Pirkko Niemi: “Pettymyksiä valtuustossa!”

Pirkko Niemi kirjoittaa Alueviestin yleisönosastolle pettymyksestään Sastamalan kaupunginvaltuuston viime maanantaiseen kokoukseen liittyen:

“Viime valtuustossa tuli pettymyksiä. Hoitajien lukumäärän lisäämisen tiimoilta olemme saaneet tietoa, että Kotikalliosta tulee lisää hoitajia kotihoitoon vuodenvaihteessa. Selvisi, etteivät sieltä tulevat olekaan lisäys vaan paikkaus ja osa väestä menee yöpartioon.

Talousarvio oli jo hyväksytty, joten ei voi mitään.

Seurantaa luvattiin.

Mietin, kenen etu? Meille on kerrottu Jono pois -ohjelmasta ja että se auttaa tilanteeseen.
En vain vielä ole tajunnut: miten?

Sitten liukuesteet kenkiin. Vasemmistoliitto oli tehnyt siitä aloitteen, jota tuki vanhusneu-
vosto. Kuitenkin enemmistö valtuutetuista oli sitä mieltä, että ikäihmisillä on varaa hankkia
ne itse.

Euromäärä ei ole suuri, mutta pientä eläkettä saavan pussissa summa tuntuu, kun otetaan
huomioon lääkemenot, taksikulut jne.

Liukuesteiden hankkiminen olisi ollut ennaltaehkäisevää toimintaan. Lonkkaleikkaus tulee maksamaan kuntoutuksen kera noin 20000 euroa eli suurin osa kaatumisen kustannuksista siis kaupungille.

Äänestys meni 29-14, kokoomus, keskusta, kristilliset ja vihreät sekä 2 demaria äänestivät
vastaan.

Tänään kun vein tuttavaani hoitokodista Ikäpisteeseen, siellä puhuttiin juuri tästä asiasta.
Eli miten tärkeää olisi, että kunta kustantaisi liukuesteet.

Mutta demokratiassa enemmistö voittaa.”

Pirkko Niemi
valtuutettu, vas

 • avatar Nimetön

  Kerrankin oli vasemmistoliitolle sopivan kokoinen taloudellinen haaste ratkaistavaksi,liukuestepari taitaa maksaa muutaman euron. No ei saaneet sitäkään ratkaistua ja isompiin ei taida riittää rahkeita?

  • avatar Nimetön

   Vasurit voisivat mennä oikeinkirjoituskurssille. Neljä sanaa ja neljä oikeinkirjoitusvirhettä.

 • avatar Nimetön

  Vasemmistoliitolla riittää kyllä rahkeita. Kehottaisin lukemaan meidän ohjelmaa ja vaihtoehtobudjettia.
  Vasurit ovat kaiken aikaa olleet köyhän kansan asialla ja yritämme pitää pintamme myös Sastamalan valtuustossa. Tunnemme vastuumme ja toimimme sen mukaan. t. Pirkko Niemi

 • avatar Nimetön

  Pintoja pidellään vanhusten liukuesteillä, voi hyvää päivää!!

 • avatar Nimetön

  Paljolti on myös niin, että monelta ikäihmiseltä nämä liukuesteiden ostaminen jää tekemättä. Jospa kaupunki hankkisi isomman erän ja saisi vielä alennusta. Ja eri kanavia hyödyntäen saataisiin myytyä ikäihmisten turvaksi. Kunnolliset kantapäähän tulevat liukurit maksavat kuitenkin 25 euroa. Väittävät, että kyseessä oli kokonaisuudessa pieni asia. No, kuinka “pieniä” sitten olivat ne ihmiset ja puolueet, jotka sen tyrmäsivät?

 • avatar Nimetön

  tarttee nyt sitten päätellä, kenelle äänensä antaa seuraavan kerran valtuutettuja valitessaan

 • avatar Risto Yli-Perttula

  Tuossa kotihoitajien lisäkäsien lupaamisessa johdettiin valtuusto harhaan. Epäilinkin, että näin kävisi ja äänestin lisäväen palkkauksen puolesta, mutta takkiin tuli. Liukuesteiden hankinta olisi ollut varsin pieni kädenojennus niille, jotka ovat työnsä tehneet ja veronsa maksaneet, mutta ei sitäkään. Tuntuu välillä, että heikomman auttaminen on pään takomista betoniseinään. Valtuutettu sdp.

  • avatar Nimetön

   Vasemmistossa on aina ollut kyvyttömiä valtuutettuja hoitamaan asioita muuten kuin verovaroin.
   Aloitteellinen kansalainen hoitaa tämmöset liukuestehommat vaikka leijonien kautta tms lahjoitusvaroin. Keinoja on monia mutta kun tärkein asia onkin tuoda itsensä esille kuten tämä Pirkko Niemi.Mitä tämä Niemi on saanut valtuutettuna aikaiseksi? .Muuta kuin bumerangialoitteita?

   • avatar Nimetön

    Niinhän se aikaisemmin olikin. Ihmiset ajettiin kerjuulle. Siinä sitä tavoitetta oikeistolle seuraaviin vaaleihin.

   • avatar Nimetön

    juu olis tarvettakin – nimittäin kiirepäivystyksen tv-vastaanottimesta puuttuu kaukosäädin – kukahan sellaisen sinne toimittais?

 • avatar Nimetön

  Mikä tää tämmöne oikeisto/vasemmisto jako oikein on ?? Ihan turhaa lätinää. Me ollaan kaikki suomalaisia ja jaottelut historiaan. Tulee jatkuvuutta päätöksien tekoon ettei aina mennä sinne, tänne ja tonne kun joku höh johtaa ??

  • avatar Nimetön

   Kyllä vasemmisto / oikeisto-jako pitää säilyttää.
   Se on paljon selvempää niin, koska vasurit ovat pääsääntöisesti väärässä ja vänkäävät Suomea pimeälle keskiajalle.
   Oikeisto taas menestyksekkäästi mm. lisää työllisyyttä, joka taas näkyy köyhimmän kansanosan paranevana toimeentulona ja koko Suomen hyvinvointina.
   Näin on helppo päättää ketä äänestää –> oikeistoa!

   • avatar Nimetön

    ja katin kontit, miksikäs sitä sitten taas on joululahjakeräyksiä, toi oikeiston kehuminen on kuin viides vesi kaljan päällä, propagandaa täysin, kaikki tyynni !

 • avatar Nimetön

  Ei yksi valtuutettu tai pieni ryhmä saa yksinään aikaan muutoksia. Kun kohdistat arvostelun suoraan henkilööni, toivoisin, että käytät reilusti nimeäsi. T. Pirkko Niemi

  • avatar Nimetön

   Olet ilmeisesti kunnanvaltuutettu? olet itse tuonut näillä palstoilla esille mielipiteitäsi hyvinkin usein, mm. ay-liikkeen voimasta ja milloin mistäkin epäkohdasta joten vastaat kai huutoosi.
   Olisi kohtuullista että esittelisit joitakin saavutuksia mitä olet itse tai ryhmäsi saanut aikaan, kaikki kyllä tietävät mitä ette ole saanut aikaan.

 • avatar Nimetön

  Nykyhallitus vie Suomen yrityksiltä eväät pärjätä tulevaisuudessa. Sipilä ja kumppanit ryöstivät ammatillisesta koulutuksesta 300 miljoonaa. Yli tuhat opettajaa on irtisanottu. Nyt sitten valmistuu sähköasentajia jotka ovat vaaraksi itselleen ja asiakkaille. Sama tilanne lähihoitajien kanssa. Ne oppilaat jotka tarvitsevat hiukan enemmän tukea opiskeluun, jäävätkin heitteille. Onko Suomella tosiaan tälläiseen kohellukseen varaa? Kun muutenkin osaajista tulee pula.

  • avatar Nimetön

   Tosi on. Ihmeelliseen asentoon on opiskelu väkisin murjottu. Järki jätätyttää nykyhallituksessa.

 • avatar Nimetön

  Tavoitteena on halpatyömarkkinat pätkätöineen, enää ei panosteta osaamiseen ja hyvään laatuun. Hallitus on syönyt tulevaisuuden eväät ajamalla koulutuksen alennustilaan, joka vie Suomen takapajulaksi.

 • avatar Nimetön

  Vasemmisto tarjoaa SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen johdolla ns. Kittilä vaihtoehdon hallintoon.
  Humalapäissä, pärstäkerrointa käyttämällä annetaan potkut hyvälle työntekijälle.
  Työntekijä haastetaan lisäksi syyttömänä käräjille, vai riittääkö syyksi Rinteen toverin pehmolelun naureskelu.

 • avatar Nimetön

  Joo Rinne on näyttänyt miten ay-politiikaa tehdään, kaverille jätetään. Jos Suomen talousosaaminen jää Rinteen tai vihervasureitten käsiin, huonosti käy. Muistamme varmaan SDP:n “talousnerot” 90-luvulta.
  Nyt pirkko Niemi ota kantaa mikä on sinun talouspoliittinen ohjelma Sastamalalle, veroja varmaan lisää sehän on vasemmiston ainoa tulonkeräysmenetelmä?

  • avatar Nimetön

   Oikeiston veronkorotukset on sitä, että nostetaan välillisiäveroja ja asiakasmaksuja. Eli alle tonnin eläkettä saava maksaa yhtäpaljon veroa, mitä kaikki yli 5 000 euroa tienaava pohatta. Esim. bensapumpulla ja kaupankassalla. Oikeisto tekee tälläistä veropolitiikkaa.

   • avatar Nimetön

    Välillisten verojen korotukset kohdistuvat haittaverotyyppisinä.
    Pitäisikö mielestäsi epäterveellisten, saastuttavien, jne. asioiden verotusta laskea?

   • avatar Nimetön

    15:46 Kun alvia nostetaan se kohdistuu kaikkiin tuotteisiin ja palveluihin. Haittaveroista oikeisto sanoi, että ostakaa ihmiset uusia autoja. Kuka ostaa ja kuka ei. Niin, miksi kaikki eivät vaihda autoaan uuteen? Oikeisto ihmettelee!

   • avatar Nimetön

    juu ja viedään ympärivuorokautiset päivystykset Tampereelle, kiukutellaan ja oikutellaan ja pannaan kansa sairaana vartoomaan taksia tuntikausia, vaikka niitä olisi pilvin pimein Taysin pääsisääkäynnin luona odottamassa – hajota ja hallitseperiaattein !

 • avatar Valtuutettu kanssa

  Äänestin liukuesteiden ostoa vastaan, kerran aiemmin hankinta tehtiin ja jakelu floppasi, koska tarvetta sille yhdelle mallille ei ilmennyt. Mielestäni vanhusneuvosto voisi hoitaa asian eläkeläisjärjestöjen kanssa niin, että kerättäisiin tieto, ketkä liukuesteitä haluavat ja sitten tehtäisiin yhteishankinta, johon voisi hakea kaupungilta(tai muilta järjestöiltä) tukea.
  Outona pidän ajatusta, että valtuusto päättää muutamasta tuhannesta eurosta ja aloitteen mukaan kaupunki hoitaa kaiken työn. Mielestäni aloitteen puolella olleet “avuliaat aatut” voivat itse tehdä työtä hyvän asian eteen, mutta se on ilmeisesti kaukaa haettu ajatus…

  • avatar Nimetön

   Tyypillistä vihervasurien toimintaa. Pidetään suurta ääntä niin kauan kunnes itse joutuisi tekemään jotain.
   Siinä vaiheessa sitten ääni yllättäen vaimenee . . .

 • avatar Nimetön

  Ei voi kun ihmetellä kepun harrastamaa politikointia valtakunnan tasolla. Takavuosina ajettiin härkäpäisesti möyrien “paskalaki” läpi, maaseudun kiusaksi. Mummujen ja pappojen jätöksillä piti pelastaa Itämeri. Ja taas käydään eläkeläisten ja palkansaajien kimppuun. Nyt pitäisi kaikkien ostaa yli 30 000 euron auto. Maailma kuulemma pelastuu sillä! Maailman merillä seilaa jättimäisiä rahtialuksia jotka polttavat jäteöljyä myllyssään. Saastuttavat enemmän mitä lentoliikenne yhteensä. Ei ihme, että hallituspohja vaihtuu Suomessa ensi keväänä.

  • avatar Nimetön

   Osta näin aluksi nastarenkaat autoosi, toki ovat muutaman euron liukuesteitä kalliimmat, mutta tuo turvallisuutta.
   Niemen ehdotus kenkien liukuesteistä kaupunkin ostamina on hölmöyden huippu.
   Tulisi siinä esteille hintaa hallinto- ja matkakuluina näitä jaetaessa.

  • avatar Nimetön

   11:16 Lisäksi nyt on tutkittu, että sähköauto Teslan s:n 100 kWh. akkupaketin valmistus tuottaa hiilidioksiinipäästöjä yhtä paljon kun 100 000 km. ajo polttomoottorilla. Hölmöläisten hommaa tämä sähköautojen hypetys.

  • avatar Nimetön

   Kristilliset ovat OK. Kaikki vasurit osaavat vain kadehtia muita, kun itse ovat liian laiskoja saadakseen mitään elämässään aikaiseksi.

   • avatar Nimetön

    18:52 Vai on palkansaajat laiskoja ja eivät saa mitään aikaiseksi. Miksi firmat sitten ilmoittavat hurjista tappioista kun nämä palkansaajat ovat päivänkin lakossa? Ja kenen työllä on maksettu omakotitalot, osakehuoneistot ja sijoittajien vuokrahuoneistot? Jos talvi-ja jatkosodassa olisi olleet pelkät porvarit, niin kalpaten olisi Suomen käynyt. Lisäksi lähes järjestään talollisten pojat pääsivät tykistöön, joka oli paljon turvallisempi paikka mitä eturintama.

   • avatar Nimetön

    Porvarit vaurastuvat työväen ansiosta, ei omalla työllään. Tarvitsevat työväen työpanosta, heidän firmojen tuotteisiin laittamaansa rahaa, vuokrarahoja, rakennusfirmoille maksettuja rahoja, gryndereille maksettuja asuntojen hintoja. Ja kun porvari mokaa, työmies maksaa viulut yritystukina, pankkitukina, maataloustukina, isojen irtisanomisten ylimääräisinä muutosturvina. Sitten hän saa vielä kuulla olevansa laiska, kun paksusta lompakostaan skolioosin saanut porvari ei halua antaa hänelle työtä. Mikä surkeinta, jotkut työläiset on saatu aivopestyä äänestämään porvaripuolueita vaaleissa.

Kommentointi ei ole käytössä.