Yrityspuisto Syke sai valtion rahoitusta

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tutustui valtatien 12 riista-aitatarpeeseen kansanedustaja Pertti Hakasen kanssa. Kuva: Veli-Matti Saksi.

Sastamalaan suunniteltu yrityspuisto Syke on saanut 100 000 euron lisäyksen ensi vuoden talousarvioon.

Keskustan kansanedustaja Pertti Hakanen kertoo tiedotteessaan olevansa tyytyväinen, että rahoitusta hankkeelle järjestyi lisäbudjetista.

“On hienoa, että Sykkeen puolesta eduskunnassa tekemämme vaikuttamistyö  on tuottanut hedelmää ja saamme modernin ja ekologisesti kestävin periaattein suunnitellun yrityspuiston Sastamalaan. Meillä on vahvat yritysverkostot ja paljon osaamista, joten yrityspuiston rakentaminen on tarpeen ja se tulee lisäämään entisestään alueen elinvoimaisuutta”, Hakanen sanoo.

Ensi vuoden budjettiin saatiin myös päätös valtatie 9 riista-aidan uudistamisesta ja laajentamisesta välillä Nuutajärvi—Urjala—Kylmäkoski. Infrahankkeelle myönnettiin 220 000 euroa.

“Tämä on merkittävästi paikallista liikenneturvallisuutta parantava budjettipäätös, sillä etenkin peurojen aiheuttamia kolareita ja vaaratilanteita on ollut näillä alueilla sietämättömän paljon”, Hakanen lisää.

Aiemmin tänä vuonna saatiin myös päätös valtatie 12:n turvallisuuden parantamisesta, kun sille saatiin 1,8 miljoonan euron lisärahoitus riista-aitaan.

Hakanen kiersi alkuvuodesta ministeri Bernerin kanssa Pirkanmaalla esitellen liikenneverkostoa ja puutteita liikenneturvallisuudessa.

Vaikka edustaja Hakanen onkin ollut edellä mainituissa asioissa aloitteellinen, toimitus haluaa huomauttaa, että Sykkeen saama 100000 euroa on hallituspuolueiden yhdessä sopima lisäys ensi vuoden budjettiin.

   • avatar Nimetön

    Ilmari ja Arto ovat käyttäneet puheenvuoroja eduskunnassa, mutta Perttiä en ole kertaakaan onnistunut näkemään. Miksi mies ei käytä puheenvuoroja, kun muutoin mielestäni on sanavalmis. Ryhmäkuri vai?

 • avatar Nimetön

  Kyllä näillä saavutuksilla päästään eduskuntaan, loistavaa työtä. Sastamalan ykkönen on Hakanen!

 • avatar Nimetön

  Berneriltä ei ole tähän mennessä mikään onnistunut, viimeinen moka trafin skandaali.
  Vanha sanonta kepu pettää aina pitää hyvin paikkansa.

  • avatar Nimetön

   Bernerissä on puutteensa, mutta Hakanen on hänen kauttaan saanut paljon aikaan.
   Tuskin mikään ministeri pystyy valvomaan kaikkien virastojen henkilökunnan toimia, kuten yli 600 työntekijän Trafia – muun työn ohessa.

 • avatar Nimetön

  Eduskunnan tekemät lisäykset ovat hallituspuolueiden yhteisesti sopimia. Hyvä, kun rahaa saatiin sekä Sykkeelle, että Urjalan riista-aitaan. Sastamalan riista-aita valtatielle 12 on päätetty jo aiemmin. Yhteistyössä on voimaa! Terveisin Arto Satonen

   • avatar Nimetön

    Jaahas, höpöhöpö mies on liikkeellä. Pariin muuhunkin ketjuun on höpöillyt. Kiva, että on tullut löydettyä hauska sana.

 • avatar Nimetön

  Kiitos suomalaiset veronmaksajat. Niillä rahoilla tämäkin on mahdollista. Demokraateissa on yhteisvoimaa.

  • avatar Nimetön

   Hyvään tarkoitukseen tämäkin raha tuli.
   Todellinen työllisyyden paraneminen tulee yrityselämän , eikä tempputyöllistämistä edistävien esitysten kautta.

 • avatar Nimetön

  Sanos Hakanen, millainen on ekologisesti kestävä suunnitteluperiaate.

  • avatar Nimetön

   Halua lisää valosaastetta?
   Eikä mikään sähkö tule ilman päästöjä,miksi haluat pilata hengitysilman?

  • avatar Hatanpäällä käynyt

   Ei ole alasjajettu. Toimii hyvin. Kun jotenkin saisi tuon terkkarin toimimaan. Hatanpään kokemus leikkaushommasta kiitettävä. Ajallaan leikkaus ja ammattitaidolla.

  • avatar Nimetön

   Mitähän Arto olisi voinut asialle tehdä, kun Tampereen monta kansanedustajaa olivat varmaankin eri mieltä asiasta?

 • avatar Ei köyhä tarvitse riista-aitoja tulevaisuudessa

  Hallituksen linjauksella on jo tehty tulevaisuuden visio autoilu verotuksella niin kalliiksi että köyhät pysyy poissa jaloista joten vauhdit maanteillä noussenee. Siksi näitä riista-aitoja tarvitaan. Turvaamaan parempiosaisten autoiluja! … miksi on julkinen liikenne —> kaikki ei voi ajattaa itseään valtion piikkiin taxeilla

  • avatar Nimetön

   Kun nykyhallituksen raskaat lyönnit toteutuu autoiluun, niin kyllä normi kulkijat on lytätty matalaks. Iskut on paljon julmempia mitä peurakolarissa. Tietämättömät herrat ja rouvat hokee, että ainoastaan Lapissa tarvitaan yksityisautoilua. Kyllä tarvitaan jo täällä Pirkanmaallakin ja lujasti tarvitaankin. Nyt tarvitaan vastavoima, hallituksen ylhäältä alaspäin harjoittamalle muilutuspolitiikalle.

   • avatar Nimetön

    6:34 Kyllä tosiaan autoilijat ajetaan ahtaalle, kun nämä kaavaillut julmuudet toteutuu. Hallitus on paketoinut arkijärjen ja lähettänyt sen pois Suomesta. Saapi nähdä, palautuuko järki vielä joskus takaisin Suomeen?

   • avatar Nimetön

    8:22 Erikoista tosiaan jos ilmainen parkkipaikka työpaikan pihassa katsotaan luontaiseduksi, jota pitää verottaa. Taitaa kepu ja kokoomus olla oikein himoverottaja keski-ja pienituloisia kohtaan. Ja eläkeläisiä, molemmat puolueet harjaa teräsharjalla mennen tullen!

   • avatar Autoilija

    Tämä hallitus ei käytännössä nostanut autoilun kuluja eli puppua puhut. Tuleva hallitus riippumatta ketä siellä on, nostaa ainakin polttoaineveroa reippaasti. Muuta ne ei voi tehdä nopeasti autoilun vähentämiseksi.

 • avatar S. Orvari

  Molemmat hankkeet???? Ainakin riista-aita.
  Ratin ja penkin välissä on se hahmo mikä eniten vaikuttaa sihen mitä tienpäällä tapahtuu. Jos lähdetään aitatalkoisiin niin sitten pitäisi kiertää koko tieverkosto.

  • avatar Nimetön

   Ainoa keino vähentää onnettomuuksia on riista-aita, ymmärtäähän tämän lapsikin. Kuskille ei ole paljon osuutta asiaan jos ajat pimeällä rajoitusten mukaan, se on sekunnin sadasosa kun mäjähtää etkä edes aina näe koko elukkaa.

   • avatar Nimetön

    sokeat ei saa ajaa, eivät myöskään ne jotka eivät ota huomioon tieliikennelain määräystä varovaisuuden noudattamisesta

   • avatar Nimetön

    Vaikka ajettaisiin 60 km/h Tampereen suuntaan, niin peurakolareita sattuu silti. Se on varma.
    Mustalla kurakelillä ei semmoista kuskia ole, joka peuraa kykenee väistämään, kun se tulee metsästä lujaa tielle.
    On naurettavaa väittää muuta.

   • avatar Nimetön

    Ei se aitakaan aukoton ole, luo väärän turvallisuudentunteen. Kuski ajaa autoa ja vastaa sen liikkeistä.

 • avatar Suomi tyhjenee

  Mihin autoilun korotukset taas menee? Ei ainakaan teiden kunnossapitoon. Parempiin taskuihin hukkuu! Kohta loppuu veronmaksukyky, mutta ei se ahneita huoleta. Itselle vaan kaikki ja nyt! Ilmastonmuutoksesta on puhuttu jo 70-luvulta asti ja mitään ei ole tehty. Nyt sitten järkyttävät veronkorotukset muka on ratkaisu asiaan. Ihmisten työssäkäynti ja elämä tehdään mahdottomaksi. Tuleva sukupolvi syrjäytyy entistä enemmän ja jää kotiin makaamaan. Tällä menoa Suomi todella jää takapajulaksi.

  • avatar Nimetön

   10:47 Totta kirjoitat. Suomen päästöistä henkilöautojen osuus on 9%. Eli samanverran mitä kahden ison terästehtaan. Siitä voi suhteuttaa arkijärjellä, miten hullua on suunnitellut tropit tautiin. Uskaltaako tässä nähdä edes unta autokaupoille lähtemisestä. Tietääkö Berner vastauksen?

   • avatar Nimetön

    Mihin niitä terästehtaita tarvitaan? Autojen teräspeltien valmistukseen… Ei ole tervettä, että isossa viiden hengen autossa on kuski yksin ajamassa työmatkaa, jonka voisi yhtä hyviin taittaa julkisilla kulkuneuvoilla. Autoja pitää vähentää, niin samalla vähenee terästehtaiden päästötkin.

  • avatar Nimetön

   Ei autoilun kulut ole hetkeen lisääntyneet. Mahtaako olla jopa toisin päin .
   Pysytään totuudessa.

 • avatar Nimetön

  11:31 Nyt kauhistellaan sitä selvitystä joka tämänhallituksen toimesta tilattiin. Siinä bensa ja diiselin myynti loppuisi reilun 25 vuoden päästä! Hurja on hulluuden määrä. Sitä ennen ,nykyhallituksen mielestä polttoaineitten hinta kiskotaan huippuunsa ja vielä vähän ylikin. Lisäksi porvarihallitus leikkas 400 miljoonaa ensi vuoden tierahoista!

  • avatar Nimetön

   Tierahoja olikin edellisessä budjetissa historiallisen paljon. Sen näköjään ’unohdit’ mainita.
   Eiköhän ne vihervasurit ole viemässä meitä sähköautojen ja haittaverojen suuntaan aikalailla vauhdikkaammmin

   • avatar Nimetön

    Onko Berner vihervasuri? Ja tuollainen poukkoilu ei ole mistään kotoisin kun kyseessä tierahoitus. Pääväylät putsataan mutta syrjemmälle näytetään keskisormea. Porvarimeininkiä!

   • avatar Nimetön

    13:28 kunpa olisikin hieman vihreämpi! Nyt hän ajaa vain kaveriensa bisneksien etua ajattelematta pätkääkään, mitä tekemisensä vaikuttavat ympäristön tilaan.

   • avatar Nimetön

    Koska sulla ei järki tunnu toimivan, niin väännän rautalangasta. ’Vauhdikkaammin’ on komparatiivimuoto. Komparatiivi ilmaisee, että jotain tehdään enemmän kuin vertalukohde – tässä tapauksessa hallitus.

 • avatar Brassailua

  15:34 en halua arvioida kognitiivisia kykyjäsi tahi epäillä, ettetkö hallitsisi leksikaalista morfologiaa tai semantiikkaa, mutta vauhdikkaammin tarkoittaa tässä, että vaadittu muutos tehdään vielä, kun sillä on mahdollista torjua uhkaavat vaarat. Tosin on todettava, ennenkuin tartut tähän, että vauhti on suure, jolla ei ole suuntaa, joten nopeus olisi toivottavampaa. Vieläpä niin, että vektori osoittaisi oikeaan suuntaan.

  • avatar Nimetön

   On naköjään matikasta jäänyt jotain päähän. Samaa ei voi sanoa muista ajatuksistasi

   • avatar Nimetön

    Vauhtimittari tottakai. Vauhdilla on suuruus. Nopeudella on suunta ja suuruus.
    Ei tuohon tarvita edes pitkää matikkaa. Taidetaan yläasteellakin tuo opettaa.

   • avatar Nimetön

    Ja lisäksi vielä: vauhti on skalaarisuure ja nopeus vektorisuure.

 • avatar Nimetön

  On hyvä asia vähentää yksityisautoilua. Yhtä tärkeää on toimia järkevällä tasolla kun siihen tavoitteeseen pyritään. Tässä Bernerin tilaamassa selvityksessä sitä järkeä ei ole. Nyt on tutkittua tietoa, että sähköauton valmistus jättää paljon suuremman hiilijalanjäljen mitä polttomoottorilla varustettu. Akkukapasiteetti. Kaikkein tuhoisinta luonnon kannalta olisi vaihtaa iäkäs auto sähköautoon.

  • avatar Nimetön

   Yrityspuistoon saatu raha 100 000 euron raha ei kaiketi liity millään tavoin Bernerin tilaamaan selvitykseen jostakin autoilusta.
   Sastamalan työllisyyteen , yritysten ja työvoiman sijoittumiseen tälle alueelle avustuksella on toivottavasti hyvinkin myönteinen vaikutus.

   • avatar Nimetön

    Toimituksen jutussa kerrottiin myös riista-aidasta ja Autoilun turvallisuudesta. Silloin myös auton omat turvavarusteet ovat tärkeässä roolissa. Bernerin veropolitiikka vaikuttaa uusien autojen hintaan.

   • avatar Nimetön

    Hyvä havainto! Taitaa olla peräti viikko, kun autoveroa viimeksi laskettiin. Hyvä Berner!

  • avatar Nimetön

   Pitäisi määrätä autotehtaat tuottamaan vain vanhoja autoja, ne ovat kaikessa parhaita.

 • avatar Nimetön

  Kun sitä autoveroa oli ensin nostettu aiheettomasti. Päästöjen takia. Kyllä kansa tietää.

  • avatar Nimetön

   Kansa tietää, mitä tietää, mutta Hakanen nyt hommasasi sata tuhatta ekeä yrityspuiston markkinointiin, joten kiitos siitä.

 • avatar Nimetön

  Miten tämä yrityspuisto eroaa koirapuistosta, vai eroaako mitenkään?

 • avatar Hyvä huomio

  Oletettavasti yrityspuiston aidat ovat matalammat ja portin kai voi jättää auki.
  Jonkinlaista haukuntaa saa osakseen molemmat mutta ehkä koira puistossa sitä kuuluu enemmän.

 • avatar Nimetön

  Yrityspuisto on periaatteessa hyvä asia mutta jossain Lousajan korvessa, ei kiitos.
  Kyllä tämmöset alueet pitäisi rakentaa houkutteleville etäisyyksille Tampereesta niin että syntyisi aitoa kiinnostusta SASTAMALAN ULKOPUOLELTA. Eihän kunnan elinvoimaisuuden kannalta ole hyötyä jos yritykset vaan vaihtavat paikkaa kunnan sisällä.
  No näkökulma jää suppeaksi jos hankkeen koordinaattori asuu Lousajassa?

 • avatar Nimetön

  Palkansaajat on parhaita yrittäjiä. Eihän ne yritykset muuten pystyssä pysyisi. Siis ne joissa on työntekijöitä.

  • avatar Nimetön

   Palkansaaja? Yrittäjä? Taisi mennä käsitteet sekaisin, kertauksena: palkansaaja saa korvauksen suorittamastaan työpanoksesta, yleensä siltä yrittäjältä. Yrittäjä vastaa kaikesta muusta.

   • avatar Nimetön

    Kyllä, mutta työntekijät yrittävät parhaansa, että firma pysyy pystyssä. Ainakin niissä yrityksissä joissa työntekijöitä arvostetaan. Siitä tämä leikkimielinen “yrittäjä” sana. Pilkettä silmäkulmaan!

   • avatar Nimetön

    Niin, aika usein käytetään työntekijöiden kohdalla käsitettä “sisäinen yrittäjyys” , varmaan sama asia.
    Luulisin että arvostus on kohdillaan varsin hyvin, kilpailu on aika kovaa ja jos työntekijä ei ole palkkansa arvoinen firma kaatuu.

 • avatar Niinkö

  Kuka osaisi kertoa, montako työpaikkaa tuonne otsikon puistoon on syntynyt? Erikoinen nosto Alueviestin toimitukselta.

  • avatar Nimetön

   Eikös tämän yrityspuiston suunnittelu ole alkuvaiheessa?
   Alueviestiltä erinomainen uutinen ja kertoo samalla kansanedustajan edunvalvonnasta paikkakunnan työllisyyden hyväksi.

Kommentointi ei ole käytössä.