Sastamalan kansanedustajat viihtyivät juhlahumussa

Ilmari Nurminen, Arto Satonen ja Pertti Hakanen juhlahumussa.

Alueviesti kyseli sastamalalaisten kansanedustajien tunnelmia eilisistä Linnan juhlista.

Pertti Hakasen (kesk.) mieleen jäivät erityisesti kohtaamiset sotaveteraanien kanssa sekä hyvä yhteishenki kaikkien kollegoiden kesken.

Urheilumiehenä profiloitunut Arto Satonen (kok.) muisteli tapaamistaan kiekonheittäjälupaus Helena Leveelahden kanssa.

Ilmari Nurminen (Sdp) kertoi saapuneensa juhliin ristiriitaisissa tunnelmissa: Pitkä leipäjono Hakaniemen torilla mietitytti, samoin natsilipuilla varustettu mielenilmaus ja vastamielenosoitus.

Hakanen kuvailee Linnan juhlia mukaviksi ja itsenäisyyden arvon mukaisiksi.

”Vieraissa oli paljon tuttuja. Sotaveteraanien tapaamiset ja keskustelut ovat minulle aina ne odotetuimmat ja niin olivat eilenkin. Heidän tarinoitaan ja viestiä kuuntelisi vaikka kuinka pitkään”, hän kiteyttää.

Satosen mukaan juhlissa oli oikein kiva henki ja järjestelyt toimi hyvin.

”Jonottaminen oli vähäisempää kuin aiemmin. Nuorten urheilijoiden tapaamisesta tulee aina toiveikas olo. Virtolainen Leveelahti lienee tällä hetkellä suurimpia yleisurheilulupauksiamme.”

Nurminen kertoi maistelleensa enemmän ruokia kuin viime vuonna. Muun muassa pieniä suolaisia piirakoita, leipäkakkua ja makeita kakkuja. Juhlien ympäristö-teema ei näkynyt Nurmisen mukaan niin vahvasti kuin mitä hän ennakkoon ajatteli.

”Hyvä kuitenkin, että se otettiin teemaksi, koska meidän pitää kiinnittää enemmän huomiota ympäristön ja luonnon tilaan. Ylen juontaja sanoi, että olen Satakunnan kansanedustaja, mutta vielä riittää Pirkanmaa asioiden hoitaminen”, Nurminen nauraa.

Pertti ja Seija Hakanen viettivät juhlissa aikaa myös punkalaitumelaisten Martti ja Oili Mölsän seurassa. Martti on sinisten kansanedustaja.

Ilmari Nurminen tapasi tuttuja Sastamalasta ja nappasi kanssaan samaan kuvaan kirjantekijäkaksikko Sami Toivosen ja Aino Havukaisen.

81 vastausta artikkeliin “Sastamalan kansanedustajat viihtyivät juhlahumussa”

 1. Nimetön

  Tyrvis näyttää vain Satosta frakissaan.
  No tätä on sitoutuneen lehden toiminta.

  Vastaa
  • Nimetön

   Alueviestissä oli taannoin juttu koirista. Alueviesti on siis kissoja ja kissaihmisiä vastaan. Melko puolueellista.

   Vastaa
 2. Juha

  Ilmari taas osoitti inhimillisyytensä!! Hyvä Mies pitää äänestää jatkoon!

  Vastaa
  • Nimetön

   Oletko tosiaan noin tyhmä? Illu on populisti henkeen ja vereen.
   Hän antaa sydäntäsärkeviä näyteltyjä kommentteja, että saa taas mummujen äänet.

   Vastaa
   • Nimetön

    Muut taas eivät välitä pätkääkään köyhistä ja vanhuksista. He poistavat köyhyyttä rankaisemalla tukileikkauksin. Ilmari sentään pitää köyhien ja heikompien asiaa esillä. Häiritseekö sinua köyhyydestä puhuminen? Käykö se omantuntosi päälle?

  • Nimetön

   Ei Ilmarilla olis ollut pakkomennä jos leipäjonot mietittää! Sivari kaiken lisäksi!!!

   Vastaa
   • Nimetön

    Sinun mielestäsi kansanedustajan ei pidä mennä presidentin kutsumana juhliin? Niitä leipäjonoja ehtii poistaa kaikkina muina vuoden päivinä. Muuten, onko sinun mielestäsi jokainen sellainen sivari, joka on käynyt kutsunnoissa, mutta ei ole vielä aloittanut palvelustaan? Siinä tapauksessa meillä on satoja tuhansia sivareita. Kansanedustajan työ on aika hyvä syy lykkäykselle.

   • Nimetön

    Ei kannata unohtaa, että Sipilän hallitus on ensimmäinen pitkään aikaan joka on tehnyt jotain pienituloisten ja eläkeläisten hyväksi.
    Vihervasurit taas puhuvat, mutta eivät tee, kuten yleensäkin.

 3. Nimetön

  Ilmari on populisti myös Linnan juhlissa.
  Leipäjonot Suomesta häviäisivät jo pelkästään ay-järjestöjen veronkierron lopettamisella.

  Vastaa
  • Nimetön

   Siinä menisi sitten työnantajaliittojen ja yrittäjien järjestöjenkin verovapaus. Niillä rahoilla varmasti poistuisi köyhyys, kun Eteläranta 10:n järjestöt alkaisivat maksaa veroa. Kannatan!

   Vastaa
   • Nimetön

    Kyse olikin veronkierrosta – ei verovapaudesta. Ne ovat kaksi eri asiaa, vaikka vihervasemmisto sitä pitääkin yhtenä ja samana asiana.

  • Nimetön

   Minä aion ainakin äänestää tuota keskimmäistä pelleä taas seuraavissa vaaleissa. Ihan asiallinen pelle. Samoin on tuo toinenkin silmälasipäinen pelle.
   Kolmas pelle ei tule kyseeseen.

   Vastaa
   • Nimetön

    Tottahan toki pellet äänestävät pellejä. Demokratian tervehdyttämiseksi tarvisi poistaa äänioikeus kaikilta pelleiltä.

 4. Nimetön

  Hakanen mainitsee tärkeän asian – sotaveteraanit.
  Ilmarilla ei tietysti ole sivarina kompetenssia koko asiaan.

  Vastaa
  • Nimetön

   Petytkö, kun Ilmari suorittaakin varusmiespalveluksen ennen kolmenkymmenen ikää? Persujen puheenjohtaja Halla-aho on paitsi täysiverinen populisti ja natsilippujen puolustaja, myös aito sivari, hän rakastaa viholliset kuoliaaksi.

   Vastaa
   • Nimetön

    Sodan kokeneet veteraanit ovat jokainen rauhan asialla. Sen sijaan sotaveteraanien yhdistykset vallanneet sotilaspojat ja sisällissodan katkeruutta ja kostoa ylläpitävät ”vapaussodan” perinneyhdistykset ihannoivat sotaa.

   • Nimetön

    No, hyvä, että tuli selväksi kuka ihannoi ja kuka ei. Vielä, kun kerrot mihin arvauksesi perustuu?

   • Nimetön

    17:54 En arvaile mitään, olen kuunnellut näiden sotaa käymättömien sotahullujen juttuja ihan henkilökohtaisesti. Ratsastavat oikeiden sotaveteraanien maineella – ja nykyään myös rahoilla ja omaisuudella. Avustuksia kerätään edelleen sotaveteraanien nimissä, vaikka ne eivät vähiä hengissä olevia sodan käyneitä enää hyödytäkään.

   • Nimetön

    22:27 Jaahas, sinä näytät olevan niitä trolleja. Pahus, että tuli vastattua.

   • Nimetön

    22:31, tekeekö hyvin perusteltu mielipide niin kipeää, että trolliksi nimittely on ainoa, mitä kykenet vastaamaan? Olisit edes kertonut, miksi sisällissodan perinneyhdistyksen tyypit yrittävät muuttaa valkoisten tarinat ainoaksi totuudeksi ja maalaavat punaiset raakalaisiksi, vaikka punaisia syyttömiä teloitettiin ja tapettiin nälkään sodan jälkeen keskitysleireillä moninkertaisesti valkoisiin sodassa kaatuneisiin verrattuna? Oikeaa perinnettä olisi hakea objektiivista totuutta ilman katkeruuden ja vihan ylläpitämistä.

   • Nimetön

    00:23
    Osaatko sanoa miksi punaisten terroriteoista vaietaan? On historiallinen fakta, että punaiset aloittivat surmatyöt, mm. tappoivat siviilejä ja polttivat rakennuksia, viljaa sun muuta. Koko sotaa ei olisi syttynyt ilman punaisten aloittamia surmatöitä.

  • Nimetön

   Hakanen on eduskunnassa ollut näistä kolmesta se hiljaisin. Mikä sitten lie syynä siihen. Arto ja Ilmari ovat siellä olleet esillä niinkuin kansanedustajan rohkeasti pitääkin olla. Kumpikin kaikenlisäksi vastaa aina sähköposteihin ja viesteihin. Siitä kunnia ja kiitos heille.

   Vastaa
 5. Nimetön

  Hyviä miehiä kun tehtäviinsä ovat mandaattinsa saaneet. Kansakuntaa rakennetaan yhdessä.
  Nyt vaan tahtoo olla lekarit ja mestarit eri työmailla ja radikalismi kaataa sokkeleita.

  Sipilän hallitus on tehnyt kovan työn joka antaa vakautta ja rauhaa, kun se oikein jaetaan.
  Muutamat ryhmittymät ovat valjastautuneet rakentamisessa poikkiteloin ja keinoja kaihtamatta valmiit riistämään henkiset ja fyysiset materiaalit vieraan vallan käytettäväksi.
  Älköön uho, pelko ja ahneus sortako demokratian ja isänmaan rakentamista.

  Vastaa
 6. Nimetön

  sulle kirjoittaja 21.04 oletko mies vai teini joka puhelinta vaan läprää.epäilen kyllä että et kumpaakaan vaan et tiedä mistään mitään kun sipilän mainitsit

  Vastaa
  • Nimetön

   Joo, nykyään on muotia haukkua Sipilää ja hänen hallitustaan. Pitäisikö miettiä ensin, että onko haukuille perusteita?
   Ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen mikään hallitus ei ole saanut työllisyyttä nostettua samaan malliin.
   Samoin pienituloiset ja eläkeläiset ovat saaneet apuja myös.
   Vihervasureiden kateudesta kumpuava mustamaalauskampanjayritys on meneillään. Onneksi ihmiset näkevät Rinteen marionettien taakse.

   Vastaa
   • Nimetön

    Työllisyyden pitäisi tarkoittaa palkkatyötä, jolla tulee toimeen. Suurin osa Sipilän ”työllistämistä” on harjoittelussa, kuntoutuksessa, palkkatukitöissä, nollatuntisopimuksella. Eläminen vaatii silloin, että valtio hoitaa yrittäjän laistaman palkanmaksun avustuksin, kuten asumistuella. Senkin kiihkeimmät porvarit haluaisivat poistaa. Pitäisi perustaa valtionyhtiöitä työllistämään työttömät, jotta valtio saisi jotakin takaisinkin maksamistaan rahoista. Sipilä on tehnyt tässäkin myyräntyötä, olemassa olevia valtioyhtiöitä on siirretty eduskunnan määräysvallan ulottumattomiin myyntiyhtiö Vakeen, josta niiden osakkeita jaellaan Sipilän kavereille.

   • Nimetön

    . . . osakkeita jaellaan?
    Oletko tosiaan niin dorka, että luulet kenenkään uskovan tuollaista valhetta.
    Samaa kategoriaa on muukin osuus kirjoituksestasi. Jos et osaa argumentoida muuten, niin älä ainakaan valehtele.
    Joskin sehän on ollut Leninin ja Stalinin ajoista alkaen vasemmiston tapa toimia.

   • Nimetön

    Tiedätko ihan varmaksi, noi mitä kirjoitat? Nillä senttipeleillä ei herran huonetta rakenna. Ei löydy verrokkia Sipilän epäoikeudenmukaiselle kohtelulle, esimerkkinä vaikka osatyökykyisten lomarahojen luovutus kolmeksi vuodeksi, vaikka jo heillä ovat lakiin perustuvat ansaintarajat käytössä, ja kova on hällä kiire kaikessa, niin että ei ennätetä edes muuttunutta lainsaaädäntöä varten tarvittavien päivitettävien lakimuutosten teko jo olemassaolevaan lainsäädäntöön, tätä päivää vastaten

   • Nimetön

    Olet oikeassa.
    Ei löydy verrokkia Sipilän epäoikeudenmukaiselle kohtelulle. Ketään muuta poliitikkoa ei ole kohdeltu yhtä epäoikeudenmukaisesti kuin Sipilää.
    Hänen hallituksensa on nostanut Suomen suosta ja vihervasurit sen kuin solvaavat. Onko sitten syynä se, että työhaluttomia työttömiä hätistellään töihin vai mikä?

 7. Nimetön

  Kyllä huomaa kuinka negatiivista porukkaa täällä (Vammalassa)Sastamalassa asuu..
  Positiivisuuden kamppanja pitäs panna pystyyn..asenteen muutos ja kaupunki viihtyisemmäksi asua..

  Vastaa
 8. Liisa Sauro

  Voitaisiinko tulevan Joulun kunniaksi , hetkeksi lopettaa moite , ja arvostelu ?
  Jatketaan vaikka Tammikuussa 🙂

  Vastaa
   • Nimetön

    Ei voi, tämä lehti elää kokonaiskattavuudella, jokainen kommentti lasketaan. Mitä enemmän kirjoittelua, sitä helpompi on perustella mainosten suurta lukijamäärää ja hinnoitella mainostila kalliimmaksi. Oho, tuli banni. No, minä en sitten kirjoittele hetkeen. Hyvää joulua!

 9. Nimetön

  Takinkääntäjä Mölsä. Pian entinen kansanedustaja. Ei kukaan enää äänestä.

  Vastaa
  • Nimetön

   Hyvä, että muutkin antavat hallituksen työlle arvoa. Noihin kun vielä lisää rajun työllisyyden nousun, niin alkaa ymmärtämään, että hallitus on vienyt Suomea eteenpäin aimo harppauksin. Kiitos hallitus!

   Vastaa
 10. Nimetön

  Jokainen kolme on paikkansa ansainnut, kun ovat eduskuntaan valittu. Ja Ilmari lunastaa paikkansa uudestaan. Demokratian kannattajat kun eivät ole tuuliviirejä. Demokratia kestää tuulet ja tuiskut. Selkä vastatuuleen, tiukka mutruhuuleen, ohjaa vallan pois, oikukkaan oikeiston hämäräpoluilta.

  Vastaa
 11. Nimetön

  no ei todella ole paikkaansa ansainnut tästä kolmesta kukaan .puheet heillä on vaan .

  Vastaa
 12. Nimetön

  KLO 16:21 8.12.18 , eipä löydy verrokkia Pääministeri Sipilän harjoittamalle kohtelulle, hän sen sai aikaan epäoikeudenmukaisuudellaan, sen, että keskituloisten tilin ovat tyhjää täynnä, vaikka on juuri ollut tilipäivä, tämä oikaisuksi sinulle tahallaan väärinymmärtäjä. Pistä se vihervasurisi toimimaan, ja sano millä keinoilla Sipilä on tuonut tähän maahan muuta, kuin jatkuvien irtisanomisten jatkuvuuden, lapsiperheiden ja eläkeläisten köyhyyden, peruspalveluiden keskittämisen? So. toimivien, ennenkin joka kuntaa hyödyttäneiden, tänäkin päivänä tuiki tarpeellisten palvelujen saneeraamisen. Ei ihmismäistä on terveyskeskuspalveluiden resurssien tahallaan näivettäminen. Kysyntä on suurempi kuin tarjonta, millä koulutuksella niitä oikein järjestellään? Mistäs keksit niitä työpaikkoja, kun täsmäkoulutus on kelpoisuusehto, kyllä kotiapulaisten ja autonapumiesten kulttuuri on aikoja sitten painunut historian havinaan.

  Vastaa
 13. Nimetön

  Hakanen on eduskunnassa ollut näistä kolmesta se hiljaisin. Mikä sitten lie syynä siihen. Arto ja Ilmari ovat siellä olleet esillä niinkuin kansanedustajan rohkeasti pitääkin olla. Kumpikin kaikenlisäksi vastaa aina sähköposteihin ja viesteihin. Siitä kunnia ja kiitos heille.

  Vastaa
 14. Nimetön

  On siinä ilveily huipussaan. Persut haluavat tehdä välikysymyksen Sipilän hallituksen maahanmuuttopolitiikasta. Eli siitä, jonka Halla-aho itse aikoinaan kirjoitti ja koko puolue sen hyväksy, Sipilän hallituksessa. Persut tekevät siis välikysymyksen omista toimistaan!

  Vastaa
  • Nimetön

   Js mistähän kopioit komenttisi?
   Koitahan muistaa että sitä Halla-ahon tekemää maahanmuuttopolitiikkaa ei noudatettu alkuunkaan, petturi Soini ja kumppanit Mölsäsivät kaiken vaikutusmahdollisuutensa nuolemalla imaamioSipilää ja Petturi Urpoa!

   Vastaa
   • Nimetön

    11:35 Mitä horiset? Kirjoitin ihan asiallisen kommentin. En ole ainakaan valtamediasta lukenut, että hallitus ei olisi noudattanut sovittua maahanmuuttopolitiikkaa. Voisitko tietäjänä kirjoittaa, miltä osin on livetty sovitusta?

 15. Nimetön

  Eikö oo hienoo, että ylipäätään meillä, tässä tuppukylässä, on omat edustajat

  Vastaa
 16. Nimetön

  Nykyhallitus tekee kaikista työttömistä harrastenäyttelijöitä. Pitää näytellä aktiivista sinne sun tänne, kuin juopuneen hoipertelu jalkakäytävällä. Kalliit on typeryyden lunnaat. Se ei riitä, kun aikuinen ihminen menettää työpaikkansa. Tästä ihmisestä tehdään myös marakatti, jonka velvollisuus on viihdyttää Sipilän poppoota. Nälkäiset leijonat odottavat pääministeri Sipilän kädenheilautusta, raadellakseen avuttoman työttömän.

  Vastaa
  • Nimetön

   Hyvin olet neuvostopropagandan itseesi imenyt, kun osaat samalla paatoksella ja samoilla sanankäänteillä keksiä fiktiivisiä kertomuksia. Kerropa nyt miksi punavasemmisto vastustaa kaikkea mikä ei sovi setä Stalinin oppeihin. Elämme 2000-lukua ja kommunismi on kuollut.

   Vastaa
   • Nimetön

    10:20 Ensimmäinen havainto, siirry itse nykyaikaan. Kukaan ei jaksa jauhaa Neuvostoliitosta. Ja etkö ole tietoinen työttömien aktiivileikkurista? Lisäksi kepun kenttäväki ”riitelee” Sipilän kanssa perustulosta. Tässä sinulle ja muillekkin neuvo. Kun haluat arvostella jonkun kommentia, esittä silloin konkreettisia vastaväitteitä. Eikä tuollaista älytöntä liirum, laarumia.

   • Nimetön

    Tein havaintoja edellisen kirjoittajan kommenteista. Se ei liene kiellettyä?
    Olen tietoinen aktiivimallista, koska olen työtön itsekin.

   • Nimetön

    10:49 Kommentoida saa ja pitääkin. Mutta ota nyt se pääsi pois sieltä mörönpyllystä, äläkä vetele iänikuisia kommareita ja Neuvostoliittoa mukaan. Minä en ole milloinkaan ihaillut kumpaakan. Antaa menneisyyden haamujen levätä rauhassa.

   • Nimetön

    ja tämä oli tarkoitettu 9:26 kommentoijan kommenttia varten, vaikka se taas sijoittui aivan väärin, kommenttiketjussa, edelleenkin sama marakattinäkemys kuin sinullakin

 17. Nimetön

  Asettukaa ehdolle, kun niin hyvin osaisitte asiat parantaa. Älkääkä märiskö päästyänne, kun teitä mollataan

  Vastaa
 18. Nimetön

  No ainakin sairaalapalvelut meni Valkeakoskelle,sielläkö paremmat edustajat,mennään muutkin perässä Valkeakoskelle

  Vastaa
 19. Ei eurolle ja EU:lle

  Saa nähdä kauanko Suomi jaksaa seistä päällään ja leikkiä hyvinvointivaltiota .

  Vastaa
 20. Nimetön

  Valtioiden kokonaisvaltaista hyvinvointia mittaavassa tutkimuksessa Suomi sijoittui kolmanneksi
  149 valtion joukosta.
  Hyvin on Sipilä maata johtanut kun huomio, että hallinnon osalta Suomi sijoittui ykköseksi.

  Vastaa
  • Nimetön

   16:59 Enpä kehuisi Sipilää. Nimittäin nykyhallitus on ensimmäinen joka jätti pohjoismainen hyvinvointivaltion maininnan vallan pois hallitusohjelmasta. Sipilä haluaa korostaa ylhäältä johtamista ja jälki on sen mukaista. Yritysmaailmassa heitetään ilmaan koepalloja ja katsotaan miten käy. Mutta kun kyseessä on valtio, silloin koekaniiniksi joutuvat tavalliset kansalaiset. Suomalaiset ovat pitkämielisiä, kun vertaa vaikka Ranskaan. No, keväällä on vaalit.

   Vastaa
   • Nimetön

    Demarit puhuvat pohjoismaisesta hyvivointivaltiosta.
    Sipilä työllisyystoimillaan mahdollistaa mallin toteutumisen.
    Tehty tutkimus tosiaankin antaa mainion sijan Suomelle asioiden hoidosta.

   • Nimetön

    No niin ja taas kuultiin tuosta pääministeri Sipilästä, hänen vastikkeellinen sosiaalturvansa !
    Onko mitään järkeä? Tämmästä poliitikkoa ei ole ollu ikinä !

 21. Nimetön

  Mahtaako Sastamalasta päästä yhtään uuteen eduskuntaan . Kuinkas sitten suu pannaan .

  Vastaa
  • Nimetön

   Suu pannaan sellaiseen asentoon, kun se paraillaankin on, esimerkkinä tuntikausien jonottaminen puhelimessa, kiirepäivystyksen jonoissa, terveykeskuslaboratorion ennalta tilatuissa ajoissa, kun puolet henkilökunnasta on yllättäen sairastunut ja vailla indeksikorotusta olevien eläketulojen riittävyydessä. Tässä joitakin esimerkkejä.

   Vastaa
 22. Nimetön

  Oli hyvä kun Pertti sai noi valot tuohon vt12 varrelle ja junavuoroja lisättyä. Ensikaudella sitten vt11 ohituskaistat ja ympyrä mouhijärvelle. Nyt kun taloutta saatu vakautettua odotan indeksiä eläkkeekseni

  Vastaa
  • Nimetön

   Jaahas , alkaa näköjään oleen iltasatujen aika . Vai kirjoitteleeko tänne joku valemediatoimittaja .

   Vastaa
   • Nimetön

    Todellinen satusetä on tämä Ilmarimme.
    Tuntitolkulla sosiaali-ja terveysvaliokunnassa jarrumiehenä toimiminen on aina teko, mistä hänet tiedetään.
    Hänet on nyt syytä jättää suorittamaan varusmiespalvelustaan.

Kirjoita vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>