Huittinen on vuoden satakuntalainen liikuttajakunta

 

Vuoden seuratyöntekijäksi valittu Pasi Nieminen sekä Huittisten kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimenjohtaja Teuvo Munkki, sivistysjohtaja Eija Mattila ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Martin Ylikännö vastaanottamassa palkintoja Satakunnan Urheilugaalassa Porissa.

Satakunnan Urheilugaalassa jaettiin tunnustuksia urheilijoille ja urheilun parissa toimiville.

Huittisten kaupunki palkittiin vuoden satakuntalaisena liikuttajakuntana. Tunnustus annettiin satakuntalaiselle kaupungille tai kunnalle, joka on päätöksillään ja toimenpiteillään edistänyt merkittävästi kuntalaisten liikuntamahdollisuuksia. Lisäksi valinnassa on painotettu monialaista yhteistyötä, eriarvoisuuden kaventamista sekä uusien innovaatioiden hyödyntämistä.

“Huittinen on edistänyt toimillaan esimerkillisesti järjestötoimintaa, liikunnan olosuhteita, kuntalaisten liikkumista sekä vastuunottoa omasta elämästä. Huittisissa esteitä liikkumisen aloittamiseen sekä aktiiviseen harrastamiseen on poistettu systemaattisesti. Koko kaupungin alueelle on luotu kattava ja monipuolinen liikuntapaikkaverkosto ja liikuntatilat ovat maksutta kuntalaisten käytössä. Kaupungin terveydenhuollossa on otettu käyttöön liikunnan palveluketju, joka pyrkii ennaltaehkäisemään tehokkaasti elämäntapasairauksia. Kunnan kaikki koulut ovat mukana valtakunnallisessa Liikkuva Koulu -ohjelmassa. Vipinää varpaisiin ja Liikkuva Huittinen toiminnot yhdessä seurojen ja järjestöjen kanssa pitävät kaupunkilaiset liikkeessä”, perusteluissa todetaan.

Vuoden seuratyöntekijöinä palkittiin Huittisista Pasi Nieminen Huittisten Ladusta ja Polusta, Kokemäeltä Katri Tuominen Kokemäen Kova-Väestä ja Säkylästä Petri Eskola Huovinretkestä.

Kokemäen Pallon Jorma Menna sai Suomen Palloliiton Satakunnan piirin Respect-palkinnon elämänurasta.

Suomen Salibandyliitto palkitsi seuratoimijoina Olli Teinin Kokemäen Kova-Väestä ja Risto Jaakkolan Punkalaitumen Kunnosta.

Maakunnan vuoden urheilija on pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti. Hän voitti viime kaudella kolme EM-kultaa ja yhden EM-hopean sekä teki kolme Suomen ennätystä.

Juttuun lisätty Olli Teinin, Risto Jaakkolan ja Leo-Pekka Tähden palkinnot 9.2. klo 22.20

 

Kommentointi ei ole käytössä.