Pukstaavin kävijämäärä kasvoi

Pukstaavi. Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere.

Sastamalassa Pukstaavissa vierailtiin viime vuonna enemmän kuin toissa vuonna.

Käyntejä tilastoitiin vuonna 2017 yhteensä 9 811. Vuonna 2016 määrä oli 8 337.

Maksettujen käyntien osuus putosi. Viime vuonna niitä oli yli 1 628, mutta edellisvuonna 2 026.

Aukiolopäivien määrässä on reilun viikon ero. Niitä oli viime vuonna 278 ja toissa vuonna 286.

 • avatar Nimetön

  Koululaiset raahataan sinne, niin kävijämäärä on iso. Itse en ole käynyt, eikä tule asiaakaan. Tunnen useita muitakin, jotka ovat samaa mieltä, että tuohonkin on hassattu ihan liikaa rahaa.

  • avatar Nimetön

   Avarakatseinen suhtautuminen asioihin. Et tiedä edes, että mikä bukstaavi on. ‘En ole käynyt, enkä käy!’

  • avatar Nimetön

   Koululaisia raahataan ilmaisvierailulle

   Itse olen käynyt Pukstaavissa kerran, toisen kerran lähettänyt sinne kesävieraani.

   Äkkiä nähty, valitettavasti. Ei toisen kerran pääsylipun hinnan väärti.

 • avatar Nimetön

  On se hyvä, että koululaisia käytetään vai käytetäänkö? Kyllä siitä käynnistä kannattaa maksaakin ja järjestetään siellä ihan hienoja ilmaistilaisuuksiakin. Kannattaa voittaa ennakkoluulonsa ja mennä.

 • avatar Nimetön

  Mielikuvamarkkinointia koko uutinen? Esilläpitoa, niin ettei vain tärkeä kulttuurin kehdon status pääse unohtumaan? Silloinhan siihen kohdistuva mielenkiinto vähenisi, kävijämäärät yhä pienenisivät ja saatavilla oleva yhteiskunnan tukirahoitus kaventuisi? Ei olisi millä mällätä? Erikoinen selitys uutisessa tuokin, että toisena vuonna sattuneesta syystä aukiolo päiviä on vähemmän kuin toisena ja siitä syystä pääsylippu tulot ovat vähentyneet? No, syy sekin lienee?

  • avatar Nimetön

   Sinulle riiitäisi ruokakauppa, Alko ja kapakka? Mutta hyvin olet ymmärtänyt markkinoinnin tärkeyden. Sillä ne kävijämäärät jatkavat nousuaan.

 • avatar Nimetön

  Eikö kulttuuria saisi olla? Jos ei Pukstaavin tapaista, niin minkälainen kulttuuri saisi rahoja mällätä ? Listatkaa toiveita. Siis kulttuuritoiveita.

  • avatar Nimetön

   Kyllä verovaroin ylläpidettävä kulttuuritarjonta pitäisi olla monipuolisempaa eikä pelkästään sisäpiirin juttuja. Tämän Pukstaavin tosi iso ongelma on että että he tekevät näitä juttuja itseään varten, puuttuu ammattitaitoa nähdä maailma vähän laajemmin.
   Kun käyt vaikkapa Amox Rex taidemuseossa ymmärrät että jos jämähtää johonkin vanhoihin kirjoihin niin huonosti käy.

   • avatar Nimetön

    Amos Anderssonin taidesäätiö tekee juttuja myös itselleen, oman näkemyksensä ja makunsa mukaan. Mitä pahaa on omaan näkemykseensä luottamisessa? Ei kaikkien museoiden pidä olla samasta muotista. Pukstaavilla on oma tehtävänsä kirjallisen kulttuurin vaalijana Wareliuksen ja Lizeliuksen jalanjäljissä. Haiskahtaa hiukan siltä, että sinulla on henkilökohtaisia kaunoja.

   • avatar Nimetön

    08:30 lienee yrittänyt itse sisäpiiriin. Kun ei ole päässyt, niin on vetänyt herneen nenään.

   • avatar Nimetön

    Kommentoijalle 13.53:
    Kyllä, on henkilökohtaisia kaunoja veronmaksajana. Pääsylipputulot ovat näistä kirjahömpistä muutama kymmenen tuhatta, verovaroin tuetaa näitä marginaalisia sisäpiirin näyttelyitä vuosittain n. 500 000.
    Tämän lisäksi museoiden rakentamiseen käytetty 2-3 milj. eur ja mitä saamme: vanhoja kirjoja, ei muuta.Kyllä tällä rahalla pitäisi saada huomattavasti enemmän yleisölle suunnattuja mielenkiintoisia näyttelyitä, kehityshankkeita ym. mikä kuuluu nykyaikaisen museotoiminnan piiriin.
    Jokainen saa tuoda oman näkemyksensä museotoiminnassa kunhan maksaa itse, nyt maksajina on veronmaksajat.
    Amos Rex museo on suunnattu suurelle yleisölle: kannattaa junttienkin käydä täältä Sastamalan periferiasta katsomassa jotta ymmärtää mitä varten kulttuurilaitokset ovat olemassa, maksaville asiakkaille!

 • avatar Otsikossa aivan eri uutinen

  Uutinen siis:

  Maksettujen käyntien osuus putosi.

   • avatar Nimetön

    Sastamalan malli: Pieniinkin tapahtumiin pääsymaksu, suuriin ilmaiseksi. Ihan kuin puulaakiotteluun kymppi ja SM-kisoihin ilmaiseksi. Esim. VKP vuodesta toiseen.

 • avatar 8.52 kommentoijalle kiitos

  Kirjoitit:

  Pääsylipputulot ovat näistä kirjahömpistä muutama kymmenen tuhatta, verovaroin tuetaa näitä marginaalisia sisäpiirin näyttelyitä vuosittain n. 500 000.
  Tämän lisäksi museoiden rakentamiseen käytetty 2-3 milj. eur ja mitä saamme: vanhoja kirjoja, ei muuta.

  —-

  Kun muistetaan kauanko Kirjainstituuttia eli nyk Pukstaavia suunniteltu palkallisena virkamiesten ja konsulttien työnä, ei voi muuta kuin olla “kaunainen veronmaksaja ulkopiiristä”

 • avatar Nimetön

  Mutta onko museo enää museo, jos sen pitää vain uudistua ja tarjota jotain uutta?
  Muuten olen Pukstaaviin pistetystä rahamäärästä 13:16 kanssa samaa mieltä.

Kommentointi ei ole käytössä.