Keikyän uimahallin katto vuotaa – “Keskustelemme omistajan kanssa ensi viikolla”

Keikyän uimahalli.

Pehulasta kantautuneen tiedon mukaan Keikyän uimahallin katto vuotaa.

“Kuulimme vuodosta vasta paikan päällä, ja sen vuoksi hallissa sai torstaina uida ilmaiseksi. Väkeä oli tosi vähän ja saimme nauttia lähes privaattipolskinnasta”, kertoo Alueviestin lukija.

Sastamalan kaupungin tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi vahvistaa vuodon. Hän muistuttaa hallin olevan alkuperäiskunnossa.

“Kunto on ollut tiedossa, kun kaupunki otti hallin käyttöön.”

Keikyän uimahalli suljettiin sen omistajan Kemira Chemicalsin toimesta kesäkuussa 2012. Seuraavana keväänä, maaliskuussa 2013, uimahallia vuokraava Sastamalan kaupunki avasi hallin ovet uudelleen kuntoarvion jälkeen.

Toukoniemi on vuodosta vielä vaitonainen.

“Keskustelen Kemiran edustajien kanssa ensi viikolla, minkä jälkeen pidämme tiedotustilaisuuden aiheesta.”

Tiedotustilaisuuden on määrä olla torstaina 17. tammikuuta.

Uintikäyttöön havaittu vuoto ei ainakaan tällä haavaa vaikuta.

Ei valtavaa kävijäryntäystä

Keikyän halli on toistaiseksi Sastamalan ainoa. Kiikan halli sulki ovensa virallisesti viime vuoden elokuussa.

Valtaisaa kävijäryntäystä Keikyän hallissa ei ole ollut Kiikan uimahallin suljettua ovensa.

“Keikyässä on uinut noin 300 ihmistä viikossa. Määrä on samaa luokkaa kuin Vinkissä käy väkeä yhden päivän aikana”, tekninen johtaja vertaa.

Keikyän uimahallirakennus on valmistunut vuonna 1970. Siihen on tehty muutoksia vuonna 1980. Se on myös peruskorjattu tulipalon jälkeen 1990.

Parhaillaan Sastamalassa on käynnissä uuden uimahallin hankesuunnitelman teko. Aiheen tiimoilta pidetään valtuustoseminaari ensi maanantaina 14. tammikuuta.

 • avatar Nimetön

  Keikyän uimahallin aukioloajat muutettiin merkittävästi huonompaan suuntaan kun kiikan halli meni kiinni. Keikyän halli on suljettu pe ja la….päivät Jotka aikaisemmin olivat auki!!! 300 viikko käyntiin ei myöskään mahdu kovinkaan montaa kouluryhmää, miksi koulut, eskarit ja päiväkodit ei ui??

  • avatar Nimetön

   Tämä on totta. Aikaisemmin kävin useammin Keikyän hallissa uimassa, mutta uudet aukioloajat eivät mahdollista tätä. Lisäksi lämminvesipäiviä oli aikaisemmin joka viikko, vuoroin Kiikan hallissa ja vuoroin Keikyässä. Nyt lämminvesipäiviä (jolloin väkeä oman kokemukseni mukaan halleissa oli) on vain kerran kuukaudessa. Jos yksi halli suljetaan on mielestäni kummallista, että ainoan jäljelle jäävän palvelut huonontuvat entisestäänkin…

  • avatar Nimetön

   Ei kai koulut ja eskarit sun muut käy jumalattoman kaukana vartavasten uimassa. Linja-auto kyydit maksavat rutosti.
   Eikä siellä Keikyässä kukaan muukaan käy plutimassa huonossa ja pienessä altaassa. Matkaakin on melkoisesti.
   Kaikkein tyhmemmätkin ovat jo huomanneet, että kyllä Sastamala sen uuden hallin tarvitsee. Onneksi se on piakkoin tulossa.

   • avatar Nimetön

    Opetussuunnitelmaan sisältyy uinti, Kyllä kaikkien oppilaiden tulisi uimaopetukseen päästä. Lähin koulu on 300m päässä ei oo paljoa matkaa kuljettavana… Silti on uinnit vähissä

  • avatar Nimetön

   Yritysmaailmassa tai kaupungissa, jonka tavoitteena olisi lisätä hallin käyttöä oltaisiin selvitetty ajat, milloin käyttö on ollut aktiivisinta ja tehty aukioloajat sen mukaan. Mites meillä? No päinvastoin tietenkin. Uusi halli on tervetullut ja oikeutettu mikäli kävijämäärä nykyisessä olisi runsaampi. Tällä uinti-innolla ei uuteen ole tarvetta! Matka torikeskukselta hallille kestää vartin. Ei voi asiasta kiinnostuneelle olla ongelma.

 • avatar Nimetön

  Täystuho-tornado- toukoniemi. Kaikki, mihin koskee on tuhon omaa!!

 • avatar Nimetön

  niin on. seuraavaks suljetaan riippusilta ja sitten viedään loputkin terveyspavelut kylältä.

 • avatar Puli-ukko

  Hehheh, Toukoniemen vikahan se on, että rakennuskanta on paskaa. Nyt kun kohta loputkin kaksi vanhaa ja paskaa uimahallia on suljettu, niin ylläpitokulut eivät ainakaan voi olla uuden hallin esteenä.

 • avatar Artsi

  Sattuipa sopivasti tämäkin ongelma vanhalle uimahallille….helppo sulkea tämäkin

 • avatar Virkamiehet ovat viisaita

  Urjalan uimahallissa oli aikoinaan sama vika mutta kunnan rakennusmestari ratkaisi ongelman sisäkaton pellityksellä ja se olikin sitten siinä halli suljettiin jonkun ajan kuluttua .

 • avatar Nimetön

  Keikyän hallia käytettäisiin mutta aukiolo ajat huonot. Kiikassa käytiin 1-2viikko nyt ei sovi keikyän ajat ja muksuja harmittaa. Siksi joka viikko muualle uimaan.

 • avatar Nimetön

  Kaupungin taktiikka on laittaa sellaiset aukioloajat ettei ketään pääse käymään hallissa. Näin voidaan vedota ettei ole kävijöitä !!

  • avatar Nimetön

   Mahdollisten kävijöiden taktiikka on syyttää aukioloaikoja, ettei päästäisi syyttämään laiskuudesta, kun ei tule lähdettyä kuntoilemaan. Riippusillan huono kuntokin kelpaa syyksi olla harrastamatta liikuntaa. Näin voidaan syyttää omasta rapakunnosta kaikkia muita paitsi itseä. Jos kaikki puitteet laitettaisiin kuntoon ja halli olisi yötä päivää auki, mikä olisi seuraava valituksen kohde? Kaupunki ei järjestä kelvollisia säitä, arvaan ma.

 • avatar Markus

  Päättäjien taktiikka on saada keinolla millä hyvänsä Keikyän uimahalli kiinni. Aikanani taistelin uudelleen avaamisen kanssa, mutta nyt kun Kiikan hallin sulkemisen jälkeen olisi pitänyt parantaa avoinna olevan aukioloaikoja niin niitä vaan huononnettiin. Esimerkiksi torstai iltaisin jo vuosikymmeniä Keikyän hallissa kävi ns. Vakio porukka ja välillä saunaan tai altaaseen ei meinannut mahtua. Nyt kun laitetaan kiinni klo. 18:30, ei ole sitäkään ongelmaa enään. Muilla paikkakunnilla hallit ovat auki klo. 21 asti. Sastamalassa max. Klo. 20. Jos ei riitä kävijöitä Keikyän uimahalliin, ei niitä riitä Sastamalan keskustassa uuteen uimahalliinkaan.

  • avatar Nimetön

   Minä olen sitä mieltä, että Kekkonen ei kuollut dementiaan, vaan silloisen Vammalan johto suunnitteli ja toteutti raa’an salamurhan.

 • avatar Nimetön

  Tuokin halli sopis siihen Sastamalan vanhat talot tai paremminkin ladot tapahtumaan jota Tyrvää Show oli katsomassa (hah)…terveisiä siis hölmölästä Sastamalan päättäjille!

 • avatar Nimetön

  Uusi uimahalli ja heti..voi lopettaa jo tämän vuosikymmeniä jatkuneen pelleilyn.

 • avatar Nimetön

  Jos kaupungilla olisi edes yksi järkevä päättäjä niin pyytäisi Hukkasen Veijoa rakentamaan uimahallin, hänellä on rahaa.

   • avatar Nimetön

    Ei näillä kulmilla ole niin varakasta ja vieläpä uimataitoista liikemiestä, että pystyisi hallin rakennuttamaan – jos olisi niin olisi jo tehty. ” voisi vaikka Nieminen sanoa Satoselle, että “minulla on niin paljon tahaa, että voisin ostaa koko Sastamalan ja Satonen vastaisi, kyllä, mutta minähän en myy.

   • avatar sponsorit

    Hukkaset ja Niemiset vetävät kyllä kotiin päin niin paljon kuin mahdollista, kiitos heille!

    Mutta ei kai Sastamala VOI olla isojen yrittäjien povitaskussa (= leipävelkaa)

    Vai?

  • avatar Nimetön

   Autokoulukin vissiin käydään jossain osaksi jo virtuaalisesti tai simulaattorissa…Sitten vain uimakouluinssi kesäaikaan, että sen voi suorittaa järvessä tai joessa.

   • avatar Nimetön

    Jos ei satu kaupunki päästää paskaa jokee, titenki huomaamati (Kiikka 2018)

 • avatar Nimetön

  Toi nyt oli kaikkien tiedossa! Halli vanha ja laho. Joten terveystarkastaja toden.sulkee sen.Joten kuljetellaan 20v nyt alkuun Huittisiin koululaisia uimaan.

 • avatar Nimetön

  Koulu-uinnit kuuluu opetussuunnitelmaan…. Se vasta halvaksi tulee kuskata toisesta päästä kylää Huittisiin ja toisesta Nokialle!!

 • avatar Nimetön

  Miten niin katonkorjaajat paikalle. Ensin pidetään palaeri ja palkataan joku kallispalkkanen suunnittelemaan, että kannattaako korjata ja onko käyttäjiä tarpeeksi.

 • avatar Harjakainen

  Nyt olis konsultille hommia!ÖÖÖÖ mitä tolle katolle oikein tehtäs?Kannattaa vielä korjataÖÖÖ? Eikun ihan läpipaska homeloukku se onkin ÖÖÖ?Pannaas kyselyä pystyyn Tyrwään kauppoihin nin homma etenee?ÖÖÖ

 • avatar Nimetön

  Olkaa varovaisia jos joku sairastunut, voi kaupunki joutua maksumieheksi..Toinenkerta jo pienellä ajalla! On jo ninkun tahallista.

 • avatar Nimetön

  Niin ne vaav vanhat rakennukset ajaam mittaan krappistuu, eikä sille voi mitään rehrä. Paitti vallan uusi halli ja ajaanmukanen.

  • avatar Nimetön

   Ihme, ettei oo jo läpiruostunu niissä Finniksen päästöissä…

 • avatar Nimetön

  Nimetön
  Ihmettelen kaupungin touhuja, mistä sitä rahaa löytyy, herrojen palkankorotuksiin, Kiikan entinen uimahalli nielee n. 2000,00€ / kk ( tyhjillään)ym.. Sairaitten ja eläkeläisten terkkarimaksuja korotetaan, kun joutuvat käymään useasti. Uimahallin suunnitteluun on kulunut sievoinen summa euroja ( ainavain menee lisää ). Uimahalli ja nopeasti ja muutakin kaupungin ehostamiseksi.Sykettä sastamalaan, mutta mistä, ei ainakaan vuosien jahkailusta.

 • avatar Nimetön

  Nyt alkaa nää laitakaupungin kosteusongelmat haisee läpi tarvisko johtoporukka laittaa kiertoon

  • avatar Nimetön

   Kannatan! Kemiran johto vaihtoon, kun eivät pidä uimahalliaan kunnossa!

 • avatar Anselmi

  Sastamalan 10 v juhlat täytyy peruuttaa, noloa juhlia “kaupunkia”, jossa hajoaa kaikki mihin kosket tai menet.

 • avatar Nimetön

  On se katto vuotanut jo 10v. Eipä ole omistajaa korjaus kiinnostanut

 • avatar Nimetön

  Laittakaa kysely!pitäskö katto korjata,vai vesikaukalo purkaa! Asikainen kirjoitti hienosti!

  • avatar Nimetön

   Voiko vuokralainen purkaa Kemiran omistaman hallin? Voiko yksityistä omaisuutta remontoida veronmaksajien varoin? Jos voi, minullakin olisi pari kohdetta kaupungin korjattavaksi.

  • avatar Nimetön

   Mitenkähän en edes hämmästy, että karkkulainen ilmoittaa kylpevänsä mieluummin ulosteella tahritussa kylpyammeessaan?

 • avatar Nimetön

  Näyttää juttujen perusteella siltä, että Toukoniemi ja Saari ovat hoitaneet käytännössä koko kaupungin hommat. Siitä vedetään johtopäätökset, valittavissa on 2 suuntaa.

 • avatar Nimetön

  Luulisi, että kannattaisi pitää siihen saakka auki kun uusi saadaan… Eihän se maksa kun parin lonkkaleikkauksen verran vuodessa!
  Lisää vesiliikuntaryhmiä ja muita toimintoja sekä perjantain / lauantain aukioloaika takaisin…. Ei voi kävijöitä olla kun on vallan kiinni “parhaat päivät” ! Kokemuksesta tiedän että pe ja la oli paljon enemmän kävijöitä kun nykyään!!

 • avatar Nimetön

  Opetussuunnitelmaan sisältyy uinti, Kyllä kaikkien oppilaiden tulisi uimaopetukseen päästä. Lähin koulu on 300m päässä ei oo paljoa matkaa kuljettavana… Silti on uinnit vähissä

  • avatar Nimetön

   Ei uimaan oppimista voi koulun varaan laskea, kotien asia se on. Muksut kesällä uimakouluun ja muutenki itse niitten kanssa uimarannalle.

 • avatar Nimetön

  puretaan kaiken ensiksi kuntaliitos – Vammalalaiset kohtelee liitoskuntalaisia epäasiallisesti, näyttöä tästä on saatu jo ihan tarpeeksi

  • avatar mensalainen

   Hyvä ehdotus. Ja vammalalaiset uikoot olemattomassa uimahallissaan. Ensin tietysti heidän pitää opetella uimaan, ei helppoa heilläkään.

 • avatar Nimetön

  Ei noilla homeladoilla mitään uida! Puhutaas uimahallista nyt.Käydään jo naapurikunnissa uimassa
  Ja kaupassa samalla.Naureskellaan saunassa tota touhua.

 • avatar Nimetön

  Tossa kirjoituksessa ninkun Kiikankin,kaikki olleet tiedossa että pian paukahtaa jokupaikka.Olisko aiemmin pitänyt korjata,vai väsätä uusi.Nyt alkaa linja-auto ralli kouluilla naapuri kuntiin.On tää touhua!

 • avatar Nimetön

  Tekninen johtaja vertasi Keikyän hallia ja vinkkiä, että kävijämäärä on uimahallissa 300 viikko ja vinkissä 300 päivässä, mielestäni näitä ei voi verrata keskenään, vinkissä voi harrastaa hiukan useampaa lajia kuin uimahallissa. Kupungin johto uusiksi,

  • avatar Nimetön

   Miksi. Tällä hetkellä on loistavat henkilöt luotsaamassa Sastamalaa.

  • avatar Nimetön

   Hyvin todennäköistä on kondenssivesi.
   Nyt pitää halli sulkea nopeasti, kondenssivesi jää kohta muodostumasta ja “katto” vuotamasta.

 • avatar Nimetön

  Keikyän halli on ja tulee olemaan. Kyllä tälläset osataan korjata jo vuonna 2019. Normaali hommaa kiinteistöissä.

 • avatar Nimetön

  50v vanha varmaan on ja pysyykin siellä,uiminen taitaa kyllä nyt loppua.Ei Keikyän vika,olis pitänyt peruskorjata vaan 3-4 kertaa matka varrella.

 • avatar Kokemusta on

  Vuotavia kattoja on ennenkin korjattu, uusi katto hallin päälle ja eikun uimaan!

 • avatar Liian halpa

  Jos korjaaminen tulee liian halvaksi , täytyy mennä aina muutama miljoona niin virkamiehet ja yrittäjät on tyytyväisiä .

  • avatar Juu

   Virkamiehet vetää aina välistä taitaa olla omat katot kunnossa mutta kyllä aina joku luottamusmies löytyy joka huolii ilmaisen kattoremontin .

   • avatar Nimetön

    Jos ei ymmärrä asioista yhtikäs mitään, niin kannattaisi olla nolaamatta itseään.
    Uimahallin omistuspohja saattaa vaikuttaa korjausvastuullisuuteen?
    Pääasia kuitenkin, että saa syyttää virkamiehiä.

 • avatar Nimetön

  Kun saa uudenkaton esim.Sitten hajoo seuraava paikka.Onkohan viisasta enään korjailla.Puhdistuslaitteet maksaa millin,ja mitäs sitten.

 • avatar Nimetön

  Ei vuokralainen kattoja korjaa. Omistajan vastuulla se on. Mitä tähän kaupunkin virkamiehiä solkotetaan? Pölvästien kirjoittelua.

 • avatar Nimetön

  Nyt on sopivasti sykettä taas! Seuraavaksi kaupungin rantasauna kiinni, käy meinaan väkeä ja pienet tilat! On varmaan jo terveysriski.

 • avatar Nimetön

  Myydään halli Venäläisille ja vuokrataan niiltä sitä sopivasti .

 • avatar Nimetön

  Tulee tässä äkkiseltään mieleen,tarvisko noita liikuntapaikkoja välillä korjailla.Meinaan ihan tulevaisuutta varten.Koulut kuuluu samaan.Rahat eläkeläisiltä ja pikkupalkkasilta loputkin.Sipilän toiveesta.

 • avatar Vakiuimari

  Onko Keikyän halli nyt suljettu vai avoinna? Monenlaista tietoa liikkuu?

Kommentointi ei ole käytössä.