Saksitut: Kertooko kristallipallo Sastamalan tulevan kouluverkkoratkaisun?

Sastamalassa painitaan sitkeästi koulujen ja kouluverkkoratkaisun kanssa. Niskalenkkiä ei ole saatu, vaikka sitä on vuosia yritetty. Sitä lopullista ratkaisua ei ole syntynyt. Entisissä kuntakeskuksissa kuitenkin halutaan säilyttää ainakin alakoulut. Siitä vallitsee suuri yksimielisyys. Ja lukio on Vammalassa. On myös puhuttu kolmesta yläkoulusta, jotka ovat Kiikassa, Mouhijärvellä ja Vammalassa.

Kaupungin pohjoisella alueella syynätään koulujen kuntoa. Siis Kiikoisissa, Suodenniemellä ja Mouhijärvellä. Tuloksia on aikanaan luvattu maaliskuun lopussa. Se tiedetään melkoisella varmuudella jo nyt, että Mouhijärven yhteiskoulun vanhin osa on puskutraktorikunnossa. Syksyllä ilmeisesti siirrytään tutkimaan Sylvään kuntoa. Sitä jotkut odottavat sydän kylmänä. Saapa nähdä.

Jonkin verran äänenpainot kolmen yläkoulun osalta ovat vaimenneet, eivät kokonaan. Äetsän koulun toteaminen purkukuntoiseksi oli kova pala. On puhuttu, että Kiikkaan muodostuisi monipalvelukeskus yhtenäiskouluineen, kirjastoineen ja päiväkoteineen. Nyt taitaa olla niin, että jossakin pohditaan syvällisesti mahdollisuutta, että Kiikassa ei jatkossa olisikaan yläkoulua, vaan oppilaat siirtyisivät Sylväälle. Sellaista halukkuutta on kait ilmennyt ympäri Sastamalaa.

Mikähän sitten on lopultakin Mouhijärven tilanne. Jos kaikki haaveet jatkuvasta muuttovoitosta toteutuvat, niin tarvitaan lisää koulu- ja päiväkotitiloja. Silloin mietintään tullee, onko yhteiskoulun seuraavaa peruskorjausvaihetta järkevää tehdä. Vai olisiko muuta vaihtoehtoa, vaikkapa sellainen monipalvelukeskus, siis alakoulu, yläkoulu ja päiväkoti. Kirjasto on niin hieno, että tuskinpa sen siirtoa mietitään. Ja mihin sitten rakennettaisiin. Ehkä uuden Herkkujuustolan taakse, jonka lähistöllä on tonttitilaakin runsaasti uusille asukkaille.

Vaan erilaisia pohdintoja voidaan tietenkin tehdä, mutta mistä löytyvät kaikki tarvittavat eurot? Helppoja ratkaisuja ei ole tiedossa. On vain hankalia ja vielä hankalampia. Mutta Sastamalahan on rohkea uudistaja.

 • avatar asd

  kaikki vaan matalaks ku ei kerta kansan asiat päättäjiä paskaakan kiinnosta

 • avatar Nimetön

  Kouluverkkoratkaisua ei kristallipallo kerro.
  Sensijaan projektipäälliköksi Ellivuori Resortin matkailun kehittämishankkeeseen pallo näyttäisi valittavan jonkun Anne S.-S .nimisen henkilön.
  Haku on vielä kesken joten kristallipallo voi olla väärässä.Vai voiko?

  • avatar Nimetön

   Ammattikoulu? Luojan kiitos opetusministeri vaihtuu. Gran Laasosen aikana ammattikouluopetus on seonnut aivan kunnolla. Tärkeämpänä on ammattikoulutuksen saaminen sille tasolle, että työnantajia kiinnostaa palkata valmistuneita.
   Kouluverkkoratkaisun päättää aikanaan valtuusto ja päätös on poliittinen. Sen verran kristallipallo kertoo.

   • avatar Nimetön

    Pikku-Sannihan meinasi, että sillä digiloikalla sitä loikataan heti hyvinpalkattuihin hommiin…vaikka ei ois erottanu oikeeta vasemmasta.

 • avatar sdfg

  kiikosten sp palvelukki piti säilyä entisellään.no ovet menee lukkoon,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 • avatar Nimetön

  14:04, missä niin kerrotaan,näköjään tiedät,kerro asiallisesti.?!

  • avatar Nimetön

   Vastaaja ei 14:04.
   Tänään Kiikoisten sp tiedottaa “Kassapalvelut ja neuvontapalvelut ajanvarauksella”.
   Ajanvaraukseen ilmoitetaan puhelinnumero ja hinta “8.35 snt/puhelu + 16, 69 snt/min.
   Tulkittavissa on pankin ovien olevan lukossa ilman ajanvarausta em. hinnalla.

 • avatar Nimetön

  “Pankkipalvelut jatkuvat normaalisti”, Ovien sulkeminen on siis uusi normaali.
  Löytyi tiedotteesta myös palvelumaksujen korotuksia ja säästötalletustilin aleneminen 0,3 % korosta 0,1 prosenttiin ja säästötilin 0,0 prosenttiin.
  Tietäneen konttorin sulkemista varsin nopeasti.

 • avatar Nimetön

  Ettei menis, niinku Kiikassakin,että kaikki liikkeet loppuu. Siellähän ei oo enää pankkejakaan. Kolme liikettä enää on.

Kommentointi ei ole käytössä.