Keikyän riippusillalle jouluvalot keikyäläisten ja kaupungin yhteisvoimin

Keikyän riippusilta. Kuva: Päivi Pelttari.

Keikyän riippusilta on saamassa tilapäisen valaistuksen lähiviikkojen aikana. Valot saadaan kaupungin ja keikyäläisten yhteisvoimin.

Keikyän Perikunnassa vaikuttavan Markku Torpon mukaan remontin tarpeessa olevaa siltaa tulee nyt pitää esillä kaikin mahdollisin tavoin, jotta Sastamalassa ja valtakunnallisestikin herättäisiin huomaamaan, miten ainutlaatuisesta kulttuuri- ja maisemakohteesta on kyse.

”Meillä on hautumassa vaikka millaisia ideoita, mutta tämä valaistus on hyvä alku. Kaupungin varastosta löytyy sopivat valaisimet, ja kaupunki kustantaa kaapelit sekä muut tarvikkeet. Asennustyö tehdään talkoilla ja sähkömies käy ne kytkemässä. Lisäksi olen itse ostanut kymmenen 24-metristä jouluvalosarjaa.”

Torpon mukaan valot ripustetaan pylväistä vaijerien suuntaisesti ja ne palavat samaan aikaan vuorokaudesta kuin alueen muut katuvalot.

”Kaupungin sähkömies on kovin kiireinen, mutta toivon tietysti, että lopulliset suunnitelmat saadaan tehtyä pian ja asia konkretisoituu”, Torpo tuumaa.

Silta pyritään valaisemaan – ainakin elävillä tulilla ja joillakin koristevaloilla – jo marraskuun 9. päivä järjettävään Yllätysten yöhön. Kaikkien jouluvalojen on tarkoitus olla olla paikoillaan viimeistään joulukuun alkuun mennessä. Riippusilta on mukana Sastamalan Joulutalot -tapahtumassa numerolla yksi.

Sillan valaisemisesta innostuneet voivat ilmoittautua talkoolaisiksi Markku Torpolle: 0503366999 tai markku@torpo.com. Projektia voi tukea myös rahallisesti maksamalla Keikyän Perikunta ry:n kannatusjäsenmaksun.

 • avatar Hienoa!

  Onpa kiva idea! Ja hienoa saada valot. Silta olikin aivan pimeä koko viime talven. Sastamalan kaupunki kun ei välitä sillalla kulkijoiden turvallisuudesta! Jos silta olisi Vammalan keskustassa olisi tilanne varmasti toinen!!!

 • avatar Nimetön

  Tuodaan se roikkusilta tänne keskustaan! Silloin se kunnostettaisiin ja sille olisi käyttäjiäkin! Lisäksi se olisi mahdollista löytää ilman navia.

  • avatar Nimetön

   Osaakko tyrväältä pois ilman navia vai ookko ikinä missään muualla käynykkään?

 • avatar Nimetön

  OI KUN IHANAA…
  Voisiko sinne saada myös jonkun kukkaistapahtuman tai vaikka tonttukulkueen adventin ajaksi kulkemaan siltaa pitkin. Sitä vasta olisikin ihana katsella kyynel silmässä.

 • avatar Nimetön

  Riippusilta on mukana Sastamalan Joulutaloissa.Siis whaaaat? Mää ehdotan Joulutaloihin myös Kuorsumaan järven lintutornia ja Kiikan liikenneympyrää.

 • avatar Olba

  Sitä voi Vammalalaiset käydä vaikka ihastelemassa samalla kun käy siellä kunnan ainoassa uimahallissa. Noita kommentteja kun katsoo, voisi kuvitella tuon kuuluisan Sastamalan keskustan olevan isokin metropoli…ei muuten ole. Jos on niin onneton kyläpahanen, ettei löydy tarpeeksi taloja Joulutaloihin, niin olkaa onnellisia Keikyän uljaasta riippusillasta ja sen saamisesta mukaan! Ne keskustan uima-allaskaakeleilla päällystetyt homeiset kerrostalot kun eivät tuohon kelpaa.

 • avatar Nimetön

  Hiljainen kyläpahanen on Vammalan keskusta. Sillalla kulkee muutama ukko. Näin satunnaisena kulkijana huvittaa vammalalaisten uhoaminen. Pienet on ympyränne, käykää välillä vaikka Huittisissa. Matkailu avartaa.

 • avatar Nimetön

  Hienoa ja mahtavaa kun löytyy talkoohenkeä ja vetäjiä tällaiseen Jos tämän suuren ja mahtavan Vammalan keskustan väellä olisi puoletkin tästä innosta tehdä ja yrittää niin täällä voisi jopa viihtyä. PS. Matkailu todella avartaa.

 • avatar Nimetön

  Osaakko tyrväältä pois ilman navia vai ookko ikinä missään muualla käynykkään?

  • avatar Nimetön

   Olenhan minä. Kokeile sinäkin joskus, niin huomaat että on paljon muitakin nähtävyyksiä, kuin yksi puolilaho puurakennelma.

   • avatar Nimetön

    Varsinainen vitsiniekka oot ainakin vissiin omasta mielestäs. Jutut jo kertoo asuinpaikkas!

   • avatar Nimetön

    On päässyt puolilahoksi kunnossapidon täydellisen laiminlyönnin vuoksi. Valmistuessaan laskimettomana ja tietokoneettomattomana aikanaan oli suomalaisen insinöörityön taidonnäyte. Tänäkin päivänä monelta rakennusinsinööriltä tietokoneineen jäisi sunnittelematta.

   • avatar Nimetön

    Höpö, höpö, höpö, höpö.
    Sillassa ei ole mitään ihmeellistä. Ihan perus lujuusopilla se on tehty.
    Itsekin selviytyisin laskuista, vaikka opiskeluvuosista onkin aikaa.
    Pitäisi ymmärtää asiasta jotain ennen kuin kirjoittelee satuja.

   • avatar Nimetön

    Itse luulet tietäväsi. Käypä ensialkuun kuuntelemassa Aalto-yliopiston (ent Teknillinen korkeakoulu) sillanrakennuksen peruskurssin ja kommentoi sen jälkeen muiden ja omia satujasi ja tietämättömyyttäsi. Suosittelen vahvasti asiasta jatko-opintoja.

 • avatar Eva von Koch

  Onhan se hieno asia, että ihmiset tarttuvat asioihin, eivätkä vain odota , että joku muu ratkoo heidän ongelmansa. Aktiiviset kyläläiset saavat paljon aikaan, kun talkoilla tehdään. Niin on tehty maailman sivu, tänä päivänä ehkä helposti istutaan kädet ristissä ja odotetaan jonkun muun tekevän hommat. Todella hienoa, että löytyy aktiivisia ihmisiä, jotka haluavat panostaa asuinalueeseensa. Ja onhan se silta hieno, löytyy se navigaattorilla tai ilman tai kulkeepa sillä kaksi tai kuusi ihmistä. Hieno silta on hieno silta ja ihan kaikkea vanhaa ei kannata mielestäni modernisoida, jotain voi yrittää säästääkin ja korjata perinteitä kunnioittaen.

 • avatar Maalta

  23.10.2018 klo 23.19
  Samaa mieltä!
  Sastamalan keskustaan eli Vammalaan kun saisi jostain talkoohenkeä ja intoa, niin ei kaupungin kaikki rahat menisi sinne!
  Tekisivät haluamansa talkoilla, niinkuin me muutkin täällä kaupungin reunoilla!

  • avatar Nimetön

   Nyt olisi esimerkki tarpeen. Mitä keskustassa voisi talkoilla? Minulle tulee mieleen vain kaukolämpötyöt, asvalttihommat ja vesi-ja viemärityöt. Eikö sentään ole parempi antaa palkkatöitä niitä kaipaaville?

 • avatar Nimetön

  Höpö-höpölle.
  Riippusillan globaalien ominaismuotojen ja -taajuuksien analysointi on haastavaa, siihen ei peruslujuusoppi riitä. Ominaistaajuuksien analysoinnilla pystytään välttämään erinopeuksisten ja -suuntaisten tuulten synnyttämät resonanssit. Vuonna -57 riippusilta kääntyi osittain ympäri. Syynä todennäköisesti pidettiin Karmanin pyörrettä. Ainakin vuonna -57 tehdyt vahvistukset osuvat olettamaan. Poikkipölkkyjen päihin lisättiin tuulivaijerit jäykistämällä ja vaimentamalla tappamaan jänneväliltä taivutus- ja vääntömuodot.

Kommentointi ei ole käytössä.