Kenelle Pirkanmaan ympäristöpalkinto?

Katariina Pylsy tapasi tamperelaiset Sisko ja Jussi Knuuttilan Ritajärvellä toukokuussa 2017.

Pirkanmaan ELY-keskus pyytää ehdotuksia Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajaksi. Palkintoehdotus voi olla joko vuoteen 2018 kohdistuva erityinen ympäristöteko tai pitkäaikaisempi toiminta ympäristön hyväksi.

Vuoden 2016 palkinnon sai Sastamalan kaupungin maaseutujohtaja Katariina Pylsy Ritajärven luonnonsuojelualueen perustamisesta ja suunnittelusta sekä kehittämisestä.

”Pylsyn työ on ollut ratkaisevaa Ritajärven luonnonsuojelualueen perustamisessa. Hän on ollut avainasemassa ideoinnissa, rahoituksen hakemisessa ja hankkeen toteuttamisessa sekä hankkeen käyttö- ja hoitosuunnitelman laadinnassa”, lausuttiin perusteluissa tuolloin.

Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa Pirkanmaalla. Se voidaan myöntää Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai pirkanmaalaiselle yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön merkittävällä tavalla huomioon toiminnassaan. Myöntämisen edellytyksenä on, että palkinnon saaja ei ole aikaisemmin saanut vastaavaa tunnustusta ympäristöasioissa.

Ehdotusten ja perustelujen on oltava perillä viimeistään 25. tammikuuta klo 16.15 mennessä

Ehdotukset perusteluineen voi toimittaa webropol-kyselyn kautta, lähettää ne osoitteeseen mari.peltonen@ely-keskus.fi tai Mari Peltonen/Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, Yliopistonkatu 38, 33101 Tampere.

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan helmi-maaliskuussa 2019. Palkinto sisältää kunniakirjan sekä teemaan sopivan muiston. Palkinnon lisäksi voidaan myöntää yksi tai useampia kunniamainintoja.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien.

 • avatar Nimetön

  Palkinto kuuluu ellivuoren alueen kaavan hyväksyjille.
  On ihan OK. kyhäillä “peikkokantoja” suoraan natura-alueelle.puut vaan nurin valtakunnalisesti arvokkaalta maisema-alueelta.
  Hyväksyivät kaavan jossa mm. kaavaan on merkitty huoltorakennus, tilalle rakennettu kuitenkin vuokrahuvila suoraan kiinni vesirajaan.
  Viheralueet napsaistiin pois,alueen muiden maanomistajien vastineista huolimatta.Ja kun ely-keskus ei uudelle kaavalle heti lämmennyt,
  niin sinne laadittiin paniikkiselvitys natura-alueesta.Selvitys oli iso vitsi.
  Selvityksen mukaan pirunvuori ei jatkossa rasitu vaikka aluetta kehitetään, kävijämäärät eivät juurikaan kasva.
  Jos näin on, niin kenelle kaupunki rakensi tienpätkän alueelle yli miljoonalla?
  Ehdottomasti palkinnon arvoinen kusetus.

 • avatar Nimetön

  Sastamala katsoo menneisyyteen. Ellivuori on korpihotelli joiden kukoistus kuuluu aikakauteen jonne ihmisten muisti ei enää yllä. Eikä pidäkkään!

 • avatar Nimetön

  Puretaan hissit, huoltorakennukset, saunat ,hotelli, metsitetään Ellivuoret laskettelurinteet, kaadetaan radiomasto. Suljetaan kylän vesijohto ja viemäri, katkaistaan sähköt. Joku naapuri hoitaa homman ilmaiseksi, että pääsee häiritsevästä ilonpidosta eroon. Jos tämä ei riitä karkottamaan väkeä pilaamasta naapurien ikävää elämää, niin puretaan vielä maantiesiltakin. Sitten vain sudet kulkevat selkosilla ja karkkulainen on tyytyväinen.

 • avatar Nimetön

  Ritajärvi on esimerkki miten luonnonsuojelualue rakennetaan kaikenlaisilla portailla ja tekopoluilla, sekä rakennelmilla turistikohteeksi. Siinä on luonnonsuojelu unohtunut.

  • avatar Nimetön

   Asiaa. Itse kävin aina silloin tällöin siellä ennen rakennusbuumia.
   Nyt, kun alue on pilattu, en enää vaivaudu.

   • avatar Karkkulainen

    Muistan vielä 60-luvulta sen miten kaunis ko. paikka oli silloin. Ihminen pilaa kaiken, kun tuodaan isot koneet paikalle ja kaivetaan. Sitten rakennetaan taas uudestaan ns. kivikylä, mutta ei siitä kaunista enää saa.

Kommentointi ei ole käytössä.