Sastamalan uimahallin hankesuunnitelma on valmistunut – rakentaminen käyntiin 2021?

Kuvituskuva Alueviestin arkistosta.

Sastamalan uimahallihankkeen hankesuunnitelma on valmistunut aikataulussa. Hankesuunnitelmaa esiteltiin kaupunginvaltuustolle maanantaina 24.6. pidetyssä valtuustoseminaarissa.

Hankesuunnitelmassa on kuvattu hankkeen toteutukseen liittyen ratkaisuja, toimintamalleja ja eri vaihtoehtoja.

“Nyt valmistunut hankesuunnitelma on eräänlainen tiekartta siitä, miten hanke voisi toteutuessaan edetä”, tiivistää kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Hankesuunnitelmassa halli esitetään toteutettavaksi kunnan omana hankkeena, jonka rahoitus toteutetaan kiinteistöleasing-mallilla. Urakkamuodoksi hankesuunnitelmassa esitetään ensisijaisesti kiinteähintaista SR-urakkaa (suunnittele ja rakenna, vrt. Varilan koulu).

Pororannan alueelle rakennettavassa uimahallissa on perustoiminnan edellyttämät tilat, joista pääallas toteutetaan monikäyttöisenä ja muunneltavana hybridi-altaana. Lisäksi tiloihin sijoitetaan kuntosali sekä neuvottelutiloja. Kilpailutuksella pyritään etsimään toimintoja operoiva ulkopuolinen toimija.

Isoja päätöksiä ennen vuodenvaihdetta

Hankesuunnitelma käsitellään sekä päätös hankkeen mahdollisesta etenemisestä tehdään kaupunginvaltuustossa joko marras- tai joulukuun kokouksessa. Tätä ennen valtuustoryhmiltä pyydetään kannanottoja taustamateriaalin riittävyyteen.

“Valtuustoryhmillä on mahdollisuus tutustua hankesuunnitelmaan ja pyytää aiheesta tarvittaessa lisätietoja päätöksenteon pohjaksi. Lisätietopyynnöt tulee esittää elokuun loppuun mennessä, jotta mahdolliselle jatkovalmistelulle jää riittävä aika”, kertoo Malmberg.

Päätöksentekoon halutaan antaa aikaa, koska hankesuunnitelman käsittelyn yhteydessä valtuuston tulee olla valmiina tekemään hankkeen kannalta merkittävät päätökset muun muassa toimintamallista ja hallin paikasta.

“Tavoitteena oli aikaansaada kattava hankesuunnitelma, jonka pohjalta kaupunginvaltuustolla olisi riittävät tiedot päätösten tekemiseen. Rakentamispäätöksen jälkeen kaavoitus ja operaattorin kilpailutus odottavat ensimmäisinä työvaiheina. Realistisesti voitaisiin ajatella rakentamisen ajoittuvan vuosille 2021-2023. Uimahallihankkeen arvioitu investointimeno  ilman mahdollisia lisätoimintoja olisi 10,5 miljoonaa euroa”, kertoo tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi.

  • avatar vanhakoira

    Olispa se kaikki raha, markat ja eurot jotka tämän asian puitteissa on haaskattu pankissa. Sieltä vaan nmostettavissa, päästais jo alkuun rakennustöissä.
    Ihan tulee tippa silmään, kun ajattelen niitä vanhoja ystäviäni, vielä itseänikin vanhempia, jotka ovat odottaneet uimahallia kotikaupuunkiinsa. Heistä osa on jo siinä kunnossa, ettei mahdollisen 2021 alkavan rakennustyön tulos ehdi elinaikanaan valmistua. Ja monta on meitä uimisen ystävää, hallia kuin kuuta nousevaa odottanutta joiden tilanne on hiinä ja hiinä.
    Hallia pykättäessä älköön tehtäkö samoja hamoja kuin on tehty viimeaikojen julkisissa rakennustöissä tässä kaupungissa. Wexwe areena pykättiin liian pieneksi, Hopunkallion suurkeittiö on surkean ahdas sumppu, Rautaveden rannan tuhopoltetun kaupungin rantasaunan tilalle tehtiin myös kitsaasti liian pieni ja omituinen sauna. Nämä esimerkkeinä, ei siis ainakaan näin.
    Kunnolliset altaat ja tilavat järkevät saunat ja pukuhuoneet, kaikesta muusta tilasta sitten voi tinkiä jos on pakko. Kuntosaleja ja kokoushuoneita löytyy muualtakin.

Kommentointi ei ole käytössä.