Sastamalan kansanedustajat viihtyivät juhlahumussa

Ilmari Nurminen, Arto Satonen ja Pertti Hakanen juhlahumussa.

Alueviesti kyseli sastamalalaisten kansanedustajien tunnelmia eilisistä Linnan juhlista.

Pertti Hakasen (kesk.) mieleen jäivät erityisesti kohtaamiset sotaveteraanien kanssa sekä hyvä yhteishenki kaikkien kollegoiden kesken.

Urheilumiehenä profiloitunut Arto Satonen (kok.) muisteli tapaamistaan kiekonheittäjälupaus Helena Leveelahden kanssa.

Ilmari Nurminen (Sdp) kertoi saapuneensa juhliin ristiriitaisissa tunnelmissa: Pitkä leipäjono Hakaniemen torilla mietitytti, samoin natsilipuilla varustettu mielenilmaus ja vastamielenosoitus.

Hakanen kuvailee Linnan juhlia mukaviksi ja itsenäisyyden arvon mukaisiksi.

”Vieraissa oli paljon tuttuja. Sotaveteraanien tapaamiset ja keskustelut ovat minulle aina ne odotetuimmat ja niin olivat eilenkin. Heidän tarinoitaan ja viestiä kuuntelisi vaikka kuinka pitkään”, hän kiteyttää.

Satosen mukaan juhlissa oli oikein kiva henki ja järjestelyt toimi hyvin.

”Jonottaminen oli vähäisempää kuin aiemmin. Nuorten urheilijoiden tapaamisesta tulee aina toiveikas olo. Virtolainen Leveelahti lienee tällä hetkellä suurimpia yleisurheilulupauksiamme.”

Nurminen kertoi maistelleensa enemmän ruokia kuin viime vuonna. Muun muassa pieniä suolaisia piirakoita, leipäkakkua ja makeita kakkuja. Juhlien ympäristö-teema ei näkynyt Nurmisen mukaan niin vahvasti kuin mitä hän ennakkoon ajatteli.

”Hyvä kuitenkin, että se otettiin teemaksi, koska meidän pitää kiinnittää enemmän huomiota ympäristön ja luonnon tilaan. Ylen juontaja sanoi, että olen Satakunnan kansanedustaja, mutta vielä riittää Pirkanmaa asioiden hoitaminen”, Nurminen nauraa.

Pertti ja Seija Hakanen viettivät juhlissa aikaa myös punkalaitumelaisten Martti ja Oili Mölsän seurassa. Martti on sinisten kansanedustaja.
Ilmari Nurminen tapasi tuttuja Sastamalasta ja nappasi kanssaan samaan kuvaan kirjantekijäkaksikko Sami Toivosen ja Aino Havukaisen.
 • avatar Nimetön

  Tyrvis näyttää vain Satosta frakissaan.
  No tätä on sitoutuneen lehden toiminta.

  • avatar Nimetön

   Alueviestissä oli taannoin juttu koirista. Alueviesti on siis kissoja ja kissaihmisiä vastaan. Melko puolueellista.

 • avatar Juha

  Ilmari taas osoitti inhimillisyytensä!! Hyvä Mies pitää äänestää jatkoon!

  • avatar Nimetön

   Oletko tosiaan noin tyhmä? Illu on populisti henkeen ja vereen.
   Hän antaa sydäntäsärkeviä näyteltyjä kommentteja, että saa taas mummujen äänet.

   • avatar Nimetön

    Muut taas eivät välitä pätkääkään köyhistä ja vanhuksista. He poistavat köyhyyttä rankaisemalla tukileikkauksin. Ilmari sentään pitää köyhien ja heikompien asiaa esillä. Häiritseekö sinua köyhyydestä puhuminen? Käykö se omantuntosi päälle?

  • avatar Nimetön

   Ei Ilmarilla olis ollut pakkomennä jos leipäjonot mietittää! Sivari kaiken lisäksi!!!

   • avatar Nimetön

    Sinun mielestäsi kansanedustajan ei pidä mennä presidentin kutsumana juhliin? Niitä leipäjonoja ehtii poistaa kaikkina muina vuoden päivinä. Muuten, onko sinun mielestäsi jokainen sellainen sivari, joka on käynyt kutsunnoissa, mutta ei ole vielä aloittanut palvelustaan? Siinä tapauksessa meillä on satoja tuhansia sivareita. Kansanedustajan työ on aika hyvä syy lykkäykselle.

   • avatar Nimetön

    Ei kannata unohtaa, että Sipilän hallitus on ensimmäinen pitkään aikaan joka on tehnyt jotain pienituloisten ja eläkeläisten hyväksi.
    Vihervasurit taas puhuvat, mutta eivät tee, kuten yleensäkin.

 • avatar Nimetön

  Ilmari on populisti myös Linnan juhlissa.
  Leipäjonot Suomesta häviäisivät jo pelkästään ay-järjestöjen veronkierron lopettamisella.

  • avatar Nimetön

   Siinä menisi sitten työnantajaliittojen ja yrittäjien järjestöjenkin verovapaus. Niillä rahoilla varmasti poistuisi köyhyys, kun Eteläranta 10:n järjestöt alkaisivat maksaa veroa. Kannatan!

   • avatar Nimetön

    Kyse olikin veronkierrosta – ei verovapaudesta. Ne ovat kaksi eri asiaa, vaikka vihervasemmisto sitä pitääkin yhtenä ja samana asiana.

  • avatar Nimetön

   Minä aion ainakin äänestää tuota keskimmäistä pelleä taas seuraavissa vaaleissa. Ihan asiallinen pelle. Samoin on tuo toinenkin silmälasipäinen pelle.
   Kolmas pelle ei tule kyseeseen.

   • avatar Nimetön

    Tottahan toki pellet äänestävät pellejä. Demokratian tervehdyttämiseksi tarvisi poistaa äänioikeus kaikilta pelleiltä.

 • avatar Nimetön

  Hakanen mainitsee tärkeän asian – sotaveteraanit.
  Ilmarilla ei tietysti ole sivarina kompetenssia koko asiaan.

  • avatar Nimetön

   Petytkö, kun Ilmari suorittaakin varusmiespalveluksen ennen kolmenkymmenen ikää? Persujen puheenjohtaja Halla-aho on paitsi täysiverinen populisti ja natsilippujen puolustaja, myös aito sivari, hän rakastaa viholliset kuoliaaksi.

   • avatar Nimetön

    Sodan kokeneet veteraanit ovat jokainen rauhan asialla. Sen sijaan sotaveteraanien yhdistykset vallanneet sotilaspojat ja sisällissodan katkeruutta ja kostoa ylläpitävät “vapaussodan” perinneyhdistykset ihannoivat sotaa.

   • avatar Nimetön

    No, hyvä, että tuli selväksi kuka ihannoi ja kuka ei. Vielä, kun kerrot mihin arvauksesi perustuu?

   • avatar Nimetön

    17:54 En arvaile mitään, olen kuunnellut näiden sotaa käymättömien sotahullujen juttuja ihan henkilökohtaisesti. Ratsastavat oikeiden sotaveteraanien maineella – ja nykyään myös rahoilla ja omaisuudella. Avustuksia kerätään edelleen sotaveteraanien nimissä, vaikka ne eivät vähiä hengissä olevia sodan käyneitä enää hyödytäkään.

   • avatar Nimetön

    22:27 Jaahas, sinä näytät olevan niitä trolleja. Pahus, että tuli vastattua.

   • avatar Nimetön

    22:31, tekeekö hyvin perusteltu mielipide niin kipeää, että trolliksi nimittely on ainoa, mitä kykenet vastaamaan? Olisit edes kertonut, miksi sisällissodan perinneyhdistyksen tyypit yrittävät muuttaa valkoisten tarinat ainoaksi totuudeksi ja maalaavat punaiset raakalaisiksi, vaikka punaisia syyttömiä teloitettiin ja tapettiin nälkään sodan jälkeen keskitysleireillä moninkertaisesti valkoisiin sodassa kaatuneisiin verrattuna? Oikeaa perinnettä olisi hakea objektiivista totuutta ilman katkeruuden ja vihan ylläpitämistä.

   • avatar Nimetön

    00:23
    Osaatko sanoa miksi punaisten terroriteoista vaietaan? On historiallinen fakta, että punaiset aloittivat surmatyöt, mm. tappoivat siviilejä ja polttivat rakennuksia, viljaa sun muuta. Koko sotaa ei olisi syttynyt ilman punaisten aloittamia surmatöitä.

  • avatar Nimetön

   Hakanen on eduskunnassa ollut näistä kolmesta se hiljaisin. Mikä sitten lie syynä siihen. Arto ja Ilmari ovat siellä olleet esillä niinkuin kansanedustajan rohkeasti pitääkin olla. Kumpikin kaikenlisäksi vastaa aina sähköposteihin ja viesteihin. Siitä kunnia ja kiitos heille.

 • avatar Nimetön

  Hyviä miehiä kun tehtäviinsä ovat mandaattinsa saaneet. Kansakuntaa rakennetaan yhdessä.
  Nyt vaan tahtoo olla lekarit ja mestarit eri työmailla ja radikalismi kaataa sokkeleita.

  Sipilän hallitus on tehnyt kovan työn joka antaa vakautta ja rauhaa, kun se oikein jaetaan.
  Muutamat ryhmittymät ovat valjastautuneet rakentamisessa poikkiteloin ja keinoja kaihtamatta valmiit riistämään henkiset ja fyysiset materiaalit vieraan vallan käytettäväksi.
  Älköön uho, pelko ja ahneus sortako demokratian ja isänmaan rakentamista.

 • avatar Nimetön

  sulle kirjoittaja 21.04 oletko mies vai teini joka puhelinta vaan läprää.epäilen kyllä että et kumpaakaan vaan et tiedä mistään mitään kun sipilän mainitsit

  • avatar Nimetön

   Joo, nykyään on muotia haukkua Sipilää ja hänen hallitustaan. Pitäisikö miettiä ensin, että onko haukuille perusteita?
   Ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen mikään hallitus ei ole saanut työllisyyttä nostettua samaan malliin.
   Samoin pienituloiset ja eläkeläiset ovat saaneet apuja myös.
   Vihervasureiden kateudesta kumpuava mustamaalauskampanjayritys on meneillään. Onneksi ihmiset näkevät Rinteen marionettien taakse.

   • avatar Nimetön

    Työllisyyden pitäisi tarkoittaa palkkatyötä, jolla tulee toimeen. Suurin osa Sipilän “työllistämistä” on harjoittelussa, kuntoutuksessa, palkkatukitöissä, nollatuntisopimuksella. Eläminen vaatii silloin, että valtio hoitaa yrittäjän laistaman palkanmaksun avustuksin, kuten asumistuella. Senkin kiihkeimmät porvarit haluaisivat poistaa. Pitäisi perustaa valtionyhtiöitä työllistämään työttömät, jotta valtio saisi jotakin takaisinkin maksamistaan rahoista. Sipilä on tehnyt tässäkin myyräntyötä, olemassa olevia valtioyhtiöitä on siirretty eduskunnan määräysvallan ulottumattomiin myyntiyhtiö Vakeen, josta niiden osakkeita jaellaan Sipilän kavereille.

   • avatar Nimetön

    . . . osakkeita jaellaan?
    Oletko tosiaan niin dorka, että luulet kenenkään uskovan tuollaista valhetta.
    Samaa kategoriaa on muukin osuus kirjoituksestasi. Jos et osaa argumentoida muuten, niin älä ainakaan valehtele.
    Joskin sehän on ollut Leninin ja Stalinin ajoista alkaen vasemmiston tapa toimia.

   • avatar Nimetön

    Tiedätko ihan varmaksi, noi mitä kirjoitat? Nillä senttipeleillä ei herran huonetta rakenna. Ei löydy verrokkia Sipilän epäoikeudenmukaiselle kohtelulle, esimerkkinä vaikka osatyökykyisten lomarahojen luovutus kolmeksi vuodeksi, vaikka jo heillä ovat lakiin perustuvat ansaintarajat käytössä, ja kova on hällä kiire kaikessa, niin että ei ennätetä edes muuttunutta lainsaaädäntöä varten tarvittavien päivitettävien lakimuutosten teko jo olemassaolevaan lainsäädäntöön, tätä päivää vastaten

   • avatar Nimetön

    Olet oikeassa.
    Ei löydy verrokkia Sipilän epäoikeudenmukaiselle kohtelulle. Ketään muuta poliitikkoa ei ole kohdeltu yhtä epäoikeudenmukaisesti kuin Sipilää.
    Hänen hallituksensa on nostanut Suomen suosta ja vihervasurit sen kuin solvaavat. Onko sitten syynä se, että työhaluttomia työttömiä hätistellään töihin vai mikä?

 • avatar Nimetön

  Kyllä huomaa kuinka negatiivista porukkaa täällä (Vammalassa)Sastamalassa asuu..
  Positiivisuuden kamppanja pitäs panna pystyyn..asenteen muutos ja kaupunki viihtyisemmäksi asua..

 • avatar Liisa Sauro

  Voitaisiinko tulevan Joulun kunniaksi , hetkeksi lopettaa moite , ja arvostelu ?
  Jatketaan vaikka Tammikuussa 🙂

  • avatar Nimetön

   Liisa Sauro olen niin kanssasi samaa mieltä. Rauhaisaa Joulunaikaa.

   • avatar Nimetön

    Ei voi, tämä lehti elää kokonaiskattavuudella, jokainen kommentti lasketaan. Mitä enemmän kirjoittelua, sitä helpompi on perustella mainosten suurta lukijamäärää ja hinnoitella mainostila kalliimmaksi. Oho, tuli banni. No, minä en sitten kirjoittele hetkeen. Hyvää joulua!

 • avatar Nimetön

  Takinkääntäjä Mölsä. Pian entinen kansanedustaja. Ei kukaan enää äänestä.

  • avatar Nimetön

   Hyvä, että muutkin antavat hallituksen työlle arvoa. Noihin kun vielä lisää rajun työllisyyden nousun, niin alkaa ymmärtämään, että hallitus on vienyt Suomea eteenpäin aimo harppauksin. Kiitos hallitus!

 • avatar Nimetön

  Jokainen kolme on paikkansa ansainnut, kun ovat eduskuntaan valittu. Ja Ilmari lunastaa paikkansa uudestaan. Demokratian kannattajat kun eivät ole tuuliviirejä. Demokratia kestää tuulet ja tuiskut. Selkä vastatuuleen, tiukka mutruhuuleen, ohjaa vallan pois, oikukkaan oikeiston hämäräpoluilta.

 • avatar Nimetön

  no ei todella ole paikkaansa ansainnut tästä kolmesta kukaan .puheet heillä on vaan .

 • avatar Nimetön

  KLO 16:21 8.12.18 , eipä löydy verrokkia Pääministeri Sipilän harjoittamalle kohtelulle, hän sen sai aikaan epäoikeudenmukaisuudellaan, sen, että keskituloisten tilin ovat tyhjää täynnä, vaikka on juuri ollut tilipäivä, tämä oikaisuksi sinulle tahallaan väärinymmärtäjä. Pistä se vihervasurisi toimimaan, ja sano millä keinoilla Sipilä on tuonut tähän maahan muuta, kuin jatkuvien irtisanomisten jatkuvuuden, lapsiperheiden ja eläkeläisten köyhyyden, peruspalveluiden keskittämisen? So. toimivien, ennenkin joka kuntaa hyödyttäneiden, tänäkin päivänä tuiki tarpeellisten palvelujen saneeraamisen. Ei ihmismäistä on terveyskeskuspalveluiden resurssien tahallaan näivettäminen. Kysyntä on suurempi kuin tarjonta, millä koulutuksella niitä oikein järjestellään? Mistäs keksit niitä työpaikkoja, kun täsmäkoulutus on kelpoisuusehto, kyllä kotiapulaisten ja autonapumiesten kulttuuri on aikoja sitten painunut historian havinaan.

  • avatar Nimetön

   Ensinnäkin, voisitko kiinnittää vastauksesi siihen kommenttiin, jota olet kommentoinut.
   Toisekseen Sipilän hallitus on tehnyt enemmän esim. pienituloisten hyväksi kuin edelliset hallitukset pitkään aikaan. Eläkkeiden nosto, sosiaalietuuksien nosto, jne, jne.
   Jo moneen kertaan todettu ja virallistenkin tahojen hyväksymä työllisyyden raju nosto ei oikein korreloi sinun väitteitäsi hallituksen aikaansaamista lisääntyneistä irtisanomisista.
   Auton apumiehiä tai kotiapulaisia ei ole. Ja tuo onkin ainoa paikkansa pitävä lause sinulla.
   Silti kortistossa on läjäpäin velttoilijoita, jotka työhaastatteluun pakotettuina antavat ymmärtää, että työ ei maistu. Tätä asiaa on yritetty korjata aktiivimallilla, joka on varsin onnistunut sekin.
   Toisekseen, kyllä aikuisiälläkin pitää ottaa omasta elämästään sen verran vastuuta, että kouluttautuu toiselle alalle, jos omalta ei töitä löydy. Itse olen tämän kerran tehnyt.
   Kerro sinä nyt kaikille, että miksi alle puolet Suomalaisista on tyytymättömiä nykyhallitukseen, vaikka sinä itket sen huonoutta? Tutkimuksen on tehnyt Yle syksyllä.
   Ai niin, Yle varmaan on vääristellyt tuloksia, eikö niin . . . ?

   • avatar Nimetön

    Kun itse kysyt ja itse vastaatkin, saat mieluisiasi vatauksia. Ai niin unohdit kysymysmerkitkin.

   • avatar Nimetön

    17:21
    Ymmärrän, että et tuohon enää osaa mitään argumentoida.

 • avatar Nimetön

  Hakanen on eduskunnassa ollut näistä kolmesta se hiljaisin. Mikä sitten lie syynä siihen. Arto ja Ilmari ovat siellä olleet esillä niinkuin kansanedustajan rohkeasti pitääkin olla. Kumpikin kaikenlisäksi vastaa aina sähköposteihin ja viesteihin. Siitä kunnia ja kiitos heille.

 • avatar Nimetön

  On siinä ilveily huipussaan. Persut haluavat tehdä välikysymyksen Sipilän hallituksen maahanmuuttopolitiikasta. Eli siitä, jonka Halla-aho itse aikoinaan kirjoitti ja koko puolue sen hyväksy, Sipilän hallituksessa. Persut tekevät siis välikysymyksen omista toimistaan!

  • avatar Nimetön

   Js mistähän kopioit komenttisi?
   Koitahan muistaa että sitä Halla-ahon tekemää maahanmuuttopolitiikkaa ei noudatettu alkuunkaan, petturi Soini ja kumppanit Mölsäsivät kaiken vaikutusmahdollisuutensa nuolemalla imaamioSipilää ja Petturi Urpoa!

   • avatar Nimetön

    11:35 Mitä horiset? Kirjoitin ihan asiallisen kommentin. En ole ainakaan valtamediasta lukenut, että hallitus ei olisi noudattanut sovittua maahanmuuttopolitiikkaa. Voisitko tietäjänä kirjoittaa, miltä osin on livetty sovitusta?

 • avatar Nimetön

  Eikö oo hienoo, että ylipäätään meillä, tässä tuppukylässä, on omat edustajat

 • avatar Nimetön

  Nykyhallitus tekee kaikista työttömistä harrastenäyttelijöitä. Pitää näytellä aktiivista sinne sun tänne, kuin juopuneen hoipertelu jalkakäytävällä. Kalliit on typeryyden lunnaat. Se ei riitä, kun aikuinen ihminen menettää työpaikkansa. Tästä ihmisestä tehdään myös marakatti, jonka velvollisuus on viihdyttää Sipilän poppoota. Nälkäiset leijonat odottavat pääministeri Sipilän kädenheilautusta, raadellakseen avuttoman työttömän.

  • avatar Nimetön

   Hyvin olet neuvostopropagandan itseesi imenyt, kun osaat samalla paatoksella ja samoilla sanankäänteillä keksiä fiktiivisiä kertomuksia. Kerropa nyt miksi punavasemmisto vastustaa kaikkea mikä ei sovi setä Stalinin oppeihin. Elämme 2000-lukua ja kommunismi on kuollut.

   • avatar Nimetön

    10:20 Ensimmäinen havainto, siirry itse nykyaikaan. Kukaan ei jaksa jauhaa Neuvostoliitosta. Ja etkö ole tietoinen työttömien aktiivileikkurista? Lisäksi kepun kenttäväki “riitelee” Sipilän kanssa perustulosta. Tässä sinulle ja muillekkin neuvo. Kun haluat arvostella jonkun kommentia, esittä silloin konkreettisia vastaväitteitä. Eikä tuollaista älytöntä liirum, laarumia.

   • avatar Nimetön

    Tein havaintoja edellisen kirjoittajan kommenteista. Se ei liene kiellettyä?
    Olen tietoinen aktiivimallista, koska olen työtön itsekin.

   • avatar Nimetön

    10:49 Kommentoida saa ja pitääkin. Mutta ota nyt se pääsi pois sieltä mörönpyllystä, äläkä vetele iänikuisia kommareita ja Neuvostoliittoa mukaan. Minä en ole milloinkaan ihaillut kumpaakan. Antaa menneisyyden haamujen levätä rauhassa.

   • avatar Nimetön

    ja tämä oli tarkoitettu 9:26 kommentoijan kommenttia varten, vaikka se taas sijoittui aivan väärin, kommenttiketjussa, edelleenkin sama marakattinäkemys kuin sinullakin

 • avatar Nimetön

  Asettukaa ehdolle, kun niin hyvin osaisitte asiat parantaa. Älkääkä märiskö päästyänne, kun teitä mollataan

 • avatar Nimetön

  No ainakin sairaalapalvelut meni Valkeakoskelle,sielläkö paremmat edustajat,mennään muutkin perässä Valkeakoskelle

 • avatar Ei eurolle ja EU:lle

  Saa nähdä kauanko Suomi jaksaa seistä päällään ja leikkiä hyvinvointivaltiota .

 • avatar Nimetön

  Valtioiden kokonaisvaltaista hyvinvointia mittaavassa tutkimuksessa Suomi sijoittui kolmanneksi
  149 valtion joukosta.
  Hyvin on Sipilä maata johtanut kun huomio, että hallinnon osalta Suomi sijoittui ykköseksi.

  • avatar Nimetön

   16:59 Enpä kehuisi Sipilää. Nimittäin nykyhallitus on ensimmäinen joka jätti pohjoismainen hyvinvointivaltion maininnan vallan pois hallitusohjelmasta. Sipilä haluaa korostaa ylhäältä johtamista ja jälki on sen mukaista. Yritysmaailmassa heitetään ilmaan koepalloja ja katsotaan miten käy. Mutta kun kyseessä on valtio, silloin koekaniiniksi joutuvat tavalliset kansalaiset. Suomalaiset ovat pitkämielisiä, kun vertaa vaikka Ranskaan. No, keväällä on vaalit.

   • avatar Nimetön

    Demarit puhuvat pohjoismaisesta hyvivointivaltiosta.
    Sipilä työllisyystoimillaan mahdollistaa mallin toteutumisen.
    Tehty tutkimus tosiaankin antaa mainion sijan Suomelle asioiden hoidosta.

   • avatar Nimetön

    No niin ja taas kuultiin tuosta pääministeri Sipilästä, hänen vastikkeellinen sosiaalturvansa !
    Onko mitään järkeä? Tämmästä poliitikkoa ei ole ollu ikinä !

 • avatar Nimetön

  Mahtaako Sastamalasta päästä yhtään uuteen eduskuntaan . Kuinkas sitten suu pannaan .

  • avatar Nimetön

   Suu pannaan sellaiseen asentoon, kun se paraillaankin on, esimerkkinä tuntikausien jonottaminen puhelimessa, kiirepäivystyksen jonoissa, terveykeskuslaboratorion ennalta tilatuissa ajoissa, kun puolet henkilökunnasta on yllättäen sairastunut ja vailla indeksikorotusta olevien eläketulojen riittävyydessä. Tässä joitakin esimerkkejä.

 • avatar Nimetön

  Oli hyvä kun Pertti sai noi valot tuohon vt12 varrelle ja junavuoroja lisättyä. Ensikaudella sitten vt11 ohituskaistat ja ympyrä mouhijärvelle. Nyt kun taloutta saatu vakautettua odotan indeksiä eläkkeekseni

  • avatar Nimetön

   Jaahas , alkaa näköjään oleen iltasatujen aika . Vai kirjoitteleeko tänne joku valemediatoimittaja .

   • avatar Nimetön

    Todellinen satusetä on tämä Ilmarimme.
    Tuntitolkulla sosiaali-ja terveysvaliokunnassa jarrumiehenä toimiminen on aina teko, mistä hänet tiedetään.
    Hänet on nyt syytä jättää suorittamaan varusmiespalvelustaan.

  • avatar Nimetön

   10.12; 18:20 tuli tosiasioita sen verran julki, et osannut sinäkään argumentoida, paitsi ruveta esittämään epäasiallista liirumlaarumiasi, taas kerran

  • avatar Nimetön

   ja Berrneriä siihenkin tarvittiin, seisoskelemaan keskelle korpisuoraa…

 • avatar Nimetön

  Jos joku luulee että on olemassa vastikkeetonta sosiaaliturvaa , erehtyy ja pahasti. Kaikissa pohjoismaissakin on sosiaaliturva vastikkeellista, Venäjän tilanteesta en tiedä tarkkaan.
  Seuraava hallitus, oli siinä keitä tahansa joutuu entisestään tiukentamaan otetta vastikkeista, näin tekevät jopa demarit.
  Ihan yksinkertainen matematiikka osoittaa että eläkkeitä ei voi sitoa indeksiin, konkurssi uhkaa jos näin tehtäisiin.
  Työväestö maksaa eläkkeet ja eläkeläisten määrän rajusti nyt kasvaessa työssäkäyvät joutuisivat antamaan palkkansa eläkeläisille, näin se menee.

  • avatar Nimetön

   Samalla logiikalla myös vakuutuskorvaukset pitää saattaa vastikkeellisiksi. Autovahingosta puoleksi vuodeksi kuntouttavaan työtoimintaan. Työttömyysturvasta maksetaan palkkaan sidottua vakuutusmaksua. Vakuutusten idea on korvata vahinkoja, jotka muuten olisivat liian suuri taloudellinen riski yksittäiselle vakuutetulle. Kun vahiko ei toteudu jokaisella vakuutetulla, ei yksittäiseltä vakuutetulta tarvitse kerätä hänen vakuutuskorvauksiaan vakuutusmaksuina. Kaikkien yhdessä maksamat maksut sijoitustuottoineen riittävät toteutuneiden riskien kattamiseen. Eläkkeet maksetaan rahastosta, jonka tuottojen tulisi nostaa pääoma riittäväksi eläkkeiden maksuun. Nyt tuotto on kaikkeen muuhun sijoitustoimintaan verrattuna olematon. Miksi? koska eläkevakuutusmaksuja maksavilla firmoilla on mahdollisuus takaisinlainaukseen mitättömällä korolla ja rahoja sijoitetaan muutenkin hyvävelihengessä tuottamattomiin kohteisiin. Silti rahastoissa on riittävästi rahaa suuren ikäluokan eläkkeisiin. Korjausliike rahastojen hoitoon tarvitaan pienenevien ikäluokkien eläkkeiden vuoksi.
   Hallitus sulkee silmänsä talouden tosiasioilta. Se haluaa vain ilmaista työvoimaa ja tähtitieteellisiä tuottoja sidosryhmilleen.

   • avatar Nimetön

    Ei nyt ihan osunut. Ensinnäkin vakuutukset seuraavat reaaliajassa vakuutettavaa kohdettaan eli se on hyvin joustava.Lisäksi bonusjärjestelmä huomioi ns. matalan riskin vakuutettavat.
    Eläkejärjestelmässä ei voi laskuttaa enää edunsaajia vaan työssäkäyvät maksavat aina kulloisetkin eläkkeet. Nykyisiltä eläkeläisiltä olisi tarvinnut aikoinaan periä huomattavasti isompia eläkemaksuja ja nythän seuraava hallitus ensi töikseen nostaa eläkemaksuja sekä eläkeikää.
    Tämä meidän hyvinvointiyhteiskunta vaatisi hyvin toimiakseen kaikkien alle 65 v työpanoksen, ihan kaikkien.

Kommentointi ei ole käytössä.