Sastamalassa viritellään vesistöhanketta – Pilotiksi Keikyän kylän kehittäminen

Keikyän riippusilta
Keikyän riippusiltaa koristavat kauniit valoketjut.

Sastamalassa viritellään hanketta Kokemäenjoen, Liekoveden, Rautaveden ja Kuloveden vesistöjen hyödyntämiseen. Pilottina on Keikyän kylän kehittäminen.

Hankkeen myötä valmistuisi digitaalinen karttasovellus. Siinä vesistöt on huomioitu niin veneilijän kuin satunnaisen matkailijan näkökulmasta. Kartasta löytyisivät muun muassa kanootti-, melonta- ja veneilyreitit sekä laiturit ja rantautumispaikat.

Keikyän kohteita tarinallistetaan ja alueesta luodaan oppimisympäristöjä. Tämä mahdollistaa monipuolisesti matkailun kehittämisen. Vesistö- ja teollisuusteemaa voidaan lähestyä monista eri näkökulmista. Keikyään syntyy kehittämissuunnitelma, joka on mallinnettavissa muualla.

Tulevaisuuteen kerätään hankkeessa ideoita. Mahdollisuuksia voisivat olla esimerkiksi Suomen ensimmäinen 3D-patsaspuisto Keikyään ja Sastamalan siltojen taidevalaistus.

Hankkeen kustannusarvio on noin 77 850 euroa. Rahoitusta on määrä hakea Joutsenten reitiltä. Hanke alkaisi maaliskuun alussa ja jatkuisi vuoden 2020 toukokuun lopulle.

Tekninen lautakunta käsittelee hankesuunnitelmaa.

 • avatar Nimetön

  Vesistöt ovat Sastamalan upeimpia luonto- ja matkailukohteita, hyvä että se on vihdoin havaittu.

 • avatar Nimetön

  Keikyä on pilottina vähän kaukana ja voimalaitosten takana, jos kehtitetään Rautaveden ja Kuloveden alueiden vesistöjen matkailullisia asioita

  • avatar Nimetön

   Totta, kulovedellä ainakin on tuhansia mökkeilijöitä ja suunta oikeaan eli tampereen talousalueelle. Eli kuunnon kaavotukset tänne jotta saadaan lisää veronmaksajia taantuvaan Sastamalaan.
   mutta tämä Keikyän homma taisikin olla jokin satusetäjuttu, ei kiitos tänne huuhaata.

 • avatar maija

  “Keikyä on pilottina vähän kaukana ja voimalaitosten takana, jos kehtitetään Rautaveden ja Kuloveden alueiden vesistöjen matkailullisia asioita”

  Tämä niin totta.

 • avatar Nimetön

  Kaupungin pitäisi antaa järvirantatontteja niin johan alkaisi väkiluku nousta. Lyhyt työmatka treelle, kohtalaisen hyvä tie ja hyvät palvelut keskustassa. Hinta kuitenkin talonrakentajalle huomattavasti halvempi kuin tampereen kulmilla.

  • avatar Nimetön

   Ei taida kaupungilla olla rantatontteja myytäväksi. Rantatonttia ei taida saada alle sadantonnin joten kai se yksiin ajaa Tampereen seudun tonttien kanssa.

 • avatar Nimetön

  Eikö teknisellä lautakunnalla ole tarpeeksi hommaa ja asiantuntemusta teiden ja siltojen kanssa?

 • avatar Nimetön

  Rakentajia ei tunnu riittävän edes Anolaan tai Ranta-Kukkuriin täällä Vammalan alueella. Kunnallistekniikka on tehty tonteille ajat sitten. Missä rakentajat?

  • avatar Nimetön

   Ranta-kukkuriin rakennetaan parasta aikaa. Ei tonttibisnes ole mitään kvartaalitaloutta.

   • avatar Nimetön

    Muistan 90-luvulla kun entisellä kauppalanralolla suoradtaan jonotettiin tontteja. No, – silloin sitten useimmat luopuivat kun tuli lama, vain varakkaimmat tekivät talonsa mm. “Rinne-kukkuriin” jossa ehkä asuvat vieläkin. Nykyajan avioliitot eivät kestä ja tehdään liian prameeta, sitten ei saada myytyä kun tulee vaikeuksia. Ilmiö on tämä.

Kommentointi ei ole käytössä.