Keikyän riippusillalle uusi pysäköintialue

Keikyän riippusilta
Valaistu riippusilta on pimeällä komea näky.

Sastamalassa Keikyän riippusilta saa uuden parkkipaikan. Kaupunki ostaa Kokemäenjoen eteläpuolelta tarkoitukseen maa-alueen.

Päätös noin 320 neliön suuruisen määräalan ostamisesta on tehty. Alue on Peevontien varrella. Määräalaa voidaan käyttää pysäkointialueena ja riippusillan kunnostamisen aikana varastoimiseen.

Kaupunki maksaa maa-alueesta euron neliöltä eli 320 euroa.

Nykyisellään Kokemäenjoen pohjoispuolella Pehulassa on Keikyän riippusillalle tultaessa pysäköintitilaa parille autolle.

  • Nimetön

    Kilpinokansillalle pitää saada myös kunnon parkkipaikka.
    Silta on seuraavana investointiohjelmassa uimahallin jälkeen.

  • Nimetön

    Ei tässä mitään parkkipaikkoja enään tarvita. Reilun 25 vuoden päästä loppuu bensan ja dieselin myynti. Näin on nykyhallitus suuressa viisaudessaan päättänyt. Uutta autoa ei kannata havitella, ajetaan nykyiset loppuun. Vaikka henkilöautojen osuus kaikista päästöistä on 9%. Pari suurta terästehdasta tuottaa vuositasolla saman määrän. Mutta porvarihallitus haluaa pistää kansan matalaksi, joka rintamalla. Nouseeko kansasta vastavoima?

    • Nimetön

      Vaikka vasureilla ei järki aina niin mallikkaasti pelaakaan, niin olet silti varmaan kuullut sähköautoista?
      25 vuotta on ikuisuus nykytekniikan kehityksessä. Sinäkin voit varmaan sijoittaa muutaman sata euroa 25 vuoden kuluttua ja ostaa 2018 mallin sähköauton. Vai onko liikaa vaadittu teiltä kehityksen jarruilta?

      • Vasuri

        Me vasurit ollaankin viisaampia kuin te porvarit! Kunhan varakasta leikkivät ovat ostaneet sähköautonsa lainarahalla, me ostamme ne teiltä kolmen vuoden päästä käytettyinä puoleen hintaan! Te otatte lisää lainaa uutta autoa varten ja taas meille on parin vuoden päästä hyvä käytetty auto tarjolla. Näin toimii viisas vasuri, ei anna uuden auton hajun mennä päähän eiikä osta autoa naapurin kadehdittavaksi.

      • Nimetön

        12:58 En tiedä kumpi meistä on tyhmempi, mutta minä kyllä myönnän omani. Suomessa myydään lähes 120 000 uutta autoa vuodessa. Jos 11 vuoden päästä pitäisi Suomessa olla 700 000 sähköautoa, se tarkoittaa vuositasolla lähes 70 000 uuden sähköauton myyntiä. Anteeksi, mutta nauran tässä kohtaa. Taloyhtiöitten isännöitsijät ja hallitukset kyllä raapivat päätään, mistä latauspisteitä kaikille sähköautoille. No, touhu näyttää herrojen ja rouvien haihattelulta maan nykyhallituksessa. Eli, ei mitään uutta ”Berner rintamalla”.

      • Nimetön

        Muuten oikein, mutta minä ja suurin osa porvareista ei osta autoaan lainarahalla.
        Eipä ole paljoa ymmärrystä, jos luulee auton latauksen kilpistyvän latauspaikkoihin. Suomalaisista suurin osa asuu omakotitalossa, joissa lataus onnistuu vaikka heti. Kerrostaloihin sellaiset saa remontilla, joka maksetaan lataajien rahalla.

      • Nimetön

        14:08 joo unohdin vallan, että te harvat oikeat porvarit ajatte firman työsuhdeautolla. Wannabeporvarit ajavat velkavankkureilla. Latauspaikkoja tulee sitä mukaa lisää, kun me kansantaloutta rakentavat vassarit remontoimme taloyhtiöidemme parkkipaikkoja.

      • Nimetön

        Ammattiliitot ovat hinnoitelleet suomalaiset työmiehet ulos työmarkkinoilta jo aika tehokkaasti. Sen takia nuokin hommat todennäköisesti tekee ripeämpi ja halvempi virolainen virkaveli.

      • Nimetön

        Vuoden 2018 tammi-heinäkuussa myytiin/rekisteröitiin 390 kpl sähköautoja. Voi olla aika suppea valikoima myynnissä 25 vuoden kuluttua. Tänä vuonna sähköautoja rekisterissä 11 300 kpl, joten tavoitetta riittää!

      • Nimetön

        älä on niin varma, mitä vaan voi tapahtua, kuis sit suusi pannaan?

  • Nimetön

    14:08 Suomalaisista asuu omakotitaloissa vain 40%, eli latauspisteitä tarvitaan muuallakin. Jos olet joskus käynyt vähän isommassa kylässä, niin siellä on kadunvarret täynnä autoja. Eli läheskään kaikille ei ole kerrostalojen pihassa autopaikkaa. Melkoisen vahvat kaapelit täytyy troikassa olla, kun sillä sähköauton lataa 50 metrin matkalla. Liekö edes sallittua, sellaiset määrät sähkökaapeleita!

    • Nimetön

      Tampereella on latauspisteitä jokaisen marketin parkkipaikalla, jokaisessa parkkihallissa, jopa Tampere-talon pihassa. Ja tietenkin uusien asunto-osakeyhtiöiden autopaikoilla. Sastamalassa voi käydä lataamassa autonsa Kiikoisten ABC:llä, jos ei lähempää löydä tolppaa. Kyllä niitä latauspaikkoja on jokaiselle taervitsevalle.

      • Nimetön

        Suomessa on henkilöautoja pelkästään 3,5 miljoonaa. Sitten kun kaikki ovat sähköautoja, niin Kiikoisten ABC:llä käy pienoinen kuhina. Onnea vaan!

      • Nimetön

        22:02 Juu ei uusia latauspisteitä enää rakenneta? On se kumma, että neljä Kiikoisten ABC:n bensamittaria riittää 3,5 miljoonalle polttomoottoriautolle.

      • Nimetön

        22:02 Juu ei uusia latauspisteitä enää rakenneta? On se kumma, että neljä Kiikoisten ABC:n bensamittaria riittää 3,5 miljoonalle polttomoottoriautolle.
        Ajattelepa vielä kerran: kuinka paljon helpompaa on rakentaa sähköauton latauspisteitä kuin polttoainemittarikenttiä säiliöineen ja maaperän saastumisen estävine rakenteineen? Sähkö tulee valtakunnanverkosta, sitä ei tarvitse kuljetella säiliöautolla jalostamolta, jonne se on tuotu laivalla öljyn saastuttamilta tuotantoalueilta.

  • Nimetön

    Uusista asunnoista vain neljännes on omakotitaloja, ja osuus pienenee koko ajan. Ilman pysyvää työpaikkaa ei yksinkertaisesti saa lainaa sen rakentamiseen. Valtio tukee latauspaikkojen rakentamista ja rakennusmääräykset vaativat niitä uusiin asunto-osakeyhtiöihin. Vanhat yhtiöt rakentavat normaaleiden remonttien yhteydessä latauspisteet. Sähköautojen lataus ei todellakaan ole syrjäseutujen mummonmökkien ja rapistuvien omahomepommien varassa.

  • Nimetön

    Trafin ongelmista tullaan kärsimään pitkään,
    nyt tyssäs autokuume – force majeure !

    • Nimetön

      Eihän tässä muutenka voi kuvitellakaan uuden auton ostamista. Sehän olisi pian ihan arvoton kun bensaa ja ”kiisseliä” ei myydä. Sillai tää Bernerin aivoriihi on asian mieltänyt. Taitaa kansan kaihoisa katse hakeutua seuraavan hallituksen huomaan.

      • Nimetön

        Jos joku nyt ostaa uuden auton, sen osamaksut on hoidettu ja auto loppuunajettu arvottomaksi ruostekasaksi aikana, jolloin polttoainetta vielä saa. Sitten voikin paalata käryttävän polttomoottoriautonsa ja ostaa samaan hintaan uuden tai halvemmalla käytetyn sähköauton. Ei mikään ajoneuvo säilytä arvoaan, ei ole ikinä säilyttänyt.

      • Nimetön

        Jos kaikki uuden auton ostajat toimivat noin, niin monelta muulta loppuisi autoilu tyystin. Kun käytettyjä vaihtoautoja ei tulisi myyntiin.

  • Artsi

    Hianoo kun saadaan parkkipaikka voi porukka käydä ihailemassa lahoavaa riippusiltaa

  • Nimetön

    Se on hyvä että siä saa jatkossa autonsa kunnolla käännettyä ilman että menee herne nenään

  • Nimetön

    Hienoa aitoa riippusillanpalvontaa, tuleeko pian liputuspäivä riippusillalle, joku voisi kirjoitella runoja riippusillasta ja säveltää ne uudeksi kansallishymniksi.

    Voi saatanan juntit.

  • Häh

    Keskustelun perusteella olisi hyvä asentaa myös latauspisteet riippusillan molempien päiden parkkipaikkoihin.

    • Nimetön

      Keskustelun taso korreloi Vammalan asukkaiden älykkyyttä aika voimakkaasti.

Kommentointi ei ole käytössä.