltiolle nämä Suomen kasvavat leipäjonot mutta tämä hallitus on saanut ne kasvamaan leikatessaan kaikilta pienempiosaisilta siis kaikista.Ei kukaan varmaan ole äänestänyt sellaisia edustajia jotka vaan ajavat omia etujaan ja veronmaksajien rahoilla mälläävät mutta sitähän on nyt nähty.Toivon todellakin että hallituspohja muuttuu keväällä ja tulisi sellainen hallitus joka välittäisi todella myös tavallisen tallaajan arjesta selviytymisestä .Tämä hallitus on vain kurjistanut eläkeläisten.opiskelijoiden,lapsiperheiden,työttömien ym. muiden pienituloisten elämää.Kaikki muistaa varmaan aikoinaan perussuomalaisten jytjyn,kuinka luvattiin sitä ja tätä vaan kaikki unohtui ja takki kääntyi äkkiä kun Arkadian ovet avautuivat ja nyt hallituksessa häärää sellainen poppoo jota kukaan ei sinne ole äänestänyt.Kyllä tähän pitäisi saada muutos tulevissa vaaleissa ja löytää sellaiset päättäjät sinne joillta löytyisi myös sydäntä ihmiseltä ihmiselle.

  • avatar Nimetön

   Hallitus on mm. nostanut työllisyyttä historiallisen määrän. Sen lisäksi nostanut eläkkeitä, jne, jne.
   Ehkä nuo kaikki työttömiin ja eläkeläisiin kohdistuneet parannukset ovat vihervasureiden mielestä huononnuksia?
   Vai onko niin, että kun hallituksen toimista ei löydy moitittavaa, niin pitää itse keksiä jotain negatiivista.

 • avatar Nimetön

  Sipilän hallitus on onnistunut kaikkein tärkeimmässä, työllisyyden edistämisessä.
  Täysin valheellista on puhua vähäosaisten aseman kurjistumisesta, asiahan on juuri päin vastoin. Kaikkein pienituloisimpian etuuksia on nostettu ja syntyneet työpaikat ovat tuoneen toimeentuloa yli 100 000 kotiin.
  Tätä totuutta ei valheellisilla väitteillä muuksi muuteta.

  • avatar Nimetön

   Näin se on, vain työtä tekemällä tulee sitä jaettavaa, vähäosaisillekin. Jos Rinteen, Urpilaisen ja Heinäluoman talouspolitiikan osaamisella Suomea johdetaan konkurssi on edessä, on ne jutut niin vastuuttomia.

 • avatar Nimetön

  Kyllä tämä työllisyyden parantuminen on johtunut yleismaailmallisesta kasvusta, vienti vetää,ei hallitus ole ottanut ketään töihin mielestäni.Nämä työpaikat on luotu duunarin etuja kiristäen.Tämäkin nyt menossa oleva esitys irtisanomissuojasta on aivan tarpeeton koska jo ajettu koeajan pidennys puoleen vuoteen tuo kyllä esille työntekijan sopivuuden mutta kun tämä hallitus romuttaisi koko AY liikkeen ajamat sopimukset ja loisi aivan omat sopimukset.Ja toiseksi kuinka monta näistä työpaikoista on vakituisia ja kunnon palkalla ettei vain joillain tukirahalla??ja nämä korotukset joita on tehty pienituloisille esim 20 e kuukaudessa häviää kun muut menot esim ruoka, sahkö,asunto jne nousevat enemmän per kuukausi.kyllä maassamme kaikilla pitäisi olla sellainen toimeentulo että sillä pärjäisi ilman sosiaalisia etuuksia vaan kun työnantajien ahneus on kasvanut ja kaikki se on otettava duunarin selkänahasta.Ministeri Terho sanoi että AY liike vie leivän lasten suusta.Kyllä se on tämä hallitus joka sen on vienyt.Onhan leipäjonot vain kasvaneet ja kasvaneet kun on leikattu juurikin näiltä pienenpituloisilta.

  • avatar Nimetön

   Hakevathan monet avustuskasseja ja -ruokaa jakelupaikoista! Ja tarpeen varmaan ovat!

  • avatar Nimetön

   entä tiedätkö kuinka paljon ev.lut kirkko auttaa tämän hallituksen aikaansaamaa kurjuutta kärsivää kansanosaa?

 • avatar Nimetön

  Ainahan ilmaisia ruokakasseja on haettu, toiset hakevat toki ahneuttaan.
  Kysymys olikin, onko sastamalassa nähty leipäjonoja, jopa pidentyneitä, joista väite?

 • avatar Nimetön

  Sipilän poppoo leikkas eläkeläisiltä 300 miljoonaa euroo. Nyt palauttivat 30 miljoonaa takaisin. Ei ihme, että jopa edustaja Harkimo jätti tuollaisen rosvoporukan. Vaikka ei ministeri ollutkan. Oli sen verran huono diili eläkeläisille.

 • avatar Nimetön

  Valheellinen väite eläkeläisten leikkaukselta 12:09.
  Pienituloisten eläkeläisten asema ei ole heikentynyt ja ensi vuonna paranee entisestään.

  • avatar Nimetön

   Juuri pienituloisten päänahkaa on harjattu teräsharjalla, hallituksen toimesta. Monia asiakasmaksuja on korotettu ja välillisiäveroja nostettu surutta. Tasaverolla juuri roimitaan eläkeläisiä ja palkansaajia, sen mitä hallituksen olkanivelet kestää.

  • avatar Nimetön

   Eläkkeiden taitettu indeksi tekee sen, että eläkkeet nousevat hitaammin kuin elinkustannukset. Jaa ettei porvarihallitus ole leikannut eläkeläisiltä? Eläkeläiset kurjistuvat, siihen asti, kunnes porvarit saadaan pois vallasta.

   • avatar Nimetön

    Paavo Lipposen (sdp) hallitus päätti taitetusta indeksistä.
    Siis demarihallitus tämänkin sai aikaan ja nyt Rinnettä ajetaan pääministeriksi jättämällä lapset ja vanhukset ilman ruokaa.
    Melkoista painostamista!

   • avatar Nimetön

    21:49 Nykyhallitus on palkansaajia kohtaan vihamielisin sakki, mitä on koskaan ollut. Mitään lakkoilua ei olisi, ellei hallitus niitä omilla typeryyksillä lietsoisi. Ammattiliitot kunnioittaa sopimusyhteiskuntaa, mutta sanelupolitiikalle laitetaan isokoura tukkiin koohotus.

   • avatar Nimetön

    Pääministeriehdokas Antti Rinne (sdp)haluaa siirtää lakien laatimisen eduskunnan ulkopuolelle.
    Aiheellista on kysyä, miksi edes käydään eduskuntavaalit?

   • avatar Nimetön

    Ilmarin kannattaakin esittää lakialoitteensa
    ay-liikkeelle.
    Mikäli he hyväksyvät esityksen, niin rahoituksen suhteen ei tule ongelmia.
    Rahaahan heillä on valtavasti. Pääomatulotkin ylittävän jäsenmaksutuotot.

  • avatar Nimetön

   Jotkin kommentoijat alentuvat keksimään hallituksen vastaisia epätotuuksia. Syy lienee se, että muuten ei oikein valittamisen aihetta olisi.

 • avatar Nimetön

  Olisi kiva joskus kuulla millä Ilmari kaikki populistiset lupauksensa rahoittaa… ..

  • avatar Nimetön

   Ei sossuilla ole koskaan ollut huolta huomisesta. Palvelut ylös – verot alas!!!!!! Populismi kunniaan!!!

 • avatar Nimetön

  Yksi hyvä säästökohde olisi kun eduskuntaa pienennettäisiin esim 150 riittäisi hyvin koska asiat puidaan nykyisin Brysselissä.Täällä ei tarvita 200 niittokonetta.Osa kun niistä käy tyhjäkäyntiä.Siinä säästyisi 50 kansanedustajan palkkiot ja kulut.Mikä säästö!!!J a asiat tulisi varmaan hoidettua samalla tavalla. Onhan työläisiä suurista firmoistakin saanut lähtöpassit ja tulos on parantunut.

  • avatar Nimetön

   Jos joka firmassa olisivat yhtä pitkät lomat , yhtä hyvät luontaisedut ja 3-4pv:n “työviikko”, kuin eduskunnassa, mikähän työnantaja sitä kauan katselisi! Tosiaan satakin (100) näitä linssiluteita riittäisi.

  • avatar Nimetön

   Kepusta on tullut Sipilän komennossa kokoomuksen apupuolue, että keskustapuolueen voisi lopettaa. Siniset tippuu ja siitä lähtee viisi ministeriä. Melkoinen määrä ministereitä leirinuotiolta kootulla porukalla, joka ei ole saanut yhtään ääntä vaaleissa.

 • avatar Nimetön

  Kaikki yllä mainitut johtuvat KIKYPUOLUEISTA! Ei välitä mitä äänestät seuraavissa vaaleissa kunhan et äänestä kepua ja kokoomusta jotka nyt kikykyykyttää muutenkin huonopalkkaista ja naisvaltaista väkeä.

 • avatar Nimetön

  On hieno ja tärkeä asia että seurakunnat saavat kaupoilta päiväysruokia sillä avun tarve on kasvanut roimasti.Kyllä Ev.Lut. kirkon diakoniatyö on tänä päivänä tärkeä lenkki tässä kovassa maailmassa.

 • avatar Nimetön

  JHL:a äänestämällä takaa lapsille ja vanhuksille nälkäkuureja.
  Onneksi yrittäjät eri puolilla Suomea ovat päättäneet huolehtia näistä avun tarpeessa olevista asukkaistamme.

  • avatar Nimetön

   Suomessa ei yksikään lapsi tai vanhus kuole nälkään vaikka lakot kestäisivät viikkoja.

   • avatar Nimetön

    Harmillista on niillä paikkakunnilla, joissa kaupunginjohtajana on demari, kuten raisiossa.
    Kielletään yksityisiä yrityksiä antamasta ruoka-apua lakosta kärsiville.
    Lapset saavat kotona kyllä ruokaa ja päivähoitoon evästä reppuun.
    Köyhät lapsiperheet kuitenkin tästäkin kärsivät. Heille ay-väki osoittaa kylmästi leipäjonoa.
    Vanhukset joiden omaiset asuvat kaukana, tai heitä ei ole lainkaan ovat surkeassa asemassa. Eivät vanhukset kestä viikkoja ilman ruokaa kuten 16:55 väität.

   • avatar Nimetön

    toista mieltä voivat olla opinahjon ruokahuollosta vastaavat – maanantaipäivät on niitä, jolloin he näkevät, ettei kotona ole viikonloppuna saanut ruokaa…

  • avatar Nimetön

   no nyt tuli varsinainen väite: JHL: ää äänestämällä !
   Mitä kirjoitat, ay-liikkeeseen voidaan liittyä jäseneksi, JHL ajaa työntekijän edunvalvonta-asiaa mm. ???

 • avatar Nimetön

  Kyse ei ole yrittäjien ja kikyorjien vastakkainasettelusta vaan juuri nämä kikynaisethan ne lapset päiväkodeissa ja kouluissa hoitaa. Parin päivän eväät on helppo tehdä jossei vanhemmat ole uusavuttomia.

 • avatar Nimetön

  Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kuusiniemi antoi lausunnon jossa moitti vahvasti nykyhallituksen lainvalmistelua. Eli Sipilän poppoo horisee irtisanomislaista. Se lisäisi ainoastaan tuomareitten ja juomareitten lompakkoon euroja. Kun ei olisi selkeitä syitä irtisanomisille, niin työntekijät veisivät jutun oikeuteen. Suomessa työntekijä ei ole lainsuojaton, vaikka rosvohallitus niin kuvittelee.

 • avatar Nimetön

  Antti Rinne haluaa muuttaa työelämää tuomareita lisäämällä.
  Hän haluaa valtion tukevan yrittäjiä ilmaisella oikeusavastajalla apuna hankalien työntekijöiden irtsanomisessa.
  Toinen ehdotus hänellä on alv alarajan nostaminen.
  Tällä toimella monen yrittäjän ei kannattaisi laajentaa yritystään, eikä palkata työntekijöitä.
  Kolmanneksi hän haluaa, mikäli yritys kaikesta huolimatta palkkaa työntekijän, että valtio tukee tätä rohkeaa yrittäjää maksamalla osan työntekijän palkasta.

  • avatar Nimetön

   Nythän valtio antaa ilmaisia orjia töihin, ja heidät saa vaihtaa puolen vuoden välein. Miksi otta ketään palkalliseen työhön? SDP:n palkkatuki lisäisi yrittäjän kuluja, kun pitäisi se oma osuus palkasta maksaa palkkatuen saamiseksi. Nyt kannattaa ajaa helpompaa irtisanomista, jotta palkattu väki saadaan vaihdettua orjiin.

 • avatar Nimetön

  Se on hyvä huomata, että kokoomus ja kepu eivät hyväksy työelämän oikeudenmukaisuutta. Heti kun myös naiset lakkoilee, se on näille puolueille maailmanloppu. Kyseessä on kuitenkin yhdenvertaisuus, eikä puoluepolittinen kysymys. Sekä perusoikeuskysymys. Kepu ja kokoomus eivät hyväksy naisille samoja perusoikeuksia mitä miehille!

  • avatar Nimetön

   se on sitä menneisyyteen juuttumista, ei kepu ja kokomus tuu menestyyn seuraavissa vaaleissa

 • avatar Nimetön

  Pitää ihmetellä, miksi vihervasemmisto ei hyväksy pienyrittäjille samoja oikeuksia kuin suurilla työnantajilla on.
  Pienyritykset työllistävät hyvin erityisesti naisia.
  Pitäisi saada neuvotteluoikeus sopia työntekijän ja työnantajan kesken mm. työaikaan ja joustoon liittyvissä asioissa, jotta olisi mahdollista työllistää ja ottaa työtä vastaan.
  Tämä ei käy liittopomoille, joille kasvot tässä taistelussa antaa Teollisuusliiton Juri Lehtonen.

  • avatar Nimetön

   Mitä horiset? Työsopimusten yleissitovuus ei ole kaupan. Niitä nimenomaan noudattaa isotyritykset. Entinen EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kirjoitti, että Suomen Yrittäjien käytös on mennyt ala-arvoiseksi. Ja nykyhallituksen toiminta hävettää, porvarina katsella sitä.

  • avatar Nimetön

   Vihervasemmisto ei ole enää haukkumasana. Se kokoaa taakseen kaikki ilmastonmuutoista vastaan taistelevat, reilua, tasa-arvoista, oikeudenmukaista ja solidaarista yhteiskuntaa puolustavat ihmiset. Vihervasermmisto pyrkii estämään kansan jakautumisen köyhiin ja superrikkaisiin. Vihervasemmisto on kunniakas nimi. Käytä sitä ja pidä näin hyvän elämä puolustajat julkisuudessa.

   • avatar Nimetön

    Köyhiin lapsiperheiseen JHL:n lakko iskee pahimmin.
    Toisaalta lakoilla on taipumusta ajatella monia asioita toteutettavaksi muilla tavoilla.
    Postin lakot mm. ovat siitä yksi esimerkki.
    Lakkoilun jälkeen moni laatikko on lähes tyhjä, eikä enään ole tarvetta entiselle määrälle työntekijöitä.

   • avatar Nimetön

    8:56 Voipi siinä käydä niinkin, että kouluruokaa arvostetaan enemmän tämän jälkeen. Naisten tekemä työ huomataan monesti vasta sitten, kun se jää tekemättä. Arvostus puuttuu. Tuskin pari päivää sentään katastrofi on. Täytyy ne lapset ruokkia kesälomienkin aikana, ilman kouluruokailua.

 • avatar Nimetön

  9:25: Kummasti on täälläkin löytynyt rahaa heti suurillekin raharei`ille. Mielestäsi hoitaminen ja hoitajien työ on vain rahanhukkaa. Pelottavaa ajattelua.

  • avatar Nimetön

   päivän lööppilehdet kirjoittaa PROPAGANDAA lakon vaikutuksista
   Se on peräisin niiltä, mukamas itsensä paremmiksi luokittelevilta ihmisiltä, jokka kannattaa kokkareita ja kepua.

   • avatar Nimetön

    Kerropa mikä osa ‘propangandasta’ ei ole totta. Oli propagandaa tai ei, niin se taitaa kuitenkin olla totuus.

 • avatar Sissi

  Kuka uskaltaa viedä mummon ulos märällä vaipalla, kun vaippölen määrä on rajattu tai sitten ei muistettu vaihtaa

Kommentointi ei ole käytössä.