Vuoden kaupunginosaa etsitään jälleen – Sastamalan kyliä ehdolla viime vuonna

Kuvituskuva Karkun uimarannalta.

Nyt saa kertoa ja kehua! Mistä löytyy elävää kaupunkikulttuuria ja aktiivisia asukkaita? Missä tuntee urbaanin kaupunginsykkeen? Missä yhteisöllisyys on vahvaa ja toiminta kaikille avointa?

Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -kilpailussa etsitään jälleen viihtyisää ja yhteisöllistä kaupunginosaa, jossa on monipuolista ja myös uudentyyppistä toimintaa, aktiivisia paikallistoimijoita ja hyvä asua.

Viime vuonna Vuoden kaupunginosaksi tuli huikeat 368 ehdotusta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Ehdotusten joukossa olivat myös Sastamalan Karkku, Kiikoinen, Lousaja, Stormi ja Varila, mutta voiton vei Espoon Kauklahti.

Kuka tahansa voi ehdottaa palkittavaa kaupunginosaa – omia kulmia, lomakohdetta, naapurikaupunginosaa tai henkistä kotia, kunhan alue on urbaani kaupunginosa. Tarvitaan vain perusteltu vapaamuotoinen ehdotus, jonka voi lähettää verkkolomakkeella huhtikuun loppuun mennessä. Lomake löytyy Suomen Kotiseutuliiton nettisivuilta.

Vuoden kaupunginosa julkistetaan elokuussa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Tuusulassa.

Kommentointi ei ole käytössä.