Sastamalan elinkeinojohtaja Ursula Lumme eroaa tehtävästään

Ursula Lumme. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Sastamalan kaupungin elinkeinojohtaja Ursula Lumme on irtisanoutunut tehtävästään. Lumme kertoi asiasta julkisesti tiistaina kirjoittamalla Facebookiin seuraavan päivityksen: Irtisanouduin. Ehkä vähän yllättäen, mutta vakaan harkinnan tuloksena.

Lumpeen ilmoitus tuli monille yllätyksenä. Alueviestin tavoittama Lumme vahvisti asian ja totesi, ettei halua kommentoida irtisanoutumistaan, mutta suostui myöhemmin kuitenkin valottamaan hieman asian taustaa.

”Irtisanoutumiseni ei johdu siinä mielessä henkilökohtaisista syistä, että minulla ei ole mitään sairautta tai muuta sellaista. Enemmän eron syy on työperäinen. En kuitenkaan lähde täältä ovet paukkuen, eikä minulla ole esimiehestäni kielteistä sanottavaa.”

Lumme sanoo pohtineensa irtisanoutumista viime syksystä lähtien.

Lumpeella on tehtävästään kahden viikon irtisanoutumisaika. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan Lumpeen lähdön jälkeen vs. elinkeinojohtajana toimii kaupungin yritysasiamies Tanja Aarnikuru.

”Menemme alkuun ainakin tällä sijaisjärjestelyllä. Kaupunginhallitus miettii jatkoa ja mahdollista uuden elinkeinojohtajan rekrytoinnin aloittamista sitten aikanaan.”

Malmberg ei halua kommentoida Lumpeen lähtöä. ”Kyseessä oli hänen henkilökohtainen päätöksensä.”

Punkalaitumelainen Ursula Lumme ehti toimia tehtävässä alle kolme vuotta. Hänet valittiin elinkeinojohtajaksi lokakuussa 2016.

Sastamalassa Lumme on muun muassa ollut aktiivisesti kehittämässä kaupungin ja paikallisten yrittäjien välistä vuoropuhelua. Viime tammikuussa Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto palkitsivat Sastamalan yrittäjyys- ja elinvoimakuntana. Myös yrityspuisto Sykkeen kehittäminen on ollut näkyvä osa Lumpeen työsarkaa.

Artikkelia on päivitetty klo 12 Lumpeen lisäkommentilla sekä Malmbergin kommenteilla.

  • avatar P.K.

    Todella harmillinen tieto tämä. Ursulan kanssa oli helppo asioida. Onnea uusiin tuuliin siitä huolimatta.

  • avatar Töissä

    Vaikutti asialliselta ja työteliäältä henkilöltä, kutsut tuli yrittäjien tilaisuuksiin häneltä riippumatta siitä kuuluiko yrittäjäjärjestöön, toisin kuin aiemmin. Täällä vähän fiksumpi ihminen lyö äkkiä päätään seinään, mikään ei jousta.
    Ursula menestyy hyvin meni sitten minne tahansa , tsemppiä jatkoon.

Kommentointi ei ole käytössä.