Pirkanmaa haluaa puurakentamisen kärkijoukkoihin – Sastamala mukana hankkeessa

VTS:n puukerrostalot Tampereen Vuoreksessa. Kuva: Metsäkeskus.

Suomen metsäkeskus on käynnistänyt yhdessä Pirkanmaan liiton, puurakentamisen yritysten sekä pirkanmaalaisten kuntien kanssa hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä puukerrostalorakentamista Pirkanmaalla. Hankkeen yhtenä tavoitteena on, että 10 prosenttia Pirkanmaan uusista kerrostalokohteista sekä kaikki lisäkerrosrakentamisen kohteet rakennetaan puusta.

Puukerrostalorakentaminen ja rakentamisen tarpeet ovat yleisesti voimistuvassa kasvussa Suomessa. Pirkanmaalla puurakentamisen kasvu ei kuitenkaan vielä ole näkynyt. Puurakentaminen kiinnostaa, sillä puu on kotimainen, paikallinen, uusiutuva ja ympäristöystävällinen rakennusmateriaali. Puurakentaminen on myös yksi keino kasvattaa hiilen pitkäaikaisia varastoja.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on myös käyttää neljäsosa omassa maakunnassa tuotetusta sahatavarasta Pirkanmaan puurakentamiseen.  Maakunnassa tuotetaan valmiita puutuoteosia ja komponentteja sekä korkealaatuista raaka-ainetta paikallisista metsistä rakentamisen tarpeisiin.

Puukerrostalorakentamisen lisäämiseksi hankkeessa muun muassa kehitetään teollisen puukerrostalorakentamisen yritystoimintaa, edistetään pilottikohteiden tukemista sekä puurakentamisen osaamista.

Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hanketta rahoittavat Pirkanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella, Tampereen yliopisto, Metsäkeskus sekä 11 alan yritystä ja 13 Pirkanmaan kuntaa.

Myös Sastamala on mukana hankkeessa.

Jätä kommentti